چهارشنبه 10 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها

    میانگین برداشت سیب‌زمینی در قطب تولید خراسان رضوی ۳۵ تن در هکتار است

    معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد

    افزایش ۴۰۰ میلیون دلاری حجم مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان در سال جاری

    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    صدور اسناد اراضی کشاورزی سبب هویت‌دار شدن اراضی می‌شود

    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    صادرات ۲۸ میلیون یورویی پسته ایران به اروپا در ۳ ماه

    شرکت پشتیبانی امور دام تخم مرغ مازاد را خریداری کند

    اهش قیمت تخم‌مرغ در بازار/ تقاضای خرید در نیمه اول سال کم می‌شود

    توزیع ماکارونی به روال گذشته بازگشت/ تکذیب افزایش نرخ روغن آفتابگردان

    مالیات بر ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی کاهش یافت

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    ‌کاهش‌ قیمت برنج در بازار | برنج ایرانی و خارجی در بنکداری ها و خرده فروشی ها کیلویی چند شد؟

    بعد از عمل جراحی پنیر نخورید

    چرا باید روزانه شیر و لبنیات بخوریم

    پیش بینی تولید ۶۵۶ هزار تن گندم در استان همدان

    خرید گندم در خوزستان به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید

    تولید سالانه 4 هزارو 300 تن سیب زمینی در استان ایلام

    کشاورزان اردبیل مراقب بیماری سفیدک دروغی سیب زمینی باشند

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    راهکار کاهش ضایعات محصولات کشاورزی/نقش تعلیق غیرقانونی «قانون تمرکز» در تشدید ضایعات

    با توجه به حجم تولید سالانه 120 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور و در نظر گرفتن حداقل حجم ضایعات برآوردی یعنی 30 درصد، سالانه حداقل 36 میلیون تن محصول تولیدشده و آماده‌ی مصرف دور ریخته می‌شود.

    توسط مریم آقایاری
    18 شهریور 1399
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    راهکار کاهش ضایعات محصولات کشاورزی/نقش تعلیق غیرقانونی «قانون تمرکز» در تشدید ضایعات
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    یکی از ویژگی‌های اصلی محصولات کشاورزی و مواد غذایی فسادپذیری سریع این محصولات است. به‌همین دلیل تولیدات کشاورزی پس از فرایند کاشت و رسیدن محصول، باید به‌سرعت برداشت و فرایندهای حمل و نقل، انبارداری، بازاررسانی یا فراوری آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود. در صورت تاخیر در هریک از فرایندهای بیان شده، محصولات فاسد و یا از بازارپسندی آن کاسته می‌شود و درصد ضایعات بالا خواهد رفت.

    ضایعات محصولات کشاورزی به‌معنی اتلاف منابع تولید و سرمایه‌ و در نتیجه زیان تولیدکننده و مصرف‌کننده است و افزایش حجم این ضایعات، مصداق بارز سهل‌انگاری و بی‌مسئولیتی متولیان است. با این وجود، همه ساله در فصول مختلف زراعی حجم زیادی از تولیدات به دلیل مدیریت نادرست زنجیره‌ی ارزش محصولات کشاورزی در کشور هدر می‌رود و محصولاتی چون پیاز، سیب‌زمینی، گوجه فرنگی، زعفران، مرکبات و غیره در استان‌های مختلف دور ریخته می‌شود. طبق نظر کارشناسان حجم ضایعات محصولات کشاورزی کشور بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کل تولیدات برآورد می‌شود. این عدد برای برخی محصولات باغی یا با فسادپذیری بالا گاهی به ۱۰۰ درصد نیز می‌رسد. با توجه به حجم تولید سالانه ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور و در نظر گرفتن حداقل حجم ضایعات برآوردی یعنی ۳۰ درصد، سالانه حداقل ۳۶ میلیون تن محصول تولیدشده و آماده‌ی مصرف دور ریخته می‌شود. این حجم ضایعات برای تامین غذای ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر کافی است. با توجه به همین موضوع، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرده بود: ارزش حجم ضایعات در بخش کشاورزی با مقدار ارز تخصیصی به واردات برابری می کند!

    در حالی در فصل بهار ۱۳۹۹ نیز شاهد نابسامانی در بازار محصولات کشاورزی از جمله پیاز، هندوانه و گوجه فرنگی بودیم که کاهش ضایعات در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی کاملا قابل مدیریت و برنامه‌ریزی است. یکی از راهکارهای مهم جلوگیری از ضایعات محصولات، اصلاح ساختار زنجیره‌ی ارزش محصولات در مسیر مدیریت یکپارچه و همزمان تولید، توزیع و تنظیم بازار کشاورزی است. آگاهی از زمان و مکان برداشت محصولات در فصول مختلف و پیش‌بینی آن ابزار مهمی در مدیریت بازار است. مدیریت خرید، حمل و نقل، انبارداری و توزیع محصول باید بر مبنای جدول زمانی تولید محصول در نقاط مختلف کشور صورت گیرد. این امر زمانی محقق می‌شود که مدیریت تولید و مدیریت توزیع و تنظیم بازار محصولات کشاورزی در دست یک مدیر واحد قرار گیرد.

    تصویب قانون «تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی» در بهمن ماه ۱۳۹۱ گام مهمی برای اجرای مدیریت یکپارچه‌ی زنجیره‌ی ارزش بخش کشاورزی به شمار می‌آید. براساس این قانون، وظایف تولیدی و وظایف تنظیم بازار و تجارت محصولات کشاورزی باید در وزارت جهادکشاورزی تجمیع شود. این یکپارچه‌سازی مدیریت موجب می‌شود تا وزارت جهادکشاورزی به‌عنوان متولی تولید با شناخت درستی که از حجم و فراوانی محصولات مختلف کشت شده در سراسر کشور دارد نسبت به انجام وظایف زنجیره‌های پس از تولید شامل خرید، حمل و نقل، فراوری و بازاررسانی محصولات کشاورزی با سرعت عمل و هماهنگی بیشتری اقدام نماید؛ اما متاسفانه از مردادماه ۱۳۹۸ اجرای این قانون به‌صورت عجیبی توسط دولت تعلیق شده و گسست مدیریتی در این زنجیره رخ داده است. در حال حاضر پس از گذشت ۱۱ ماه از این اقدام غیر قانونی دولت، نابسامانی‌های متعددی در بازار محصولات کشاورزی رخ داده که منجر به افزایش حجم ضایعات بخش کشاورزی شده است.

    سرویس خبری:اخبار کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    مریم آقایاری

    مریم آقایاری

    مربوطه پست ها

    اخبار کشاورزی و باغبانی

    میانگین برداشت سیب‌زمینی در قطب تولید خراسان رضوی ۳۵ تن در هکتار است

    توسط فاطمه پاکزاد
    10 خرداد 1402
    0

    سیدمحمد نجفی با بیان این که پیش‌بینی می‌شود امسال نزدیک به ۳۵ هزار تن سیب زمینی از اراضی کشاورزی جلگه...

    بیشتر بخوانید
    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    صدور اسناد اراضی کشاورزی سبب هویت‌دار شدن اراضی می‌شود

    10 خرداد 1402
    پیش بینی تولید ۶۵۶ هزار تن گندم در استان همدان

    خرید گندم در خوزستان به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید

    10 خرداد 1402
    تولید سالانه 4 هزارو 300 تن سیب زمینی در استان ایلام

    کشاورزان اردبیل مراقب بیماری سفیدک دروغی سیب زمینی باشند

    10 خرداد 1402

    پر بازدیدها

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    سالانه ۱۲۰ هزار هکتار از مزارع زیر کشت چغندر قند می‌رود

    21 اردیبهشت 1402
    بلوبری، میوه میلیونی!

    بلوبری، میوه میلیونی!

    2 خرداد 1402
    افزایش کاربرد علم نانو در کشاورزی جهان

    افزایش کاربرد علم نانو در کشاورزی جهان

    24 اردیبهشت 1402
    توصیه‌های خوراکی برای پیشگیری از آنفلوآنزا

    رئیس انجمن ملی کشاورزی ایران : کاهش قیمت میوه و صیفی جات تا ده روز دیگر / دلایل گرانی سیب در بازار چیست؟

    16 اردیبهشت 1402
    کشت حبوبات در دیم‌زارهای کرمانشاه در اولویت طرح جهش تولید قرار دارد

    کشت حبوبات در دیم‌زارهای کرمانشاه در اولویت طرح جهش تولید قرار دارد

    2 خرداد 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود