یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    فواید خوردن توت فرنگی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    پرورش گل محمدی در سبزوار، شمیم عطر در مشام اقتصاد کویر

    پرورش و برداشت گل محمدی در سالیان اخیر به عنوان یکی از ظرفیت های مهم اقتصادی در اقلیم کویری سبزوار به شمار آمده که مورد اقبال فعالان عرصه گیاهان دارویی قرار گرفته است.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    پرورش گل محمدی در سبزوار، شمیم عطر در مشام اقتصاد کویر

    با وجود اینکه مراکز عمده کشت گل محمدی مناطق کوهپایه ای و کوهستانی است اما طبیعت خاص منطقه کویری سبزوار موجب تولید محصولی با کیفیت بالای اسانس آن شده است. موضوعی که کشت گیاهان دارویی به خصوص گل محمدی را به لحاظ اقتصادی در این خطه از خراسان رضوی مقرون به صرفه کرده است.

    شهرستان سبزوار با اختصاص هفت هزار هکتار عرصه طبیعی به کشت گیاهان دارویی، از دیرباز یکی از قطب های تولید این محصولات کشاورزی در خراسان رضوی بوده که چند سالی است با اقدامات مثبت مهندسی کشاورزی، در عرصه کشت گل های محمدی نیز جایگاه مناسبی را به دست آورده است. به نحوی که امروزه افزون بر ۲۰۰ هکتار از سطح کشتزارهای منطقه غرب خراسان رضوی زیر کشت محصول گل محمدی است.

    گل محمدی محصولی درآمدزا و اشتغال آفرین

    گل محمدی، گیاهی دارویی، کم آب خواه، مقاوم و سازگار است که در اراضی شیب دار و دامنه ها نیز کشت می شود و در کنار این مزایا چندین محصول از طریق فرآوری آن حاصل می شود که علاوه بر اشتغال آفرینی، کشت آنرا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه کرده است.

    رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سبزوار گفت: یکی از قابلیت‌های گل محمدی، کشت آن در اراضی با ارتفاع بالا و شیب دار است که در این شیوه کشت می توان از آب چشمه و قنوات برای آبیاری این محصول بهره گرفت.

    احمد رحیمی افزود: در اقلیم کویری سبزوار گیاهان دارویی از اسانس و عصاره بیشتری برخوردار هستند که این موضوع کشت انواع گیاهان دارویی به ویژه گل محمدی را سودآور کرده است.

    وی تصریح کرد: از مزایای کشت گل محمدی توسعه اشتغال است چنانکه علاوه بر ایجاد اشتغال در صنایع فرآوری مختلف شامل گلابگیری و گرفتن اسانس در بازه زمانی برداشت آن، که حدود یک ماه طول می کشد در هر هکتار از عرصه کشت روزانه ۲۵ نفر اشتغال ایجاد می شود.

    وی عمده سودآوری این محصول را در فرآوری آن دانست و افزود: با مکانیزه شدن برداشت گل، توسعه صنایع وابسته و سهیم شدن کشاورزان در مراحل فرآوری، کشت گل محمدی مقرون به صرفه تر می شود.

    رحیمی ادامه داد: بدین منظور تولید کنندگان گل محمدی در شرکت تعاونی گیاهان دارویی سبزوار عضو شده اند و زمینه سرمایه گذاری آنها از طریق این شرکت در صنایع جانبی گلابگیری، اسانس و سایر محصولات مرتبط فراهم شده است.

    گلستان‌های گل محمدی جذاب برای گردشگران

    رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سبزوار همچنین گفت: همزمان با فصل برداشت، گلستانهای گل محمدی از جذابیت و چشم نوازی خاصی برخوردار می شود و شمیم عطر آن طراوت خاصی را به فضای پیرامونی می بخشد.

    رحیمی افزود: برداشت گل، آیین های سنتی گلاب گیری و جشنواره های گل محمدی برای گردشگران جذاب است از این رو سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری این محصول رونق اقتصاد منطقه را در پی دارد.

    وی با بیان اینکه تماشای گلستان های گل محمدی و حضور در فضای عطرآگین آن، نشاط آور بوده و تاثیر مثبتی در روح و روان گردشگران، به ویژه در شرایط کرونایی این روزها دارد، تصریح کرد: شهروندان می توانند علاوه بر تفریح، نسبت به جمع آوری گل تازه و خریداری آن از گلستانها نیز اقدام کنند.

    گل محمدی فرصتی برای جهش اقتصادی سبزوار 

    توسعه کشت گل محمدی به عنوان یک گیاه راهبردی و اقتصادی با هدف افزایش بهره وری و درآمد کشاورزان از سال‌های گذشته همچون بسیاری از مناطق کشور در منطقه سبزوار نیز مورد توجه قرار گرفته است.

    مسوول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی سبزوار گفت: این شهرستان با توجه به شرایط آب و هوایی، ظرفیت خوبی برای کشت گل محمدی دارد لذا افزایش سطح کشت این محصول به بیش از یک هزار هکتار در برنامه چشم انداز پنج ساله جهاد کشاورزی شهرستان دیده شده است.

    محمد عظیمی نژاد با بیان اینکه متابولیت‌های ثانوی گیاهان دارویی همچون فرآوری و عرقیات آن در اقلیم کویری سبزوار بیشتر است، افزود: به منظور توسعه کشت گل محمدی، بهره برداران این بخش در اولویت اعطای تسهیلات قرار دارند.

    وی  با اشاره به اینکه این محصول در دومین سال کشت به گل‌دهی می‌رسد و طی چندین سال گل می دهد،  تصریح کرد: امسال افزون بر ۱۵۰ تن گل محمدی از  سطح گلستان‌های شهرستان سبزوار برداشت می شود.

    صنایع فرآوری گل محمدی نیازمند توسعه

    هرچند هم اینک گام های مثبتی در تولید کشت گل محمدی در شهرستان سبزوار برداشته شده است، اما لازمه توسعه کشتزارهای این محصول در گرو ایجاد کارگاه‌های صنعتی فرآوری، عصاره گیری و اسانس گیری این محصول است.

    مسوول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی سبزوار در این خصوص گفت: ایجاد کارگاه‌های صنعتی فرآوری، عصاره گیری و اسانس گیری گل محمدی در این شهرستان ضرورت دارد.

    عظیمی نژاد افزود: هم اینک ۱۰ کارگاه صنعتی و نیمه صنعتی گلابگیری چهار کارگاه خشک کن و یک واحد اسانس گیری در شهرستان سبزوار فعال است.

    کاربرد گل محمدی در صنایع مختلف

    گل محمدی علاوه بر نقشی که در تولید گلاب دارد، اسانس آن در صنایع مختلف عطرسازی، آرایشی، بهداشتی و داروسازی، صنایع غذایی و شیرینی پزی کاربرد دارد همچنین این محصول در کنار آرام بخشی و رفع افسردگی برای درمان دردهای روماتیسمی، بیماری‌های قلبی و گوارشی مفید است.

    یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت: گل محمدی از گیاهان ارزشمندی است که در بیشتر نقاط کشور کشت شده و با توجه به سازگاری این گیاه با شرایط اقلیمی سبزوار، کشت و توسعه آن طی سالهای اخیر گسترش یافته است.

    مرتضی ریوندی افزود: نقش اقتصادی گل محمدی در بازار ایران و جهان برجسته است به طوری که در صنایع مختلف از این گیاه استفاده می شود و بازار گل، غنچه و پر گل خشک شده این گیاه رونق خوبی دارد.

    وی تصریح کرد: از فرآوری گل محمدی انواع گلاب، اسانس، عطر و ادکلن به دست می آید که بعضا در صنایع غذایی، بستنی سازی و تولید شیرینی ها نیز مصرف زیادی دارد و در صنایع دارویی، آرایشی بهداشتی هم مورد استفاده قرار می گیرد.

    این  کارشناس کشاورزی ادامه داد: بازه زمانی برداشت گل محمدی در سبزوار به سبب اقلیم کویری آن از اوایل اردیبهشت تا اواسط خرداد است که با توجه به افزایش سطح زیر کشت گل محمدی در سبزوار و کمبود صنایع تبدیلی، همه ساله کشاورزان برای فروش گل تولیدی خود با مشکل روبه رو می شوند.

    ریوندی افزود: با هدایت سرمایه‌ها به سوی صنایع فرآوری بخش کشاورزی به ویژه گیاهان دارویی و گل محمدی علاوه بر درآمدزدایی برای صاحبان سرمایه و اشتغالزایی، سبب دلگرمی بیشتر کشاورزان زحمتکش این خطه می شود.

    شهرستان سبزوار دارای ۵۴ هزار هکتار کشتزار و ۱۹ هزار هکتار عرصه باغی است و حدود ۲۰ هزار بهره‌بردار در این عرصه فعالیت می‌کنند.

    این شهرستان قطب تولید محصولات زیره، پنبه، جو و گندم در خراسان رضوی است. سالانه حدود ۱۵۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در سبزوار تولید می شود.

    این شهرستان در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاکشاورزیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    بیش از ۱۷ هزار تن ماهیان سردآبی و گرم آبی در زنجان تولید شد

    پست بعدی

    تشنگی شالیزارها در پر باران ترین استان کشور

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    فواید خوردن توت فرنگی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    0

    مهندس ولید اتحادی، از فعالان حوزه کشاورزی گلخانه‌ای، در شهرک گلخانه‌ای مهستان واقع در شهر جدید هشتگرد از سال ۱۴۰۰...

    بیشتر بخوانید
    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    تشنگی شالیزارها در پر باران ترین استان کشور

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    ایران جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    ماجرای مسمومیت قهوه در فارس؛ جمع آوری نمونه قهوه‌های مشکوک

    آیا «پروتئین قهوه» یک بمب انرژی است؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    صادرات ۶ هزار تن از محصولات باغی و گلخانه‌ای سیستان و بلوچستان

    رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانه‌ای

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.