یکشنبه 14 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    انعقاد ۹ تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های کشور برای کاشت یک میلیارد درخت

    نیاز به ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاشت یک میلیارد درخت

    مدیریت کلان هوشمند جهت کشت و برآورد نیازها برای ۵ محصول استراتژیک

    فناوری هسته‌ای، روشی راهبردی در افزایش کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی

    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    خودکفایی ایران در تولید همه میوه‌ها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    وضعیت قیمت و بازار برخی کالاهای اساسی اورژانسی است

    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    افزایش قیمت نان ممنوع است/ ثبات قیمت آرد

    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    علت صف‌های طولانی نانوایی‌ها در شیراز چیست؟

    علت صف‌های طولانی نانوایی‌ها در شیراز چیست؟

    میانگین برداشت سیب‌زمینی در قطب تولید خراسان رضوی ۳۵ تن در هکتار است

    معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد

    افزایش ۴۰۰ میلیون دلاری حجم مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان در سال جاری

    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    صدور اسناد اراضی کشاورزی سبب هویت‌دار شدن اراضی می‌شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    آب فراوان و دشت‌های تشنه/ بازدهی اندک کشاورزی لرستان در سایه بی‌مهری‌ها

    کشاورزی لرستان با وجود ظرفیت‌های مناسب از جمله منابع آب، خاک و شرایط اقلیمی متنوع اما با چالش‌های متعددی مواجه است، عدم تخصیص آب کافی به اراضی کشاورزی از مهمترین مواردی است که سبب شده این بخش آنچنان که باید و شاید نقش خود را در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی استان ایفا نکرده است و اکنون میانگین کشاورزی آبی در لرستان نصف میانگین کشوری است.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    2 مهر 1399
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    پرداخت نیم میلیارد تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزان یزدی
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    سال‌هاست که کارشناسان، مسوولان جهاد کشاورزی، بهره‌برداران این بخش و رسانه‌های استان از کم بودن تخصیص آب انتقاد کرده و همواره تخصیص آب مورد نیاز به اراضی کشاورزی را به عنوان مطالبه‌ای جدی مطرح می‌کنند.

    با وجود حجم روان آب‌های لرستان که از سوی مسوولان آب منطقه‌ای عنوان می‌شود اما از ۷۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان کمتر از ۳۰ درصد آبی است که رقم اندکی است، به نظر می‌رسد لابی گری‌های پشت پرده نمایندگان استان‌هایی همچون خوزستان و از طرفی عدم پیگیری و مطالبه گری نمایندگان استان ظرف سال‌های متمادی موجب شده سهم استان از تخصیص آب پایین باشد.

    بسیاری از کارشناسان معتقد هستند؛ در صورت تخصیص آب به بخش کشاورزی و افزایش اراضی آبی لرستان شاهد اشتغال و رونق اقتصادی در این بخش خواهیم بود، اتفاقی که بدون شک توسعه استان را به دنبال خواهد داشت.

    در شرایط کنونی و با توجه به تولید محصولات کشاورزی که تامین کننده امنیت غذایی است، بخش کشاورزی استان نیازمند نگاه ویژه از سوی مسوولان کشوری است، از طرف دیگر با توجه به آمار بیکاری و شرایط اقتصادی نامطلوبی که در جامعه حاکم است نمایندگان لرستان باید موضوع تخصیص آب را به عنوان یک مطالبه جدی در دستور کار قرار دهند.

     در حالی که لرستان از صنعت بهره کافی ررا برای توسعه نبرده است و کشاورزی این استان نیز با وجود ظرفیت‌های موجود کماکان مغفول مانده است، با وجود پیگیری‌های فراوان کلیه مسولان استان از جمله نماینده ولی فقیه، استاندار، نمایندگان مجلس و .. اما تا کنون حق آبه کافی برای لرستان اختصاص نیافته است و لرستان کماکان از آب‌های فراوانی که در این استان وجود دارد بی بهره مانده است.

    کمتر از ۲۶ درصد از اراضی استان آبی است

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه از ۷۸۰ هزارهکتار اراضی کشاورزی استان حدود ۱۸۵ هزارهکتار تا ۱۹۰ هزار هکتار آبی و ۶۰۰ هزار هکتار دیم است عنوان می‌کند: ۴۵ هزار هکتار از اراضی آبی استان باغات و مابقی کشت زراعی است.

    جواد صالحیان درصد اراضی آبی استان را ۲۶ درصد عنوان می‌کند و ‌می‌گوید: با وجود فراونی آب در استان اما تخصیص آب بسیار اندک است و همین سبب شده تنها یک میلیارد و ۵۶ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی مصرف شود.

    میزان تخصیص آب به کشاورزی لرستان در حالی بوده که بنا بر گزارش خبرنگار فارس سالانه بیش از ۱۲ میلیارد متر مکعب آب از استان لرستان خارج می‌شود.

    وی عنوان می‌کند: میانگین کشوری برای هر هکتار ۹۳۰۰ متر مکعب است یعنی این میزان تخصیص آب تنها برای ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی است.

    این مسوول میزان ذخیره آب استان را را ۲۰۷ میلیون متر مکعب عنوان و می‌افزاید: با سدهای در حال احداث این میزان به ۴۰۰ میلیون متر مکعب می‌رسد، در حالی که میزان ذخیره آب استان خوزستان ۲۰ میلیارد متر مکعب است.

    صالحیان می‌گوید: کشت برنج را در استان محدود کرده‌اند و تنها ۳۷۰۰ هکتار به ما مجوز داده‌اند هر چند ما تابع سیاست وزارتخانه هستیم ،اما اولا اهرمی نداریم دوم اینکه انصاف و وجدان حکم می‌کند وقتی آب متعلق به استان است چرا کشاورزان استفاده نکنند، تابستان امسال خوزستان با آن شرایط ۳۰۰ هزار هکتار ذرت و برنج کشت کرده است.

    تخصیص آب؛ عمده‌ترین چالش بخش کشاورزی

    معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان عمده‌ترین چالش بخش کشاورزی استان را تخصیص آب می‌داند و می‌گوید: اگر بتوانیم حداقل یک میلیارد متر مکعب دیگر تخصیص آب داشته باشیم با آبی کردن ۱۰۰ هزارمتر مکعب  در بدترین حالت ممکن علاوه بر ایجاد ۱۵۰ هزار شغل و اگر تنها در این اراضی گندم کشت شود سالانه ۴۵۰ هزار تن تولید بخش کشاورزی افزایش پیدا می‌کند که درآمد حاصل از آن رقم بالایی است.

    صاحیان تاکید می‌کند: ما باید این واقعیت را بپذیریم که لرستان استان کشاورزی، دامپروری و گردشگری است بنابراین مسوولان ملی و استانی  به ویژه نمایندگان استان باید نگاه ویژه‌ای به بخش کشاورزی داشته باشند.

    وی ادامه می‌دهد: نمایندگان استان باید تخصیص آب به استان را به عنوان یک مطالبه جدی در دستور کار داشته باشند، زیرا در این صورت شاهد توسعه بخش کشاورزی و به تبع آن توسعه استان خواهیم بود، نمایندگان استان باید در این مورد صدای واحدی داشته باشند.

    معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان می‌کند: سال گذشته و پس از سیل شاهد صحبت‌هایی در خصوص تخصیص آب بودیم اما نمی‌دانم چه اتفاقی رخ داد که این موضوع متوقف شد.

    تنها ۱۹ درصد از تولیدات کشاورزی مربوط به اراضی دیم است

    صالحیان به میزان تولید محصولات زراعی و باغی استان اشاره و بیان می‌کند: کل محصولات زراعی و باغی ۲۴۰۰ تن است که از این میزان ۲۱۰۰ تن زراعی و ۳۰۰ هزار تن باغی است، سهم اراضی دیم در تولیدات کشاورزی تنها ۱۹ درصد است در حالی که ۸۱ درصد از محصولات کشاورزی به اراضی آبی اختصاص دارد.

    وی ارزش ریالی محصولات کشاورزی استان را ۵ هزار میلیارد تومان تا ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان عنوان می‌کند و می‌افزاید: بیشترین تولیدات کشاورزی و درآمد ناشی از آن مربوط به اراضی آبی است، هر هکتار دیم در بهترین شرایط ممکن است تنها یک تن تولید داشته باشد این درحالی است که این میزان دراراضی آبی به ۵ برابر می‌رسد

    صالحیان در پایان صحبت‌های خود با بیان اینکه کشاورزی استان در حوزه دیم نیز حرف‌هایی برای گفتن دارد، عنوان می‌کند: درصورت رعایت کردن مسائل فنی، کشت مکانیزه و کشت به موقع همچنین استفاده از ارقام اصلاح شده می‌توان از هر هکتار سه تا چهار تن برداشت کرد.

    آبی  بودن کمتر از دویست هزار هکتار از اراضی استان

    مسوول بخش مطالعات آب و کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی لرستان نیز با اشاره به اینکه در استان زیر دویست هزار هکتار اراضی آبی داریم و از این میزان ۴۰ درصد به صورت مدرن و پیشرفته آبیاری می‌شود، عنوان می‌کند: این درحالی است که تولید محصولات کشاورزی تحت نظارت و مدیریت عملکرد در اراضی آبی بسیار بیشتر از دیم است. امروز موضوع  مهم تنها افزایش اراضی آبی نیست بلکه تمرکز باید روی اراضی بسته یعنی گلخانه‌ها باشد زیرا عملکردی چندین برایر اراضی باز دارد.

    حسین خدیش می‌گوید: زمانی که با امور آب در مورد اندک بودن تخصیص آب به بخش کشاورزی صحبت می‌کنیم، حرفشان این است بهره‌برداران از همین مقدار آب تخصیص داده شده هم به درستی استفاده می‌کنند.

    وی می‌افزاید: ضریب بهره‌وری آب در بخش کشاورزی بین ۳۵ تا ۴۰ درصد است مابقی هدر می‌رود و خاکشویی انجام می‌شود.

    تاکید بر بهره‌وری درست از آب در کنار تخصیص

    مسوول بخش مطالعات آب و کشاورزی اتاق بازرگانی استان خاطر نشان می‌کند: ما هم معتقد هستیم تخصیص آب به بخش کشاورزی اندک است و باید به این سمت برویم که اراضی دیم را به آبی تبدیل کنیم تا عملکرد و درآمد بالاتری داشته باشیم.

    خدیش تاکید می‌کند: در حالی که روی تخصیص آب به بخش کشاورزی باید تمرکز کنیم از طرف دیگر باید بهره‌وری درست از آب در اراضی کشاورزی را نیز مورد توجه قرار دهیم، در استان لرستان به ازای هر یک متر مکعب حداکثر یک کیلو تولید داریم این در حالی است که  این عدد در کشورهایی که از آب درست استفاده می‌کنند تولید بین چهار تا ۵ کیلو گرم است.

    به گفته وی برای مهار آبهای لرستان و استفاده آن در بخش کشاورزی ایجاد سد، حوضچه‌های آبی و ایستگاه پمپاژ ضروری است، البته جهاد کشاورزی استان از ایستگاه پمپاژ بهره گرفته است.

    تاکید بر کشت درختان دائمی

    مسوول بخش مطالعات آب و کشاورزی اتاق بازرگانی لرستان بیان می‌کند: با توجه به کوهستانی بودن لرستان آبها در قعر و دشت‌ها در بالا قراردارد، بنابراین آب را باید سر زمین‌ها برد و در این میان در اراضی شیب‌دار نیز باید کشت درختان دائمی مد نظر قراربگیرد.

    خدیش می‌گوید: هنگام تخصیص آب برای استفاده کشاورزان از آب باید شروطی در نظر گرفته شود، نمی‌شود در اراضی شیب دار گندم کشت کرد زیرا تولید و درآمدی ندارد، برای بهره‌وری درست از آب نیروی آموزش دیده و تکنولوژی نیاز است.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

     

     

     

    منبع: خبرگزاری فارس
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    ریحانه آزادفلاح

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    انعقاد ۹ تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های کشور برای کاشت یک میلیارد درخت
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    نیاز به ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاشت یک میلیارد درخت

    توسط هستی محمدمهدی پور
    11 خرداد 1402
    0

    علی علیزاده افزود: مقرر شده هزینه اجرای این طرح از طریق مشارکت های مردمی، بخش خصوصی و شرکت ها تامین شود،...

    بیشتر بخوانید
    مدیریت کلان هوشمند جهت کشت و برآورد نیازها برای ۵ محصول استراتژیک

    فناوری هسته‌ای، روشی راهبردی در افزایش کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی

    11 خرداد 1402
    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    همکاری‌های کشاورزی ایران و ازبکستان گسترش می‌یابد

    11 خرداد 1402

    میانگین برداشت سیب‌زمینی در قطب تولید خراسان رضوی ۳۵ تن در هکتار است

    10 خرداد 1402

    پر بازدیدها

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    هیچ مجوزی برای واردات مرغ از بلاروس صادر نشده است

    7 خرداد 1402
    احمدی خواستار رسیدگی به موضوع مرغ و آرد و نان در کشور شد

    احمدی خواستار رسیدگی به موضوع مرغ و آرد و نان در کشور شد

    31 اردیبهشت 1402
    تاکنون بیش از سه میلیون تن گندم تحویل سیلوها شده است

    تاکنون بیش از سه میلیون تن گندم تحویل سیلوها شده است

    9 خرداد 1402
    حفظ تنوع زیستی نیازمند تغییر در شیوه و نظام حکمرانی منابع طبیعی است

    حفظ تنوع زیستی نیازمند تغییر در شیوه و نظام حکمرانی منابع طبیعی است

    8 خرداد 1402
    تغذیه مادران باردار چگونه باشد/ تبعات حذف نان و برنج

    برای کاهش استرس چی بخوریم؟

    28 اردیبهشت 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود