شنبه 13 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    انعقاد ۹ تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های کشور برای کاشت یک میلیارد درخت

    نیاز به ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاشت یک میلیارد درخت

    مدیریت کلان هوشمند جهت کشت و برآورد نیازها برای ۵ محصول استراتژیک

    فناوری هسته‌ای، روشی راهبردی در افزایش کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی

    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    خودکفایی ایران در تولید همه میوه‌ها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    وضعیت قیمت و بازار برخی کالاهای اساسی اورژانسی است

    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    افزایش قیمت نان ممنوع است/ ثبات قیمت آرد

    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    علت صف‌های طولانی نانوایی‌ها در شیراز چیست؟

    علت صف‌های طولانی نانوایی‌ها در شیراز چیست؟

    میانگین برداشت سیب‌زمینی در قطب تولید خراسان رضوی ۳۵ تن در هکتار است

    معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد

    افزایش ۴۰۰ میلیون دلاری حجم مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان در سال جاری

    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    صدور اسناد اراضی کشاورزی سبب هویت‌دار شدن اراضی می‌شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

    خام فروشی عادت دیرینه؛ سهم ناچیز از سبد صادرات محصولات تبدیلی کشاورزی در روزهای کرونایی

    در این روزهای کرونایی صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در صادرات آذربایجان شرقی سهم اندکی داشته و خام فروشی و عدم فرآوری باعث می‌شود تا سود اصلی به جیب دلالان و تاجران خارج از کشور برود.

    توسط پروانه خانی
    2 شهریور 1399
    در اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    صنایع تبدیلی کشاورزی چیست ؟
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    لیلا موثق قراملکی: محصولات کشاورزی در یک بازه زمانی مشخص و کوتاه برداشت می‌شوند ولی زمان مورد نیاز برای مصرف این محصولات، طولانی است از این رو صنایع تبدیلی و تکمیلی یک استراتژی است که به حل این مشکل کمک می‌کند و امکان مصرف محصولات کشاورزی را در طول سال امکان پذیر می‌سازد و مهم‌تر اینکه قدرت حضور و رقابت در بازارهای منطقه‌ای و بین المللی را افزایش می‌دهد.

    فرآوری محصولات کشاورزی به کمک تکنولوژی مزایای متعددی دارد و سبب کاهش ضایعات، افزایش اشتغال، توسعه صادرات و ارزآوری و تکمیل زنجیره بازاریابی می‌شود و استقرار این مولدهای اقتصادی با توجه به پتانسیل‌های هر منطقه می‌تواند کمک شایانی به اقتصاد و توسعه روستاها کند.

    البته این موضوعی که در نگاه اول شاید بسیار ایده آل و آسان به نظر برسد ولی همواره عوامل بازدارنده و چالش‌هایی پیش روی سرمایه گذاران این بخش وجود دارد.

    آذربایجان شرقی، قطب صنایع تبدیلی در کشور است و در حال حاضر ۷۸۰ کارگاه و کارخانه صنایع تبدیلی در استان فعالیت دارند “آذربایجان شرقی، قطب صنایع تبدیلی در کشور است و در حال حاضر ۷۸۰ کارگاه و کارخانه صنایع تبدیلی در استان با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ تن فعالیت دارند” این را مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان به خبرنگار مهر می‌گوید و ادامه می‌دهد: ۱۱۵ سردخانه با ظرفیت تولید سالانه ۳۸۵ هزار تن، ۴۲ سیلو با ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰ تن، ۲۷ کارخانه رب گوجه فرنگی با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن، ۲۷ کارخانه آرد با ظرفیت تولید ۲ میلیون تن و ۱۱۹ واحد فرآوری آجیل و خشکبار در سطح استان فعال هستند.

    فرآوری ۹۰ درصد نخود مورد نیاز جهان در ممقان

    ایاز برنو می‌افزاید: ۹۰ درصد فرآوری نخود آجیلی جهان در ممقان فرآوری می‌شود که هزار و ۲۰۰ واحد صنایع تبدیلی این محصول با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن در سال فعالیت دارند و محصول خود را به کشورهایی همسایه چون عراق، ارمنستان و گرجستان و تا کشور کانادا صادر می‌کنند.

    او اضافه می‌کند: در حال حاضر لپه مورد نیاز کشور در آذرشهر فرآوری می‌شود و علاوه بر رفع نیاز داخلی به کشورهایی همچون افغانستان صادر می‌شود، در زمینه فرآوری لپه در آذرشهر ۱۵۰ واحد فعال با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن در سال کار می‌کنند.

    ظرفیت اسمی ۳۰ هزار تنی کارخانه‌های فرآوری گل محمدی در استان

    مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه می‌دهد: ۱۵ کارخانه صنایع تبدیلی گل محمدی در استان عرقیات تولید می‌کنند که از این تعداد در ۴ واحد اسانس تولید می‌شود و ۱۵ کارخانه دیگر نیز مربا تولید می‌کنند که در مجموع ظرفیت اسمی این کارخانه‌ها ۳۰ هزار تن در سال است.

    به گفته مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان، هزار و ۷۸۰ نفر در استان به صورت مستقیم در واحدهای صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی مشغول به کار هستند و برای ۵ هزار و ۳۴۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.

    برنو می‌افزاید: در حال حاضر سیب زمینی و هویج از جمله محصولاتی در استان هستند که مازاد مصرف تولید می‌شوند و نیازمند سرمایه گذاری صنایع تبدیلی و فرآوری هستند.

    پرداخت تسهیلات معادل ۸۰ درصد طرح توجیهی

    او در خصوص حمایت‌های جهاد کشاورزی استان از سرمایه گذاران بخش صنایع تبدیلی می‌گوید: ما هیچ گونه تعهدی در برابر پرداخت تسهیلات نداریم ولی به طور معمول معادل ۸۰ درصد طرح توجیهی تسهیلات داده می‌شود.

    مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان می‌افزاید: تمامی واحدهای دامی، کشاورزی، مرغداری و گلخانه‌ای که در حال حاضر در استان فعالیت دارند بدون استثنا همگی تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند.

    او ادامه می‌دهد: مسلماً هر کاری که بشر بخواهد انجام دهد نیاز به زمان دارد و دریافت تسهیلات بانکی نیز از این قاعده مستثنا نیست، بانک‌ها نیاز دارند تا تحقیقات لازم را انجام دهند و پس از استعلام اهلیت فرد، اقدام به اعطای تسهیلات کنند.

    شهرک اختصاصی صنایع تبدیلی نداریم ولی در همه شهرک‌های صنعتی، کارخانه‌های فرآوری محصولات کشاورزی فعالیت دارند مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان می‌افزاید: سرمایه گذاری داشتیم که ظرف مدت ۳ ماه تسهیلات بانکی را دریافت کرده و در مقابل سرمایه گذاری داشتیم که ۲ سال طول کشیده تا بتواند تسهیلات بگیرد.

    برنو بیان می‌کند: در استان شهرک اختصاصی صنایع تبدیلی نداریم ولی در همه شهرک‌های صنعتی، کارخانه‌های فرآوری محصولات کشاورزی فعالیت دارند.

    فعالان اقتصادی کشور در بازارهای هدف، جایگاهی ندارند

    مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان می‌گوید: در سال ۹۷ ارزش محصولات کشاورزی صادر شده از استان ۲۹۰ میلیون دلار بود که در سال ۹۸ به ۴۱۷ میلیون دلار رسید و برای صادرات ۴۲۰ میلیون دلاری محصولات کشاورزی استان در سال ۹۹ برنامه ریزی کرده‌ایم.

    جواد زینالی مهر ادامه می‌دهد: هنوز آمار چهار ماه ابتدای سال را از گمرک دریافت نکردیم ولی بر اساس اعلام اتاق بازرگانی کشور در سه ماه اول سال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۳۶ درصد کاهش صادرات محصولات کشاورزی وجود دارد که ویروس کرونا عامل اصلی این کاهش است.

    او بیان می‌کند: عمده محصولات صادر شده استان کشمش، سبزیجات، صیفی جات، گوجه فرنگی، خشکبار، لبنیات، تخم مرغ و… هستند که به کشورهایی همچون عراق، ترکیه، افغانستان و سایر کشورهای همجوار صادر می‌شوند.

    نقش ناچیز صنایع تبدیلی در صادرات استان

    مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص نقش صنایع تبدیلی در میزان صادرات استان می‌گوید: عمده محصولات صادر شده از استان محصولات باغی هستند که ۶۷ درصد صادرات را به خود اختصاص می‌دهند و نقش صنایع تبدیل در صادرات کم است به طوری که در سال گذشته، ۱۳ تا ۱۵ درصد صادرات استان را به خود اختصاص داد و این در حالی است که به طور مثال خرما محصول استان نیست ولی چون در استان فرآوری و بسته بندی می‌شود جزو آمار محصولات صادراتی استان در نظر گرفته می‌شود.

    زینالی مهر با تاکید بر اینکه صادرات کشور ما نوسانات زیادی دارد، ادامه می‌دهد: صنایع تبدیلی به اندازه کافی در استان فعال هستند ولی تعرفه‌های تجاری سنگین گمرکی و تغییر یک شبه قوانین و تصمیم‌های آنی و بدون فکر صادراتی باعث می‌شوند تا صادرات مقرون به صرفه نباشد و فعالان اقتصادی در بازارهای هدف جایگاهی نداشته باشند و قدرت رقابت را از دست بدهند و این عوامل سبب می‌شوند تا کشورهای ثالث که هزینه تمام شده در آنها پایین است، بازار صادرات را از ما بگیرند.

    کاهش نقدینگی مشکل اصلی تولیدکنندگان

    یکی از تولیدکنندگان عرقیات گیاهی در استان می‌گوید: در کنار همه مشکلاتی که از سوی بهداشت، استاندارد و دارایی پیش می‌آید در حال حاضر عمده مشکل ما کمبود نقدینگی است.

    ایوب قدیمی که ۱۰ سال سابقه و ۵۰ نفر پرسنل دارد، ادامه می‌دهد: هر روز که صبح از خواب پا می‌شویم نسبت به روز گذشته نقدینگی ما کمتر شده و مجبور هستیم مواد خام اولیه کمتری خریداری کنیم.

    او می‌افزاید: در حال حاضر نمی‌توانیم با ظرفیت تولید کامل کار کنیم و مجبور شده‌ایم ظرفیت را به یک سوم برسانیم و به ویژه بعد از عید امسال ۱۰ درصد تولیدمان را کم کرده‌ایم.

    این تولیدکننده بیان می‌کند: بی سر و سامانی نظام اقتصادی در جهان و کشور و تحریم‌ها و ویروس کرونا از سوی دیگر باعث می‌شوند که تولید کنندگان فشار اقتصادی زیادی را تحمل کنند و لازم است دولت فکری به این کاهش نقدینگی بکند.

    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    پروانه خانی

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    ۱۸ طرح آبخیزداری در استان مرکزی آغاز شد
    اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

    ۱۸ طرح آبخیزداری در استان مرکزی آغاز شد

    توسط مهتا زرین
    9 خرداد 1402
    0

    «رضا عظیمی» روز سه‌شنبه افزود: ۱۶ طرح آبخیزداری از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی امسال آغاز و...

    بیشتر بخوانید
    حفظ تنوع زیستی نیازمند تغییر در شیوه و نظام حکمرانی منابع طبیعی است

    حفظ تنوع زیستی نیازمند تغییر در شیوه و نظام حکمرانی منابع طبیعی است

    8 خرداد 1402
    کارگروه تنظیم بازار باید تغییر قیمت شیرخام و لبنیات را تصویب و ابلاغ کند

    کارگروه تنظیم بازار باید تغییر قیمت شیرخام و لبنیات را تصویب و ابلاغ کند

    30 اردیبهشت 1402
    تامین نهاده با قیمت سال قبل/ نظارت واحدهای‌ مرغ مادر بر قیمت جوجه

    تامین نهاده با قیمت سال قبل/ نظارت واحدهای‌ مرغ مادر بر قیمت جوجه

    25 اردیبهشت 1402

    پر بازدیدها

    شرکت پشتیبانی امور دام تخم مرغ مازاد را خریداری کند

    رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران: تخم مرغ به کیلویی ۵۶ هزار تومان رسید

    16 اردیبهشت 1402
    تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد

    تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد

    25 اردیبهشت 1402
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    نشانه‌های خروج بازار برنج مازندران از رکود

    9 خرداد 1402
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    ایرانی ها ۲ برابر مردم دنیا نمک می خورند

    31 اردیبهشت 1402
    محصولات لبنی نباید با افزایش قیمت شیر گران شوند

    محصولات لبنی نباید با افزایش قیمت شیر گران شوند

    6 خرداد 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود