سه‌شنبه 4 مهر 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    شیرین کننده های مصنوعی در غذاهای فرآوری شده می توانند خطر افسردگی را افزایش دهند؟

    شیرین کننده های مصنوعی در غذاهای فرآوری شده می توانند خطر افسردگی را افزایش دهند؟

    درمان بیماری‌های مزمن روده با کمک باکتری‌های خوب

    ۷ ماده غذایی موثر در پاکسازی روده بزرگ

    رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سل

    رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سل

    نرخ بازار شکر از سال گذشته با نیمایی شدن تعدیل و تثبیت شد

    وعده ارزانی شکر در روزهای آینده

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    بدهکاری ۴۵ همتی دولت به گندمکاران

    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    قیمت میوه در نخستین روز پاییز+ جدول

    شریعتی: اتخاذ تدابیر امنیت غذایی یک ضرورت است نه انتخاب

    اهمیت خودکفایی در تولید گندم نان با رشد قیمت‌های جهانی

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    آیا بازار گوشت قرمز در ۳ماه آینده ساماندهی می‌شود؟

    راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی چیست؟

    برداشت بیش از ۲۰ هزار تن زیتون از مزارع طارم پیش بینی شد

    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    نخلستان‌های خرمشهر امسال چقدر خرما می‌دهند؟

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    آغاز پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به زرشک‌کاران/ انبار ۷ هزار تن زرشک، جای نگرانی ندارد/ سهم ۱.۵ درصدی صادرات از تولید کشور

    رییس جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: زرشک‌کارانی که محصول‌شان در انبارها مانده و نتوانسته‌اند محصول خود را به فروش برسانند تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیارشان قرار گرفته است. در همین راستا تعدادی از تولید کنندگان شناسایی شده‌اند تا این تسهیلات در اختیارشان قرار بگیرد.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    28 شهریور 1399
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    آغاز پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به زرشک‌کاران/ انبار ۷ هزار تن زرشک، جای نگرانی ندارد/ سهم ۱.۵ درصدی صادرات از تولید کشور
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    ایران با 90 هزار تن زرشک تر در سال بیشترین زرشک دنیا را دارد همچنین تولید زرشک باعث شده دو هزار و 640 میلیارد تومان در دنیا چرخش مالی داشته باشد. اما براساس گزارش‌ها، این روزها زرشک کاران خراسان جنوبی که بیش از 97 درصد زرشک دنیا در این استان تولید می‌شود، حال و روز خوبی ندارند چراکه با وجود شروع فصل برداشت اما هنوز محصول سال قبل در انبارها مانده است.

    قوسی: تسهیلات قرض‌الحسنه به زرشکاران پرداخت می‌کنیم/ آغاز رایزنی با سفرا برای افزایش صادرات

    غلامرضا قوسی، رییس جهاد کشاورزی استان خراستان جنوبی، در رابطه با موضوع انباشت زرشک و به فروش نرفتن این محصول اظهار داشت: استان خراسان جنوبی سالانه 17 و 18 هزار تن زرشک خشک تولیدی می‌کند که امسال احتمال می‌رود به 20 هزار تن هم برسد. سالانه مقداری از این محصول به دلایل مختلف انبار می‌شود، یکی از آن دلایل احتمال بهبود وضعیت بازار است. البته جهاد کشاورزی در این راستا حمایت‌هایی از کشاورزان از جمله فراهم  کردن تسهیلات برای فرآوری آن  و حمایت از تشکل‌ها انجام داده است.

    قوسی ادامه داد: همچنین تسهیلاتی در اختیار  تشکل‌های سازمان تعاونی روستایی قرار می‌گیرد تا خرید را انجام دهند. اما کشاورزانی که محصول‌شان در انبارها مانده و نتوانسته‌اند محصول خود را به فروش برسانند تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیارشان قرار گرفته است. در همین راستا تعدادی از تولید کنندگان شناسایی شده‌اند تا این تسهیلات در اختیارشان قرار بگیرد.

    وی خاطر نشان کرد: اطلاع رسانی از مقولات مهم‌ در موضوع زرشک است که البته روی این موضوع کار کرده‌ایم، در این راستا با سفرای کشورهای خارجی برای معرفی این محصول و تعرفه‌های صادراتی جلساتی برگزار کرده‌ایم تا تعرفه‌های صادراتی کاهش و بستر فروش فراهم شود. اکنون  قیمت تمام شده زرشک با توجه به هزینه‌های تولید که ما محاسبه کرده‌ایم تنها 32 هزار تومان است در حالی که اکنون زرشک درجه یک نزدیک به 50 هزار تومان در بازار خرید و فروش می‌شود که چنین قیمتی برای کشاورز هم سودمند است.

    قوسی با بیان اینکه قرار بر آن است که زرشک سال جاری از تولید به مصرف برسد، افزود: براساس  هماهنگی‌های انجام شده تفاهم نامه‌ای تنظیم شده است تا خرید زرشک تر توسط تشکل‌ها انجام و قیمت‌گذاری شود. در حال حاضر 5 غرفه در تهران برای عرضه زرشک تر وجود دارد تا محصول مستقیم به دست مصرف کننده برسد. در این صورت به نفع مصرف کننده و تولیدکننده است؛ زیرا قیمت مقرون به صرفه‌تری دارد و تولیدکننده نیز دیگر دغدغه فروش را ندارد همچنین برای فرآوری این محصول با چند کارخانه رایزنی شده است که تسهیلاتی در اختیارشان قرار بگیرد، بنابراین امید است در این صورت کششی در بازار ایجاد شود و زرشکی که در انبارها مانده به فروش برسد.

    رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اضافه کرد: هم اکنون قیمت زرشک درجه یک از کشاورزان 50 هزار تومان خریداری می‌شود و در بازار تهران تا 90 هزار تومان هم به فروش می‌رسد. البته بستر صادرات فراهم است اما متاسفانه با شیوع ویروس کرونا مراودات کاهش پیدا کرد و همه مسائل را تحت تاثیر قرار داد. بازار مشهد که مرکز فروش این محصول است و به عنوان کالای لوکس نقش سوغات را دارد نیز چندان مطلوب نبوده است.

    مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری: انبار 7 هزار تن زرشک توسط زرشکاران/ سهم 1.5 درصدی صادرات از تولید

    داراب حسنی، مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، در این زمینه گفت: تولید سالانه زرشک کشور تقریبا 20 هزار تن است که 98 درصد آن در استان خراسان جنوبی تولید می‌شود. خراسان جنوبی استانی است که این محصول در آن متمرکز است، به همین جهت کارها نیز در این استان متمرکز شده و وزارتخانه از این طریق پیگیر است تا با شروع برداشت و تولید محصول چالشی بوجود نیاید. باید توجه داشت که برداشت زرشک از آبان ماه آغاز می‌شود و حدود دو تا سه ماه خشک کردن آن طول می‌کشد به همین جهت از اکنون تمهیداتی در نظر گرفته‌ایم.

    وی ادامه داد: مشکل این محصول بیشتر به این جهت است که مشتری اصلی آن گردشگران و زائران هستند و خراسان رضوی در همسایگی آن نقش مهمی در این مقوله دارد، اما موضوع کرونا این نقش را کمی تحت تاثیر قرار داده و مقداری از محصول سال گذشته در انبارهاست. اکنون باید تدابیری در نظر گرفت تا بازار رسانی تسهیل شوند، البته همکاران ما در خراسان رضوی ارتباطاتی را با استان قدس رضوی گرفته بودند که بتواند در بازار رسانی و عرضه محصول کمک کنند.

    حسنی افزود: از طرفی بحث عرضه محصول تازه بود که با تعاون روستایی‌ و سازمان میوه و تره بار هماهنگی‌هایی انجام و غرفه‌هایی را در نظر گرفته شود تا بتوانیم بخشی از محصول به صورت مستقیم عرضه کنیم. این تصمیم می‌تواند به تنظیم بازار و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا کمک کند.

    مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک اضافه کرد: سال گذشته 21 هزار تن زرشک تولید شد که نسبت به سال 97 افزایش نسبتا 1900 تا 2000 تنی داشت. به هر حال بخشی از محصول سال گذشته انبار شده که تا آبان ماه به فروش می‌رسد و محصول سال جاری از دی ماه که محصول خشک  آماده عرضه می‌شود تا سال بعد فرصت فروش دارد. بنابراین اگر 20 هزار تن را به 12 ماه تقسیم کنیم چیزی حدود هزار و 600 تن محصول در ماه است، از همین روی آمار و ارقام نیز بیانگر انبار حدودا 7 هزار تن زرشک است. البته باید یادآور شد که سه ماه پاییز را پیش رو داریم تا محصول سال جدید عرضه شود، مسلما بخشی از این 7 هزار تن به فروش می‌رسد و نگرانی جدی وجود ندارد.

    این مسئول در وزارت جهاد کشاورزی به اشاره به امکان و بسترهای صادرات زرشک افزود: صادرات ما بسیار ناچیز و نزدیک به 350 تن است. محصولی که ارتباط منسجم‌تر و کارآتر بین مجموعه‌های مرتبط را می‌طلبد، اما با نگاهی به آمار صادرات سالانه چیزی نزدیک به 350 تن است. البته امسال میزان صادرات بیشتری نسبت به 4 ماهه سال گذشته داشته‌ایم. آمار صادارت ما در 4 ماهه ما سال 98 نزدیک به 52 تن بود که در مدت مشابه امسال به 72 تن رسیده است. بنابراین با در نظر گرفتن تولید 20 هزار تن، سالانه نزدیک به 1.5 درصد صادرات می‌شود، این نشان می‌دهد بخش عمده محصول در داخل کشور به مصرف می‌رسد. بنابراین مصرف این محصول ارتباط مستقیمی با فعال بودن گردشگری کشور و بازار داخلی دارد.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبر گزاری کار ایران
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    ریحانه آزادفلاح

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    شریعتی: اتخاذ تدابیر امنیت غذایی یک ضرورت است نه انتخاب
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    اهمیت خودکفایی در تولید گندم نان با رشد قیمت‌های جهانی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    1 مهر 1402
    0

    افزایش قیمت‌های جهانی، اهمیت خودکفایی ایران در گندم نان را بیشتر روشن کرد که مفهوم آن رفع وابستگی به واردات...

    بیشتر بخوانید
    راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی چیست؟

    برداشت بیش از ۲۰ هزار تن زیتون از مزارع طارم پیش بینی شد

    1 مهر 1402
    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    نخلستان‌های خرمشهر امسال چقدر خرما می‌دهند؟

    1 مهر 1402
    مهم‌ترین چالش «آب» گره زدن آن به اقتصاد است

    سال زراعی جدید در بی‌خبری کشاورزان از قیمت‌های تضمینی آغاز می شود

    1 مهر 1402

    پر بازدیدها

    اگر کود به میزان کافی وجود دارد پس چرا در اختیار کشاورزان قرار نمی گیرد؟

    امسال 513 هزار تن کود یارانه ای بین کشاورزان استان تهران توزیع می شود

    28 شهریور 1402
    بررسی جدید محققان بین المللی نشان می دهد؛ رژیم گیاهی خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کم می کند

    ۶ ماده غذایی که حمله قلبی را از شما دور می‌کند

    16 شهریور 1402
    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    امسال ۶۸ هزار تن خرما در آبادان برداشت می‌شود

    26 شهریور 1402
    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    دوشنبه این هفته؛ موعد اعلام نرخ خرید گندم سال آینده

    19 شهریور 1402
    تأمین غذا با حمایت از تولید داخل اصل راهبردی وزارت جهاد کشاورزی

    ۵۳۰۰ طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشورمعطل اخذ تسهیلات

    21 شهریور 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    22 شهریور 1402
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود