جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    راهی برای مقابله بهتر برنج با علف‌های هرز

    در یک مطالعه جدید، پژوهشگران علوم کشاورزی کشور، روش پوشش‌دار کردن بذر برنج را برای مقابله بهتر آن با علف‌های هرز در کشت غیر نشایی و مستقیم این گیاه مهم زراعی توصیه کرده‌اند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۱۵, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    گیاه برنج با نام علمی «اوریزا ساتیوا» به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات زراعی دنیا با سطح زیر کشت بیش از ۱۶۱ میلیون هکتار و مقدار تولید جهانی ۷۸۰ میلیون تن، نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی جوامع بشری دارد. این غله مهم، غذای بیش از نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و روزانه بیش از سه و نیم میلیارد نفر از مردم دنیا، حدود ۲۰ درصد کالری مورد نیاز خود را از این گیاه استراتژیک تأمین می‌کنند. بر اساس پیش‌بینی‌ها نیاز به برنج تا سال‌های ۲۰۳۵ و ۲۰۵۰ به ترتیب حدود ۲۶ و ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

    بنا بر گفته‌های متخصصان، از حدود ۶ دهه گذشته و درنتیجه کمبود منابع آب به میزان ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متر برای هر هکتار و افزایش مشکلات کارگری به میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد، روش کشت جدیدی به نام نظام کشت مستقیم برای برنج ابداع شده است که جایگزینی برای کشت نشایی برنج به‌حساب آمده و در نقاط مختلف دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع سیستم کاشت که ۲۲ درصد از سطح زیر کشت برنج در آسیا را شامل می‌شود، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، دارای مزایایی همچون کاهش هزینه‌ها و مراقبت‌های ناشی از خزانه برنج و بهبود الگوی کشت زراعی برنج-گندم شده است. اما یکی از چالش‌های مهم آن، مقابله صحیح و مؤثر با علف‌های هرز است.

    برای کمک به حل این معضل، پژوهشگرانی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و مؤسسه تحقیقات برنج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی واقع در رشت، اقدام به انجام مطالعه‌ای کرده‌اند که در آن، تأثیر یک شیوه جالب یعنی پوشش‌دار کردن بذر برنج در مدیریت علف‌های هرز این گیاه در نظام کشت مستقیم مورد ارزیابی واقع شده است.

    نتایج بررسی‌های انجام شده در این پژوهش نشان می‌دهند که پوشش‌دارکردن بذر برنج با ماده کلرید کلسیم موجب بهبود کارکرد بذر ارقام برنج در مقابل علف‌های هرز می‌شود.

    در این رابطه، فائزه زعفریان، دانشیار و پژوهشگر گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و همکارانش می‌گویند: «نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که کمترین تراکم علف هرز باریک برگ و پهن، در کشت مستقیم برنج رقم شیرودی و تحت مدیریت پوشش‌دار کردن بذر با کلرید کلسیم به دست آمد. ولی ارقام خزر و هاشمی از این لحاظ موفقیت چندانی به دست نیاوردند».

    آن‌ها می‌افزایند: «با توجه به این نتایج می‌توان به کشاورزان توصیه کرد که از روش مدیریت زراعی ساده و ارزان‌قیمتی نظیر پیش تیمار کردن بذرها با کلرید کلسیم و کلرید پتاسیم برای مقابله با علف‌های هرز تحت کشت مستقیم برنج استفاده کنند».

    بنا بر اطلاعات ارائه‌شده در این پژوهش، هنگامی‌که کشاورزان سیستم تولید برنج خود را از کشت نشایی که در آن، نشاها درون مزرعه پوشیده از آب کشت می‌شوند به کشت مستقیم یعنی حالتی که بذرها در زمین کاشته شده و آبیاری صورت می‌گیرد، تغییر می‌دهند، جمعیت علف‌های هرز یعنی نوع و تراکم آن‌ها به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. درواقع، در شرایط کشت مستقیم، به دلیل این‌که بذر برنج و علف‌های هرز هم‌زمان با هم جوانه می‌زنند و هیچ پوششی از آب برای سرکوب علف‌های هرز وجود ندارد، آلودگی علف‌های هرز بیشتر است.

    به گفته زعفریان و همکارانش، «با توجه به نتایج حاصل از پژوهش ما، پیشنهاد می‌شود مدیریت‌های زراعی استفاده‌شده در این مطالعه جهت کنترل علف‌های هرز در سایر مناطق مستعد کشت مستقیم برنج بر روی ارقام بومی و اصلاح‌شده آزمایش شوند».

    این یافته‌های پژوهشی که می‌توانند برای بهبود شرایط کشت مستقیم برنج در کشور مورد استفاده کشاورزان قرار گیرند، در نشریه «به زراعی کشاورزی» منتشر شده‌اند. این نشریه در قالب فصل‌نامه توسط پردیس ابوریحان دانشگاه تهران انتشار می‌یابد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    • بیشتر بخوانید:
    • مبارزه با علف ها هرز در سطح ۴ میلیون هکتار از مزارع کشور
    • کندن بهینه علف‌های هرز با ربات کشاورزی خودران
    منبع: ایسنا
    برچسب ها: برنجصنایع تبدیلی و تکمیلیفناوری های نوین
    پست قبلی

    مرادیان: وزارت جهاد کشاورزی برای رفع مشکلات کشاورزان چاره اندیشی کند

    پست بعدی

    از برداشت ۹۰ درصدی شلتوک خوزستان تا معضل اختلاط برنج

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه که شب گذشته در راس هیاتی وارد استان اردبیل شده است، از واحدهای مختلف مجتمع ملی کشت...

    بیشتر بخوانید
    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    معاون جهاد کشاورزی استان خبرداد: خرید تضمینی محصولات جایگزین برنج در خوزستان

    از برداشت ۹۰ درصدی شلتوک خوزستان تا معضل اختلاط برنج

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    تولید شکر ۳۰ درصد افزایش یافت

    اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴
    با این روش کاهش وزن را ۲ برابر کنید

    چگونه در مدت کوتاه وزن کم کنیم؟

    فروردین ۲۰, ۱۴۰۴
    نرخ ارز محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی و صادراتی متفاوت شد

    جابه‌جایی ۹۹۰ هزار تن کالای اساسی در ایام نوروز

    فروردین ۲۰, ۱۴۰۴
    فشار خون و چند توصیه مهم از انجمن قلب آمریکا(AHA)

    تغذیه، رمز سلامت جسم و روان در دوران نوجوانی

    فروردین ۲۴, ۱۴۰۴
    آغاز کاشت محصول باقلا در مزارع طارم

    پیش‌بینی تولید ۱۳۰۰ تن باقلا سبز در قائم‌شهر

    اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.