سه‌شنبه 7 آذر 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    ۲۰ هزار تن شیرخشک در انبارها موجود است

    چرا ارز شیرخشک حذف و ارز شکر برقرار است؟

    هشدار محققان به افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند

    رژیم مدیترانه ای زوال شناختی مرتبط با افزایش سن را کاهش می دهد

    گوشت بوقلمون؛ انتخابی سالم برای وعده های غذایی

    یک ماده غذایی پروتئینی و خون‌ساز

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    افزایش قیمت میوه و سبزی در نیمه اول آذرماه ۱۴۰۲

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    پیمان‌سپاری ارزی، بلای جان صادرات پسته زرندیه

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    تولید گندم در کشور چقدر رشد خواهد کرد؟

    ۵۰ درصد محصولات کشاورزی کشور به ضایعات تبدیل می شود

    افزایش ۳۰ درصدی صادرات با کاهش هدررفت محصولات کشاورزی میسر می‌شود

    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    کشاورزان هشدار‌های جلوگیری از سرمازدگی را جدی بگیرند

    بهبود فتوسنتز در گلخانه‌ها با استفاده از یک محصول نانویی

    بهبود فتوسنتز در گلخانه‌ها با استفاده از یک محصول نانویی

    معاون فناوری بانک مرکزی: نیازی به افتتاح حساب جدید برای خرید یارانه‌ای نان نیست

    ثبت شکایات درباره قیمت و کیفیت نان در سامانه «نظر»

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    توسعۀ فناوری‌های نوین کشاورزی؛ نیاز امروز حوزۀ تولید

    عضو کمیسیون کشاوری مجلس افزایش تولید در بخش کشاورزی را در گرو به کارگیری علم و فناوری‌های نوین می‌داند و معتقد است توسعه افقی کشور به دلیل محدودیت در منابع پایه‌ای سخت است و باید به فکر توسعه عمودی باشیم و عملکرد واحد‌های تولیدی را افزایش دهیم.

    توسط پروانه خانی
    9 مهر 1399
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    توسعۀ فناوری‌های نوین کشاورزی؛ نیاز امروز حوزۀ تولید
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter
    حوزه کشاورزی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های تأمین کننده نیاز‌های اولیه بشر، همیشه مورد توجه دولت‌ها بوده است. امروزه با توجه به محدود بودن منابع طبیعی و همینطور افزایش جمعیت در دنیا، روش‌های سنتی کشاورزی نمی‌تواند پاسخ مناسبی به نیاز‌های این حوزه باشد و باعث شده تا صنعت کشاورزی نیز مانند دیگر بخش‌های زندگی ما، با کمک گرفتن از تکنولوژی و روش‌های جدید کشاورزی از مرحله کاشت تا فروش محصول، علاوه بر بهره‌برداری حداکثری از منابع موجود، با کمترین هزینه، بهترین محصول را در سریع‌ترین زمان تولید کنند.
    حتی می‌توان در مواردی ادعا کرد که ورود تکنولوژی به این صنعت، باعث تغییر تعاریف و مکانیسم‌های کشاورزی در دنیای امروز شده است. یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده و استقبال فعالان این بخش از تکنولوژی‌های نوین، افزایش سوددهی است که با کاهش هزینه‌ها از طریق بهره‌برداری بهتر از منابع طبیعی، تولید محصول بیشتر و باکیفیت‌تر و کاهش مدت زمان تولید محصول بدست می‌آید؛ و به همین دلیل همه کشور‌ها و دولت‌ها در این زمینه سرمایه‌گذاری جدی را انجام دادند تا با حفظ و ذخیره منابع طبیعی، به کشاورزی پایدار دست پیدا کنند.
    گرچه به دلیل تبلیغات و اهمیت صرفه جویی در منابع طبیعی محدود، بیشترین تاثیر در بخش آبیاری و استفاده از آبیاری قطره‌ای دیده می‌شود، اما نباید تصور کرد که استفاده از تکنولوژی تنها محدود به این موارد است. ابزار‌ها و روش‌های شناسایی بذر با کیفیت، ماشین آلات و روش‌های جدید آماده سازی زمین، استفاده از سیستم‌های مکانیزه نورافشانی مصنوعی، کنترل خودکار مزارع و باغات، سیستم‌های هوشمند و خودکار مبارزه با آفات، سرمازدگی و تنظیم رطوبت هوا و خاک از دیگر مواردی است که در آن که تکنولوژی به مدد کشاورزی آمده است و باعث شده تا واژه «اقلیم» برای تولید محصولات کشاورزی معنای سابق را نداشته باشد.
    در کشور ما نیز استفاده از دستگاه‌ها و دانش جدید در انتخاب نوع بذر، ماشین آلات پیشرفته برای کاشت، آبیاری، مراقبت و برداشت چند سالی است که مورد توجه مسئولان و فعالان بخش کشاورزی قرار گرفته است. طبق گزارشات وزارت جهاد کشاورزی، اجرای کشاورزی دقیق علاوه بر افزایش ۳ برابری بهره‌وری می‌تواند باعث کارایی مصرف آب، کنترل و مدیریت دقیق اراضی و کاهش ۷۰ درصدی مصرف کود در اراضی کشاورزی شود.
    همچنین طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، عدم استفاده بهینه از منابع، الگوی تولید را با چالش‌ها و محدودیت‌های جدی رو‌به‌رو کرده است. به گفته خانه ملت به نقل از کیان‌پور عضو کمیسیون عمران مجلس دهم، تغییر الگوی کشت، فناوری و بهبود بهره‌وری می‌تواند تولید محصولات کشاورزی را از نظر قتصادی مقرون به صرفه کند. از نظر کیان‌پور ایجاد تحول در بخش کشاورزی با اجرای طرح‌های نوین آبیاری و الگو‌های کاشت اجتناب‌ناپذیر است و با بررسی‌های کارشناسی محور می‌تواند جایگزین روش‌های سنتی شود.
    استفاده از تکنولوژی در بخش کشاورزی یک امر اجتناب ناپذیر است و باید قبول کنیم امروز با روش‌های سنتی نمی‌توان نه تنها نیاز بازار‌های جهانی که حتی درخواست بازار داخلی را هم پاسخگو بود. در کشور ما گرچه اقدامات مهم و گام‌های موثری در این زمینه برداشته شده است، اما با توجه به اهمیت این موضوع و در مقایسه با سایر کشور‌ها هنوز تا نقطه ایده‌آل در این بخش فاصله داریم.
    پرویز اوسطی عضو کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس شورای اسلامی در همین زمینه در گفت‌وگو با میزان، با بیان اینکه کشور‌های دنیا در حال حرکت به سمت مدرناسیون در بخش کشاورزی هستند و عبور دنیا از مکانیزاسیون در این بخش اشاره کرد و گفت: بخش کشاورزی آن‌طور که گفته می‌شود بهره‌ور‌محور نبوده و نهاده‌محور است. توسعه افقی کشور به دلیل محدودیت در منابع پایه‌ای سخت است و باید به فکر توسعه عمودی باشیم و عملکرد واحد‌های تولیدی را افزایش دهیم.
    در حال حاضر در بخش‌های اقتصادی از جمله بخش کشاورزی بهره‌وری بسیار پایین است

    اوسطی افزایش تولید در بخش کشاورزی را در گرو به کارگیری علم و فناوری‌های نوین دانست و با استناد به قوانین مربوط به این امور، بر اجرای درست این قوانین تاکید و تصریح کرد: در حال حاضر در بخش‌های اقتصادی از جمله بخش کشاورزی بهره‌وری بسیار پایین است و بنده معتقدم بخش کشاورزی آنطور که گفته می‌شود بهره‌ور محور نبوده و نهاده محور است. ما در این امور قوانینی هم داریم که البته باید به درستی اجرایی شود.

    گرچه با توجه به درک این موضوع از طرف کشاورزان، کشور ما نیز به سمت کشاوری نوین درحال حرکت است، اما نباید نقش دولت و نهاد‌های متولی در وارد کردن دانش و صنایع نوین کشاورزی و در نظر گرفتن تسهیلات ویژه حمایتی و هم چنین نقش متولیان آموزش و پژوهش در بکارگیری و تولید علم و فناوری در این حوزه که متناسب با شرایط بومی کشور باشد را نادیده گرفت.
    برنامه ششم توسعه نیز با اشاره به اهمیت منابع پایه مانند آب، خاک، مراتع و ذخایر ژنتیکی، بی‌توجهی به آن‌ها را خطری جدی برای امنیت غذایی توصیف می‌کند و پایین بودن بهره‌وری عوامل و منابع تولید به‌ویژه آب، عدم اعمال الگوی بهینه کشت متناسب با شرایط اقتصادی و اقلیمی و همچنین روند تخریبی منابع طبیعی را به‌عنوان چالش‌های این حوزه معفی کرده است.
    در برنامه ششم توسعه همچنین از افزایش بهره‌وری منابع و عوامل تولید کشاورزی به‌ویژه آب و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری و زهکشی به عنوان اهداف کمی و کلی یاد شده است. در واقع برای داشتن یک کشاورزی دقیق و به روز علاوه بر عزم ملی، حمایت و خواست دولت نیز لازم است.
    به هر روی لازم است استفاده از تکنولوژی‌های نوین و حرکت به سمت کشاورزی مکانیزه به‌عنوان یک امر ضروری در پیشبرد اهداف اقتصادی، تامین نیاز‌های کشاورزی و حفظ و توسعه منابع طبیعی و محیط زیست کشور به‌طور جدی‌تر مورد توجه دولتمردان قرار گیرد و در صورت نیاز قوانین و الزامات قانونی بیشتری برای آن وضع شود.
    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    پروانه خانی

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    ۵۰ درصد محصولات کشاورزی کشور به ضایعات تبدیل می شود
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    افزایش ۳۰ درصدی صادرات با کاهش هدررفت محصولات کشاورزی میسر می‌شود

    توسط هانیه سیفی مجد
    7 آذر 1402
    0

    بنابرآمارهای اعلامی سازمان فائو، سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی هدر می رود که ایجاد زیرساخت های لازم همچون...

    بیشتر بخوانید
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    کشاورزان هشدار‌های جلوگیری از سرمازدگی را جدی بگیرند

    7 آذر 1402
    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    افزایش ۵۰ درصدی عملکرد تولید گندم دیم با اجرای طرح جهش تولید

    6 آذر 1402
    ارائه پیشنهاد تشکیل شورای‌عالی خاک به دولت

    طرح کاشت یک میلیارد درخت از نیمه دوم آذر آغاز می‌شود

    6 آذر 1402

    پر بازدیدها

    هشدار محققان به افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند

    هفت عارضه رژیم های لاغری سریع

    20 آبان 1402
    سد سفیدرود فقط ۱۹ درصد ذخیره دارد

    تحولات کشت در انتظار آبگیری طرح‌های کلان کشوری/صرفه‌جویی ۵۰ درصدی

    17 آبان 1402
    ساخت ۶۷ درصد از گلخانه‌های کشور به شکل خود اجرایی

    انتقال محصولات سبزی و صیفی به فضای گلخانه مصرف آب را کاهش می دهد

    29 آبان 1402
    اُفت ۲ میلیون تومانی قیمت هر کیلو طلای سرخ در بازار

    صادرات طلای سرخ ۵۱ درصد افزایش یافت

    17 آبان 1402
    ایجاد منطقه آزاد تجاری کشاورزی در اردبیل ضروری است

    نرخ عمده فروشی میوه و سبزیجات ۷ تا ۱۴ آبان۱۴۰۲؛ اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار +جدول

    8 آبان 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    22 شهریور 1402
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود