است و میزان پروتئین بسیار بالا، املاح مواد معدنی بسیار بالا، آهن بسیار بالا که حتی گاهی توصیه های درمانی برای مصرف این گونه از ماهی می شود و قیمتش در واقع با قیمت بسیار پایین ده 15 هزار تومان قابل دسترس است.
سوال: ما ارزانترین ماهی که همیشه سراغ داریم ماهی آزاد است که آن هم الان بالای صد هزارتومان هست دیگر؟
عباسپورنادری: احتمالا منظور شما ماهی قزل آلا منظورتان است، بعد در کنار آن ما ماهی های متنوع دیگری را در جنوب داریم ماهی هایی مثل گونه حسون، مثل ماهی سلطان ابراهیم، مثل شانک ماهیان و برخی از گونه هایی که اساسا شاید خیلی برای مردم شناخته شده نباشد و شاید حالا مردم مصرف کنند از نظر طعم غذایی هم بسیارخوب باشد و ارزش غذایی بسیار بالایی را دارد و شاید اگر بگوییم در مقابل گوشت قرمز می تواند ارزش بالاتری را داشته باشد و اساسا مفیدتر و موثرتر باشد و این فرصت برای شیلات فراهم است ، برای محصولات آبزی فراهم هست که مردم بتوانند این انتخاب را داشته باشند، ما گونه های پرورشی را که برای بحث ماهیان گرمآبی داریم تماما زیر صدهزار تومان در گونه های مختلف خانواده کپورماهیان که ارزان شدند در بازار و کاملا می تواند قابل دسترس باشد بنابراین به هیچ وجه آبزیان یک غذایی دست نیافتنی و لوکس نیست و ما این امکان وجود دارد منتها نکته ای که شاید لازم هست هم ما کار بکنیم و هم بخش های ذیربط به نوعی فرهنگ سازی مصرف آبزیان است که مردم هم آشنا بشوند با آبزیهای مختلف، نحوه طبخ ، مصرف و یک مقدار ارزش غذایی آبزیان را متمایزتر از سایر منابع پروتئینی به آن توجه بکنند.
سوال: اگر نکته ای دارید بفرمایید؟
عباسپورنادری: ما در برنامه هفتم خوشبختانه فرصت ها و پتانسیل های خوبی برای بحث آبزیان و فعالیت های شیلاتی پیش بینی شده و اساسا اقتصاد دریاپایه مورد تاکید قرار گرفته که این می تواند به هرحال به عنوان یک ظرفیت جدید مورد توجه باشد و نیازمند همراهی و همکاری تمام دستگاه های متولی و مرتبط است که در کنار شیلات کمک بکنند تا فرصت های بالقوه شیلات بالفعل بشود و مورد استفاده مردم قرار بگیرد و در اختیار و دسترس مردم عزیزمان باشد انشاالله.