جواد اعتضادی روز یکشنبه افزود: در حال حاضر سه واحد ترمینال ضبط پسته بخش خصوصی با ظرفیت پنج خط فرآوری در این شهرستان فعال است که در هر ۲۴ ساعت در سه نوبت کاری فعالیت دارند.
وی ادامه داد: برای راه اندازی این تعداد واحد ترمینال ضبط پسته افزون بر ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه شده که زمینه اشتغال ۱۰۰ نفر را به صورت مستقیم فراهم آورده است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: پیش بینی می شود امسال هزار و ۷۰۰ تن انواع پسته در این شهرستان خشک شود که ۲۰ درصد محصول تولید شده در این شهرستان است و سایر تولیدات پسته شهرستان به دیگر مناطق استان ارسال میشود.
اعتضادی افزود: احمدآقایی، کلهقوچی، اوحدی، فندقی و سفید بادامی از مهمترین ارقام پسته شهرستان تایباد است.
وی با بیان اینکه فقط پنج درصد پسته تولید شده تایباد وارد بازار مصرف این شهرستان می شود، ادامه داد: در صورت حمایت دولت از باغداران و بخش خصوصی، همجواری تایباد با کشور افغانستان می تواند بستر مناسبی برای صادرات انواع محصولات کشاورزی و باغی به سمت افغانستان و بازارهای هدف این کشور باشد.
وی گفت: پیش بینی برداشت پسته از سه هزار و ۳۰۰ هکتار باغ بارور این شهرستان ۲ هزار و ۷۰۰ تن محصول خشک است و این محصول توانسته در مرحله برداشت در هر هکتار ۲۵ نفر روز را به کار بگیرد.
وی اضافه کرد: باغ های پسته به صورت پراکنده در سطح شهرستان قرار دارند و این گونه باغی در این منطقه ۴۵۰ خانوار بهره بردار دارد.
اعتضادی به مبارزه با آفات و بیماری های پسته در تایباد اشاره کرد و افزود: در سال زراعی جاری در ۸۰ درصد از باغ های پسته این شهرستان با آفات و بیماری ها مبارزه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: امسال با هدف صرفه جویی در منابع آبی، هزار و ۵۰۰ هکتار از باغ های این شهرستان به روش های نوین آبیاری مجهز شده است.
۸۵ درصد جمعیت شهرستان تایباد به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و این شهرستان با ۴۳ هزار هکتار کشتزار و باغ، هفت هزار بهره بردار در بخش کشاورزی دارد.
مرکز شهرستان مرزی و ۱۳۸ هزار نفری تایباد متشکل از ۲ بخش مرکزی و میان ولایت با ۳۸ روستا در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: همزمان با روزهای پایانی برداشت پسته در این شهرستان، در هر شبانهروز ۱۲۰ تن انواع پسته در ترمینالهای ضبط این محصول در این ناحیه مرزی شرق استان خراسان رضوی فرآوری میشود.