جلال الدین میرزای رزاز روز سه شنبه در مراسم امضای تفاهمنامه با نبی الله خون میرزایی، رئیس سازمان شیلات کشور در محل انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی افزود: این موسسه هر ۱۰ سال یکبار سرانه مصرف اقلام مختلف غذایی را در کشور محاسبه می کند. در آخرین محاسبه سرانه مصرف آبزیان در ایران مشخص شد که میزان سرانه مصرف ایرانیان که در سالهای گذشته حدود ۱۰.۶ درصد بود، سال گذشته به ۱۱.۲ و امسال به حدود ۱۲ کیلو به ازای هر نفر رسیده است در حالی که سرانه مصرف آبزیان در دنیا بین ۲۰ تا ۲۲ کیلوگرم است.
وی افزود: پنچمین دوره طرح بررسی میزان سرانه مصرف اقلام مختلف غذایی در ایران نیز آغاز شده و حدود ۹۵ درصد کار انجام شده است و امیدواریم تا حدود چهار ماه آینده نتایج آن اعلام شود.
میرزای رزاز گفت: انستیتو تغذیه و صنایع غذایی قدیمی ترین مرکز آموزشی و پژوهشی تغذیه در ایران است که همزمان آموزش رشته صنایع غذایی را نیز انجام می دهد این مرکز از طرف یونسکو به عنوان قدیمی ترین مرکز آموزش تخصصی تغذیه در منطقه امرو معرفی شده و همزمان از چهار سال گذشته این مرکز به عنوان پایگاه تغذیه سازمان بهداشت جهانی در منطقه امرو (مدیترانه شرقی) فعالیت می کند و اخیرا با وجود رقابت با یک موسسه عربستانی برای چهار سال دیگر انستیتو تغذیه ایران به عنوان پایگاه آموزشی و تحقیقاتی تغذیه سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی انتخاب شد.
وی افزود: تعیین رژیم غذایی با انواع آبزیان در انستیتو تغذیه در حال انجام است، البته نگرانی هایی درباره وجود برخی آلودگی ها در محصولات دریایی و اقیانوس ها وجود دارد که با اطلاع رسانی شیلات تا حدی بر طرف شده است اما این مرکز آمادگی دارد که تحقیقات علمی لازم را در این زمینه انجام دهد و در دوره های زمانی مختلف تکرار کند.
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی گفت: ۸۰۰ دانشجوی کارشناسی تا دکترا در رشته های مختلف تغذیه و صنایع غذایی در این مرکز تحصیل می کنند و حتی به تازگی دوره های پسادکترا نیز راه اندازی شده است، یک مرکز ترجمان دانش و آموزش همگانی نیز برای افزایش آگاهی مردم در حوزه تغذیه راه اندازی شده است. وب سایت ترجمان دانش و آموزش همگانی نیز هفته آینده رونایی می شود که یکی از اهداف مهم آن مقابله با مطالب غیر علمی و زرد در حوزه تغذیه است که در برخی رسانه ها منتشر می شود. اپلیکیشن این وب سایت نیز در حال طراحی است.
وی افزود: همچنین با همکاری وزارت بهداشت قرار بود اواخر سال گذشته بعد از کمپین فشار خون که طی آن 6 میلیون بیمار فشار خونی جدید شناسایی شد، کمپین تغذیه سالم با همکاری انستیتو تغذیه انجام شود که به علت اپیدمی کرونا به تعویق افتاد که البته امیدواریم با مساعدت وزارت بهداشت در اسرع وقت انجام شود.
میرزای رزاز ادامه داد: شورای نوآوری و فناوری صنعت غذا با موافقت معاونت علمی ریاست جمهوری در رقابتی که با وزارت صنعت بود، در انستیتو تغذیه تشکیل شده است و با وجود ظرفیت بزرگی که در ۱۷ هزار کارخانه صنایع غذایی دارای مجوز که ۱۵ هزار کارخانه آنها فعال هستند، این شورا فعال می شود.
وی گفت: با توجه به تفاهمنامه ای که امروز بین انستیتو تغذیه و سازمان شیلات امضا می شود، همکاری های این سازمان در حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی و اصلاح سبک زندگی و افزایش سرانه مصرف آبزیان انجام می شود. یکی از پیشنهادها افزایش رستورانهای عرضه کننده غذاهای آبزی است که انستیتو تغذیه نیز می تواند در این زمینه مشارکت کند.
سرویس خبری:اخبار علمی-تغذیه و سلامت