یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    فواید خوردن توت فرنگی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    دانه‌های طلایی برنج زیر تیغ تیز انصاف دروگرهای

    دانه های طلایی برنج در استان گیلان این روزها نظاره گر رنج و مشقت کشاورزان و بی انصافی برخی از صاحبان کمباین های هستند که نسبت به رعایت تعرفه های تعیین شده برداشت محصول شالیزارها بی توجه اند، آنان چشم به راه دروگرهای منصف می مانند.

    توسط آتنا نوریانی
    شهریور ۸, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    برداشت محصول شالیزارهای گیلان عموماً از اوایل مرداد تا اواخر شهریور انجام می شود که البته در سال های مختلف متفاوت است، برنجکاران استان همواره دغدغه برداشت سریع برنج در این فاصله زمانی برای جلوگیری ار باران خورگی و آسیب به دانه های برنج را دارند.

    محصول برنج در گیلان پیشتر به روش‌ مختلط دستی درو و با استفاده از دستگاه “کمباین” برداشت می‌شد. اما طی سال های اخیر با ورود تجهیزات مکانیزه کار دست از گردانه فعالیت کشاورزی خارج و کشاورزان از روش مکانیزه به دلیل مقرون به صرفه بودن و کاهش هزینه‌های برداشت محصول برنج استقبال کرده‌اند که البته از جمله سیاست های توسعه صنعت کشاورزی نیز محسوب می شود.

    گیلان دارای ٢٣٨ هزار هکتار اراضی برنجکاری است که سال گذشته ۱۸۰ هزار هکتار از آن به روش مکانیزه برداشت شد، امسال نیز برداشت این میزان به روش مکانیزه و حتی بیشتر با کمباین پیش‌بینی شده است.

    امسال برای برداشت برنج در خوشه های سرپا به ازای هر ۱۸ گونی شلتوک استحصالی یک گونی، محصول نیمه ورس یا نیمه خوابیده” به ازای هر ۱۶ گونی شلتوک یک کیسه و برای محصول کاملا خوابیده به ازای هر ۱۴ گونی یک گونی به عنوان دستمزد کمباین داران تعیین شده است.

    بی توجهی برخی از کمباین داران در رعایت این تعرفه و درخواست شلتوک بیشتر در برداشت برنج همزمان با ترافیک برداشت که تقاضا برایاستفاده از شیوه های مکانیزه را افزایش می دهد، موجب گلایه برخی از شالیکاران گیلان شده است. مسئله ای که به سوء استفاده دروگرها از فرصت ناچاری کشاورزان تبدیل شده و به نوعی تبدیل به ماهی گیری از آب گلالود شده است.

    تعدادی از برنجکاران استان در شهرستان های مختلف از جمله رشت، آستانه اشرفیه و انزلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشتند: تعرفه ها از سوی دهیاری ها و شوراها به برنجکاران و کمباین داران در هر روستا اعلام شده اما خبری از رعایت نرخ ها نیست.

    رحیمی یکی از برنجکاران گیلان و اهل روستای کینچاه آستانه اشرفیه با اشاره به هزینه های بالای کشت و برداشت برنج به خبرنگار ایرنا گفت: اگر چه روش مکانیزه مقرون به صرفه تر از روش دستی است اما متاسفانه برخی از کمباین داران تعرفه ها را قبول نداشته و اضافه تر از میزان تعیین شده دریافت می کنند.

    وی با بیان اینکه برخی از دروگرها به ازای دروی ۱۰ کیسه شلتوک یک کیسه برداشت می کند، افزود: تعرفه کمباین داران برای برداشت محصول برنج از سوی بخشداری ها به شوراها و دهیاری محل اعلام شده اما متاسفانه طبق تعرفه عمل نمی شود و به این ترتیب هزینه های برداشت افزایش می یابد.

    شالیکار دیگری بیان داشت: امسال برای کاهش هزینه های برنجکاری تصمیم گرفتم از روش مکانیزه برای برداشت محصول استفاده کنم اما به دلیل عدم رعایت تعیین نرخ مصوب کمباین‌ داران، به روش دستی برداشت را انجام دادم.

    وی با اشاره به هزینه بالای یک کارگر برای برداشت برنج اظهار داشت: من به همراه همسرم در مدت چند روز محصول را برداشت کردیم تا هزینه کارگر که بعضاً به روزی ۴۰۰ هزار تومان هم می رسید بر ما تحمیل نشود.

    یکی دیگر از برنجکاران در شهرستان انزلی نرخ گزاری سلیقه ای دروگرها را ناشی از تقاضای بالای کشاورزان برای دروی هرچه سریع تر دانست و گفت: این وضعیت منجر به این شده تا کشاورز هر نرخی که کمباین‌دار تقاضا کنند را قبول کند.

    به گفته او برای جلوگیری از باران خوردگی و آسیب به دانه های برنج مجبور به برداشت سریع برنج هستیم که عجله در برداشت موجب سوء استفاده کمباین داران می شود.

    رمضانی کشاورز و دهیار یکی از روستاهای گیلان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: کمباین داران نرخ های تعیین شده برای برداشت برنج را رعایت نمی کنند و تذکرات ما نیز تاکنون تاثیرگذار نبوده و فایده ای ندارد.

    وی با بیان اینکه کمباین داران محلی بیشترین بی توجهی را در رعایت تعرفه های تعیین شده دارند، افزود: آنان همچنین مانع فعالیت کمباین دارانی که از استان های دیگر برای برداشت محصول برنج به گیلان آمده و تعرفه ها را رعایت می کنند، می شوند تا مانع رقابتی شدن نرخ ها شوند.

    توپ رعایت تعرفه‌ها در زمین کشاورزان

    رئیس اداره فناوری های مکانیزه جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه نرخ مصوب کمیابن داران برای برداشت محصول کاملا کارشناسی است، گفت: کمباین داران موظف به رعایت تعرفه ها هستند.

    حیدر کامیاب روز دوشنبه  اظهار داشت: البته در مواردی کشاورز برای برداشت به موقع محصول و جلوگیری از ضرر، نسبت به درخواست کمباین داران فراتر از نرخ تعیین شده، توافق می کنند که ما در این مورد دخالت نمی کنیم.

    وی با بیان اینکه معمولا در اوج برداشت محصول برنج به دلیل تقاضای بیشتر این اتفاقات رقم می خورد، اضافه کرد: بهترین کار این است که کشاورز با کمیابن داران تعارف نداشته باشد و از ابتدا در مورد تعرفه تعیین شده به توافق برسند تا در حین و یا پایان برداشت دچار مشکل نشوند.

    رئیس اداره فناوری های مکانیزه جهاد کشاورزی استان گیلان خاطر نشان کرد: اگر صاحبان کمباین ها در برداشت محصول بدون توافق با کشاورز به زور بیشتر از تعرفه تعیین شده دریافت کردند، کشاورز شاکی می تواند به اداره تعزیرات شهرستان خود مراجعه و شکایت را اعلام کند تا پیگیری های لازم انجام شود.

    وی با اشاره به استقبال برنجکاران از کاشت و برداشت مکانیزه اراضی شالیزاری در گیلان اضافه کرد: نزدیک به چهار هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین در گیلان فعال است ضمن اینکه کمباین دارانی از استان های دیگر برای برداشت محصول به این استان ورود می کنند.

    خواست اینکه کشاورز در فشار برداشت به تقاضا و قیمت های سلیقه ای دروگرها تن ندهد شاید انداختن توپ در زمین کشاورز باشد. کشاورزی که همانطور کهدر بالا دیدید چاره ای جز تن دادن به نرخ های متنوع دروگرها ندارد.

    کشت و برداشت مکانیزه برنج به دلیل کاهش هزینه تولید، نه تنها برای کشاورز مقرون به صرفه است بلکه منجر به افزایش و تسریع در تولید می شود، راحتی انجام کار، سرعت عملیات برداشت، کاهش هزینه تولید و جلوگیری از ضایعات ناشی از طولانی بودن زمان برداشت در شرایط سنتی از فواید بهره گیری از شیوه مکانیزه در برداشت برنج است.

    سالانه زراعت برنج در ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان انجام می شود که ارزش اقتصادی تولید این محصول در استان طی سال گذشته بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال بوده است.

    گیلان دارای ۳۱۴هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون ،پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون ، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند . گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.

    گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

    ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

    شهرستان های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

    سرویس خبری:کشاورزی وباغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییکشاورزیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    عدم نظارت؛دلیل گرانی برنج/درخواست از ۵استان برای عدم افزایش تولید

    پست بعدی

    تولید ۲۶۰ هزار تن هویج در تابستان امسال

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    فواید خوردن توت فرنگی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    0

    مهندس ولید اتحادی، از فعالان حوزه کشاورزی گلخانه‌ای، در شهرک گلخانه‌ای مهستان واقع در شهر جدید هشتگرد از سال ۱۴۰۰...

    بیشتر بخوانید
    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    تولید ۲۶۰ هزار تن هویج در تابستان امسال

    تولید ۲۶۰ هزار تن هویج در تابستان امسال

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    صادرات ۶ هزار تن از محصولات باغی و گلخانه‌ای سیستان و بلوچستان

    رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانه‌ای

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید و ذخیره پشتیبانی امور دام، کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد.

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    توزیع مستمر نهاده‌های دامی عامل اصلی تولید مطلوب محصولات پروتئینی

    توزیع مستمر نهاده‌های دامی عامل اصلی تولید مطلوب محصولات پروتئینی

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / وقفه‌ای در جریان تامین و توزیع کالا وجود ندارد

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.