یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    فواید خوردن توت فرنگی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    رونق پرورش گله‌ای اردک در مازندران

    همزمان با پایان برداشت کشت دوم برنج و بارش‌های پائیزی ،پرورش گله‌ای اردک در شالیزارهای مازندران بویژه در منطقه مرکزی آمل ، بابل و قائمشهر در حالی رونق گرفته است که دامپزشکی نسبت خطر شیوع بیماری آنفلونزای حاد پرندگان هشدار داده است.

    توسط آتنا نوریانی
    آبان ۴, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    رونق پرورش گله‌ای اردک در مازندران

    به دلیل بارندگی های پس از برداشت کشت دوم برنج ، یعنی از اواخر مهره ماه با  رشد نسبی ساقه شالی و علف های هرز ،شرایط برای پرورش گله ای اردک نسبت به سال های قبل فراهم تر شده است و با توجه به بالا بودن قیمت نهاده ها و از طرفی بازار مناسب قمیت اردک های آماده طبخ ، شمار زیادی از کشاورزان بویژه جوانان به صورت سرمایه گذاری مشترک با خرید جوجه اردک های صنعتی و نیمه صنعتی به پرورش گله ای از پنج هزار تا ۱۲ هزار قطعه ای اقدام کرده اند.

    مازندران ۲۳۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که نیمی از این اراضی به دلیل غرقابی شدن در فصل پائیز و زمستان ،شرایط مناسبی برای پرورش ماکیان محلی از جمله اردک و غاز دارد. اگر چه سنت پرورش اردک و دیگر ماکیان محلی در هر یک از خانه های روستایی مازندرانی وجود داشت ، اما از حدود یک دهه پیش پرورش اردک به صورت گله های ۱۰۰ قطعه آغاز شده بود و امروز به صورت مشارکتی سه تا چهار نفره از جوانان روستائی به ۱۰ تا ۱۲ هزار قطعه نیز افزایش یافته است.

    استقبال پرورش گله ای اردک در شالیزرارهای استان مازندران در حالی است که همواره موضوع خطر شیوع بیماری آنفلونزای حاد پرندگان از دغدغه های جدی صاحبان مرغداری ها و دامپزشکی استان است ؛ دغدغه ای که اگر مورد بی توجهی قرار بگیرد ، بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مرغداری در استان را که سالانه با تولید بیش از ۱۸۰ هزار تن گوشت مرغ حدود ۱۲ درصد گوشت سفید کشور را تامین می کنند، بشدت مورد تهدید این بیماری قرار می دهد.

    بر اساس قانون ، پرورش طیور بومی کمتر از۱۰۰ قطعه فقط در داخل بافت روستا با رعایت ضوابط بهداشتی مجاز است ولی پرورش گله ای خارج از بافت روستا، داخل زمین های شالیزاری و اطراف واحدهای صنعتی جرم محسوب می شود قابل پیگیرد قانونی است.

    طبق اعلام رسمی دامپزشکی مازندران ، بر اساس ماده ۱۰ آئین نامه نظارتی بهداشتی این سازمان هر گونه پرورش دام و طیور مستلزم دریافت پروانه است و آنجایی که پرورش اردک به صورت گله ای تهدید جدی علیه بهداشت عمومی محسوب می شود، این فعالیت به لحاظ قانونی جرم تلقی می شود.

    همسو با این رویکرد ، محیط زیست مازندران نیز با همکاری دامپزشکی گشت مشترک و طرح پایش و بررسی ۶۰۰ هزار هکتار از تالاب، آبندان و آبگیرهای مازندران و تالاب میانکاله برای مدیریت و مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از یک هفته پیش شروع کرده و به مدت سه ماه ادامه دارد.

    محیط زیست مازندران در اطلاعیه ای اعلام کرد که بر اساس تجربیات سال‌های گذشته، احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب، آبندان و آبگیرهای مازندران وجود خواهد داشت و براین اساس باهدف جلوگیری از شیوع این بیماری در بین انسان، امسال هیچگونه پروانه شکار به متقاضیان صادر نخواهد شد.

    در این اطلاعیه تاکید کرده است که با توجه به اینکه مبداء اصلی زیستگاهی پرندگان مهاجر به تالاب‌های فریدونکنار، میانکاله و سایر آب‌بندان های مازندران از کشور روسیه بوده و مشترک است، در صورت شیوع آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان، احتمال آلودگی و بیماری در تمامی پرندگان مهاجر وجود دارد و توصیه می‌شود دستورالعمل بهداشتی در تمامی محیط‌های تالابی در برخورد با پرندگان وحشی رعایت شود.

    محیط زیست مازندران ، از شهروندان خواسته است از هرگونه شکار و صید، خرید، فروش و مصرف گوشت پرندگان وحشی، همچنین از فرستادن طیور بومی مانند غاز و اردک پرورشی به زیستگاه‌های تالابی به جد خودداری کنند و در صورت مشاهده هرگونه پرنده بیمار و لاشه تلف شده پرندگان، ضمن خودداری از دست زدن و لمس کرن لاشه، مراتب را در سریع‌ترین زمان ممکن، به ادارات محیط زیست و دامپزشکی محل زندگی خود اطلاع دهند.

     

    استقبال جوانان 

    یکی از روستائیان بخش لاله آباد بابل که در حال هدایت و رها کردن جوجه اردک ها با سمت شالیزار مجاورت منزل مسکونی خود بود به خبرنگار ایرنا ، گفت:  من وهمسرم هر سال با خرید بیش از ۴۰۰ قطعه جوجه اردک نیمه صنعتی به مدت حدود سه ماه مشغول پرورش اردک می شویم.

    حلیمه طوقانی با بیان این که امسال علاوه بر کاهش شیوع ویروس کرونا که سبب علاقه بیشتر کشاورزان به پرورش گله ای اردک شده است ،زمین های شالیزاری نیز به لحاظ وجود نیم دانه های شالی ، چرای سبز و غرقابی بودن شرایط را برای پرورش گله ای اردک مهیاتر کرده است، افزود: به همین دلیل تعداد اردک را از ۳۰۰ قطعه سال قبل امسال به حدود ۶۰۰ قطعه رساندم.

    وی توضیح داد:اگرچه قیمت جوجه اردک امسال نسبت به سال قبل حدود ۹ هزار تومان در هر قطعه بیشتر شد، اما با شرایط مناسب زمین های کشاورزی به لحاظ چرای پرنده و قیمت مناسب این نوع از ماکیان در بازار ، باید منتظر سود دهی خوبی باشیم.

    این بانوی جوان روستایی قیمت هر قطعه جوجه اردک حدود ۲۰ روزه را ۱۷هزار تومان اعلام کرد و توضیح داد: پارسال همین جوجه اردک هشت تا ۹هزار تومان بود که پس از پرورش سه ماهه هر قطعه با وزن حدود ۲ کیلو گرم به صورت آماده طبخ ۵۰ هزار تومان در بازار به فروش می رفت ، اما امسال پیش بینی می شود با توجه به هزینه خرید جوجه اردک ، نگهداری و پرورش و تلفات احتمالی ، فروش اردک آماده طبخ تا ۱۱۰ هزار تومان برسد که این قیمت راضی کننده خواهد بود.

    طوقانی گفت : اگرچه جوجه های اردک باید به مدت ۲۰ روز در انبار کنار شالیزاری نگهداری و با  سبوس ، پیلت و ذرت تغذیه دستی شوند ، ولی امسال به توجه به شرایط مناسب شالیزارها  امسال آنها را زودتر رها کردیم که نتیجه آن کاهش خرید این نهاده ها بود و این امر سبب شد تا پرورش اردک گله ای برای بسیاری از جوانان روستایی به صرفه  و با استقبال بیشتری رو به رو شود.

    وی افزود : از آن جایی که قیمت مرغ ، ماهی و گوشت قرمز بسیار بالا رفته است ، استقبال خانواده های روستایی به پرورش ماکیان محلی بویژه اردک ، غاز و مرغ با هدف خود مصرفی هم بیشتر شده است.

    یکی دیگر از پرورش دهندگان گله ای اردک از بخش دشت سر آمل هم به خبرنگار ما گفت که پرورش اردک در شالیزارها شغل پردرآمدی در بازه زمانی سه ماهه است و اگر گله ۹ هزار قطعه ای او امسال با مشکل بیماری مواجه نشود ، با کمترین هزینه می تواند به سود قابل توجهی برسد.

    مهرداد یوسفی با بیان این که نسبی شدن شرایط کرونایی و وجود آب و یا غرقابی بودن شالیزارهای همراه نیم دانه های موجود در زمین و چرای سبز سبب شد تا تعداد خرید جوجه اردک نسبت به سال قبل سه هزار قطعه بیشتر شود.

    وی گفت : وضعیت مناسب شالیزاری همان طوری که برای پرورش اردک مناسب است ، جذابیت بیشتری هم برای پرندگان وحشی دارد و به همین دلیل احتمال خطر شیوع بیماری آنفلونزای پرندگان از دغدغه های صاحبان مرغداری ها است و در نتیجه هشدار دامپزشکی را در پی داشت.

    او افزود : خوشبختانه در چند سال اخیر دامپزشکی همکاری خوبی با پرورش دهندگان گله ای اردک دارد ، چرا که جوانان نیز نسبت به حساسیت این بیماری آگاه هستند و در صورت مشاهده هرگونه علایم بیماری مشکوک با دامپزشکی ارتباط برقرار می کنند.

    این کشاورز  جوان با ذکر این نکته که پرورش گله ای اردک در زمین های شالیزاری برای تقویت خاک نیز مفید است، گفت: به همین دلیل صاحبان زمین های شالیزاری اصلا با در اختیار قرار داد ن زمین برای رها کردن اردک مخالفت نمی کنند.

    اردک شکم پر با دانه های انارترش مزه ،یکی از روش های پختن این پرنده نیمه وحشی در مازندران است که در منوی برخی از رستوران های استان قرار دارد.

    سرویس خبری:کشاورزی وباغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیبرنجصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییگوشت
    پست قبلی

    کودهای اوره، پتاسه و فسفاته همزمان بین کشاورزان کرمانشاه توزیع می‌شود

    پست بعدی

    افزایش سراسری قیمت مرغ/ کمبودی در گیلان نداریم

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    فواید خوردن توت فرنگی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    0

    مهندس ولید اتحادی، از فعالان حوزه کشاورزی گلخانه‌ای، در شهرک گلخانه‌ای مهستان واقع در شهر جدید هشتگرد از سال ۱۴۰۰...

    بیشتر بخوانید
    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    قیمت مرغ به ۱۸ هزار و ۶۰۰ تومان رسید

    افزایش سراسری قیمت مرغ/ کمبودی در گیلان نداریم

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    رصد روزانه بازار در کمیته زیر‌بنایی دولت/ تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است

    رصد روزانه بازار در کمیته زیر‌بنایی دولت/ تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    افزایش ۸۶ درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

    افزایش ۸۶ درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    تولید سالانه حدود ۴۰۰۰ تن گوشت قرمز در شیراز/ تخصیص ۲۳۲ میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی به دامداران شیراز

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.