دوشنبه 3 مهر 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    شیرین کننده های مصنوعی در غذاهای فرآوری شده می توانند خطر افسردگی را افزایش دهند؟

    شیرین کننده های مصنوعی در غذاهای فرآوری شده می توانند خطر افسردگی را افزایش دهند؟

    درمان بیماری‌های مزمن روده با کمک باکتری‌های خوب

    ۷ ماده غذایی موثر در پاکسازی روده بزرگ

    رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سل

    رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سل

    نرخ بازار شکر از سال گذشته با نیمایی شدن تعدیل و تثبیت شد

    وعده ارزانی شکر در روزهای آینده

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    بدهکاری ۴۵ همتی دولت به گندمکاران

    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    قیمت میوه در نخستین روز پاییز+ جدول

    شریعتی: اتخاذ تدابیر امنیت غذایی یک ضرورت است نه انتخاب

    اهمیت خودکفایی در تولید گندم نان با رشد قیمت‌های جهانی

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    آیا بازار گوشت قرمز در ۳ماه آینده ساماندهی می‌شود؟

    راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی چیست؟

    برداشت بیش از ۲۰ هزار تن زیتون از مزارع طارم پیش بینی شد

    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    نخلستان‌های خرمشهر امسال چقدر خرما می‌دهند؟

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار آشپزی

    آشنایی با چند فرهنگ‌ غذایی در روز جهانی غذا

    از آنجایی که انسان‌ها به طور دائم به غذا نیاز دارند و مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر انسان غذاست، نمی‌توان از نقش انکار نشدنی آن در زندگی بشر به سادگی گذشت. به همین منظور در دهه ۹۰ تصمیم بر آن شد تا روزی به نام «روز جهانی غذا» در تقویم جهانی به ثبت برسد.

    توسط صبا ژاله خاکی
    24 مهر 1399
    در اخبار آشپزی
    250 2
    0
    در مقابله با کرونا چند توصیه آشپزی را جدی بگیرید
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    در این روز سازمان‌های بین‌المللی به منظور برقراری روابط در زمینه‌های کشاورزی و زمینه‌سازی برای جلوگیری از فقر، گرسنگی و نابودی محیط زیست در قالب «سازمان فائو» گردهم آمدند و تاسیس این سازمان در روز ۱۶ اکتبر(۲۴ مهر ماه) سال ۱۹۴۵ به عنوان روز جهانی غذا به ثبت رسید.
    مردم در سراسر جهان با توجه به موقعیت جغرافیایی، جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند و رسومی که دارند از فرهنگ پخت‌وپز متفاوتی نیز برای طبخ غذا بهره می‌برند و همین تنوع و سابقه غذایی در کشورها باعث شده که در حال حاضر روز به نام روز جهانی غذا در تقویم جهانی به ثبت برسد.
    در این بخش به معرفی فرهنگ غذایی ایران، ژاپن، ترکیه، کره‌جنوبی، ایتالیا، فرانسه، مکزیک آفریقای جنوبی، آمریکا، لبنان، انگلیس و یکی از غذاهای محبوب همان کشور می‌پردازیم.
    ایران
    آشپزی ایرانی تلفیقی از مواد اولیه تازه و ادویه‌های خوش عطر و بو است. غذاهای ایرانی بر اساس نوع مصرف و روش پخت ‌و پز تقسیم‌بندی می‌شود. از مهم‌ترین غذاهای ایرانی می‌توان کباب، زرشک‌پلو با مرغ، قورمه‌سبزی و… اشاره کرد.
    از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی باید به «کباب» اشاره کرد که باعث شهرت غذای ایرانی در سراسر جهان شده است. انواع کباب بین ایرانی‌ها و گردشگران بسیار پرطرفدار است. این غذا با گوجه و فلفل کبابی، برنج زعفرانی، دوغ و سبزی تازه سرو می‌شود.
    ژاپن
    همه می‌دانند که ژاپنی‌ها علاقه خاصی به غذاهای سالم و تقریبا خام دارند و در پخت غذاهای خود بیشتر از نمک و سس سویا استفاده می‌کنند. از غذاهای معروف ژاپنی می‌توان به سوشی، میسو، تاکو رایس و … اشاره کرد.
    «سوشی» غذایی است علاوه بر مردم ژاپن در چند سال اخیر بین تمام مردم جهان محبوبیت خاصی پیدا کرده است. پایه اصلی این غذا را ماهی خام تشکیل می‌دهد که در بین لایه‌ای برنج فشرده قرار گرفته و میان برگی از جلبک پیچیده می‌شود.
    ترکیه
    مردم ترکیه در طبخ غذاهای خود بیشتر از گوشت، ماهی، حبوبات، سبزیجات و روغن زیتون استفاده می‌کنند که باعث شهرت غذاهای ترکی در جهان شده است. از غذاهای محبوب مردم ترکیه می‌توان به دونر کباب، پیده، منمن و … اشاره کرد.
    از محبوب‌ترین غذاهای ترکیه می‌توان به «دونر کباب» اشاره کرد. این غذا در کشور ما به کباب ترکی نیز شهرت دارد. برای پخت این غذا حجم زیادی از گوشت یا مرغ را به صورت لایه‌لایه روی سیخی چرخان قرار می‌دهند و با چرخیدن کباب نزدیک آتش، گوشت کم‌کم کباب و پخته می‌شود؛ برای سرو این غذا نیز مقداری از کباب را می‌برند و همراه با موادی مانند پیاز و فلفل سرو می‌کنند.
    کره ‌جنوبی
    پخت و پز در کره ‌جنوبی بر اساس شیوه‌های سنتی انجام می‌شود و مردم کره روش‌های خاصی برای پخت غذاهای خود دارند. موادی که آشپزان کره‌ای در طبخ غذاهای خود استفاده می‌کنند، شامل برنج، انواع رشته‌ها، سبزیجات، انواع گوشت قرمز و توفو می‌شود. از غذاهای محبوب ان کشور می‌توان برنج بخار پز شده، سوپ، کیم چی، دوکبوکی و… اشاره کرد.
    «دوکبوکی» یکی از غذاهای تند و رایج در کره‌ است که از کیک‌های استوانه‌ای برنج، کیک‌های ماهی مثلثی، سبزیجات و سس چیلی قرمز شیرین تشکیل شده است. این غذا به دلیل ترکیب تند و شیرینی خود در بین مردم کره و حتی جهان شهرت خاصی پیدا کرده است.
    ایتالیا
    مردم ایتالیا علاوه بر استفاده از مواد اصلی باکیفیت از سلیقه استادانه‌ای در طبخ غذاهای خود استفاده می‌کنند. این ترکیب استادنه در طبخ غذا باعث شهرت غذاهای ایتالیایی در سراسر جهان شده است. از جمله غذاهای معروف ایتالیایی می توان به پیتزا مارگاریتا، اسنک‌های کوچک ونیزی، ریزیتو اسکامپی و لیمو اشاره کرد.
    از آنجایی که برنج در سبد غذایی مردم ایتالیا نقش بسیار مهمی دارد «ریزوتو» به یکی از محبوبترین غذاها ایتالیایی تبدیل شده است. این غذا با برنج و خامه‌ طبخ می‌شود و انواع مختلفی مانند آلا میلانز با زعفران، ال نِرو دی سِپیا با ماهی مرکب، ریزی ای بیزی با بیکن و نخود دارد.
    فرانسه
    مردم فرانسه نیز برای پخت غذا از مواد اولیه تازه و سالم بهره می‌گیرند و در پخت آن‌ها از چنان دقت و ظرافتی استفاده می‌کنند که مردم در سراسر جهان تنها یک بار غذا و دسرهای فرانسوی را امتحان کرده‌اند و از طعم آن لذت برده‌اند. از جمله غذاهای معروف فرانسوی می توان به سوپ پیاز، کوک‌ او ون، کسوله و بوف بورگونیون اشاره نمود.
    «سوپ پیاز» یکی از غذاهای سنتی فرانسوی است که پایه اصلی آن پیاز بوده و معمولا با تکه‎هایی از نان برشته شده و پنیر آب شده سرو می‌شود. در این سوپ علاوه بر پیاز از گوشت نیز استفاده می‌شود که در آخر برای غلیظ شدن آن کمی آرد نیز به آن اضافه می‌کنند.
    مکزیک
    با توجه به سابقه تاریخی مکزیک فرهنگ غذایی این کشور نیز از تنوع بالایی برخوردار است. مردم مکزیک برای پخت غذای خود از ترکیب مواد بومی و طبیعی استفاده می‌کنند که در نوع خود بی‌نظیر است. از معروف‌ترین غذاهای مکزیک می‌توان به تاکو، نوپالیتو، تامالز و … اشاره کرد.
    «تاکو» یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین غذای مکزیکی است که در سرتاسر جهان علاقه‌مندان خاص خود را دارد. برای پخت این غذا، گوشت را باریک تکه می‌کنند و آن را روی نان ذرت ترتیلا قرار می‌دهند، این غذا همراه با پیاز، آناناس و برگ گشنیز سرو می‌شود.
    آفریقا
    فرهنگ غذایی آفریقا نیز مانند مردم این کشور به فرهنگ رنگین‌کمانی شهرت دارد؛ در این کشور می‌توان طعم‌های جدید را چشید، چرا که علاوه بر غذاهای بومی این منطقه می‌توان ترکیبی از آن‌ها با غذاهای هلندی، انگلیسی، اسلامی، مالایی و هندی را نیز تجربه کرد. از غذاهای محبوب این کشور می‌توان به بوئرورس، چاکالاکا، آمنگوشو و … اشاره کرد.
    «بوئرورس» یکی از غذاهای محبوب نامیبیا در آفریقا است که با انواع مختلفی از گوشت‌ها تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا که نوعی سوسیس خانگی است انواع مختلفی از گوشت به صورت نیم‌پز و ادویه‌دار شده به سیخ کشیده می‌شود و بر روی آتش پخته می‌شود.
    آمریکا
    کشور آمریکا میزبان تعداد زیادی از فرهنگ‌های مختلف است و افراد زیادی از نژادها و ملیت‌های مختلف در آن زندگی می‌کنند، عادت‌های غذایی و آداب و رسوم متفاوت در این کشور نیز باعث طبخ غذاهای متنوعی شده است. از معروف‌ترین غذاهای آمریکا می‌توان به همبرگر، هات داگ، لوبیای پخته شده و … اشاره کرد.
    «همبرگر» یکی از غذاهای محبوب در آمریکا و سراسر جهان است که توسط آلمانی‌ها به این کشور آورده شده است. این غذا از گوشت چرخ‌شده به همراه ادویه تهیه و بر روی آتش یا باربیکیو سرخ می‌شود، همبرگر معمولا در به همراه سبزیجات، پیاز، سس‌های مخصوص در نانی گرد سرو می‌شود.
    لبنان
    کشور لبنان به واسطه موقعیت خود و فرهنگ غنی که دارد غذاهای سنتی خوش طعمی را در برنامه غذایی مردم خود جای داده است، مردم لبنان در پخت غذاها از غلات، سبزیجات و حبوبات بسیار زیاد استفاده می‌کنند و روش پختشان بیشتر به غذاهای مدیترانه‌ای شباهت دارد. از غذاهای معروف لبنان می‌توان به باباقانوش، کیبی، فلافل و … اشاره کرد.
    «باباقانوش» یکی از غذاهای اصیل و سنتی لبنان است که به حُمُص شباهت دارد، این غذا معمولا با نان پیتا و روغن زیتون سرو می‌شود و چون در ترکیباتش از ارده استفاده شده طعمی مشابه حمص دارد. تفاوت عمده باباقانوش و حمص در این است که برای تهیه باباقانوش به جای نخود از بادمجان و برای تزئین از دانه‌های انار استفاده می‌شود.
    انگلستان
    در فرهنگ غذایی انگلستان نیز سبک‌های آشپزی سنتی و دستورالعمل‌های بومی استفاده شده است که باعث تنوع غذایی در غذاهای انگلیسی شده و مردم در سراسر جهان علاقه خاصی به تجربه غذاهای انگلیسی دارند. از غذاهای محبوب انگلیس می‌توان به کباب یکشنبه، خوراک مرغ کاری، فیله ماهی و … اشاره کرد.
    «کباب یکشنبه» نوعی کباب است که بیشتر در روزهای یکشنبه در رستوران‌ها سرو می‌شود. این غذا از گوشت کبابی (بوقلمون، گوساله، مرغ و بره) و سیب‌زمینی کبابی تهیه می‌شود که به همراه پودینگ یورکشر، سوسیس، سبزیجات و سس گریوی سرو می‌شود.

    سرویس های خبری:آشپزی

    منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    صبا ژاله خاکی

    صبا ژاله خاکی

    مربوطه پست ها

    آیا خوردن دسر و میوه بعد از غذا صحیح است؟
    اخبار آشپزی

    4 دسر ساده و خوشمزه مناسب دیابتی ها

    توسط هانیه سیفی مجد
    28 شهریور 1402
    0

    دیابت یک بیماری مزمن است که با سطح غیر طبیعی گلوکز خون مشخص می شود. انسولین هورمونی است که سطح...

    بیشتر بخوانید
    ۹ اشتباه آسیب‌رسان در پخت و پز مواد غذایی

    ۹ اشتباه آسیب‌رسان در پخت و پز مواد غذایی

    21 مرداد 1402
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    حبوبات را در زودپز بپزید

    8 تیر 1402
    ۶ روش پخت تخم مرغ که تاکنون تجربه نکرده‌اید! | روش تشخیص تخم مرغ تازه

    ۶ روش پخت تخم مرغ که تاکنون تجربه نکرده‌اید! | روش تشخیص تخم مرغ تازه

    5 تیر 1402

    پر بازدیدها

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    مطالبه مردم از مسئولان بابت پیگیری‌ دلایل افزایش قیمت مداوم مواد غذایی‌

    4 شهریور 1402
    کاهش ۱۰ دلاری قیمت گندم در بازار جهانی

    ۳ میلیون تن بیش از سال گذشته گندم داخلی خریداری شد

    12 شهریور 1402
    رکورد تخلیه گندم در بندر امام شکسته شد

    در شرایط کنونی باید بخشی از گندم مورد نیاز را وارد کنیم

    19 شهریور 1402
    رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق تهران: کرونا مانع صادرات صنایع غذایی ایران به همسایگان شد

    اولین محصول از گلخانه مدرن زنجان به روسیه صادر شد

    19 شهریور 1402
    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    8 شهریور 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    22 شهریور 1402
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود