چهارشنبه 10 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    صادرات ۲۸ میلیون یورویی پسته ایران به اروپا در ۳ ماه

    تاکنون بیش از سه میلیون تن گندم تحویل سیلوها شده است

    تاکنون بیش از سه میلیون تن گندم تحویل سیلوها شده است

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ۱۳۰۰ طرح بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان

    سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ۱۳۰۰ طرح بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان

    ابهام در ماجرای گندم‌های آلوده و سکوت استاندارد

    مشاور وزیر جهاد کشاورزی: رتبه ایران در شاخص امنیت غذایی جهان ۷۶ است

    فعالیت بزرگترین سایت پرورشی کشور در گناوه با ذخیره سازی بچه میگو آغاز شد

    خروج لارو میگو بدون انجام بیمه پایه اجباری از مراکز تکثیر ممنوع است

    مبارزه شیمیایی در 720 هکتار مزارع گندم و جو مازندران

    افزایش ۷۷ درصدی خرید محصول گندم در رامهرمز

    تولید بیش از ۳۳ هزار تن انواع گیاهان دارویی در خوزستان

    تولید بیش از ۳۳ هزار تن انواع گیاهان دارویی در خوزستان

    کشت و صنعت یکانات مرند راه اندازی می‌شود

    در استان البرز کاهوی غرقابی کشت می‌شود اما به گلخانه آب نمی‌دهند!

    نقش مردم در برنامه استراتژیک منابع طبیعی باید مشخص شود

    نقش مردم در برنامه استراتژیک منابع طبیعی باید مشخص شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آينده تغذيه و صنعت غذا به چه سويى مى رود؟

    توسط مریم آقایاری
    5 مهر 1399
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    17 غذای مفید برای کبد چرب

    Salmon-Fillet-And-Vegetables-UHD-4K-Wallpaper-Pixelz.jpg

    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    شايد به نظر ما ارتباط ميان تغذيه و سلامت كاملا بديهى باشد. اما جالب است بدانيد انسانها اولين بار در قرن نوزدهم به ارتباط  اين دو پى بردند. از آن پس تحقيقات گسترده اى در اين زمينه صورت گرفت. اين تحقيقات جان انسانهاى بسيارى را از مرگ نجات داد. بطور مثال دكتر جوزف ليند انگليسى در اواسط قرن نوزدهم نشان داد كه مركبات مى توانند از بيمارى اسكوربورد ( كمبود ويتامين ث ) جلوگيرى كنند كه در ميان دريانوردان بسیار شايع بود و باعث مرگ و مير بسيارى می شد. با كشف اين مطلب انواع ليمو در برنامه غذايى دريانوردان گنجانده شد. بسيارى از مواد غذايى دقيقا به همين صورت به رژيم غذايى ما راه يافتند.
    بسيارى از غذاها و مواد خوراكى كه امروزه براى ما بسيار پيش پا افتاده اند، در گذشته وجود نداشته اند. مثلا انواع آدامس ها از اواخر دهه ٢٠ ميلادى و بستنى نرم و خوشمزه در دهه ٣٠  به جهان معرفى شدند. ردبول ( Redbull ) با طعم دارويى و عجيب و غريبش بيست سال پيش به بازار آمد و دنياى نوشيدنى هاى انرژى زا را به همه معرفى كرد.

    تحقيقات در مورد مواد غذايى روز به روز گسترده تر و مهمتر شدند و امروزه بيشتر ما براى رژيم غذايى مناسب و سالم برنامه ريزى مى كنيم، با متخصصان تغذيه مشورت مى كنيم، و از خوردن بسيارى غذاهاى مضر پرهيز مى كنيم. غذاهاى كم حجم تر، كم كالرى، كم چرب و بى نمك و شكر تقريبا براى همه تجويز مى شود. و سوالى كه ممكن است ذهن بسيارى را درگير كند اين است كه اين روند به كدام سمت مى رود؟ ما در چند سال آينده، مثلا ٢٠-٣٠ سال ديگر چگونه غذاى روزانه خود را انتخاب خواهيم كرد؟ آيا صنعت غذا، خوراكى هيجان انگيز جديدى برايمان خواهد داشت؟ و سوالاتى مشابه . در چند مطلب آينده درباره پيش بينى  جالبى برايتان خواهيم نوشت كه به نظر مى رسد در آينده نه چندان دور آنچه ما از غذا و رژيم غذايى مى شناسيم را متحول خواهند كرد.

    نكته اى كه مدتهاست توجه دانشمندان را به خود جلب كرده اين است كه پيروى از يك رژيم غذايى مورد تاييد متخصصان در بيشتر موارد در افراد مختلف نتايج متابوليك و بيولوژيك يكسان به دنبال ندارد. به دنبال يافتن دليل اين امر، دانشمندان در سال ٢٠١٥ تحقيقىاتی بر روى ٨٠٠ نفر در چند روز متوالى انجام دادند و به نتيجه جالبى رسيدند. ميزان قند خون افراد مختلف با خوردن ميزان دقيقا يكسان از يك ماده غذايى به ميزان چشمگيرى با يكديگر فرق داشت. بطور مثال ميزان گلوكوز خون برخى با خوردن بستنى شكر دار بسيار بالا مى رفت در حاليكه گلوكوز خون برخى ديگر هيچ تغيير قابل تاملى نشان نمى دادند. عده اى با خوردن مواد نشاسته دار گلوكوز خونشان بالا مى رفت و گلوكوز خون برخى ديگر هيچ تغييرى نمی کرد.
    به نظر مى رسد كه عكس العمل بدن هر يك از ما به مواد غذايى در سطح ژنتيك، باكترى هاى خاص دستگاه گوارش و عملكرد فيزيولوژيك داخلى اعضاء بدن صورت مى گيرد كه منحصر به شخص ما مى باشد درست مانند اثر انگشتمان. به اين معنا كه پاسخ بيولوژيك افراد به يك ماده غذايى واحد كاملا متفاوت است.
    بيش بينى بسيارى بر اين است كه تا ١٠ سال آينده رژيم غذايى متناسب با ساختار و عملكرد ژنتيكى، باكترى هاى دستگاه گوارش و عملكرد داخلى اعضاء بدن هر يك از ما بصورت كاملا “شخصى” در اختيارمان خواهد بود. تاكنون تحقيقات علوم تغذيه، كاملا عمومى و نتايج آن براى همگان تجويز مى شد. اما اين روند جديد و تحقيقات ژنتيكى كه در حال انجام است كاملا اين رويه را از رده خارج خواهد كرد. به گفته دكتر جفرى بلومبرگ، پرفسور علوم تغذيه دانشگاه تافتس در ماساچوست، كه يكى از پيشروان اين تحقيقات است،  تستهاى DNA نكات فراوانى را در مورد تغذيه مناسب هر فرد روشن مى كند و مى تواند به شما بگوييد چه ميوه ها، سبزيجاتى و چه غلاتى را انتخاب كنيد و حتى چند مدت يك بار و به چه ميزان مصرف كنيد تا بهترين نتيجه را بگيريد. بدين ترتيب رژيم غذايى شخصى ما قادر خواهد بود مواد مورد نياز بدنمان را در اختيارمان قرار دهد و ما را از مصرف بى فايده مواد خوراكى بسيارى باز دارد. متابوليسم بدنمان بهتر و موثرتر خواهد شد و بالطبع سلامت عمومى مان ارتقاء خواهد يافت.
    اين امر اگرچه بسيار جذاب به نظر مى رسد اما تصور كنيد پخت و پز براى يك خانواده پنج نفرى را تا چه حد مشكل خواهد كرد. البته بهتر است خيلى به ميمهانى هاى روزهاى تعطيل منزل اقوام فكر نكنيم!!!
    تغييرات در صنعت غذا منحصر به رژيم هاى شخصى نيست. در ادامه پيش بينى هاى جذاب ديگرى را با هم بررسى خواهيم كرد كه احتمالا تا حد زيادى متعجبتان خواهد كرد.

    سروس خبری: اخبار علمی – تغذیه و سلامت

    منبع: تامین انلاین
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    مریم آقایاری

    مریم آقایاری

    مربوطه پست ها

    شایع‌ترین علائم گرفتگی رگ قلب را بشناسید
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    شایع‌ترین علائم گرفتگی رگ قلب را بشناسید

    توسط زهرا اکبری
    8 خرداد 1402
    0

    عروق حالت صاف و کشسانی دارد و زمانی که پلاک بر روی دیواره‌های داخلی جمع می‌شود، آن‌ها را سفت و...

    بیشتر بخوانید
    این افراد بااحتیاط گوجه سبز بخورند | خواص گوجه سبز ؛ خاصیت های درمانی گوجه سبز برای بدن

    این افراد بااحتیاط گوجه سبز بخورند | خواص گوجه سبز ؛ خاصیت های درمانی گوجه سبز برای بدن

    8 خرداد 1402
    این مواد غذایی آلرژی زا هستند | اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید | تاثیر صد در درصدی ژنتیک بر آلرژی غذایی

    این مواد غذایی آلرژی زا هستند | اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید | تاثیر صد در درصدی ژنتیک بر آلرژی غذایی

    8 خرداد 1402
    با خوردن این آجیل قند خون خود را تنظیم کنید

    با خوردن این آجیل قند خون خود را تنظیم کنید

    8 خرداد 1402

    پر بازدیدها

    دانش‌بنیان کردن بخش باغبانی کشور، عامل تحقق رشد تولید

    اعتبارات مورد نیاز برای داربستی کردن باغ‌ها اختصاص یابد

    27 اردیبهشت 1402
    راهکاری برای ایجاد امنیت غذایی در شرایط فعلی کشور/غنی‌سازی مواد غذایی با ریز مغذی‌ها

    نمایش نوآوری‌های حوزه خوراک دام و امنیت غذایی

    24 اردیبهشت 1402
    ۳۰ درصد از خرمای ایران صادر می‌شود/موافق افزایش واحد سطح نیستیم

    ۳۰ درصد از خرمای ایران صادر می‌شود/موافق افزایش واحد سطح نیستیم

    8 خرداد 1402
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    8 خرداد 1402
    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    12 اردیبهشت 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود