شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    فواید خوردن توت فرنگی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    «آفت انباری برنج نو» نگرانی روز شالیکاران مازندران

    اگرچه برنج نوبرانه مازندران پس از گذشت حدود ۲ هفته همچنان بدون قیمت‌گذاری و خرید و فروش انبار می‌شود و به نوعی بازار برنج استان در حالت انتظار کشف قیمت قرار گرفت، اما نگرانی جدی تر شالیکاران نفوذ و گسترش آفت شپشک احتمالی از برنج پارساله باقی مانده در شالیکوبی ها است.

    توسط فاطمه پاکزاد
    مرداد ۴, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ثروتمندان پارسال 17 برابر کم درآمدها برنج ایرانی مصرف کردند

    دغدغه و نکته مهمی که این روزها شالیکارانی را که سخت در حال برداشت محصولشان هستند،آمار اتحادیه شالیکوبی داران مازندران مبنی بر وجود حدود ۲۰۰ هزار تن برنج پارساله در انبار کارخانه ها است، چراکه خطر نفوذ و گسترش شپشک یا به اصطلاح شالیکاران ” ایزی ” به برنج نو دور از انتظار نیست.

    آفت ” ایزی ” به خاطر شرایط رطوبتی هوا و زمین به سرعت فعال و تکثیر می شود. از آن جایی که عطر و بوی برنج نو همراه با گرمای هوا و رطوبت زمینه را برای هجوم شپشک ، دوچندان فراهم می کند و از طرفی تقریبا مقابله با این آفت در انبار شالیکوبی ها غیر ممکن است، به همین دلیل بعضی از کشاورزان نسبت به انتقال محصولشان به شالیکوبی ها نگران و مردد هستند.

    بررسی میدانی از شالیکوبی‌های آمل، بابل و ساری نشان می دهد که روزانه با روانه شدن شالی های درو شده، حدود یک تن برنج سفید در شالیکوبی ها استحصال و درکیسه ها بسته بندی می شود، ولی هیچگونه خرید و فروشی در شالیکوبی ها انجام نمی شود و همه طرف ها از کشاورز گرفته تا دست اندرکاران شالیکوبی ها و بازار عمده فروشی منتظر کشف قیمت هستند.

    طبق بررسی های صورت گرفته شالیکاران با انتظار و امید بالا رفتن قیمت متناسب با نرخ تورم، هزینه‌های تولید و معیشت، محصول آماده فروش خود را انبار می کنند، حال آن که وجود آفت انباری در شالیکوبی ها مزید بر نگرانی های تولید کنندگان شده است.

    شالیکاری از روستای کاشی محله بخش دابودشت آمل با اظهار این که کشاورزان مازندران امسال بر خلاف سال های گذشته با مشکلات زیادی از جمله کمبود آب، تنش خشکی، افزایش قیمت نهاده‌ها و مهمتر از آن قیمت پایین و به فروش نرفتن محصول سال گذشته مواجه بودند، گفت: در چنین شرایطی که اکنون محصولشان به مرحله برداشت رسیده است، خطر آفت انباری ” ایزی ” برای برنج نو دغدغه جدی تر از رکود بازار شده است.

    ذبیخ الله صالحی در گفت و گو با ایرنا تصریح کرد: با توجه به شرایط بازار و قیمت برنج به نظر می رسد زمان ماندگاری و انبار شدن برنج نو تا کشف قیمت متناسب با هزینه های تولید طولانی شود، بنابراین خطر گسترش این آفت بسیار نگران کننده خواهد بود.

    وی با توضیح این که معمولا تقاضا برای خرید برنج کهنه با ورود برنج نو کمتر خواهد شد، بیان داشت: به رغم این که شالیکوبی داران نسبت به این خطر آگاه هستند، اما به نظر می رسد چاره ای نداشته و البته تصمیم با کشاورزان است که بخواهند محصولشان را به کارخانه ببرند یا نه!

    این کشاورز در عین حال گفت که از طرفی وقتی درو شالی همراه با رطوبت ۳۰ درصد با کمباین انجام می شود، شالی باید در بازه زمانی کمتر از ۲۴ تا ۴۸ ساعت از گونی ها خالی و وارد خشک کن ها شود، بنابراین کشاورزان نیز مجبور به انتقال محصولشان به شالیکوبی ها هستند.

    شرایط و فرایند شالیکوبی ها به این صورت است با پس از تحویل شالی رطوبت دار به شالیکوبی داران ، شالی ها طبق نوبت وارد خشک کن ها و در بازه زمانی حداکثر ۷۲ ساعت وارد سامانه تبدیل شالی به برنج سفید می شود، نکته مهمتر این که برای جلوگیری افزایش شکستگی، حتی نمی توان همزمان برنج سفید گرم را با هدف دور نگه داشتن از برنج پارساله از شالیکوبی ها خارج کرد، بنابراین برنج نو در کنار برنج کهنه قرار گرفته و خطر سرایت آفت به برنج نو وجود دارد.

    در برداشت مکانیزه شالی، دانه ها از خوشه های طلایی جدا شده و به اصطلاح همزمان با درو خرمنکوبی صورت می گیرد و با این روش رطوبت حدود ۳۰درصدی ناشی ازساقه زنده به شلتوک می رسد که باید در کمتر از ۴۸ساعت از گونی خارج و به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای ۳۰ تا ۴۰ درجه خشک شود.

    در گذشته شالی ها به صورت سنتی از ساقه با داس درو و به مدت سه روز روی ساقه در مزرعه و در معرض هوای آفتابی خشک می شده است و سپس با جمع آوری آن خرمنکوبی انجام می گرفت و در این روش شالی خشک شده مدت ها قابلیت نگهداری داشت و حتی در این روش شالیکاران معتقدند که هر چه شالی به صورت شلتوک نگهداری شود کیفیت آن در تبدیل به برنج سفید چندین برابر می شود.

    استان مازندران حدود یکهزار و ۲۰۰ واحد شالیکوبی دارد که علاوه بر تبدیل شالی به برنج سفید، به عنوان محل خرید و فروش برنج به صورت عمده نیز شناخته می شوند.

    بازار برنج مازندران در انتظار کشف قیمت

    اظهارات کشاورزان و صاحبان چند شالیکوبی در شهرستان های بابل و آمل نشان می دهد که بازار خرید و فروشی برنج نو کاملا راکد است و هیچکس حاضر به اعلام قیمت نیست و ظاهرا همه منتظر اتفاق خاصی برای اعلام قیمت برنج نو هستند.

    شالیکارانی که محصولشان را برای تبدیل به برنج سفید وارد شالیکوبی کرده اند، می گویند که فروش برنج نو با قیمتی که اکنون برنج سال گذشته در بازار مشتری دارد، برایشان به صرفه نیست. آنها به افزایش سطح عمومی قیمت ها در کشور مانند قیمت لوازم خانگی، حبوبات، گوشت، مرغ و لبنیات و دیگر کالاهای مورد نیازشان استناد می کنند و می گویند که فروش برنج نو به قیمت برنج سال گذشته ،برایشان اصلا به صرفه نیست.

    پیش از برداشت شالی و ورود برنج نو به شالیکوبی ها، هر کیلوگرم برنج کشت طارم هاشمی و محلی ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان به نسبت درصد شکستگی به ندرت خرید و فروش می شده است.

    یکی از کشاورزان بخش لاله آباد بابل در محل شالیکوبی و هنگام تبدیل شلتوک به برنج سفید به این نکته تاکید کرد که امسال هزینه کشت و کارشان هم افزایش زیادی داشته و توقعشان با توجه به نرخ تورم، افزایش حداقل ۴۰ درصدی قیمت برنج نسبت به سال قبل است.

    قدرت الله یوسفی با بیان این که سال گذشته در چنین روزهایی برنج نوبرانه تا ۱۰۰ هزار تومان خرید و فروش شده است و پس از آن در چند مرحله کاهشی شد و تا ۷۵هزار تومان هم رسید، افزود: فروش برنج نو کمتر از ۱۰۰ هزار تومان به هیچ عنوان به صرفه نیست.

    وی با بیان این که گوشت قرمز ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار تومانی سال گذشته اکنون به ۴۰۰ هزار تومان، مرغ به ۱۰۵هزار تومان و ماهی قزل آلا ۹۰ تا ۱۱۰هزار تومانی به ۲۰۰ هزار تومان رسیده است، بیان داشت: این که برنج طارم محلی با عطر و طعم فوق العاده که هزینه تمام شده حدود ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان دارد ،نباید کمتر از ۱۰۰ هزار تومان باشد.

    این کشاورز بابلی گفت : نکته ای که مسوولان و دست اندرکاران باید به آن توجه کنند این است که کشاورز با فروش محصولش، درآمد سالانه خود را باید بدست بیاورد، مطمئنا با محاسبه بسیار ساده می توان درآمد شالیکاران را مشخص و قدرت خریدش را با نرخ تورم و قیمت مایحتاج اولیه از جمله لبنیات، گوشت قرمز و سفید مشخص کرد.

    مدیر یکی از واحدهای شالیکوبی در بابل و از آگاهان وضعیت بازار برنج مازندران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تایید وجود برنج پارساله در شالیکوبی ها گفت که از ۱۰ روز پیش تا کنون روزانه حدود ۲ تن برنج سفید طارم محلی و هاشمی در شالیکوبیش انبار می شود.

    احمد قربانی با بیان این که اگرچه هنوز آفت انباری شپشک در برنج سال گذشته دیده نشده است، در عین حال افزود : به هر حال با قرار گرفتن برنج نو در کنار برنج قدیمی این خطر دور از انتظار نیست و اگر این آفت گستشر بیابد، کشاورزان به شدت در فروش بیش از پیش متضرر می شوند.

    وی ادامه داد:‌ به رغم این که کشاورز آماده عرضه محصولش به قیمت مناسب است، اما به دلیل عدم قیمت گذاری، خرید و فروشی صورت نمی گیرد ، کشاورزان به عنوان عرضه کنندگان افزایش ۴۰ درصدی قیمت برنج نسبت به سال قبل را مطرح می کنند.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: آفتبخش کشاورزیشالیشالیکارانصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزی
    پست قبلی

    دادستان عنبرآباد خواستار جلوگیری از فروش بذر و کودهای تقلبی در جنوب کرمان شد

    پست بعدی

    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    فاطمه پاکزاد

    مربوطه پست ها

    فواید خوردن توت فرنگی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    0

    مهندس ولید اتحادی، از فعالان حوزه کشاورزی گلخانه‌ای، در شهرک گلخانه‌ای مهستان واقع در شهر جدید هشتگرد از سال ۱۴۰۰...

    بیشتر بخوانید
    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    آیا عرضه و تقاضا دلیل اصلی قیمت‌گذاری برنج هستند؟

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ثبت سفارش روغن خام فردا آغاز می‌شود

    تیر ۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.