سال هاست که ماجرایی با نام الگوی کشت از جمله طرح هایی است که روی زمین مانده است. موضوعی که بارها عدم اجرای آن منجر به ضرر هنگفت کشاورزان شده است.
اعلام قیمت منصفانه محصولات کشاورزی راهی برای اجرای مصوبه الگوی کشت
محمد شفیع ملک زاده رئیسنظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی یکی از فاکتورهای لازم در تعیین قیمت محصولات اساسی را بحث خرید تضمینی اعلام کرد و گفت: با توجه به آغاز فصل کشت در اول مهر در استان های سردسیر غرب، شمال غرب و شمال برنامه در قالب یکپروژه به استان ها داده شد، اما مستلزم این کار را اعلام قیمت مناسب محصولات اساسی دانست.
وی افزود: اگر مسئولان شورای اقتصاد بنا به هر دلیلی قیمت محصولات را متناسب با هزینه های تولید اعلام نکنند، وزارت جهاد کشاورزی تحت هیچ شرایطی نمی تواند مصوبه الگوی کشت را اجرا کند.
ملک زاده با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی بر اجرای مصوبه الگوی کشت بیان کرد: اگر کشاورزان از اعلام قیمت محصولات کشاورزی رضایت خاطر داشته باشند، بدون تردید برنامه الگوی کشت وزارت جهاد را می پذیرند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: اگر کشاورزان ۱۰۰ درصد از قیمت شورای اقتصاد رضایت خاطر داشته باشند، خسارتی از ناحیه تولید متحمل نمی شود، در حالیکه با اعلام قیمت منصفانه برنامه الگوی کشت قابل اجرا خواهد بود.
اجرای الگوی کشت تنها راه نجات کشاورزان از سرگردانی تولید
علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با انتقاد از بی توجهی به اجرای مصوبه الگوی کشت اظهار کرد: مصوبه الگوی کشت از سال ۸۸ بنابه بهانه های مختلف اجرا نشد، در حالیکه اجرای الگوی کشت تنها راه نجات کشاورزی ایران است.
وی با تاکید بر اینمسئله که کشاورزی قراردادی باید در کنار الگوی کشت اجرا شود، بیان کرد: اگر کشاورزی قراردادی در کشور اجرا نشود، مصوبه الگوی کشت اجرا نخواهد شد.
خان محمدی یکی از اساسی ترین راه های الگوی کشت را برنامه ریزی برای تولید تعادلی اعلام کرد و گفت: اگر زیر ساخت های الگوی کشت اجرا شود، امنیت غذایی غذایی در کشور برقرار خواهد شد.
مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی با اشاره به تاثیر اجرای مصوبه الگوی کشت بر رونق بازار محصولات کشاورزی بیان کرد: با گذشت ۱۱ سال از مصوبه الگوی کشت، اما وزیر جهاد کشاورزی بر اجرای این مصوبه در سال زراعی جدید تاکید داشتند.
به گفته وی، اجرای مصوبه الگوی کشت در تضمین امنیت غذایی کشور و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی تاثیر بسزایی دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: اجرای مصوبه الگوی کشت در کیفیت محصولات کشاورزی، رونق صادرات و پایداری تولید تاثیر بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه اجرای الگوی کشت در کاهش واردات و تولید مستمر و پایدار تاثیر بسزایی دارد، تصریح کرد: با اجرای مصوبه الگوی کشت و ساماندهی تولید محصولات کشاورزی، کشاورزان از سرگردانی نجات پیدا می کنند و تمامی امور به صورت مکانیزه و پایدار به یکدیگر پیوند می خورد.
پایداری تولید تنها با مصوبه الگوی کشت تحقق می یابد
در سال ۹۲ به منظور اجرای الگوی کشت در هر استان سند جامع کشاورزی درست کردیم تا بر مبنای آن در هر استان متناسب با اقلیم برنج، صیفی، محصولات زراعی و … کشت شود.
با توجه به اعمال تحریم های ظالمانه، وزیر جهاد کشاورزی اجرای مصوبه الگوی کشت را در دستور کار خود گذاشتند که این حرکت کاملا صحیح است.
با اجرای مصوبه الگوی کشت و تولید متناسب با نیاز بازار داخل و صادراتی دیگر شاهد هدر رفت محصولات کشاورزی و برگشت چند بار محموله هندوانه به کشور نیستیم.
با اجرای مصوبه الگوی کشت و ساماندهی تولید محصولات کشاورزی، کشاورزان از سرگردانی نجات پیدا می کنند و دیگر نگرانمازاد یا کاهش تولید نخواهیم بود.
اگر بتوانیم سند جامع کشاورزی هر استان را مطابق با نیاز کشور تدوین کنیم، اقتصاد کشاورزی رونق خواهد گرفت.
سرویس های خبری:کشاورزی و باغبانی