سه شنبه, تیر ۱۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    داشتن حداقل ۳۰ کلونی زنبور عسل شرط دریافت مجوز زنبورداری

    داشتن حداقل ۳۰ کلونی زنبور عسل شرط دریافت مجوز زنبورداری

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    جریمه میلیاردی برای گرانفروشی گوشت در تهران

    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مشکلی در بحث خرید و پرداخت مطالبات کلزا نداریم

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    این مواد غذایی آلرژی زا هستند | اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید | تاثیر صد در درصدی ژنتیک بر آلرژی غذایی

    آلرژی غذایی واکنش سیستم ایمنی بدن است که بلافاصله پس از خوردن یک غذای خاص بروز می‌کند و با علائم مختلفی در بدن خود را نشان می‌دهد. درباره حساسیت غذایی با «آذر فخار» متخصص تغذیه گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

    توسط زهرا اکبری
    خرداد ۸, ۱۴۰۲
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    این مواد غذایی آلرژی زا هستند | اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید | تاثیر صد در درصدی ژنتیک بر آلرژی غذایی

    بهار و تابستان که از راه می‌رسد انواع آلرژی‌ها هم بروز می‌کند یا گاهی تشدید می‌شود، در این میان آلرژی غذایی هم از این موضوع مستثنی نیست. این نوع آلرژی که واکنش سیستم ایمنی بدن بعد از خوردن یک غذای خاص است، با علائم متفاوتی بروز می‌کند. برای برخی افراد دوره درمان از چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد، اما برای برخی دیگر درمان این واکنش‌های آلرژیک به زمان طولانی‌تری از چند هفته تا چند ماه نیاز دارد که سبب کلافگی افراد می‌شود. درباره حساسیت غذایی با «آذر فخار» متخصص تغذیه گفت‌وگویی داشته‌ایم که در زیر می‌خوانید:

    فخار با اشاره به اینکه آلرژی غذایی در افراد مختلف متفاوت است، گفت: علائم آلرژی غذایی به شکل‌های مختلفی در افراد بروز می‌کند؛ گاهی ممکن است این نوع آلرژی با مشکلات گوارشی خود را نشان دهد و فرد دچار درد شکم، اسهال، حالت تهوع یا استفراغ شود. گاهی نیز با مشکلات جلدی و پوستی مانند کهیر، خارش و اگزما همراه است. آلرژی غذایی ممکن است که بر ریه‌ها و تنفس نیز تاثیر بگذارد و نفس کشیدن را دچار مشکل کند. همچنین در جذب مواد غذایی و وزن نیز اختلال ایجاد کند.

    شایع‌ترین مواد غذایی که حساسیت‌زا هستند

    این متخصص تغذیه به شایع‌ترین مواد غذایی که حساسیت‌زا هستند نیز اشاره کرد و افزود: قبل از هر چیزی باید توجه کنیم که مصرف مواد غذایی سرشار از هیستامین نیز می‌تواند سبب حساسیت غذایی شود. بنابراین شناخت مواد غذایی که حاوی هیستامین هستند بسیار ضروری است، زیرا مواد غذایی که در ترکیبات آنها هیستامین بیشتری وجود دارد، علائم آلرژی را تشدید می‌کنند. برخی مواد غذایی به طور معمول آلرژی زا هستند و بهتر است که در این باره اطلاعات داشته باشیم؛ توت فرنگی و کلا مواد غذایی که ترکیبات رنگی دارند مانند هندوانه و گوجه‌فرنگی واکنش آلرژی زای بیشتری دارند.

    فخار ادامه دارد: همچنین کازئین که پروتئین موجود در شیر و سایر لبنیات است، از موارد خیلی شایع آلرژی زا به ویژه در کودکان است. برخی نوزادان به کازئین لبنیات گاوی حساسیت نشان می‌دهند. بیماری سلیاک هم که یک بیماری گوارشی ناشی از عدم تحمل نسبت به پروتئین گلوتن موجود در گندم و سایر مشتقات آن است، در برخی افراد واکنش آلرژی‌زا به‌دنبال دارد.

    فخار با اشاره به اینکه گاهی مغزها هم می‌توانند آلرژی زا باشند، افزود: پسته، بادام و فندق و… در برخی افراد آلرژی غذایی ایجاد می‌کنند. حساسیت به تخم‌مرغ نیز در افراد دیده می‌شود. در کل میزان حساسیت غذایی بسته به فرد متفاوت است و ممکن است در برخی این آلرژی کمتر باشد و با تغییر فصل در تابستان و بهار تشدید و دیده شود.

    رابطه آلرژی غذایی با سن

    این متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که آیا آلرژی غذایی می‌تواند با افزایش سن کم یا حذف می‌شود و آیا کودکان بیشتر درگیر آلرژی هستند؟ گفت: ما نمی‌توانیم به طور دقیق اعلام کنیم که کودکان بیشتر درگیر آلرژی هستند یا بزرگسالان، زیرا خیلی وقت‌ها عوامل محیطی سبب ایجاد آلرژی می‌شود. بنابراین فرد در بزرگسالی هم می‌تواند همچنان دچار آلرژی شود. با این حال می‌توانیم بگوییم که آلرژی کودکان ممکن است با افزایش سن بهتر شود و تدریجا با یک دوره دور شدن از مواد غذایی آلرژی زا علائم از بین بروند.

    فخار افزود: همانطور که قبلا هم گفتم برخی آلرژی‌ها می‌توانند علائم گوارشی داشته باشند؛ مثلا فرد با خوردن برخی مواد غذایی دچار دلدرد و بیرون روی می‌شود، اما برخی علائم گوارشی مثل حساسیت به گولوتن کلا آلرژی نیست، زیرا در این جا موضوع عدم تحمل غذا مطرح است.

    تاثیر ژنتیک

    وی افزود: ما نمی‌توانیم درباره پیشگیری نیز نسخه‌ای کلی بپیچیم، زیرا بدن می‌تواند به یک ماده غذایی به صورت ژنتیک آلرژی داشته باشد یا بدن در معرض آلودگی‌های محیطی باشد. هرچه سطح ایمنی بدن بالاتر برود مثل همه بیماری‌ها احتمال بروزآلرژی هم کمتر می‌شود. به عنوان نمونه افرادی که از لبنیات پربیوتیک استفاده می‌کنند می‌توانند در مقابل آلرژی‌ها خیلی مقاوم‌تر باشند. یا بروملین آنزیمی کلیدی در آناناس است که ویژگی ضد التهابی قوی دارد و می‌تواند برای درمان مشکلات تنفسی و آلرژی‌ها مفید باشد وعلائم حساسیت و به خصوص آسم‌های آلرژیک را کاهش دهد.

    این متخصص تغذیه ادامه  داد: همچنین سیر و پیاز و ویتامین سی نیز برای درمان آلرژی مفید هستند؛ البته برخی مرکبات خودشان منابع آلرژی زا هستند، بنابراین باید بسته به فرد مرکباتی که حساسیت ایجاد نمی‌کنند را انتخاب کرد. مثلا برای بعضی افراد لیمو ترش شاید انتخاب خوبی باشد. دریافت کافی امگا ۳ به صورت مکمل به ویژه برای کسانی که نمی‌توانند ماهی یا درکل غذاهای دریایی مصرف کنند و نسبت به این غذاها آلرژی دارند هم در کنترل علائم آلرژی موثر است.

    فخار در پایان گفت: در کل همه آلاینده‌های محیطی و به طور صد درصدی ژنتیک در بروز آلرژی تاثیرگذارند. تاثیر ژنتیک به حدی است که بچه‌هایی که والدین آنها دچار آلرژی غذایی هستند ریسک بروز آلزژیک در آنها بیشتر می‌شود. هر چه فرد به سمت تغذیه سالم و مصرف سبزیجات، میوه و پروتئین کافی برود و از خوردن فست فود و انواع غذاهایی که افزودنی کمتری دارند بپرهیزد احتمال بروز آلرژی در وی کمتر می‌شود.

    پیوست خبری : اخبار علمی ، تغذیه و سلامتی

    منبع: همشهری انلاین
    برچسب ها: اخبار علمی
    پست قبلی

    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    پست بعدی

    تحول کشاورزی خوزستان با اجرای مصوبه سفر دولت در زمینه طرح ۵۵۰ هزار هکتاری

    زهرا اکبری

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    این بررسی علمی در مورد رژیم غذایی و بیماری کبد نشان می‌دهد که حبوباتی مانند عدس، نخود، سویا و نخود...

    بیشتر بخوانید
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    تحول کشاورزی خوزستان با اجرای مصوبه سفر دولت در زمینه طرح ۵۵۰ هزار هکتاری

    تحول کشاورزی خوزستان با اجرای مصوبه سفر دولت در زمینه طرح ۵۵۰ هزار هکتاری

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    معاون فناوری بانک مرکزی: نیازی به افتتاح حساب جدید برای خرید یارانه‌ای نان نیست

    نان کامل؛ سلامتی از دل خاک تا سفره

    خرداد ۱۹, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خریداری یک میلیون و ۴۳۰ هزار تن گندم در خوزستان

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    زنان ایرانی گوی سبقت را در تولید محصولات غذایی سالم از مردان ربودند

    افتتاح ۵۴ طرح کشاورزی در استان مرکزی/تورم یک‌دهم درصدی مواد غذایی در اردیبهشت

    خرداد ۲۰, ۱۴۰۴
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    رشد ۸۳ درصدی باغات پسته در یک دهه اخیر

    خرداد ۱۲, ۱۴۰۴
    انباشت ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در دامداری ها

    تامین اقلام پروتئینی مورد نیاز ایام محرم/ نظارت مستمر برای جلوگیری از گرانفروشی ادامه دارد

    تیر ۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.