شنبه 20 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    رژیم غذایی گیاهی باعث کاهش فشار خون میشود

    ۹ توصیه غذایی برای کنترل فشارخون/ حذف نمکدان از سفره

    کاهش مصرف کربوهیدرات های صبحانه برای دیابتی ها مفید است

    کاهش مصرف کربوهیدرات های صبحانه برای دیابتی ها مفید است

    دلایل روانشناختی اضافه وزن و چاقی در پاندمی کووید ۱۹

    یک عامل مهم در جلوگیری از کاهش وزن

    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد

    واردکنندگان سموم کشاورزی مدیریت باغات را به دست گرفته‌اند

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    تهدید بازار پسته ایران از سوی آمریکا

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم توسط شرکت‌های تعاون روستایی

    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    حمایت وزارت جهاد کشاورزی از دستاوردهای فناورانه سازمان انرژی اتمی

    حمایت وزارت جهاد کشاورزی از دستاوردهای فناورانه سازمان انرژی اتمی

    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    نشاء کاری ۹۸ درصدی شالیزارهای گیلان

    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    بیش از ۱۵۰هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    تبسم گل محمدی بر کشاورزی خسته خمین

    در سال‌هایی که به دلیل کاهش بارش باران و کم آبی بسیاری از کشاورزن شهرستان خمین ناامید از تولید محصول بودند، کشت و تولید گل محمدی به عنوان یک گیاه کم آب‌بر تبسمی بر چهره خسته و خشکیده کشاورزی این خطه است.

    توسط مهتا زرین
    2 خرداد 1402
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    پرورش گل محمدی در سبزوار، شمیم عطر در مشام اقتصاد کویر
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    خرداد که از راه می‌رسد گلستان‌ها و کوچه‌باغ‌های جنوبی‌ترین شهرستان استان مرکزی مست از شمیم گل محمدی است و در جای جای این شهرستان‌ آیین گل‌چینی و گلاب گیری برپاست.

    کار برداشت گل محمدی از صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک بامدادی با بانگ صلوات کارگران بر محمد و آل محمد(ص) آغاز می‌شود و گلچین‌ها باید پیش از گرم شدن هوا گل‌ها را جمع کنند، زیرا با گرم شدن هوا زنبورها که برای نوشیدن شهد گل‌های نورسته به شاخسار درختچه‌ها هجوم می‌آورند، کارشان را سخت می‌کند و اینکه معمولا گل‌های جمع شده در نیمروز اسانس کمتر و نامرغوبتری دارند.

    ایران یکی از خاستگاه‌های اصلی گل محمدی است و بیش از ۳۵۰ سال است که این گیاه بومی در کشور رویش دارد و سهم شهرستان‌های جنوب استان مرکزی از رویش آن قابل توجه است.

    به گفته کارشناسان کشاورزی قابلیت‌های متعددی برای کشت و تولید و صادرات گل محمدی به عنوان صنعت سبز وجود دارد که شناخت و استفاده موثر از آن‌ها نیازمند مطالعه و برنامه‌ریزی در بخش استانداردسازی و عرضه دارد و در نهایت با سرمایه‌گذاری در گلاب ارگانیک و ایجاد تنوع و خلاقیت لازم در بسته‌بندی، می‌توان صادرات این محصول را ارتقا بخشید.

    خمین رتبه دوم تولید و سطح زیر کشت گل محمدی را در سطح استان دارد و دشت‌های روستاهایی نظیر شهابیه از توابع خمین با لطافت رنگ صورتی زینت شده و بوی عطر گل محمدی هر رهگذری را به وجد می‌آورد.

    امسال نیز به منظور معرفی گل محمدی خمین و به ویژه منطقه شهابیه دومین جشنوراه گل و گلاب در این روستا برگزار شد.

    «محمد آقامیری» بیان کرد: برگزاری جشنواره گل سبب هدایت فرزندان به سمت نگهداری گل و ارتباط بین مردم و خریداران و فروشندگان و دست یافتن به آخرین یافته‌های حوزه گل می‌شود.

    وی بیان کرد: پیامبراکرم (ص) توصیه‌هایی داشتند مبنی بر اینکه گلاب پریشانی را از انسان دور می‌کند.

    فرماندار خمین گفت: معرفی آداب و رسوم قومیت‌های مختلف این شهرستان در دستور کار ویژه مسئولان زادگاه امام راحل است.

    «حمید کمانکش» افزود: تولید گل از ظرفیت‌های خمین است و گلکاران و شرکت‌های دانش بنیان در زمینه کاشت، داشت ، برداشت و عرضه در این شهرستان فعال هستند.

    رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خمین گفت: آیین کهن و زیبای گل غلتان از رسوم دیرینه مردم خمین است که برای نوزادان متولد شده بهار برگزار می‌شود و در جریان این آیین همزمان با اولین ساعات صبح و در خنکی هوا اقوام چون خاله، عمه، مادر، مادربزرگ در محل گلستان گرد هم آمده و پس از جمع‌آوری گل‌ها اقدام به پرپر کردن آن‌ها می‌کنند و ذکر صلوات را چاشنی آن دارند.

    «علی مشهدی» افزود: در حین پرپر شدن گلبرگ‌های گل محمدی نوزادان حمام داده می‌شوند و پس از قرار گرفتن میان پارچه سفید و بزرگ، اطرافشان با گلبرگ‌های گل محمدی پوشیده می‌شود و حاضران برای سعادتمندی و سلامت آنان دعا می‌کنند.

    وی ادامه داد: مردم معتقدند این کار سبب از بین بردن حساسیت در کودکان می‌شود و گل محمدی به‌ عنوان نماد مذهبی در معنویت و رفتار آنان در بزرگسالی تاثیرگذار است.

    مشهدی افزود: کشت گل محمدی علاوه بر سازگاری با اقلیم، کم‌آب بر بودن و ارزش افزوده بالا، زیبایی بصری و محیطی ایجاد می‌کند و علاوه بر تولید محصولات اسانس، گلاب و گلبرگ خشک، اشتغال مستقیم در حوزه گردشگری نیز دارد و سالانه در ایام گلاب‌گیری خیل طبیعت گردان و مشتاقان طبیعت از داخل و خارج کشور به این دیار سفر می‌کنند

    «احمدرضا جعفری» از هدفگذاری تولید۷۵۳ تُن گل محمدی به ارزش ۳۷۶ میلیارد ریال در سال جاری زراعی در این شهرستان خبر داد.

    وی افزود: سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان خمین ۲۷۵ هکتار است که ۲۵۲ هکتار آن بارور و ۲۳ هکتار آن غیر بارور است.

    مدیر جهاد کشاورزی خمین عنوان کرد: حاصل تقطیر این مقدار گل‌تر نیز تولید ۵۵۰ هزار لیتر گلاب را شامل خواهد شد که ارزش تقریبی گلاب به دست آمده ۲۷۵ میلیارد ریال است.

    جعفری اظهار کرد: هشت واحد سنتی و ۲ واحد مکانیزه در شهرستان خمین عملیات فرآوری و تولید گلاب را انجام می‌دهند.

    سخنگوی دومین جشنواره گل و گلاب شهابیه گفت: این دوره از جشنواره در قالب ۲۲ غرفه صنایع دستی محصولات خانگی نمایشگاه عرضه گل محمدی و گلاب و ۱۲ غرفه نمایشگاه انواع گل‌های آپارتمانی و شاخه بریده برگزار شد.

    «مسعود متقی» افزود: مسابقه عکاسی، آیین گل غلتان، گلاب گیری و جشن با حضور هنرمندان کشوری و استان مرکزی از جمله برنامه‌های جنبی دومین جشنواره گل و گلاب خمین بود.

    سخنگوی دومین جشنواره گل و گلاب خمین کشت گل محمدی و حمایت از صنعت گل‌کاری، بررسی مشکلات گل‌کاران و بحث و تبادل نظر برای ارائه راهکارهای برون رفت از مشکلات فعالان این حوزه را از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.

    خمین از توابع استان مرکزی است و ۳۰ هزار و ۷۶۱ نفر از جمعیت ۱۰۵ هزار نفری این شهرستان ساکن روستا هستند.
    خمین دارای هفت دهستان، ۹۳ روستا در بخش مرکزی و ۵۲ روستا در بخش کمره است.

    سرویس خبری: اخبار کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری ایرنا
    برچسب ها: استان مرکزیگل محمدیوزارت جهاد کشاورزی
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    مهتا زرین

    مهتا زرین

    مربوطه پست ها

    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    واردکنندگان سموم کشاورزی مدیریت باغات را به دست گرفته‌اند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    18 خرداد 1402
    0

    حسین رنجبر اقدم روز پنجشنبه در آیین راه اندازی مرکز تحقیقات زیستی مشترک حوزه بهداشت و کشاورزی جنوب کرمان در جیرفت...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم توسط شرکت‌های تعاون روستایی

    18 خرداد 1402
    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    18 خرداد 1402
    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    نشاء کاری ۹۸ درصدی شالیزارهای گیلان

    18 خرداد 1402

    پر بازدیدها

    ورود مرغ گرم به استان تهران ۴ برابر شد/ فروش مرغ در میادین زیر قیمت مصوب

    ورود مرغ گرم به استان تهران ۴ برابر شد/ فروش مرغ در میادین زیر قیمت مصوب

    6 خرداد 1402
    تولید ۲۵ درصد از نهاده دامی مورد نیاز کشور در داخل

    تولید ۲۵ درصد از نهاده دامی مورد نیاز کشور در داخل

    6 خرداد 1402
    تاکید رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بر لزوم افزایش سهم کشاورزی کشور از دانش‌بنیان‌ها

    تاکید رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بر لزوم افزایش سهم کشاورزی کشور از دانش‌بنیان‌ها

    7 خرداد 1402
    توزیع رایگان تخم نوغان در سه شهرستان کردستان

    توزیع رایگان تخم نوغان در سه شهرستان کردستان

    2 خرداد 1402
    دانش‌بنیان کردن بخش باغبانی کشور، عامل تحقق رشد تولید

    اعتبارات مورد نیاز برای داربستی کردن باغ‌ها اختصاص یابد

    27 اردیبهشت 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود