پنجشنبه, اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    رانت «دو نرخی» در بازار آرد

    دولت دور دوم سیاست هوشمندسازی صنعت نان را آغاز کرده و این در حالی است که دور اول این سیاست به ‌طور مشخص اثر مهمی بر چالش‌های این صنعت نگذاشته و کماکان بسیاری از مشکلات گذشته وجود دارد و علاوه بر آنها دلالی آرد و ایجاد بازار سیاه بزرگی در این حوزه با توجه به اختلاف قیمت آرد نانوایی‌ها و صنف و صنعت ایجاد شده است. در عوض دولت توانسته آمارهایی به دست آورد که نشان می‌دهد میزان مصرف نان چقدر است و این در حالی است که این تنها چالش در این حوزه نبوده است.

    توسط زهرا اکبری
    اسفند ۲۰, ۱۴۰۱
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    واردات بی رویه برنج را روی دست کشاورزان باقی گذاشت

    کاهش تولید و واسطه گری برنج را گران کرد بازار برنج با توزیع هوشمند کنترل می شود”Ä׺|

    در حال حاضر آن‌طور که فعالان این صنعت می‌گویند دولت باید آمارهای فعلی را تجزیه و تحلیل کند و در کنار آن سیاست درست اتخاذ کند و از مسیری که قبل از این رفته برگردد؛ مسیری که در آن قیمت آرد صنف و صنعت ۱۵ تا ۲۰ برابر قیمت نانوایی‌هاست و این اختلاف قیمت باعث توزیع میلیاردها تومان رانت و انتفاع افراد خاص است.

    دولت اشتباه کرد؟
    مرتضی محسنی‌فرد از پیشکسوتان صنعت آرد و نان با اشاره به اینکه یکی از اشتباهات دولت در این حوزه، دونرخی شدن قیمت آرد از دهم اردیبهشت ماه بود معتقد است: پیش از این تاریخ دو نوع نرخ برای نانواها و اصناف و صنعت وجود داشت که اختلاف قیمت این دو نرخ تنها ۴۰۰ تومان بود، اما پس از اردیبهشت ماه اختلاف قیمت این دو بخش به شدت افزایش یافت، چراکه قیمت آرد نانوا تغییری نکرد، اما در اصناف این نرخ ۱۵ برابر شد و این موضوع باعث بروز مشکلاتی در بازار این محصول شده و رانت‌های شدیدی را ایجاد کرده است.
    به گفته وی از آنجا که روال خاصی روی سهمیه‌ها وجود ندارد و اتحادیه بر مبنای مولفه‌های مختلف سهمیه‌بندی انجام می‌دهد؛ نتیجه تصمیمات دولتی افزایش دلالی در حوزه آرد شده است، به‌طوری که افرادی مازاد آرد مصرفی نانواها را خریداری و سپس به اصناف می‌فروشند و در نتیجه رانت ناشی از این موضوع به جیب دلالان می‌رود و در حال حاضر خرید آرد و فروش به اصناف به یک شغل تبدیل شده و نظارتی هم روی آن وجود ندارد. این در حالی است که راه‌حل بهتری برای به نتیجه رسیدن این سیاست‌ها وجود داشت و آن یکسان‌سازی قیمت‌هاست، نه آزادسازی. زیرا در شرایط آزادسازی، به دلیل آنکه مبنای قیمتی مشخصی وجود ندارد، شاهد چندنرخی شدن قیمت آرد هستیم، اما یکسان‌سازی شرایط متعادلی را ایجاد می‌کند.
    وی با انتقاد از اینکه آرد به صنف و صنعت با قیمت تمام‌شده فروخته می‌شود و به نانوایی‌ها به قیمت یارانه‌ای گفت: این تصمیم باعث عدم‌تعادل در کل زنجیره شده است و این در حالی است که متاسفانه در کشور ما مسوولان به دنبال آمار هستند و نتیجه چندان از اهمیت برخوردار نیست؛ البته آمار از اهمیت فوق‌العاده‌‌ای برخوردار است، اما اولا به درد مصرف‌کننده نمی‌خورد و ثانیا آمار باید در خدمت سیاستگذاری درست قرار بگیرد.
    آمار کافی نیست
    به گفته میثمی‌فرد یکی از کارهایی که دولت انجام داده که البته تنها به مصرف جمع‌آوری آمار و ارقام می‌خورد، کارت‌های نان بود که دردی هم دوا نکرد. چراکه مساله اصلی موضوع آمار نیست و باید ریشه مشکل را پیدا کرد و در حال حاضر ریشه همه این مشکلات در سیاست‌هایی است که دولت به دنبال آنها نرفته که یکی از این سیاست‌ها یکسان‌سازی قیمت‌هاست. اکنون در مرحله اول دولت بر اساس آمارها به این نتیجه رسیده که آرد زیادی مصرف می‌شود، ولی مشخص نیست آرد مازاد کجا مصرف شده و این به حل مساله کمکی نکرده است. وی ادامه داد: اکنون مرحله دوم هوشمندسازی نان آغاز شده و به جای 15‌درصد 25‌درصد یارانه به نانواها پرداخت شده، اما در عوض چند کیسه از سهمیه نانواها کسر شده که اگر همان سیاست یکسان‌سازی قیمت انجام می‌شد، بسیاری از مشکلات کنونی به وجود نمی‌آمد.
    این پیشکسوت حوزه آرد و نان با بیان اینکه نان در ایران بسیار ارزان است گفت: اگر نان در ایران حتی 10‌هزار تومان باشد در آلمان قیمت نان 5/ 2 یورو است. این در حالی است که دولت گندم را به همان قیمتی خریداری می‌کند که در آلمان خریداری می‌شود و بار این یارانه به دوش مردم است. دولت تمام یارانه‌ها را از طرق مختلف و به بهانه‌های گوناگون از خود مردم دریافت می‌کند و نباید گمان کنیم که مقایسه قیمت نان در ایران و آلمان نادرست است؛ در حالی که بار مالی قیمت در هر دو کشور یکسان و بر دوش مردم است. به عقیده وی هر قیمتی که قرار است دولت در نظر بگیرد باید در مسیر رقابت درست بین نانواها یا اصناف باشد و در این مسیر باید بین نان صنعتی و نان سنتی همسنگ‌سازی کیفی و قابل رقابت صورت بگیرد تا مشتری بین انتخاب نان آزاد باشد و این موضوع به توسعه همه‌جانبه در صنعت منجر شود. بر این مبنا رقابت کارآ می‌تواند مشکلات را در کنار آزادسازی قیمت برطرف کند، وگرنه کارت‌خوان و سیاست‌های مشابه دیگر یا یارانه‌های فعلی و آزادسازی قیمت‌ها دردی از مصرف‌کننده دوا نمی‌کند.
    انحراف عملکرد بخش کشاورزی و صنعت
    به گفته میثمی‌فرد در سال‌های گذشته نتیجه سیاست‌های دولتی این بود که برای مدتی نسبتا طولانی بدون توجه به صرفه کشاورز قیمت گندم را تعیین می‌کردند و این امر باعث شده بود کشاورزان به سمت تولید سایر محصولات مانند کلزا حرکت کنند و این در حالی است که کالاهایی مانند برنج، گندم، ذرت، جو و… جزو کالاهای اساسی و استراتژیک هستند و دولت باید به شدت به دنبال تعادل در این کالاها باشد، ولی دولت‌ها به دنبال این کالاها نیستند. با این حال با قیمت فعلی گندم و تشویق‌هایی که در نظر گرفته شده کشاورزان به تولید تشویق می‌شوند؛ هرچند مشخص نیست قیمت آرد به چه رقمی خواهد رسید.
    در این شرایط لازم است گام بعدی یعنی یکسان‌سازی قیمت بر اساس محاسبات دقیقی برداشته شود.  وی با اعلام این خبر که اکنون نانوایی‌ها هر شب یارانه خود را از دولت دریافت می‌کنند، گفت: اما همچنان برخی از آنها مازاد آرد خود را در بازار به فروش می‌رسانند و به این ترتیب سود خود را حاصل می‌کنند، اما مجموع صنعت با مشکل روبه‌رو است.  به گفته وی آخرین آمارها نشان می‌دهد دولت یارانه آرد را از 71‌هزار میلیارد تومان در سال 1401 به 56‌هزار میلیارد تومان کاهش داده و به نظر می‌رسد این کاهش یارانه از طریق کاهش سهمیه نانواها اتفاق افتاده باشد.
    این فعال حوزه آرد و نان با انتقاد از سیاست‌های تبعیض‌آمیز در حوزه نان گفت: در حال حاضر ارز دولتی از صنف و صنعت برداشته شده و محصولات این گروه‌ها با ارز غیرترجیحی محاسبه می‌شود، اما قیمت نان همچنان یارانه‌ای است و این مساله اثر زیادی روی تغییر الگوی مصرف گذاشته، به طوری که خرید نان صنعتی و بسته‌بندی شده کاهش یافته و در عوض صف‌های نان سنتی طولانی شده، بنابراین وقتی قیمت آرد صنعت 15 تا 20 برابر افزایش یافته، طبعا قیمت نان صنعتی غیرقابل رقابت با نان سنتی است و در نتیجه الگوی مصرف خانواده از نان صنعتی به سمت سنتی تغییر می‌یابد و این در حالی است که تولیدکنندگان نان صنعتی هنوز نمی‌توانند متناسب با هزینه‌های اولیه قیمت نان را اصلاح کنند و اگر قرار باشد قیمت نان به درستی اصلاح شود باید بیش از این افزایش یابد. وی در پایان افزود: نان صنعتی در مقایسه با نان سنتی از سلامت بیشتری برای خانواده برخوردار است و استفاده از جوش شیرین و… و تولید با دخالت دست همگی سلامت نان را تهدید می‌کنند.
    پیوست خبری : اخبار اقتصاد و بازار
    منبع: فودنا
    برچسب ها: ارداقتصاد کشاورزیباغبانیبرنج
    پست قبلی

    بدترین رژیم‌ها برای کاهش وزن‌

    پست بعدی

    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    زهرا اکبری

    مربوطه پست ها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!
    اخبار اقتصاد و بازار

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    رصد بازار کالاهای اساسی مصرف روزانه خانوار ایرانی در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ انجام شد. بازار روغن دو هفته قبل...

    بیشتر بخوانید
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    رکوردشکنی واردات گوشت قرمز در سال ۱۴۰۳؛ تنظیم بازار یا جبران کسری تولید؟

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    چاقی با این راهکار قابل درمان است

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴
    اقدامات سازمان شیلات برای توسعه و پرورش ماهیان دریایی

    ازبکستان خواستار سرمایه‌گذاری ایران در شیلات این کشور شد

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۴
    کوچ تلخ

    حفظ منابع طبیعی نیازمند الگوی مشارکتی

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    اهداف برنامه بیمه اجباری گندم و دانه‌های روغنی محقق شد

    فروردین ۳۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.