یکشنبه, تیر ۲۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    ایران جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    ثبت‌سفارش شکر آغاز شد

    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    قیمت جدید نان‌های سنتی این هفته ابلاغ می‌شود

    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    گفت‌وگو| قیمت شیر خام هنوز تغییر نکرده است

    تولید شیرخام به ۱۲.۵ میلیون تن می‌رسد

    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    تجاری‌سازی فناوری تولید بذر هیبریدی در کشور توسط یک شرکت دانش‌بنیان

    یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و تلاش‌های متخصصان و اساتید دانشگاهی توانسته است برای نخستین بار در کشور، فناوری تولید بذر هیبریدی را با ویژگی‌هایی چون یکنواختی محصول، مقاومت زیاد و مقاومت در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها به مرحله تجاری‌سازی برساند. 

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۱۱, ۱۴۰۳
    در اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    تجاری‌سازی فناوری تولید بذر هیبریدی در کشور توسط یک شرکت دانش‌بنیان

    داریوش تفریحی، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان درباره چگونگی تاسیس این شرکت اظهار کرد: این شرکت حاصل فعالیت ۱۵ تا ۲۰ ساله اساتید دانشگاهی است که از سال ۱۳۹۹ این طرح‌های پژوهشی با تاسیس شرکت ما در زمینه اصلاح و تولید بذرهای هیبریدی سبزی و صیفی‌جات به کار گرفته شد.

    به گفته وی، این شرکت بنا بر کمبودهایی که در زمینه اصلاح بذرهای کشاورزی وجود داشته، یکسری لاین‌های خالص گوجه فرنگی و طالبی را تولید کرده که حاصل این لاین‌ها، بذرهای هیبرید تجاری است که برای نخستین‌بار در کشور تولید شده است. در حال حاضر این ارقام هیبریدی وارد بازار شده و با استقبال خوبی از سمت کشاورزان در نقاط مختلف کشور مواجه شده است.

    تفریحی با تشریح روند تولید این بذرها و اهمیت آنها در چرخه تولیدات محصولات کشاورزی، خاطر نشان کرد: بذرهای هیبریدی حاصل دو والد با ویژگی‌های خیلی خوب است که فرزندشان به عنوان بذر هیبریدی شناخته می‌شود و دارای قدرت بیشتری از والدینشان هستند که به اصطلاح به آنان بذرهای هیبرید گفته می‌شود.

    وی افزود: بذرهای هیبریدی نسبت به بذرهای معمولی مقاومت بیشتری به آفات و بیماری‌ها دارند که باعث می‌شود کشاورز، سم، کود و میزان آب کمتری استفاده کند و در نتیجه کارایی بیشتری برای کشاورز به همراه داشته باشد.

    مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اعلام اینکه اعمال تحریم‌ها از سمت برخی کشورها باعث شده که همه شرکت‌ها نتوانند این نهاده مهم را به کشور صادر کنند، درباره اهمیت تولید بذرهای هیبریدی در داخل کشور، تصریح کرد: ممکن است با تحریم برخی از کشورها در دوره‌های مختلف، کشاورزان در تولید محصولات استراتژیک، عملکرد و کارایی کافی را نداشته باشند؛ بنابراین اصلی‌ترین نهاده کشاورزی بذرهای درجه یک و هیبریدی است که در صورت عدم بهره‌وری از آنها، کشاورز در همان مراحل ابتدایی با مشکل مواجه خواهد شد. به همین دلیل این موضوع باید در اولویت‌های اول کشور قرار گیرد.

    تفریحی درباره تاثیرات تولید بذرهای هیبریدی در کشور و کاهش هزینه‌های کشاورزان، اظهار کرد: این فرآیند تولید بنا بر شرایط آب و هوایی کشور، علاوه بر همگرایی و عملکرد بهتر با قیمت کمتری به دست کشاورز می‌رسد. به عبارت دیگر هزینه‌های تولید بذرهای هیبریدی در داخل کشور بسیار کمتر از اختصاص ارزهای وارداتی به این محصول است که باعث می‌شود بذر داخلی با قیمت کمتری به دست کشاورز برسد.

    به گفته وی، سالانه نزدیک به ۲۵۰ میلیون دلار ارز تنها از طریق کانال‌های رسمی به واردات بذر اختصاص داده می‌شود که اگر تنها یک دهم از این مبلغ را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه کشاورزی فعالیت می‌کنند، قرار دهند و آنها را حمایت کنند، قطعا شاهد بهره‌وری بیشتری در تولید محصولات کشاورزی با کیفیت‌تر و سالم‌تری برای کشور خواهیم بود.

    مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص طرح‌های مشابه تولید بذرهای اصلاح یافته و جلوگیری از موازی کاری برخی از سازمان‌ها، گفت: متاسفانه شبکه‌ای برای همکاری‌های بیشتر پژوهشگران در زمینه تولید بذرهای هیبریدی و زمینه‌های علمی دیگر در کشور شکل نگرفته است. برخی از نهادها و ارگان‌های ذیربط کشاورزی علی‌رغم دریافت بودجه‌های کلان، در حد همان کارهای پژوهشی پیش رفته‌اند و هنوز نتوانسته‌اند کشاورز را مجاب کنند که از بذرهای هیبریدی استفاده و آن را وارد حیطه تولید و بازار کنند.

    تفریحی تصریح کرد: در صورتی یک شرکت یا نهاد می‌تواند خود را به عنوان تولیدکننده این محصولات معرفی کند که بذرهای هیبریدی را تولید کرده و به دست کشاورز برساند و علاوه بر مواجه شدن با استقبال کشاورزان در بازار، توانایی رقابت با بذرهای وارداتی را هم داشته باشد.

    وی درباره انواع بذور هیبریدی تولید شده نیز افزود: برای ارقام بذور گلخانه‌ای و مزرعه‌ای فضای بازِ محصولات وجود دارد. برای مثال در محصول گوجه‌فرنگی ارقام هیبرید مزرعه‌ای و گلخانه‌ای وجود دارد که در حوزه گلخانه‌ای رشد آن نامحدود است و می‌توان ۹ تا ۱۰ ماه از آن نگهداری کرد. ارقام مزرعه‌ای که در فضای باز تولید می‌شوند، برای ۴ یا ۵ ماه فصل کشت قابل استفاده‌ هستند.

    مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به بهره‌وری این شرکت از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، اظهار کرد: حدود ۱۵ تا ۲۰ سال است که برای تولید این محصولات با اساتید دانشگاهی که در حاضر در شرکت با ما همکاری می‌کنند، تلاش‌های بسیاری صورت گرفته است. خوشبختانه نزدیک به یک سال است که توانستیم صفر تا صد فناوری تولید بذرهای هیبریدی را در شرکت انجام دهیم.

    وی در خصوص برنامه‌های این شرکت دانش‌بنیان برای توسعه محصولات خود، افزود: برنامه‌های بسیاری برای توسعه این پلتفرم و فناوری در شرکت وجود دارد که قادر به ارائه الگو به کل کشور در زمینه تولید محصولات هیبریدی است که البته ملزم به حمایت‌های بسیاری در زمینه ایجاد زیر ساخت‌ها و دریافت کمک‌های مالی از سوی نهادها و ارگان‌های ذیربط است.

    به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، تفریحی درباره حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: مسلما وجود صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد مالی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بسزایی دارد و موجب خودکفایی کشور در بسیاری از زمینه‌ها از جمله پزشکی، مهندسی، صنعتی و همچنین تولید بذرهای اصلاح‌یافته کشاورزی می‌شود که با صرفه‌جویی اقتصادی و توسعه محصولات کشاورزی همراه است.

    مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: شرکت ما هم در مسیر توسعه فعالیت‌ها، تسهیلاتی را از صندوق نوآوری دریافت کرده است، اما در این مسیر با برخی مشکلات روبه‌رو بوده‌ایم که امیدواریم در این موارد و با همکاری مسئولان، شاهد تسهیل فرآیند و دریافت تسهیلات باشیم.

    سرویس خبری:فناوری غذا و بخش صنعت

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: بذر هیبریدیشرکت دانش بنیانفناوری نوین
    پست قبلی

    5 ماده غذایی که اشتباه مصرف کرده اید!

    پست بعدی

    لزوم بهره گیری از ظرفیت مراکز دانش بنیان در بخش کشاورزی

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی
    اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    همچنان‌که جهان با تغییر اقلیم و کاهش منابع، دست‌وپنجه نرم می‌کند، بشقاب‌های غذای ما به آرامی در حال تکامل هستند....

    بیشتر بخوانید
    سبزی معجزه‌گری که در نقش مُسکن عمل می کنند

    تولید طعم‌دهنده نعنا با فرمولاسیون نانویی

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    با اجرای فرصت مطالعاتی در پرو ارائه شد تولید ۴ محصول نانویی صنعت غذایی در مقیاس صنعتی

    فعالیت ۱۴۰ آزمایشگاه در حوزه سلامت مواد غذایی

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کشاورزی گلستان مستعد پیشگامی در تحقق تولید دانش‌بنیان

    لزوم بهره گیری از ظرفیت مراکز دانش بنیان در بخش کشاورزی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    تنبیه نانوایان متخلف

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    اعتبار مقابله با سوسک سرخرطومی در کرمان کافی نیست/ردیابی ۵۰ هزار نخل از اول سال

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    مرغ با نرخ مصوب در حال عرضه است/ بازار مرغ متعادل است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    تکمیل ۳ هزار سامانه نوین آبیاری در چهار سال گذشته

    تیر ۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.