دوشنبه, تیر ۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    فرصت یک‌ماهه واردات نهاده‌های دامی آغاز شد

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ثبت سفارش روغن خام فردا آغاز می‌شود

    برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای اساسی از امروز ۱۸ اسفندماه

    عرضه کالاهای اساسی در شرایط عادی است

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    تکمیل ۳ هزار سامانه نوین آبیاری در چهار سال گذشته

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    موجودی گندم در خوزستان مطلوب است/ فعالیت نانوایی‌های کشیک در اهواز

    طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

    سرمایه گذاری در حوزه آبزیان تضمین کننده توسعه دریایی

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید ماهانه تخم مرغ ۲۰ هزارتن مازاد بر نیاز کشور است

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تمهیدات ویژه برای تامین پایدار کالاهای اساسی در استان های مسافرپذیر

    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    نانوایی‌های سنتی و صنعتی در حال تامین نان مردم؛ کمبود نان نداریم

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    تمامی کالاهای مورد نیاز در شبکه توزیع موجود است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    ۳۲ میلیون هکتار از عرصه‌های کشور در مناطق بیابانی قرار دارد

    پدیده بیابان‌زایی به عنوان سومین چالش مهم قرن ۲۱ محسوب می‌شود که تمامی دستگاه‌ها برای مقابله با آن باید پای کار آیند تا امنیت غذایی کشور دچار آسیب نشود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۲۷, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مدیریت منابع آب؛ تنها راه غلبه بر خشکسالی

    بنابر آمارهای اعلامی ۳۰ تا ۳۲ میلیون هکتار از عرصه های کشور جزء مناطق بیابانی قرار دارد و ۸۸ درصد مساحت کشور پتانسیل تخریب سرزمین را دارد که این امر بدان معناست که به‌جز نوار باریکی از حوزه جنگل‌ های هیرکانی یا غرب کشور همه عرصه‌ها این وضعیت را دارد که شرایط نشان می دهد به نقطه هشدار رسیده ایم.

    بیابان‌زایی به عنوان سومین چالش مهم قرن ۲۱،  در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل ۱۹۷۰، به‌عنوان یکی از معضلات کشورهای توسعه‌نیافته در سطح بین‌المللی مطرح شد و پس از تدوین نهایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی، هفدهم ژوئن ۱۹۹۴ از سوی سازمان ملل روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی نام گرفت تا با آگاهی‌بخشی در سطح جهانی و ملی در جهت کاهش خسارات زیست‌محیطی بیابان‌زایی و تقویت پاسخ به خشکسالی‌های پیش‌رو، اقدامات اولویتی در دستور کار کشورهای عضو قرار گیرد.

    طبق گزارش سازمان ملل متحد میزان بیابان‌زایی ۳۰ برابر سریع‌تر از گذشته در حال افزایش است و به‌طورمیانگین بین ۱۲ تا ۱۴ میلیون هکتار در هر سال به مساحت بیابان‌ها افزوده می‌شود و در هر روز تخریب اراضی با بیابانی شدن برای بشر حدود سه میلیارد دلار هزینه دارد.

    امسال شعار روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی اتحاد برای سرزمین، میراث طبیعی ما و آینده ما است که براین اساس انتظار می رود تمامی دستگاه ها و تشکل ها برای مقابله با این پدیده مهم که می‌تواند امنیت غذایی کشور را دچار چالش کند، پای کار آیند.

    ۱۱۰ کشور دنیا با پدیده بیابان‌زایی روبرو هستند

    هادربادی مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بیابان زایی ناشی از کاهش توان بیولوژیکی اراضی در مناطق نیمه خشک و نیمه مرطوب است که این امر بدان معناست که بیابان‌زایی تنها تهدیدی برای مناطق خشک و نیمه خشک نیست و حتی مناطق نیمه مرطوب هم در معرض تهدید قرار می دهد.

    او با بیان اینکه پدیده بیابان‌زایی بعد از تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین سومین چالش مهم دنیا در قرن ۲۱ محسوب می شود، افزود: این پدیده تنها مختص ایران نیست و در ۱۱۰ کشور دنیا بیابان‌زایی وجود دارد که حدود ۵ میلیارد هکتار را در بر می گیرد و همواره در کشور ماهم این پدیده وجود دارد.

    هادربادی ادامه داد: در سال ۱۹۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل برای متمرکز شدن برنامه ها، ۱۷ ژوئن را روز مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی معرفی کرد و امسال شعار این روز را اتحاد برای سرزمین، میراث طبیعی ما و آینده ما اعلام کرد.

    مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها افزود: بیابان‌زایی تهدیدی است که با شکوفایی فرصت های بیابان معرفی می شود و در بحث انرژی بادی گیاهان دارویی، فرهنگ قناعت وجود دارد و در حوزه بیابان‌زایی مدنظر و متکی بر دانش بومی است و همواره آنچه که ما انجام می دهیم باید منفعت مردم باشد و همه باید کمک کنند چراکه تنها وظیفه سازمان منابع طبیعی نیست و همه باید کمک کنند و به عنوان یک موضوع مهم مدنظر قرار دهند.

    او با اشاره با اقدامات سازمان منابع طبیعی برای مقابله با پدیده بیابان‌زایی گفت: تمرکز بر اجرای مقابله با بیابان‌زایی در مناطقی که روان آب وجود دارد تا از محدودیت منابع آبی گذر کنیم و روان آب را در مناطق بیابانی استفاده کنیم و همچنین بادشکن های زنده در دستور کار قرار داریم. گفتنی است اولویت اصلی حفظ  و نگهداری مناطقی که در سال های قبل احیا شده است و همچنین کنترل آفات و آتش سوزی است و در این راستا از قانون ۱۴۰۲ و بند تبصره ۸ قانون بودجه مبنی بر مشوق های مالیاتی برای صاحبان صنایع استفاده کرد.

    هادربادی با بیان اینکه ۴۴ میلیون هکتار از اراضی کشور در قلمرو مناطق بیابانی قرار دارد، گفت: همه دستگاه ها، تشکل ها و جوامع ملی باید دست به دست هم دهند تا بیابان در راستای توسعه پایدار روستا به یک فرصت تبدیل شود.

    درحال‌حاضر پدیده بیابان‌زایی در ایران روبه گسترش است، به‌طوریکه خشکیدگی جنگل‌های بلوط در غرب کشور و جنگل‌های شمشاد در شمال، پدیده فرسایش بادی و ریزگردها از نواحی جنوب‌شرق کشور تا مناطق جنوب و جنوب‌غرب و مناطق داخلی، شور شدن خاک و همچنین بحران منابع آب سطحی، زیرزمینی و آلودگی رودخانه‌ها نشانه‌هایی از تشدید پدیده خطرناک بیابان‌زایی در کشورمان است.

    ۳۲ میلیون هکتار از عرصه های کشور به مناطق بیابانی تبدیل شدند

    براساس این گزارش با توجه به اینکه ایران در کمربند خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش دما، هرساله میانگین دمای زمین افزایش و میزان بارندگی‌ها نیز کاهش می‌یابد بنابراین در این شرایط پوشش گیاهی مناطق مختلف از بین می‌روند و موجب افزایش بیابان‌ها می شود که به همین خاطر مقابله با بیابان‌زایی امری بسیار مهم محسوب می شود.

    در ادامه وحید جعفریان قائم مقام مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه های آبخیز سازمان جنگل ها گفت: کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی،گزارش های مبتنی بر تخزیب سرزمین در جهان را رصد می کند و علی رغم ارائه رویکردها، سیاست و برنامه ها  و همین طور توسعه علم و فناوری در حوزه مدیریت پایدار سرزمین ، اما روند تخریب سرزمین با شتاب لجام گسیخته ای در سراسر دنیا ادامه دارد به طوریکه براساس آخرین گزارش ها طی ۴ سال اخیر، یک درصد از عرصه های حاصلخیز در سطح جهان ظرفیت تولیدیشان را از دست دادند.

    به گفته او، با توجه به آنکه یک درصد از عرصه های حاصلخیز در سطح جهان از دست رفته است، این گزارش می تواند اشاره ای به موضوع جلوگیری از تخریب سرزمین و احیای عرصه های تخریب یافته داشته باشد، موضوعی که صرفا از جنس مباحث زیست محیطی و اکولوژیک نیست و بیش از پیش نیازمند توجه جدی در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و سیاست گذاری است.

    جعفریان با بیان اینکه موضوع مقابله با تخریب سرزمین یکی از مباحث جدی در مفهوم توسعه است، افزود: از طریق احیای پوشش گیاهی و درختکاری بر موضوع مقابله با تخریب سرزمین فائق شدیم و همواره بدلیل بهره برداری بیش از حد سفره های زیرزمینی و احداث سدهای بزرگ نیازمند چارچوب جدی تری برای مدیریت پایدار سرزمین هستیم.

    این مقام مسئول ادامه داد: کشورما از دیرباز به لحاظ موقعیت جغرافیایی با ادبیات آسیب های ناشی از خشکسالی و همین طور کمبود بارش و از طرف دیگر چالش های سیل و پیامدهای آن آشنا بوده  و در دانش بومی برای مهار سیلاب ها، دست آموخته های بسیاری برای نحوا سازگاری و تاب آوری در طول زمان آزمون خود پس داده و در مقابل اثرات خشکسالی در تمدن کهن ایران بدرستی احصا نشده است. درحالیکه بحث تغییر اقلیم موضوع واقعی است که باید بیندیشیم که چگونه در این سطح می توان امنیت غذایی را تضمین کرد و به چالش ها و اثرات اقتصادی و اجتماعی و پیامدهای تخریب سرزمین پرداخت.

    به گفته او، در برنامه هفتم باید عزم جدی برای سیاست و قوانسن پشتیبان صورت بگیرد تا بتوانیم از نظر آسیب پذیری سرزمین به لحاظ تغییر اقلیم، حاصلخیزی سرزمین و جنگل های منحصر به فرد را بهتر از گذشته حفظ کنیم، هرچند تحقق این امر نیازمند مشارکت همگانی و همراهی دستگاه های اجرایی است.

    قائم مقام مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه های آبخیز با بیان اینکه ۳۰ تا ۳۲ میلیون هکتار از عرصه های کشوربه لحاظ پوشش گیاهی در مناطق بیابانی است، گفت: بیابان زایی در عرصه های کشاورزی به لحاظ استفاده نادرست از سم و کود و تخریب خاک اتفاق می افتد، بیابان زایی در جنگل های هیرکانی بدلیل قاچاق چوب یا در دشت ها بدلیل استفاده نادرست از آب های زیرزمینی یا پوشش گیاهی رخ می دهد به طوریکه براساس برآورد صورت گرفته ۱۰۰ میلیون هکتار از عرصه های کشور تحت بیابان‌زایی است

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: امنیت غذاییبیابان زاییکشاورزی
    پست قبلی

    خوزستان ‌صدرنشین‌ خرید گندم در کشور

    پست بعدی

    سود بازرگانی واردات دام و گوشت صفر شد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    تکمیل ۳ هزار سامانه نوین آبیاری در چهار سال گذشته

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲, ۱۴۰۴
    0

    فریبرز عباسی با بیان اینکه تعداد پروژه‌های نیمه‌تمام سامانه‌های نوین آبیاری از حدود سه هزار و ۲۵۰ مورد طی چهار سال...

    بیشتر بخوانید
    ۶۲ درصد برنامه تهیه بذر جو محقق شد

    فعالیت ۲۰ شرکت تولید بذر اصلاح‌شده در استان مرکزی

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    سپری نادیدنی برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری‌ها

    سپری نادیدنی برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری‌ها

    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پرداخت ۱۵ همت از مطالبات گندمکاران/ ۷۷ درصد باقی مانده است

    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    انباشت ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در دامداری ها

    سود بازرگانی واردات دام و گوشت صفر شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    مشکل اصلی کمبود شیرخشک نوزاد در بازار چیست؟

    مشکل اصلی کمبود شیرخشک نوزاد در بازار چیست؟

    خرداد ۲۲, ۱۴۰۴
    آغاز ثبت سفارش واردات برنج و روغن از ۱۰ خرداد

    آغاز ثبت سفارش واردات برنج و روغن از ۱۰ خرداد

    خرداد ۴, ۱۴۰۴
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    برنج ایرانی یک ساله ۷۰ درصد گران شد

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    تمامی کالاهای مورد نیاز در شبکه توزیع موجود است

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.