شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    فواید خوردن توت فرنگی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهادکشاورزی از امکان جهش تولید دانه های روغنی باتکیه بر دانش بومی خبرداد و گفت: معرفی و توسعه ارقام جدید اصلاح شده داخلی منجر به خودکفایی پایدار درتولید دانه های روغنی می شود.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مهدی غفاری درباره وضعیت تولید دانه های روغنی در کشور افزود: در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با معرفی ارقام جدید و سازگار سویا، کلزا و آفتابگردان گامی اساسی در راستای افزایش خودکفایی و تضمین امنیت غذایی کشور برداشته است.

    رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: در سال زراعی جدید مهم‌ترین اهداف این موسسه، معرفی ارقام جدید و سازگار با مناطق مختلف اقلیمی ایران و ارتقای کیفی تولید بذر هسته های اولیه و تحقیقات به زراعی است.

    وی به برنامه ریزی معرفی ارقام جدید سویا و گلرنگ در سالجاری اشاره کرد و گفت: در سال جاری سه رقم سویا مناسب استان های گلستان و منطقه مغان در اردبیل و دو رقم گلرنگ با درصد روغن بالا مناسب مناطق معتدل سرد و زودرس مناسب مناطق گرم و معتدل گرم معرفی می شود.

    غفاری تصریح کرد: در بحث آفتابگردان نتایج آزمایش‌ های اولیه حاکی از دستیابی به ارقام هیبرید با درصد اسید اولئیک ۸۷ درصد است که می تواند تحولی در صنعت روغن آفتابگردان در ایران ایجاد کند.

    وی یکی از برنامه‌ های اصلی بخش تحقیقات دانه‌ های روغنی را توسعه ارقام مقاوم به ریزش کنجد دانست و افزود: در بخش به نژادی کنجد تلاش‌ های زیادی در این زمینه انجام شده است و تعدادی از لاین های اثربخش بعد از ارزیابی مقدماتی به مرحله آزمایش‌ های سازگاری رسیده‌ اند. وی پیش‌بینی کرد در ظرف دو تا سه سال آینده این لاین های کنجد به مرحله معرفی برسند.

    معرفی ۱۷ رقم کلزا

    رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت تولید ارقام هیبرید کلزا اظهارداشت: در زمینه کلزا بخش تحقیقات دانه های روغنی از سال ۱۳۷۸ تاکنون ۱۷ رقم آزادگرده افشان بهاره و زمستانه، سازگار و پرمحصول کلزا را به جامعه کشاورزی ایران معرفی کرده و در آزمایش های مختلف عملکرد مشابهی با ارقام هیبرید وارداتی را نشان داده اند.

    وی محدودیت دسترسی به ژرم پلاسم را یکی از مهمترین چالش ها در زمینه اصلاح ارقام هیبرید کلزا در ایران عنوان کرد و افزود: با این حال در زمینه معرفی ارقام هیبرید برنامه‌ هایی در دست اجراست و در آزمایش‌ های اولیه نتایج خوبی مشاهده شده است که پس از گذراندن آزمایش‌ های سازگاری به مرحله معرفی خواهند رسید.

    غفاری درباره اینکه چه تعداد رقم جدید در سال‌های اخیر معرفی و چه میزان از آنها به بخش خصوصی واگذار شده است گفت: از سال ۱۳۶۱ تعداد ۶۶ رقم جدید از پنج گیاه روغنی یعنی ۱۹ رقم سویا، ۱۷ رقم کلزا، ۱۴ رقم هیبرید آفتابگردان، ۱۰ رقم کنجد و ۶ رقم گلرنگ توسط این بخش معرفی شده‌ اند که امتیاز تولید ۲۱ رقم یعنی حدود ۳۰ درصد از این ارقام به بخش خصوصی واگذار شده و تولید بذر گواهی شده آنها توسط بخش خصوصی انجام می‌ شود.

    وی بیشترین واگذاری در سویا را ۹ رقم و در کلزا ۸ رقم عنوان کرد و اظهارداشت: این امر به افزایش ضریب نفوذ ارقام ایرانی در عرصه کمک کرده است، هر چند نیاز به تقویت بیشتر این امر وجود دارد اما در مورد سویا و گلرنگ تقریبا تمام بذر مورد نیاز کشور از ارقام داخلی تامین می‌شود و در کنجد نیز بیشترین بذر مصرفی مربوط به ارقام داخلی است.

    رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: اکنون ارقام هیبرید آفتابگردان در کشور عرضه می شود بطوریکه افزایش ضریب نفوذ هیبرید شمس را شاهد هستیم، اما رقابت نوع آجیلی عرصه را بر نوع روغنی آفتابگردان تنگ کرده است.

    وی درباره وابستگی کشور به واردات بذر در برخی از گیاهان روغنی و نقش تولید بذر داخلی گفت: با توجه به شرایطی که در سال‌های اخیر پیش آمده نقش تولید بذر و معرفی ارقام ایرانی بسیار حائز اهمیت است زیرا وابستگی به بذر خارجی در شرایط بحرانی می‌تواند یک خطر جدی برای تولید پایدار در کشور باشد و روند تولیدات زراعی را مختل کند.

    بیشترین وابستگی در دانه های روغنی مربوط به بذر هیبرید کلزا است

    غفاری با تاکید براینکه بخش تحقیقات دانه‌ های روغنی توان تامین ۱۰۰ درصد بذر طبقات اولیه بذر پنج گیاه روغنی را از نظر رقم و مقدار مورد نیاز دارد افزود: اکنون بیشتر وابستگی در دانه های روغنی مربوط به بذر هیبرید کلزا است اما با تغییر رویکرد و در صورت اعلام نیاز از سوی وزارت جهاد کشاورزی می‌ توانیم با ارقام ایرانی چه از نظر نوع رقم و چه از نظر مقدار لازم طبقات بذری این نیاز را با ارقام آزادگرده افشان پوشش دهیم.

    وی درباره تولید بذرداخلی و کاهش وابستگی به واردات روغن خام اظهارداشت: عامل اصلی وابستگی به واردات روغن مسائل اقتصادی است و در کشور پهناور ایران امکان تولید دانه های روغنی بیش از مقدار تولید کنونی وجود دارد.

    رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشت دانه‌ های روغنی با قیمت‌ های تضمینی فعلی سودآوری مورد نظر کشاورزان را تامین نمی‌ کند بنابراین به کشت محصولات رقیب روی می آورند.

    وی بر این باور است که اگر کشت دانه‌ های روغنی برای کشاورزان و تولیدکنندگان جذابیت اقتصادی داشته باشد، می‌ توانیم شاهد افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات باشیم. حمایت از شرکت های تولیدکننده بذر گواهی شده به نحوی که تولید و عرضه بذر توجیه اقتصادی داشته باشد و نیز مدیریت مناسب چرخه توزیع بذر می تواند به تامین پایدار بذر و افزایش تولید دانه های روغنی در ایران منجر شود.

    غفاری درباره راهکار افزایش اقبال کشاورزان به کشت دانه‌های روغنی گفت: کشت دانه‌های روغنی از جایگاه با اهمیتی برخوردار است بنابراین در شرایط خشکسالی و تغییر اقلیم که امکان کشت سایر محصولات وجود ندارد ترویج بیشتر کشت گیاهانی مانند گلرنگ می تواند مورد توجه تولید کنندگان قرار گیرد.

    لزوم تقویت مراکز خدمات، تامین ادوات کشت

    وی اضافه کرد: تقویت مراکز خرید، تامین ادوات کشت و برداشت و پرداخت به موقع پول کشاورزان از جمله اقداماتی است که می‌تواند به افزایش کشت دانه‌های روغنی منجر شود.

    رئیس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سال زراعی جاری حدود ۳۳ پروژه تحقیقاتی در قالب ۸۲ آزمایش استانی در حال اجراست که شامل آزمایش‌ های به نژادی، به زراعی و بررسی بیماری‌ ها می‌ شود.

    وی اظهار داشت: این پروژه ها به منظور شناسایی مناسب ترین ارقام برای شرایط اقلیمی ایران و تهیه دستورالعمل های زراعی برای تولیه بهینه دانه های روغنی انجام می شود. رقم‌هایی که به مرحله معرفی می‌رسند، مراحل ارزیابی کیفی را در آزمایشگاه ملی روغن و آزمایشگاه بیماری ها طی می‌کنند تا از کیفیت بالای روغن تولیدی اطمینان حاصل شود.

    وی گفت: دانه‌ های روغنی تولیدی در ایران با بالاترین استانداردها و کیفیت تولید می‌ شوند و مصرف آنها به اشکال مختلف برای مصرف‌ کننده نهایی بسیار مفید است.

    وی افزود: معرفی ۶۶ رقم متعدد دانه های روغنی دستاورد دانش ایرانی در طی حدود نیم قرن حاصل شده است و منبعی ارزشمند برای تامین پایدار بذر بدون وابستگی به ارقام وارداتی است.

     

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

     

    منبع: ایرنا

    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازاربخش کشاورزیتولید دانه روغنیدانه روغنیصنایع تبدیلی و تکمیلی
    پست قبلی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    پست بعدی

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد
    اخبار اقتصاد و بازار

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    0

    علی احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی درباره آخرین وضعیت تعیین تکلیف قیمت لبنیات گفت: تاکنون تصمیمی در این...

    بیشتر بخوانید
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    پر بازدیدها

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    کمبودی در عرضه دام و گوشت قرمز نداریم

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    اعلام جرم سازمان ملی استاندارد علیه شرکت تبلیغ‌کننده روغن سه‌کاره

    ثبات نسبی در بازار روغن با تخصیص ارز

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    گزارشی از خالی شدن قفسه فروشگاه ها نداشتیم

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    افت شدید قیمت جهانی دانه های روغنی و گندم

    ایران در تولید دانه‌های روغنی ظرفیت خودکفایی دارد

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.