سه‌شنبه 14 آذر 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در گیلانغرب، روانسر و پاوه

    طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در گیلانغرب، روانسر و پاوه

    رئیس سازمان شیلات ایران: جنگل های مانگرو در تداوم چرخه حیات آبزیان نقش اساسی دارد

    رییس سازمان شیلات ایران تاکید کرد: توسعه دریامحور، گام اساسی در دستیابی به امنیت غذایی

    نظرات موافقان و مخالفان پرورش تيلاپيا /تیلاپیا اكوسيستم آبي كشور را منقرض خواهد كرد

    سالانه هزار تن تیلاپیا در کشور تولید می‌شود

    ثبت بیش از ۲۷ هزار گزارش مردمی درخصوص تغییر کاربری اراضی کشاورزی

    /در آستانه روز جهانی خاک/ سهم ۳ درصدی اراضی مرغوب کشاورزی از مساحت کشور/ ۲۸ استان تحت پوشش پایش هوشمند

    قیمت هرکیلو قزل آلا به ۱۱۴ هزارتومان رسید

    فرماندار سیریک: تخلیه تن ماهیان صید شده از آب‌های دور در سیریک آغاز شد/ پیش‌بینی رشد ۲۰ درصدی

    لبنان صادرات محصولات صنعتی و کشاورزی به عربستان را از سر می‌گیرد

    نرخ عمده فروشی میوه و سبزیجات ۱۲ تا ۱۹ آذر۱۴۰۲؛ اعلام قیمت عمده انواع میوه وسبزی/هر کیلو گوجه ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان

    خواص بی‌نظیری از سبزیجات که شاید ندانید

    اسفناج بخورید قوی می شوید؟

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    سیب ایران به کمک بازار گران هند آمد

    شیرین کننده های مصنوعی در غذاهای فرآوری شده می توانند خطر افسردگی را افزایش دهند؟

    بدترین خوردنی‌ها برای مغز

    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    مدیرکل دفتر ترویج سازمان امور اراضی: حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم امکان‌پذیر است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

    تولید نیمه‌صنعتی پروتئین قارچی از ضایعات خرما

    گروهی از محققان انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور موفق به تولید نیمه‌صنعتی پروتئین قارچی شده‌اند. آن‌ها تاکنون نحوه استفاده از این پروتئین قارچی را در بسیاری از فرمولاسیون‌های غذایی از جمله فرآورده‌های گوشتی (سوسیس، همبرگر و ناگت) و لبنی به دست آورده‌اند.

    توسط صبا ژاله خاکی
    5 آبان 1399
    در اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    تولید نیمه‌صنعتی پروتئین قارچی از ضایعات خرما
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    دکتر کیانوش خسروی دارانی در این باره گفت: بر اساس گزارش منتشر شده توسط سازمان سلامت جهانی، بیماری‌های مرتبط با گرسنگی و سوء تغذیه در کشورهای در حال توسعه بسیار رایج است و هر ساله ۱۲ هزار نفر در اثر مشکلات ناشی از کمبود ماده غذایی مناسب جان خود را از دست می‌دهند. در حال حاضر به طور تقریبی ۱ میلیارد نفر به تغذیه مناسب حاوی انرژی و پروتئین کافی دسترسی ندارند. کمبود پروتئین می‌تواند منجر به بسیاری از مشکلات مانند عدم رشد مناسب، ضعف ماهیچه‌ها و سیستم ایمنی شود.
    وی افزود: از طرف دیگر مصرف بسیار بالای پروتئین‌های حیوانی، به ویژه گوشت در کشورهای پیشرفته از جمله نگرانی‌های عمومی است. میزان مصرف سالانه گوشت در کشورهای غربی برای هر فرد به حدود ۷/۸۶ کیلوگرم گوشت با استخوان رسیده است. افزایش مصارف محصولات دامی علاوه بر مشکلات سلامتی ناشی از افزایش کلسترول و اوریک اسید، نقش زیادی در ایجاد مشکلات زیست محیطی از جمله تغییر شرایط آب و هوای جهانی ایفا می‌کند. از این رو، یافتن جایگزین ارزان و مغذی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
    استاد گروه تحقیقات صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تعذیه‌ای و صنایع غذایی در ادامه بیان کرد: نقش بیوتکنولوژی در موضوع امنیت غذایی بیش از پیش توجه محققان را به خود جلب کرده و می‌تواند به کمک منابع پروتئینی گیاهی و جانوری برای تولید منابع پروتئینی بشتابد. از جمله جایگزین‌های مناسب گوشت، پروتئین‌های تک یاخته (Single Cell Protein) است که عبارتست از “سلولهای خشک شده باکتری، جلبک، مخمر و قارچ که غنی از پروتئین بوده و می‌توانند به عنوان مکمل‌های غذایی برای انسان و حیوان استفاده شوند.
    خسروی دارانی، پروتئین تک یاخته را شامل مزایای ویژه‌ای در مقایسه با پروتئین حیوانی یا گیاهی دانست که این مزایا شامل عدم وابستگی تولید به فصل یا آب و هوای خاص، اشغال فضای کوچک، محتوای پروتئین بالا با طیف گسترده‌ای از اسیدهای آمینه ضروری و همچنین فیبر بالا، ویتامین‌ها و مواد معدنی محتوای چربی کمتر و نسبت پروتئین-کربوهیدرات بالا، امکان استفاده از ضایعات مانند ملاس و شیره خرما، مصرف آب کمتر به ازای تولید واحد وزن و در کل محیط زیست دوست بودن است. همچنین این پروتئین‌ها دارای محتوای اسیدهای چرب ضروری و فیبر بوده (عمده چربی آن از نوع غیر اشباع) است.
    وی اظهار کرد: مطالعات سم‌شناسی نشان داده است که در اثر مصرف این پروتئین هیچ مشکل حاد و یا مزمن خاصی گزارش نشده است. امروزه در اکثر کشورهای دنیا، تحقیقات در زمینه تولید پروتئین قارچی با استفاده از سوبسترای (ماده اولیه برای رشد) ارزان قیمت، در دسترس و تجدیدپذیر یا به عبارتی سوبسترای بومی هر کشور معطوف شده است. در ایران به دنبال ضایعات صنایع و کشاورزی برای تولید پروتئین تک یاخته با هدف مصرف انسانی و خوراک دام بودیم.
    بنا بر اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی، در این راستا، دکتر کیانوش خسروی دارانی و همکارانش، توانسته‌اند پس از سال‌ها تحقیق در زمینه تولید پروتئین قارچی در جنبه‌های ایمنی، شیمیایی، حسی و تغذیه‌ای پروتئین قارچی، ضمن چاپ ده‌ها مقاله و ثبت سه پتنت به تولید نیمه‌صنعتی پروتئین قارچی دست‌یابی پیدا کنند. این گروه همچنین جهت تبدیل مشتریان بالقوه این محصول به بالفعل تاکنون استفاده از این پروتئین قارچی را در بسیاری از فرمولاسیون‌های غذایی از جمله فرآورده‌های گوشتی (سوسیس، همبرگر و ناگت) و لبنی به دست آورده‌اند.
    چشم‌انداز این گروه، تولید پروتئین قارچی و عرضه به صورت مکمل‌های رژیمی و ورزشی و همچنین غذای دام و جانشین گوشت و چربی در فراورده‌های گوشتی و لبنی در ایران و صادرات به کشورهای منطقه است. این محصول برای کشورهایی چون ایران که تهدید خطر خشکسالی را به همراه دارد، انتخاب مناسبی برای نقش آفرینی بیوتکنولوژی در توسعه پایدار به شمار می‌رود و خواهد توانست اقدام موثر در جهش تولید و تحول اقتصادی باشد.

    سرویس های خبری:صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

     

    منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    صبا ژاله خاکی

    صبا ژاله خاکی

    مربوطه پست ها

    یافته محققان دانشگاه هاروارد؛ روغن زیتون موجب افزایش طول عمر می شود
    اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

    مسئول آزمایشگاه‌های مرجع تشریح کرد؛ آنچه باید درباره روغن زیتون بدانیم/ تشخیص روغن تقلبی

    توسط فاطمه خداویردی
    6 آذر 1402
    0

    فرحناز غفاری، در ارتباط با موضوع شناسایی تقلبات مواد غذایی با استفاده از حواس، با بیان اینکه روغن‌ها با توجه...

    بیشتر بخوانید
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خبرداد؛ فعالیت ۶ شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

    5 آذر 1402
    افزایش قیمت کنسرو ماهی/ مرغ هر کیلو ۸۴ هزار و ۹۰۰ تومان

    مدیرکل دفتر بهبود کیفیت سازمان شیلات پاسخ داد دلیل افزایش قیمت کنسرو ماهی چیست؟/ راهکارهایی برای کاهش قیمت‌

    29 آبان 1402
    سفید شدن چشم دانه‌های انار فردوس به درِ پژوهشکده

    ضرغامی تاکید کرد: لزوم توجه به مسئله بسته بندی در معرفی محصول انار

    15 آبان 1402

    پر بازدیدها

    انواع دارچین که احتمالا اسمشان را هم نشنیده‌اید + خواص و مضرات

    ۹ ماده موثر برای بهبود گردش خون در بدن

    2 آذر 1402
    مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات:تخصیص ارز به واردات تن ماهیان در اولویت قرار گیرد

    غذاهایی که نباید با ماهی بخورید

    6 آذر 1402
    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    انجام ۸۵ درصد کشت پاییزه در استان مرکزی

    22 آبان 1402
    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    کاشت آهن در اراضی کشاورزی قانونی می‌شود

    25 آبان 1402
    رابطه تغذیه سالم و پیشگیری از کرونا

    با این تغییر رژیم غذایی 10 سال به عمرتان اضافه کنید

    4 آذر 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    22 شهریور 1402
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود