پنجشنبه, اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    خشکسالی ترمز رکوردشکنی تولید انار در ساوه را کشید

    معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: پیش بینی می شود که امسال بین ۱۴۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تن انار از انارستان های ساوه برداشت شود که بیانگر کاهش ۱۰ الی ۱۵ درصدی میزان تولید و عملکرد محصول به دلیل کم آبی در سال جاری، نسبت به سال گذشته است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آبان ۵, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ششمین جشنواره انار فاروق در حال برگزاری است

    محمودرضا خلیلی با اشاره به اینکه انار محصول شاخص شهرستان ساوه در کنار افزون بر ۷۰ نوع تولید کشاورزی است که آوازه جهانی دارد، اظهار کرد: با وجود تکرار خاطره تلخ سرمازدگی در سال ۱۳۹۵ اما در حال حاضر سطح زیر کشت انار در ساوه، پایتخت انار ایران، افزون بر ۱۱ هزار هکتار است.

    وی بیان کرد: انار یک محصول زودبارده است و با وجود اینکه پیش بینی می شد به دلیل تکرار سرمازدگی هایی که موجب کف بر کردن درختان انار می‌شود و به دلیل مقاومت درخت پسته در برابر سرمای زیاد، پسته جایگزین بخش اعظمی از باغات انار شود اما عملیات جایگزینی چندان افزایش نداشت و حتی بخشی از اراضی زراعی شهرستان به باغ انار تبدیل شد و در واقع شاخص بودن ساوه در تولید انار حفظ شد و همچنان این شهرستان را با محصول انار می‌شناسند.

    وی افزود: کاشت قلمه انار در اراضی کشاورزی موجب باردهی این محصول ظرف مدت دو سال شده و خصوصیت درخت انار به دلیل زودباردهی موجب شد که همچنان ۱۱ هزار هکتار باغات انار در ساوه وجود داشته باشد که ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار آن بارور است و در شرایط ایده‌ال می‌توانند محصول اقتصادی تولید کنند.

    خلیلی با اشاره به اینکه سال گذشته افزون بر ۱۷۰ هزار تن انار از باغات ساوه برداشت شد، گفت: امسال متاسفانه به دلیل خشکسالی و تشدید تنش آبی در شهرستان ساوه و نیز پائین بودن حجم آب ذخیره شده در سدالغدیر که حیات باغات پائین دست سد به منابع آبی آن وابسته بود، کاهش عملکرد باغات رقم خورد.

    وی بیان کرد: وضعیت نامناسب توزیع آب، متاثر از کاهش میزان بارش‌ها و خشکسالی موجب شد تا بازه‌های آبیاری امسال طولانی‌تر شود و حتی در برخی باغات پائین دست سدالغدیر بسیار محدود باشد که در مجموع، سه هزار هکتار از باغات انار که حیات آنها وابسته به سد بود دچار آسیب جدی شد و بیش از هزار هکتار از باغات به دلیل خشک شدن درختان، رها شده اند. دو هزار هکتار نیز به دلیل آبیاری محدود تا حدود زیادی محصول خود را از دست داده است.

    وی بیان کرد: پیش بینی می‌شود که امسال بین ۱۴۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تن انار از انارستان‌های ساوه برداشت شود که بیانگر کاهش ۱۰ الی ۱۵ درصدی میزان تولید و عملکرد محصول به دلیل کم آبی در سال جاری نسبت به سال گذشته است.

    این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه در ادامه گفت: به دلیل خنک بودن هوا در فصل بهار، گل‌های انار در شرایط آب و هوایی مطلوب بهاری به بار نشست و اگر دمای هوا در روزهای آینده بیشتر خنک شود موجب سرخی بیشتر دانه و رنگ گیری بهتر انار خواهد شد و امیدواریم شرایط به گونه‌ای برای تولیدکنندگان رقم بخورد که از مجموع ۱۴۰ هزار تن انار برداشت شده، میزان انار شرکتی و آب‌گیری شده به پائین ترین درصد خود برسد.

    وی گفت: خوشبختانه انار تولیدی امسال ساوه از نظر آفات و بیماری‌ها به ویژه از نظر کرم گلوگاه شرایط نگران‌کننده‌ای نداشته است، گرچه وجود این آفت همیشگی است، اما درصد شیوع آن قابل قبول بوده و جای نگرانی نیست.

    او در خصوص پدیده آفتاب سوختگی به عنوان مشکل دیگر انار نیز گفت: با توجه به دمای بالا و گرمای هوا در فصل تابستان پیش‌بینی می‌شد که درصد زیادی از انار تولیدی با پدیده آفتاب سوختگی مواجه شود اما خوشبختانه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که درصد آفتاب سوختگی بالاتر از حد نرمال نیست.

    خلیلی در خصوص ترکیدگی انار در روزهای منتهی به برداشت محصول نیز گفت: تنش آبی موجب بیشتر شدن ترکیدگی انار خواهد شد به نظر می‌رسد که به دلیل تشنه بودن باغات، درصد ترکیدگی در این روزها افزایش یابد. مدیریت آبیاری در این فصل مهمترین عامل در جلوگیری از ترکیدگی انار است که باغداران باید مدنظر داشته باشند.

    وی با تاکید بر اینکه افزایش میزان تولید انار افتخاری برای شهرستان ساوه به عنوان قطب تولید این محصول در جهان است، گفت: به باغداران توصیه می شود با توجه به شرایط موجود خشکسالی به دنبال اهداف توسعه‌ای و گسترش باغات انار نباشند. حفظ باغات مهمترین موضوع در شرایط کنونی است و به باغداران توصیه می‌شود که به دنبال تولید کیفی انار باشند. حفظ کیفیت انار اصلی‌ترین رسالت باغداران و تولیدکنندگان برای صیانت از برند این شهرستان در تولید این محصول شاخص است که آوازه و شهرت جهانی دارد.

    وی گفت: بر کسی پوشیده نیست که به دلیل کاهش میزان بارندگی‌ها منابع آبی زیرزمینی در شرایط کاملا بحرانی است و میزان آب ذخیره شده در سد الغدیر نیز در وضعیت قرمز و فوق بحرانی قرار دارد و تامین آب باغات با چالش جدی مواجه شده است.

    خلیلی ضمن توصیه به باغداران برای اجرای روش‌های نوین آبیاری و پرهیز از آبیاری سنتی در باغات انار گفت: از باغداران درخواست می‌شود که در کنار باغات خود حتما زراعت داشته باشند و اراضی کشاورزی خود را صرفا به حوزه باغی اختصاص ندهند و در خصوص تولیدات زراعی نیز ورود کنند. تمامی اراضی که تحت شرب یک منبع آبی است صرفا به کشت محصولات باغی اختصاص نیابد و حتما یک منطقه از اراضی خود را در سال های پر آب به زراعت اختصاص دهند. مقدار باغات را محدود کرده و با اجرای روش‌های نوین آبیاری و کوددهی مناسب کیفیت تولید محصول را افزایش دهند.

    وی با تاکید بر اینکه کیفیت انار ارتباط مستقیم با رسیدگی بهتر به محصول و مدیریت باغات دارد، گفت: حفظ کیفیت باغات در شرایط کنونی برای باغداران یک اصل است و امیدواریم تولیدکنندگان با درک شرایط کنونی و مدیریت آب به تولید با کیفیت محصول کمک کنند.

    وی گفت: کار برداشت تجاری انار ساوه از ۲۰ مهرماه آغاز شده و معمولا تا نیمه آبان ماه ادامه خواهد داشت.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی 

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: اناربازارتولید انارخشکسالیصنایع تبدیلی و تکمیلیکشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    بیش از ۱۴ میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شد

    پست بعدی

    دیگر نیازی به واردات گندم نداریم

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه که شب گذشته در راس هیاتی وارد استان اردبیل شده است، از واحدهای مختلف مجتمع ملی کشت...

    بیشتر بخوانید
    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    دیگر نیازی به واردات گندم نداریم

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    شرکت بازرگانی دولتی ایران: یارانه‌ آرد به نام مردم ایران و به کام کشورهای همسایه بود

    فروش آرد فقط بر بستر سامانه «سیما» انجام می‌گیرد

    اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    برداشت کلزا در فارس آغاز شد

    اردیبهشت ۱, ۱۴۰۴
    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    افزایش ۷ درصدی عرضه گوشت قرمز

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    بعد از عمل جراحی پنیر نخورید

    افزایش کیفیت لبنیات بدون گرانی؛ راهی برای سلامت سفره‌های ایرانی

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.