شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    فواید خوردن توت فرنگی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    رژیم غذایی صحیح، سلاحی موثر در برابر کرونا

    رعایت رژیم غذایی صحیح که با تقویت سیستم ایمنی بدن قدرت مقابله با بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، به گفته متخصصان تغذیه نقشی اساسی در پیشگیری از کووید۱۹ و همچنین مبارزه با بیماری‌ها ایفا می‌کند، اما ویژگی‌های یک رژیم غذایی صحیح چیست؟

    توسط آتنا نوریانی
    دی ۲۱, ۱۴۰۰
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    نتایج یک مطالعه نشان می دهد؛ رژیم غذایی کاهش دهنده آهن مغز موجب حفظ عملکرد مغز می شود

    یازدهمین بسیج ملی اطلاع‌رسانی تغذیه با شعار «تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا» از ۱۵ تا ۳۰ دی ماه با هدف ارتقاء دانش تغذیه‌ای جامعه مورد توجه قرار گرفته است.

    این بسیج ملی می‌کوشد، با اطلاع‌رسانی صحیح در خصوص تغذیه سالم در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بهداشت فردی به ویژه استفاده از ماسک، سیستم ایمنی بدن را هم تقویت و مقابله بدن در برابر انواع بیماری‌ها به ویژه در شرایط کنونی با شیوع کرونا افزایش دهد.

    زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این رابطه می‌گوید: رعایت برنامه غذایی سالم در هر شرایط لازمه برخورداری از سلامت است، اما در مواقع بحران همچون شیوع کرونا پیروی از الگوی تغذیه‌ای سالم از عوامل اصلی تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت خواهد بود.

    وی با اشاره به افزایش مصرف فست‌فودها در دوران کرونا می‌افزاید: مواد غذایی چرب، شیرین و پرنمک زمینه‌ساز اضافه وزن، چاقی و بالتبع افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌ها اعم از دیابت، فشار خون، کرونا و همچنین فوت ناشی از این بیماری (کووید۱۹) است.

    ۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ ومیر در بیماری‌های غیرواگیر مربوط به تغذیه است

    عبداللهی همچنین ۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ ومیر بیماری‌های غیرواگیر در جهان را ناشی از تغذیه عنوان کرده و می‌گوید: بیماری‌های غیرواگیر علت ۶۰ درصد فوتی‌ها در جهان و ۷۶ درصد مرگ‌ها در ایران است.

    به گفته وی، آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال هم نشان می‌دهد که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، ۴۰ درصد مردان و ۳۶ درصد زنان دارای اضافه وزن و چاقی و ۵۱ درصد جمعیت نیز تحرک بدنی کافی ندارند.

    عبداللهی تاکید می‌کند: جامعه با افزایش مصرف سبزیجات و میوه‌جات، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع، افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن، شاهد کاهش ۲۷ درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶ درصدی هزینه‌های مراقبتی و کاهش ۳۲ درصدی هزینه‌های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماری‌ها خواهد بود.

    بنابراین مصرف صحیح مواد غذایی و حذف برخی مواد خوراکی را امروز باید به اندازه رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا در حذف جان و سلامتی حائز اهمیت برشمرد. اما ویژگی‌های یک رژیم غذایی صحیح چیست؟

    بنابر نظر رژیم‌درمانگران و متخصصان تغذیه یک برنامه صحیح غذایی باید بتواند همه گروه‌های غذایی اعم از مواد مغذی، پروتئین‌ها، ریزمغذی‌ها، ویتامین و مینرال‌ها را داشته باشد. حذف هر یک از مواد غذایی به گفته این کارشناسان می‌تواند باعث ضعف و کمبود یکی از ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و… در بدن شده و مبارزه با بیماری‌ها از جمله کووید۱۹ را تحت تاثیر قرار دهد.

    تقویت سلول‌های ایمنی بدن از طریق مصرف ویتامین سی

    یکی از مواد خوراکی که با آغاز شیوع کرونا به وفور مورد تاکید درمانگران قرار گرفت، ویتامین سی بود، این ویتامین با فعال‌سازی سلول‌های ایمنی بدن نقشی اساسی در حفظ سلامت ایفا کرده و در این دوران در قالب قرص‌های جوشان ویتامین سی و مرکبات مصرف می‌شد.

    کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌درمانگر در این باره گفت: رعایت یک رژیم غذایی صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از بیماری و کمک به درمان نقش مهمی ایفا می‌کند. به عنوان مثال، ویتامین سی از جمله ویتامین‌های محلول در آب است که منجر به افزایش میزان آنتی‌بادی در بدن شده و می‌تواند فعال‌سازی لنفوسیت‌ها (گلبول‌های سفید خون به عنوان سلول‌های ایمنی بدن) را به دنبال داشته باشد.

    دیبا طباطبایی افزود: این امر باعث تولید پروتکتین توسط سیستم ایمنی بدن شده و بر این اساس، بدن در مواجهه با عوامل بیگانه اعم از باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها آمادگی یافته و این عوامل را حذف می‌کند.

    این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: مطالعات نیز نشان می‌دهد، سطح بالای این ویتامین (دوز ۲۰۰ میلی‌گرم) می‌تواند دوره بیماری کووید۱۹ را کوتاه کند. از منابع غذایی این ویتامین می‌توان به مرکبات، توت فرنگی، بروکلی، گوجه فرنگی، انبه، گل کلم، سیب زمینی، کیوی و فلفل سبز اشاره کرد.

    طباطبایی ادامه داد: بتاکاروتن‌ها (رنگدانه زرد و نارنجی) نیز به عنوان پیش‌ساز ویتامین آ در بدن به این ویتامین تبدیل شده و سبب افزایش کارکرد سیستم ایمنی می‌شوند. این ویتامین همراه با آنتی‌بادی بدن با عوامل بیگانه مقابله کرده و موجب نابودی عوامل بیماری‌زا می‌شوند. از منابع غذایی بتاکاروتن (رنگدانه زرد و نارنجی) باید به سیب‌زمینی شیرین، هویج، بروکلی، انبه، زردآلو و گرمک اشاره کرد که در بدن به ویتامین آ تبدیل می‌شوند.

     

    یکی دیگر از منابع غذایی که در این دوران مورد تاکید کارشناسان تغذیه برای مقابله با کووید۱۹ قرار گرفت، ویتامین دی بود که گاه در قالب مکمل‌های غذایی نظیر قرص‌های ویتامین دی نیز توسط هموطنان مصرف می‌شد.

    طباطبایی در خصوص ضرورت مصرف این ویتامین بیان کرد: ویتامین دی به عنوان یکی از ویتامین‌های محلول در چربی سبب تولید پروتئینی در بدن می‌شود که عوامل عفونی نظیر باکتری‌ها و ویروس‌ها را تضعیف کرده و از بین می‌برد.

    این کارشناس تغذیه فعال‌سازی گلبول‌های سفید (سلول‌های ایمنی بدن) را نیز از وظایف این ویتامین در بدن عنوان کرد و گفت: ویتامین دی از گسترش باکتری‌ها و ویروس‌ها در بدن جلوگیری می‌کند، اما جهت دریافت مکمل ویتامین دی باید آزمایش خون داده شده و در صورت تایید پزشک و نیاز به مصرف مکمل، دوز ویتامین توسط متخصصان تجویز شود.

    به گفته طباطبایی، ماهی‌های چرب شامل سالمون و ساردین، تخم مرغ، شیرهای غنی‌شده با ویتامین دی، محصولات لبنی غنی‌شده، قارچ و پنیر توفو (پنیر تهیه شده از شیر سویا) از مهمترین منابغ غذایی این ویتامین محسوب می‌شود.

    این رژیم درمانگر ادامه داد: براساس برخی مطالعات، روی نیز باعث رشد سلول‌های ایمنی شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. همچنین شماری از آزمایشات نشان می‌دهد مصرف روی می‌تواند کوتاه شدن دوره  بیماری را به دنبال داشته باشد. حبوبات، خوراک عدسی، توفو، غلات فرآوری شده، مغزدانه‌ها، گوشت ماکیان و ماست از منابع غذایی مهم جهت تامین روی به شمار می‌روند.

    طباطبایی خاطرنشان کرد: پروتئین‌ها نیز به عنوان مهمترین درشت مغذی‌ها، پایه اصلی واحدهای سازنده سیستم ایمنی بدن و آنتی بادی‌ها، نقشی حیاتی در عملکرد سیستم ایمنی خواهند داشت. این پروتئین‌ها شامل منابع حیوانی و گیاهی بوده که به وفور در ماهی، ماکیان، شیر، ماست، تخم مرغ، پنیر، مغزدانه‌ها و حبوبات یافت می‌شوند.

    این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه با اشاره به اهمیت مصرف پره‌بیوتیک‌ها به منظور رشد باکتری‌های مفید روده بزرگ گفت: پره‌بیوتیک‌ها نیز باعث رشد باکتری های مفید روده بزرگ و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. در واقع پروبیوتیک‌ها از جمله باکتری‌های مفید بدن بوده که رشد باکتری‌های مضر در دستگاه گوارش را محدود می‌کنند و می‌توانند باعث کمک به سلامت میکروبیوم‌ها و در نهایت افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن شوند.

    وی افزود: از منابع غذایی پروبیوتیک‌ها می‌توان به محصولات لبنی تخمیری مانند ماست و کفیر اشاره کرد. غلات کامل، موز، پیاز، سیر، آرتیشو و لوبیا هم از جمله منابع غذایی پره‌بیوتیک‌ها محسوب می‌شوند.

     

    ضرورت مصرف مایعات برای جلوگیری از کم‌آبی بدن در دوران کرونا

    طباطبایی همچنین یادآور شد: در این دوران مصرف مایعات نیز ضروری و میوه‌جات، سبزیجات و سوپ‌های رژیمی می‌توانند نقش مهمی در جلوگیری از کم آبی بدن ایفا کنند؛ که در دوران بیماری هم توسط متخصصان توصیه می‌شوند.

    بدون شک بهره‌گیری از یک الگوی غذایی سالم همراه با رعایت اصول و ضوابط پیشگیرانه در کنار توجه به مولفه‌های ارتقای سلامت اعم از خواب کافی، فعالیت‌های بدنی و ورزش و مدیریت و کنترل استرس می‌تواند ما را به سلامت از دوران همه‌گیری بیماری گذر دهد.

    سرویس خبری:علمی تغذیه وسلامت

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: صنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییعلمی - تغذیه و سلامت
    پست قبلی

    کشاورزی قراردادی در قم اجرایی می‌شود

    پست بعدی

    واکسیناسیون جمعیت دامی علیه بروسلوز گاوی در آذربایجان غربی آغاز شد

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌هایی که تحت عنوان نمک دریاچه یا نمک...

    بیشتر بخوانید
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مکمل های مهم برای خانم ها

    ۴ ویتامین‌ کلیدی برای حفظ سلامت روده

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    این میوه تابستانی، «خون» را اصلاح می‌کند!

    میوه‌ای تابستانه که به سلامت قلب کمک می‌کند

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ضعف سامانه بازارگاه باعث ایجاد فساد در توزیع خوراک دام می‌شود

    واکسیناسیون جمعیت دامی علیه بروسلوز گاوی در آذربایجان غربی آغاز شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تولید ارقام جدید ذرت برای سال آینده

    شتاب تابستانه در مزارع فارس/ کشت ذرت علوفه‌ای در ۷۵ هزار هکتار کلید خورد

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    هشدار کشتار دام‌های مولد به مسئولان/ نیازی به واردات گوشت گرم نداریم

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.