علی رسولیان در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: از مدیران دستگاههای اجرایی متولی بازار مرغ میخواهیم، نشستی با صاحبان واحدهای مرغدار در خراسان رضوی برگزار و تولیدکنندگان را نسبت به مبانی قیمتگذاری گوشت مرغ توجیه کنند.
وی با اظهار نگرانی برای عرضه خارج از شبکه نهاده دامی در استان عنوان کرد: از مرغدار یا دامدار قابل پذیرش نیست که نهاده وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی را دریافت کند و به جای مصرف آن برای پرورش دام و طیور، آن را گرانتر از قیمت اصلی در بازار بفروشد.
رسولیان گفت: علاوه بر اینکه موضوع عرضه خارج از شبکه نهاده دامی باید در کارگروه تعزیرات خراسان رضوی بررسی و برای آن راهکاری اتخاذ شود، برخوردهای بازدارنده مانند جلوگیری از جوجهریزی واحدی که عرضه خارج از شبکه نهاده داشته باشد نیز اثرگذار است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی بیان کرد: از مدیران تعزیرات حکومتی و سازمان جهاد کشاورزی استان میخواهیم گزارش دقیقی از نحوه تامین و عرضه نهاده و برخوردهای نظارتی با آنها تهیه و در نشست بعدی کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی ارایه کنند.
تامین ۱۰۰ درصدی نهاده دامی مرغداران از آبان ماه
در ادامه مجید جعفری، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، اظهار کرد: از مجموع ۶۷۰ هزار تن نهاده دامی که از ابتداء امسال تا ۲۱ آذر ماه در خراسان رضوی تامین شده، ۴۳.۹ درصد از نیاز دامی خراسان رضوی را برآورده کرده، اما از ابتداء آبان ماه نیاز واحدهای طیور به نهاده دامی به صورت ۱۰۰ درصد تامین شده است.
وی افزود: طی ۸ماهه امسال ۲۵ هزار و ۴۱۱ مورد پایش از واحدهای پرورش دام و طیور خراسان رضوی که نهاده دامی تحویل میگیرند، انجام گرفته که منجر به کشف ۶۸۲ مغایرت با میزان نهاده تحویلی، ۲۷ مورد تاخیر در تحویل بار نهاده، ۲۱۶ مورد عدم تحویل نهاده و ۱۷۱ مورد کسری در بار نهاده دامی شده است.
محمدرضا اورانی، رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست با تاکید بر عرضه عمده گوشت مرغ در کشتارگاه و توزیع آن توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت در بازار عنوان کرد: برخی افراد نهادههای دامی تولید داخل کشور را خریداری کرده و در بازار به قیمت به نسبت بالایی عرضه میکنند.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی در برخورد با تخلفات اقتصادی در نهادههای دامی از هیچ همکاری با پلیس اقتصادی و دستگاههای نظارتی فروگذار نکرده و پروندههای متعددی نیز در حوزه تخلفات در این زمینه در شهرستانها تشکیل شده است.
اورانی خاطرنشان کرد: از زمانی که برخورد در خصوص دریافت نهاده و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه آن در خراسان رضوی آغاز شده، آهنگ جوجهریزی تغییر کرده، به طوری که در آذر ماه سال گذشته ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در استان انجام شد، اما این میزان جوجهریزی در آذر ماه امسال تاکنون به ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به وجود ۱۶۵۰ واحد مرغداری در خراسان رضوی بیان کرد: اگر روند کاهشی جوجهریزی در استان ادامه داشته باشد، دو ماه دیگر میزان گوشت مرغ در بازار کاهش خواهد یافت.
در ادامه علی غفوریمقدم، معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: در ابتداء تشدید نظارتها بر توزیع گوشت مرغ در بازار استان، کشتار مرغ کاهش یافت و به ۱۰۰ هزار قطعه در شبانهروز رسید.
وی افزود: بعد از الزام سازمان جهاد کشاورزی به عرضه گوشت مرغ با قیمت مصوب ۲۰۴ هزار ریال، کشتار مرغ افزایش و به ۲۴۵ هزار قطعه در شبانهروز رسید و به همان نسبت قیمت گوشت مرغ در استان کاهش یافت.
لزوم ذخیرهسازی ۱۰۰۰ تن گوشت مرغ منجمد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در ادامه این نشست بر تامین و ذخیرهسازی ۱۰۰۰ تن گوشت مرغ منجمد در استان تاکید کرد.
در ادامه این نشست سعادت علینیا، مدیرکل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی، گفت: از ابتداء امسال تاکنون سهمیه گوشت منجمد مرغ در استان ۴۳۱۹ تن بوده که از این میزان ۱۶۰۰ تن مربوط به دو سهمیه اخیر استان بوده و در مجموع ۵۸۴ تن از کل سهمیه استان هنوز جذب نشده است.
وی ادامه داد: موجودی گوشت منجمد مرغ در خراسان رضوی ۴۰۰ تن است که به زودی ۲۵۰ تن از این کالا از خراسان شمالی به این استان حمل میشود و ۲۰۰ تن نیز سهمیه بسیج اصناف است که باید به استان حمل شود، قرار است ۱۰۰ تن گوشت منجمد مرغ دیگر نیز به این استان اختصاص یابد.
تشدید نظارتها بر نحوه مصرف شکر بخش صنعتی
در ادامه رسولیان با بیان اینکه افزایش قیمت شکر در استان و اختلاف آن با قیمت میانگین کشوری غیرمنطقی است، عنوان کرد: این استان انبار ذخیره شکر کشور است و نباید کمبودی در این کالا وجود داشته باشد. باید جزئیات سهمیه شکر توزیع شده بین کارخانجات قند و نحوه نظارت بر تولید و فروش آنها بررسی و تعیین شود تا با سختگیری در این خصوص بتوان قیمت شکر در بازار استان را کاهش داد.
غفوریمقدم نیز عنوان کرد: چند ماهی است که شکر سهمیه صنف و صنعت از سوی ستاد تنظیم بازار کشور به هیچ استانی اختصاص نمییابد. آخرین سهمیه شکر خراسان رضوی مربوط به ۱۶۰۰ تن شکر بستهبندی شده سهمیه خانوار از ۲۰ هزار تن شکری بوده که به کل کشور اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: خراسان رضوی به دلیل برخورداری از واحدهای صنایع غذایی متعدد، قطب مصرف شکر در کشور است، اما طی سه ماه اخیر هیچ سهمیه شکری به بخشهای صنفی و صنعتی استان اختصاص نیافته و ساز و کار آن نیز توسط ستاد تنظیم بازار کشور مشخص نشده است.
در ادامه حمیدرضا نوری، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی، تصریح کرد: بخشی از شکر وارداتی از محل انجمن صنفی کارخانجات قند کشور با هماهنگی وزارت صنعت در بین واحدهای تولیدی در حال توزیع است که این میزان ۵۰ درصد از سهمیه بخش صنف و صنعت استان را تشکیل میدهد.
وی بیان کرد: باید سهم پنج کارخانه قند خراسان رضوی از شکر خام وارداتی که در اختیار انجمن صنفی کارخانجات قند قرار دارد، مشخص و تامین شود.
روند کاهشی قیمتها در خراسان رضوی
رسولیان در بخش دیگری از این نشست اظهار کرد: وضعیت قیمتها در آذر ماه نسبت به ماه قبل از آن در گروههای مختلف کالایی بهبود یافته، به طوری که قیمت هفت قلم کالا در گروه مواد غذایی، چهار قلم کالا در گروه نهادهها و پنج قلم کالا در گروه آهنآلات کاهش یافته است. در این میان قیمت گوشت گوساله و شکر در خراسان رضوی بیشتر از قیمت میانگین آن در کشور است که باید بررسی بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
وی با تاکید بر اینکه علل افزایش قیمت گوشت گوساله در خراسان رضوی و مقایسه آن با استانهایی که قیمت پایینتری در این ماده پروتئینی دارند باید مورد واکاوی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: باید قیمت گوشت گوساله در استانهای آذربایجان، سمنان، گلستان و تهران بررسی و پس از مقایسه آن با این استان، قیمت منطقی گوشت گوساله احصا شود. همچنین باید نظارت بیشتری بر خروج دام و برخورد قانونی با کامیونهای حامل دام قاچاق در استان صورت گیرد.
بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، رسولیان در خصوص کنترل قیمت برنج پاکستانی در استان خراسان رضوی گفت: قرار است یک سهمیه ۱۵۰ هزار تنی از برنج پاکستانی به این استان اختصاص یابد تا بتوان با توزیع آن، قیمت این کالا را در بازار کنترل کرد.
سرویس های خبری:اقتصاد و بازار