حسین شاهینی روز سه شنبه به رسانه ها اظهار داشت: اجرای سامانههای نوین آبیاری، مرمت و بازسازی قنوات، احداث کانال بتنی، شنریزی جاده بین مزارع، تسطیح، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی از عمده اقدامات انجامشده در بخش زیر بنایی آبوخاک است.
وی با بیان اینکه از محل اعتبارات سال ۹۸ تاکنون ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی استان سمنان به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شد تصریح کرد: این عملیات با صرف ۳۴۲ میلیارد ریال اجرایی شد.
مدیر آبوخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به ویژگیها و مزایای آبیاری تحتفشار اشاره کرد و گفت: صرفهجویی در مصرف آب، توزیع یکنواخت آب در مزرعه، افزایش کمی و کیفی محصول، سهولت در اجرای عملیات زراعی، امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها، بیش از ۳۰ درصد افزایش بازدهی آبیاری ، بیش از ۲۵ درصد کاهش مصرف سم و کود و افزایش تولید محصول تا ۳۰ درصد برخی از این مزایا است.
شاهینی ادامه داد: از محل اعتبارات سال ۹۸ تاکنون ۱۴۴ رشته از قنات های استان به میزان ۳۸٫۶ کیلومتر با اعتبار ۱۱۰ میلیارد و ۸۸۹ میلیون ریال مرمت و بازسازی شد.
وی احداث ۶۲٫۵ کیلومتر کانال بتنی و انتقال آب با لوله بهمنظور جلوگیری از هدررفت آب در بخش کشاورزی را از دیگر اقدام های انجامشده در بخش زیر بنایی آبوخاک عنوان کرد و گفت: این میزان کانال از محل اعتبار سال ۹۸ اجرا شد.
وی اضافه کرد: از اعتبارات سال ۹۸ تاکنون ۳۰ کیلومتر شنریزی جاده بین مزارع با اعتباری بالغبر یک میلیارد ریال انجامشد.
مدیر آبوخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: از محل اعتبار سال ۹۸ عملیات تسطیح و تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی نیز به میزان ۳۲۱ هکتار با ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار اجرایی شد.
استان سمنان ۱۹۸ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی و ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش های مختلف زیرمجموعه جهادکشاورزی دارد.
سرویس خبری:اخبار کشاورزی و باغبانی