مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان اینکه بیش از ۹۲ درصد برنامه ابلاغی وزارت جهادکشاورزی درباره تأمین و توزیع انواع کود کشاورزی، محقق شده گفت: با توزیع مابقی کودهای مورد نیاز کشاورزان تا پایان سال ، مشکلی برای کشت پائیزه و بهاره نخواهیم داشت.
۲۸ شهریور ۱۴۰۲ محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی نیز با تاکید بر اینکه: کشاورزان نگران دریافت کود اوره نباشند، گفت: قبل از سال زراعی (یعنی مهر ماه) ۲ میلیون و ۴۰۰ صد هزار تن کود قبل از سال زراعی جدید در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
بگفته نیکبخت: از این مقدارِ ۲.۴۰۰ تن ۲.۱۰۰ توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و ۳۰۰ هزار تن هم از طریق تعاون روستایی در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
این درحالیست که برخی کشاورزان ازاینکه هنوز کود اوره دریافت نکرده اند و یا برخی دیگر از کشاورزان که به سختی توانستند این کود را به اراضی خود برسانند گلایه کرده اند.
ملک زاده نایب رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران نیز درباره عدم شفافت در توزیع به موقع کود اوره میان کشاورزان گفت: از ۲ میلیون ۱۰۰ هزار تن کودی که، ادعا بر تحویل داده شدن است، تاکنون فقط یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن آن تحویل کشاورزان داده شده است. اما آن ۳۰۰ هزار تنی که باید در اختیار سازمان تعاون روستایی قرار میگرفت، متاسفانه تا کنون حتی یک تن هم تحویل داده نشده است.
پیگیری خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما نشان داده؛ مدیران شرکت خدمات حمایتی، بخشی از مشکلات پیش آمده در توزیع به موقع کود اوره را به شرکتهای پتروشیمی نسبت میدهند. علیزاده معاون بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفته: مشکلات پیش آمده در تحویل کود کشاورزی مربوط به خوراک شرکتهای پتروشیمی بود که امیدواریم بزودی برطرف و بقیه کود مورد نیاز را تامین کنیم.
طبق آمار اتاق اصناف کشاورزی ایران، تاکنون ۵۰۰ هزار تن از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کود اوره ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان تحویل داده نشده است.
گفتنی است: کود اوره نهادهای مهم در کشاورزی است ، که قبل از فصل کشت باید در اختیار کشاورزان قرار بگیرد. بخش از کود اوره مورد نیاز کشور وارداتی و بخشی در داخل کشور تولید میشود.
منبع:
خبرگزاری صدا و سیما