چهارشنبه 5 مهر 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    عبدالله آرین: پیش بینی برداشت ۵ تن زرشک تازه از ارضی شهرستان جوین

    برداشت زودهنگام به کیفیت و قیمت زرشک لطمه می‌زند

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    ۶۰۰ میلیارد تومان غرامت در سال زراعی اخیر به کشاورزان پرداخت شد

    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    آغاز برداشت خرما از سطح ۳۳۰۰ هکتار از نخیلات کارون

    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول

    «سوکرالوز» سالم ترین جایگزین قند است

    هشدار محققان به افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند

    بدون اینکه ورزش کنید لاغر شوید

    وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تامین اجتماعی تفاهم نامه همکاری امضا کردند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان منصوب شد

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    افزایش خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی

    دانش‌بنیان کردن بخش باغبانی کشور، عامل تحقق رشد تولید

    لزوم شناسنامه دار شدن باغات

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    پرداخت نشدن بقیه مطالبات کشاورزان تا دو هفته دیگر؛ یعنی ترک فعل

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    جوجه‌ریزی ماهانه ۱۱۰ میلیون قطعه، جوابگوی نیاز بازار مرغ است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    توسط مریم آقایاری
    4 شهریور 1399
    در اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شکلات از نمونه محصولات بسیار پرطرفداری به شمار می رود که تقریبا در سراسر جهان از تقاضای نسبتا قابل توجهی برخوردار است، به تعبیر دیگر جامعه هدف این محصول، پهنه ای به گستردگی تمامی کشورهای جهان دارد.

    به تبع این ویژگی خاص، تولید و عرضه شکلات بسیار سودآور و پولساز است و طبیعتا هرکشوری که توانمندی های خود را برای عرضه چنین تولیداتی، ارتقاء بخشد از مزایای برجسته آن همچون سودآوری، ارزآوری و اشتغالزایی بهره مند خواهد شد.

    خوشبختانه در سالیان اخیر شاهد تحولات چشمگیر و مثبت بسیاری در صنعت شکلات سازی کشور بوده ایم و اغراق نیست که با تلاش هر چه بیشتر می توان رتبه و درجه صنعت شکلات سازی کشور را در رده کشور های صاحب نام این حوزه همچون سوئیس ارتقاء بخشید.

    بارها و به کرات بر لزوم برندسازی محصولات ایرانی در سطح جهان تاکید شده و به واقع با مطالعه و ارزیابی توانمندی ها و تلاش افزون تر ، با هدف بهبود کمی و کیفی سطح تولیدات (عرصه هایی که ایران مستعد آن است) می توان تولیدات مربوطه (برند سازی شده) را به مولفه ای برای شناخت هر چه بیشتر ایران در میان تمامی کشورهای جهان مبدل کرد.

    اگرچه در حال حاضر، در برخی حوزه ها، همچون فرش، زعفران، خاویار، برنج و…تولیدات ایرانی در اقصی نقاط جهان شهره و صاحب نام است اما ظرفیت های درونی و بالقوه کشورمان آنچنان متنوع  است که باید با برنامه ریزی دقیق ، در دایره ای گسترده تر، محصولات ایرانی، همچون برندهای جهانی ، در بازارهای بین المللی خودنمایی کنند.

    همانطورکه عنوان شد یکی از توانمندی ایران در عرصه تولیدی به صنعت شکلات سازی معطوف می شود و در این میان استان آذربایجان شرقی از سردمداران تولید این محصول به شمار می رود.

    آنچنان که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی به رسانه ها می گوید: 40 درصد از شکلات مورد نیاز کشور توسط این خطه تولید و عرضه می شود و پس از استان تهران، به عنوان یکی از قطب های اصلی صنعتی، تولیدی، تجاری و اقتصادی کشور، رتبه دوم واحدهای صادراتی نمونه به استان آذربایجان شرقی اختصاص پیدا می کند.

    بنابر اظهارات این مقام مسئول، 30 درصد از مواد غذایی مورد نیاز کشور نیز در قالب صنایع غذایی در این استان تولید می شود و قریب به 130 هزار نفر به واسطه فعالیت دراین حوزه مشغول به فعالیت هستند که این عدد و رقم موید ضریب اشتغالزایی بالای صنایع غذایی در این استان است.

    پیش از این در ارتباط با نقش برجسته صنایع غذایی در سودآوری و اشتغالزایی و صادرات، گزارشی به تفصیل تنظیم شده، اما بدون تردید صنعت مواد غذایی به شاخه ها و بخش های متعددی تقسیم می شود که تبیین و واکاوی هر یک از شاخه های این صنعت مهم ، گزارشی مجزا را می طلبد.

    در ذیل این گزارش،صنعت شکلات سازی به عنوان یکی از زیرشاخه های صنایع غذایی ایران، مورد بررسی قرار می گیرد.

    راه اندازی واحدهای تولیدی فراتر از نیاز جامعه عامل اصلی تعطیلی صنایع

    یکی از  معضلات واحدهای فعال در حوزه صنایع غذایی کشور به تعطیلی برخی از آنها باز می گردد، تعطیلی و خاتمه فعالیتی که به تعبیر خسرو امینی ( یکی از فعالان حوزه صنایع غذایی) مصداق بارز فرصت سوزی و هدردهی سرمایه است.

    وی  در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به مطلب فوق اظهار کرد: اساسا صنعت مواد غذایی ایران از توانمندی ها و ویژگی های بسیاری برخوردار است، اما به دلیل عدم لحاظ کردن آمایش سرزمینی و بی توجهی در راه اندازی چنین واحدهایی به اقتضای نیاز بازار، بعضا شاهد تعطیلی مراکز این چنینی هستیم.

    امینی می گوید: متاسفانه برخی از این واحدها، علی رغم برخورداری از کیفیت بسیار بالای تولید، دچار بن بست هایی در فعالیت شده اند و قطعا در صورت بازاریابی مطلوب و شناخت دقیق از بازار کشورهای جهان، نه تنها واحدهای این چنینی دچار تعطیلی نمی شدند بلکه به عاملی برای رونق و شکوفایی هر چه بیشتر اقتصادی و توسعه صادرات غیر نفتی مبدل می شدند.

    این فعال در حوزه تولید مواد غذایی معتقد است:در خصوص صنعت شکلات سازی، تعطیلی واحدهای تولیدکننده، آنچنان که در دیگر بخش ها نمود پیدا می کند، بروز پیدا نکرده، اما انتظار می رود  افق ما به صنعت شکلات سازی از عمق بیشتری برخوردار شود. می توان با برنامه ریزی، توسعه تجهیزات تولیدی و بروز رسانی و ارتقای آنها ، متناسب با فناوری های روز ، به مرحله ای از توفیق نائل شد که شکلات های ایرانی نه صرفا در کشورهای منطقه و برخی از کشور های خاص، بلکه در بازار کشورهای سراسر جهان در میان شکلات های برند و صاحب نام خارجی، عرضه اندام کنند.

    ارزآوری600 میلیون دلاری صنعت شیرینی و شکلات کشور/صادرات شیرینی و شکلات ایرانی به 60 کشور جهان

    چندی پیش، یونس ژائله، مدیر یکی از شرکت های صاحب نام تولید کننده شکلات کشور در گفت و گویی با رسانه ها در خصوص توان ارزآوری صنعت شیرینی و شکلات گفت:در حال حاضر ظرفیت ارزآوری شیرینی و شکلات ایرانی از محل صادرات آن به کشورهای خارجی قریب به 600 میلیون دلار برآورد می شود.

    وی ضمن تاکید بر ضرورت حمایت هر چه بیشتر دولت از صنعت مذکور با اتخاذ تدابیری همچون معافیت های مالیاتی اظهار کرد: در شرایط سخت اقتصادی، اقدامات این چنینی، یاری کننده بخش خصوصی خواهد بود.

    (متاسفانه هر بار سخن از معافیت مالیاتی و یا بازبینی در سیاست های مالیات ستانی از واحدهای خصوصی مطرح می شود، برخی ها آن را به بهانه ای برای فرار از پرداخت مالیات با بهانه تراشی تفسیر می کنند، اما این موضوع قاعده ای است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان و در شرایط سخت اقتصادی با هدف حمایت از صنایع ، اجرایی شده و نتایج مطلوبی را نیز در پی داشته است)

    آنچنان که اخبار و گزارش های موجود در رسانه ها نشان می دهد، صادرات شیرینی و شکلات ایرانی، مشمول 60 کشور جهان (حتی برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی )می شود و به تبع برای برند سازی باید با اولویت قرار دادن چنین صنایعی،حمایت فزاینده تری را از این فعالیت ها و تولیدات در دستور کار قرار داد.

    به واقع،با وجود نکات برجسته و نقاط قوت بسیاری که در صنعت شکلات سازی ایران موج می زند، همچنان برای قرار گرفتن و هم ترازی در کنار کشورهای صاحب نام جهانی، می باید طرح ها و تلاش های افزون تری در دستور اقدام قرار گیرد.

    چندی پیش، جمشید عدالتیان، عضو اتاق بازرگانی در گفت و گویی با رسانه ها با اشاره به برجستگی توانمندی های ایران در حوزه شکلات سازی اظهار کرد: در سالیان اخیر، به موفقیت های بسیاری در این حوزه نائل شده ایم، اما همچنان تا رسیدن به رتبه های نخست و برتر جهانی، فاصله احساس می شود و می طلبد با فعالیت های تحقیقاتی هر چه بیشتر، این سیر به نحو مطلوب تری طی شود.

    واردات و خرید شکلات های خارجی مصداق ضرب المثل غاز بودن مرغ همسایه است

    آنچنان که مطالعات انجام شده نشان می دهد، یکی از اقلام وارداتی کشور از آنسوی آب ها، به شکلات های خارجی معطوف می شود، محصولاتی که بعضا از حیث کیفی، تفاوت چندانی با تولیدات ایرانی ندارند، اما صرفا به واسطه خارجی بودن آن و وجود برخی نقیصه های فرهنگی جامعه ایرانی، تمایل و گرایش خاصی برای خرید و تهیه چنین اقلامی (شکلات های خارجی) بخصوص در مناطق مرفه نشین کشور دیده می شود ، پدیده ای که می توان آن را به مصداقی از ضرب المثل مرغ همسایه غاز است ، تعبیر کرد.

    اگرچه برخی از برندهای خاص خارجی، از کیفیت بالاتری برخوردارند اما طرح این موضوع به معنای بی کیفیت بودن یا بنجل بودن تولیدات ایرانی در این عرصه (شکلات سازی) نیست و انتظار می رود در راستایحمایت از تولیدات داخلی، خرید شکلات ایرانی در دستور کار جامعه مصرف این محصولات قرار گیرد.

    قطعا با حرکت در این مسیر، ضریب رشد هر چه بیشتر کیفی شکلات های ایرانی با شتاب هر چه بیشتری همراه خواهد شد.

    قطعا با خرید شکلات ایرانی، امکان بهبود دستگاه ها و نوسازی تجهیزات شکلات سازی در کارخانجات ایرانی با سهولت هر چه بیشتری محقق می شود و در سایه این توفیق می توان ارزآوری فزاینده تری را نصیب کشور کرد و جوانان جویای کار  بیشتری را در این حوزه تولیدی و فعالیتی جذب و مشغول به فعالیت کرد.

    در پایان نباید این واقعیت را از نظر دور داشت که هیچ محصولی در هیچ نقطه از جهان به یکباره به برندی جهانی تبدیل نشده و دستیابی به چنین موفقیتی، مستلزم تامین پیش نیازهایی در میان مدت و بلند مدت است که یکی از این الزامات به اُنس، توجه و تعصب مردمان آن سرزمین به کالاهای تولید شده در کشورشان باز می گردد.

    سرویس خبری:اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    مریم آقایاری

    مریم آقایاری

    مربوطه پست ها

    برندگان جدول شهریور ایفتاتی آی اعلام شد
    اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    برندگان جدول شهریور ایفتاتی آی اعلام شد

    توسط امیرحسین فتحی
    1 مهر 1402
    0

    ضمن آرزوی سلامتی  ، به اطلاع می رساند به لطف خدا و با یاری همراهان عزیز، این ماه نیز مسابقه...

    بیشتر بخوانید
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    دانه‌بندی برنج و بادام بر اساس پردازش تصویر

    26 شهریور 1402
    زنگ خطر تولید شیر و گوشت به صدا در آمد؛ اختلاف ۴ برابری قیمت کنجاله با نرخ مصوب

    تولید ۱۱.۵ میلیون تن شیر در کشور

    6 شهریور 1402
    ایفتاتی آی اسامی برندگان جدول مرداد را اعلام کرد

    ایفتاتی آی اسامی برندگان جدول مرداد را اعلام کرد

    1 شهریور 1402

    پر بازدیدها

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    جوجه‌ریزی ماهانه ۱۱۰ میلیون قطعه، جوابگوی نیاز بازار مرغ است

    5 مهر 1402
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    ۱۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی میامی زیر کشت گندم است

    9 شهریور 1402
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    کاهش۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت انواع روغن نباتی

    9 شهریور 1402
    افزایش چهار برابری خرید توافقی لیموترش از باغداران هرمزگانی

    افزایش چهار برابری خرید توافقی لیموترش از باغداران هرمزگانی

    12 شهریور 1402
    صادرات دام اجرایی نشد/درخواست برای افزایش قیمت شیر و گوشت

    افزایش سطح سلامت دامداری‌ها با سامانه هوشمند ایرانی

    14 شهریور 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    22 شهریور 1402
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود