سه‌شنبه 16 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    انعقاد ۹ تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های کشور برای کاشت یک میلیارد درخت

    نیاز به ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاشت یک میلیارد درخت

    مدیریت کلان هوشمند جهت کشت و برآورد نیازها برای ۵ محصول استراتژیک

    فناوری هسته‌ای، روشی راهبردی در افزایش کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی

    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    خودکفایی ایران در تولید همه میوه‌ها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    وضعیت قیمت و بازار برخی کالاهای اساسی اورژانسی است

    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    افزایش قیمت نان ممنوع است/ ثبات قیمت آرد

    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    علت صف‌های طولانی نانوایی‌ها در شیراز چیست؟

    علت صف‌های طولانی نانوایی‌ها در شیراز چیست؟

    میانگین برداشت سیب‌زمینی در قطب تولید خراسان رضوی ۳۵ تن در هکتار است

    معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد

    افزایش ۴۰۰ میلیون دلاری حجم مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان در سال جاری

    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    صدور اسناد اراضی کشاورزی سبب هویت‌دار شدن اراضی می‌شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    اینجا بذر ثروت تولید می شود!

    تحقیقات کشاورزی شاید عبارتی تکراری و ساده به نظر برسد، شاید هم خیلی از ما نه این عبارت را شنیده باشیم و نه به ارزش آن فکر کرده باشیم، اما کشورهای پیشرو دنیا در حوزه کشاورزی همچون برزیل و آمریکا می دانند که تحقیقات کشاورزی را نباید دست کم گرفت.

    توسط پروانه خانی
    22 مهر 1399
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    اینجا بذر ثروت تولید می شود!
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    مراکزی که با تحقیقات در زمینه کشاورزی اصلاحات اساسی در محصولات ایجاد می کنند، مراکزی هستند که می توانند امنیت غذایی را برای کشورها آنهم در عصر کم آبی به ارمغان بیاورند.

    شکی نیست که در این عرصه نیز توجه ویژه به سلامت غذایی باید رکنی اساسی تلقی شود و اصلاح در گونه های گیاهی و جانوری در راستای توسعه اقتصادی به افزایش سلامت کمک کند و خود باری بر دوش سلامت نشود، چراکه گاهی برخی محصولات غذایی اصلاح شده خود منشاء دردسر برای سلامت انسان ها بوده اند.

    در واقع نمی توان اهمیت تحقیقات کشاورزی در تولید ثروت را منکر شد، بویژه وقتی صرفه جویی در منابع را محقق می کنند یا از بروز خسارات در این عرصه مهم پیشگیری می کنند.

    این نکته ای است که آمار ارائه شده توسط رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی آنرا تایید می کند، آنجا که می گوید: از معرفی ارقام جدید و طرح های اجرا شده در این مرکز سالانه چهار هزار و ۵۷ میلیارد ریال ارزش اقتصادی حاصل می‌شود.

    غلامرضا گودرزی  اظهار کرد: یکی از مهمترین دغدغه هایی که بسیاری از کشورهای جهان با آن دست به گریبان هستند، مسئله بحران غذایی و فشارهای ناشی از آن است. تامین امنیت غذایی به عنوان یکی از شروط اصلی تحقق امنیت ملی، از وظایف اساسی بخش کشاورزی کشور و عنصر اصلی سلامت فکری و روانی و جسمی اعضای جامعه است.

    وی ضمن تاکید بر لزوم تأمین امنیت غذایی با تکیه بر تولید مبتنی بر منابع داخلی و خودکفایی در محصولات اساسی، نقش تحقیقات کشاورزی در این خصوص را حفظ ذخایر ژنتیکی، افزایش بهره‌وری مصرف نهاده‌ها، انتقال دانش فنی و مهارت آموزی به بهره برداران و افزایش تولیدات کشاورزی عنوان کرد و افزود: کلکسیون  بذور لوبیا با هزار و ۵۰۰ ژنوتیپ، کلکسیون درختان انار با ۸۴۰ ژنوتیپ، هرباریوم گیاهی با هزار و ۳۸۰ گونه گیاهی و کلکسیون گیاهان دارویی شامل ۴۶ ژنوتیپ گل محمدی، ۷۶ اکسشن آویشن و بیش از دو هزار گونه مختلف گیاهی، از ذخایر ژنتیکی و کلکسیون های موجود در مرکز تحقیقات استان مرکزی هستند.

    وی در خصوص فعالیت های علمی و آموزشی این مرکز افزود: ۵۳۸ عنوان چاپ مقاله علمی و پژوهشی، هزار و ۲۶۱ عنوان مقاله در همایش علمی، ۲۰۳ عنوان تالیف کتاب و نشریه از جمله فعالیت های علمی و ارائه آموزش به ۱۷ هزار نفر روز زنان روستایی، ۳۵ هزار نفر روز آموزش مهارتی بهره برداران، ۲۶۹هزار و ۷۴۳ نفر ساعت آموزش به کارکنان و… از جمله فعالیت های آموزشی این مرکز بوده است. همچنین حمایت از ۶ شرکت دانش بنیان در قالب فعالیت های مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی استان از دیگر خدمات ارائه شده توسط این مرکز است.

    رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در خصوص معرفی ارقام گیاهی جدید تصریح کرد: تاکنون در این مرکز ۵۲ رقم جدید شامل ۱۲ رقم لوبیا، پنج رقم گیاهان علوفه ای، پنج رقم انار، دو رقم صنوبر، هفت رقم دانه های روغنی و ۲۱ رقم غلات معرفی شده که از معرفی این ارقام و طرح های اجرا شده در این مرکز سالانه چهار هزار و ۵۷ میلیارد ریال ارزش اقتصادی حاصل می‌شود.

    گودرزی بیان کرد: سطح زیرکشت گندم آبی در استان مرکزی ۵۱ هزار هکتار و دامنه نفوذ ارقام اصلاح شده در این اراضی ۲۰هزار و ۴۰۰هکتار و میزان افزایش ثروت ایجاد شده به دنبال کشت این ارقام ۹۹۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است، همچنین از مجموع ۱۰هزار هکتار سطح زیر کشت لوبیا در استان، دامنه نفوذ ارقام اصلاح شده معادل ۸۰۰ هکتار است و این ارقام، تولید لوبیا در استان را ۳۲۰ تن افزایش می‌دهند. میزان ثروت ایجاد شده در هر سال بواسطه کشت این ارقام جدید ۵۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.

    وی ادامه داد: به دنبال استفاده از روش نوین آبیاری در زراعت لوبیا میزان صرفه جویی آب حاصل از تکنولوژی معادل ۴.۶ میلیون مترمکعب در هر سال در استان مرکزی است.

    رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی اضافه کرد: از مجموع ۱۰ هزار هکتار سطح زیرکشت انار در استان، دامنه نفوذ ارقام اصلاح شده، هزار هکتار است که میزان تولید انار استان را ۱۳ هزار تن افزایش می‌دهد.

    گودرزی ادامه داد: غنی سازی ضایعات کشاورزی جهت تغذیه دام از طریق آمونیاکی کردن، ثبت و پایش جمعیت گوسفند کلکوهی در استان از دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات علوم دامی و مدیریت تلفیقی کرم خراط گردو از دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی در این مرکز است.

    وی میزان ارزش افزوده در اثر کاربرد مدیریت تلفیقی کنترل کرم خراط گردو در استان را ۵۲۰ میلیارد ریال در سال برآورد کرد.

    گودرزی خاطرنشان کرد: سطح زیرکشت گردو در استان پنج هزار هکتار و سطح باغات آلوده به کرم خراط گردو دو هزار و ۵۰۰ هکتار و میانگین تولید گردو در هر هکتار هزار و ۷۳۰ کیلو و درصد کاهش محصول ناشی از خسارت کرم خراط معادل ۵۲۰ کیلوگرم است.

    رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: بررسی و تعیین الگوی مناسب ساماندهی خشکه رودهای منتخب استان از دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری است که مجموع ثروت تولید شده ناشی از اجرای این طرح در یک منطقه، ۱۱ و نیم میلیارد ریال برآورد شده است.

     

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایسنا
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    پروانه خانی

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    انعقاد ۹ تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های کشور برای کاشت یک میلیارد درخت
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    نیاز به ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاشت یک میلیارد درخت

    توسط هستی محمدمهدی پور
    11 خرداد 1402
    0

    علی علیزاده افزود: مقرر شده هزینه اجرای این طرح از طریق مشارکت های مردمی، بخش خصوصی و شرکت ها تامین شود،...

    بیشتر بخوانید
    مدیریت کلان هوشمند جهت کشت و برآورد نیازها برای ۵ محصول استراتژیک

    فناوری هسته‌ای، روشی راهبردی در افزایش کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی

    11 خرداد 1402
    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    11 خرداد 1402

    میانگین برداشت سیب‌زمینی در قطب تولید خراسان رضوی ۳۵ تن در هکتار است

    10 خرداد 1402

    پر بازدیدها

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    9 خرداد 1402
    تولید نسل سوم قزل آلا SPF برای تولید تخم چشم زده کیفی

    تولید نسل سوم قزل آلا SPF برای تولید تخم چشم زده کیفی

    25 اردیبهشت 1402
    رها سازی لارو ماهی در خليج فارس

    طراحی شهرهای مولد با رویکرد آبزی‌پروری در سواحل بوشهر

    2 خرداد 1402
    الزام تولیدکنندگان به درج وزن خالص بر روی محصولات

    الزام تولیدکنندگان به درج وزن خالص بر روی محصولات

    30 اردیبهشت 1402
    تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد

    تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد

    25 اردیبهشت 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود