امروز محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اعلام کرد: موسسه تحقیقات باغبانی شکل گرفته و دستاوردهای بسیار خوبی داشته است 140 رقم تجاری برای اقلیم های کشور معرفی شده و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است که می تواند نقش بسیار مهمی در درآمد و تولید کشاورزان داشته باشد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: حدود 3 میلیون هکتار باغ در کشور وجود دارد که حدود 16 میلیون تن میوه از آن حاصل می شود بیش از 50 درصد صادرات در بخش باغبانی انجام می شود و دلیل رغبت کشاورزان به باغداری بازدهی بیشتر در این بخش است. 100 هزار هکتار تنها پسته کاری در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه کشت گلخانه ای در دنیا اقبال بسیار خوبی دارد گفت: 2500 هکتار امسال گلخانه به بهره برداری می رسد و 4600 هکتار گلخانه هم امسال پایه گذاری می شود و در افق 1404 سطح زیر کشت به 60 هزار هکتار می رسد که جزو کشورهای پیشرو در این صنعت به حساب می آییم.
طهماسبی گفت: قرار بود امسال 11 هزار هکتار ایجاد باغ در زمین های شیب دار انجام شود اما تجت فشار سازمان برنامه و بودجه مجبور شدیم در سطح 60 هزار هکتار انجام دهیم.
وی در پاسخ به اینکه در راستای توسعه باغات چه برنامه حمایتی دارید، گفت: در 6 استان غربی کشور اراضی مستعد انتخاب شده و سرمایه گذاری سنگین از سوی دولت انجام شده است، در منطقه طارم 32 هزار هکتار زیتون کاری شده است در اراضی شیب دار هم کشت انجام می شود و 5 هزار تن گیاهان دارویی از این گونه عرصه ها برداشت می شود.
طهماسبی افزود: برای آبیاری مدرن هم دولت حمایت می کند و نهال در اختیار باغداران می گذارد، تسهیلات گلخانه ها هم 12.5 درصد و 14 درصد پرداخت می شود.
عقب ماندگی در فراوریهای ثانویه زعفران و خرما داریم
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه رهبر از خام فروشی زعفران و خرما گلایه کردند مشکل کجاست؟ گفت: براورد ما بالای 500 تن تولید زعفران است، بیش از 300 تن به طور رسمی صادر می شود بخشی هم به صورت صادرات چمدانی است، سرمایه گذاری در فراوری زعفران در حجم 600 تن انجام شده است اما در مورد فراوری های ثانویه کارهای انجام نشده بسیار است و باید بخش خصوصی در این زمینه به ما کمک کند و دولت آماده حمایت از این بخش است.
وی در باره خرما هم گفت: تعدادی از ارقام مناسب خرما برای کشت در دستور کار قرار گرفته است، از یک میلیون 200 هزار تن خرما 350 هزار تن صادر می شود و بقیه مصرف داخلی دارد، خرما فراورده های مختلفی می تواند داشته باشد و از بخش های مختلف آن می توان فراورده درست کرد که به بخش صنایع مربوط می شود و از سرمایه گذاری در این بخش استقبال می کنیم و می توانیم در این زمینه فراخوان بدهیم.
طهماسبی در باره بابسامانی بازار و افزایش چند برابری قیمت میوه از مزرعه تا بازار گفت: بله این اختلاف قیمت وجود دارد اما میادین فروش میوه در ا ختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست و ماهم خودمان از این مشکلات ناراضی هستیم.
وی در پاسخ به قاچاق پیاز زعفران و راهها جلوگیری از آن گفت: در استانهای مرزی به نیروهای انتظامی کلاسهای آموزشی هم گذاشتیم تا آنها این محصول را بشناسند و از قاچاق آن جلوگیری کنند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه قاچاق میوه به امنیت غذایی کشور ضربه می زندن و موجب شیوع بیماری و آفت می شود گفت: 6000 هکتار باغات یزد به مگس میوه مدیترانه دچار شده اند که از تبعات قاچاق میوه است و میلیارد ها تومان خسارت زده است.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی