طی ماههای اخیر، شاهد نوسان قیمت برنج ایرانی و خارجی در بازار بوده ایم که هر یک از مسئولان ادله خود را برای این گرانیها مطرح میکنند. در اینمیان نبود سنخیت نوسانات قیمت با درآمد خانوار، اقشار ضعیف جامعه را در تامین مایحتاج روزانه خود دچار مشکل کرده است.
در حالی که کالاهای اساسی سبد خانوار یکی پس از دیگری تحت تاثیر عوامل مختلف همچون نوسانات نرخ ارز، حذف ارز دولتی، افزایش هزینههای حمل و نقل، دستمزد و …، جهش چندبرابری داشته اند تا از قافله گرانیها عقب نمانند، برنج هم به عنوان یکی از محصولات مهم استراتژیک پس از گندم از این ماجرا مستثنی نیست.
بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که هر کیلو برنج هندی با قیمت ۱۶ هزار تا ۲۰ هزار تومان، برنج پاکستانی ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار تومان و برنج ایرانی ۲۳ هزار تا ۳۷ هزار تومان عرضه میشوند که نسبت به ماههای قبل رشد قیمتی چشمگیری داشته اند. برخی مسئولان قیمت ۳۰ هزار تومانی برنج ایرانی در مقایسه با برنج خارجی را منطقی میدانند.
ماجرا تنها به اینجا ختم نمیشود چرا که دبیر انجمن برنج معتقد است که هم اکنون قیمت بهترین و باکیفیتترین برنج بدون خرده درب کارخانه استانهای شمالی ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان است که با احتساب سایر هزینهها در مراکز بزرگی همچون استان تهران نباید بیش از ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان فروخته شود که متاسفانه در استان تهران برنج دارای ناخالصی و خرده با قیمت بالای ۳۰ هزار تومان عرضه میشود که این امر به هیچ عنوان منطقی نیست.