علی رغم ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در شمال و جنوب کشور و تولید گونههای مختلف آبزی، اما طی چند سال اخیر ماهی تیلاپیای وارداتی به سبد خانوار راه یافته است که از همان ابتدا با واکنش متعدد تولیدکنندگان روبرو شده بود.
طی سالهای اخیر پرورش دهندگان ماهی بویژه قزل آلا به سبب هزینههای بالای تولید، قدرت رقابت با تولیدکنندگان تیلاپیای چینی را نداشتند که همین امر منجر به تعطیلی بسیاری از واحدهای پرورش قزل آلا شد و کار به جایی رسید که اتحادیه تولیدکنندگان ماهیان سردآبی با سازمان شیلات در سال ۹۷ تفاهم نامهای در خصوص عدم واردات تیلاپیا امضا کردند.
ماجرا تنها به این جا ختم نمیشود چرا که با وجود استقبال بالای خانوارها از تیلاپیا، مسئولان سازمان شیلات تصمیم گرفتند که به صورت پایلوت در برخی استانها اقدام به تولید این ماهی کنند که در نهایت پس از کش و قوسهای فراوان با سازمان محیط زیست در برخی استانها تولید صورت گرفت.
چندی پیش نبی اله خون میرزایی رئیس سازمان شیلات و معاون وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر آخرین وضعیت تولید تیلاپیا در کشور گفت: در حوزه تیلاپیا برای ۴ استان سمنان، خراسان جنوبی، یزد و قم مجوز تولید صادر شده است و در سال گذشته ۵۵۰ تن تیلاپیا در استانها تولید شد.
وی افزود: در جیرفت، برای برپایی مرکز تکثیر تیلاپیا مجوز گرفته ایم و شرکتهای خصوصی سرمایه گذاری کرده اند.
خونمیرزایی پرورش تیلاپیا را اولویت کاری سال ۹۹ و برنامههای پیش روی سازمان شیلات اعلام کرد و گفت: هم افزایی خوبی با موسسه تحقیقات صورت گرفته و قرار است با هم این کار را پیش ببریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: با همکاری استانها و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه باید به سمت پرورش متراکم و فوق متراکم گونههای تیلاپیا در استانها برویم.
بررسیها نشان میدهد که واردات تیلاپیا نسبت به سالهای قبل کاهش یافته است و تولید تیلاپیا همانند دیگر گونههای آبزی در داخل تاثیری بر بازار هیچ یک از ماهیان ندارد.