کشاورزان شهر کُندُر در استان خراسان رضوی موفق شدند با راه اندازی نیروگاه برق خورشیدی، از قطع برق چاههای آب در این منطقه و خسارت به تولیدات کشاورزی جلوگیری کنند.
این نیروگاه سه مگاوات قدرت دارد و با سرمایه گذاری کشاورزان ساخته شده است.
خانم پهلوان زاده دبیر باشگاه کشاورزان جوان میگوید: با راه اندازی این نیروگاه، چاه موتورها فعال شده و ۱۰۰ درصد از خسارت کشاورزی ناشی از قطعی برق جلوگیری میکند.
نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اهمیت مصرف برق در بخش کشاورزی و به منظور کاهش خسارت ناشی از قطعی برق در این بخش، کمیته مشترکی بین وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی تشکیل شده است.
نیکبخت با بیان اینکه به شدت مخالف قطعی برق کشاروزی هستم، از وزرات نیرو خواست برای رفع این دغدغه کشاورزان تدبیر ارائه دهد تا تولید کننده و کشاورز آسیب نبینند.
آقای عطاالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندم ایران نیز اظهار داشت: حدود ۴ سالی است که روزانه بین ۵ تا ۶ ساعت، شاهد قطعی برق چاههای عمیق آب کشاورزی هستیم که این مشکل باعث آسیب جبران ناپذیر به کشاورزان میشود.
آقای جوانبخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا میگوید: پروانههای صادر شده برای چاههای عمق آب، ۲ هزار ساعت برای یک سال است و وزارت نیرو بر اساس پروانه بهربرداری آب که وزارت جهاد کشاوری صادر کرده است عمل میکند.
آقای ایمانی مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران ایران نیز تاکید کرد: وزارت نیرو مکلف است در طول ۲۴ ساعت برق چاههای کشاورزی را در تمام فصول سال تامین کند.
گفتنی است: علاوه بر باغات کشاورزی، ۲ میلیون هکتار از اراضی تولید گندم آبی هستند که طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، آب ۵۲ درصد آنها از چاههای عمیق دارای پروانه بهره برداری تامین میشود.
منبع:
خبرگزاری صدا و سیما