جمعه, آبان ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    واردات برنج ممنوع شد

    قیمت برنج پرواز کرد | قیمت برنج فجر و شیرودی هم جهش کرد

    معاون خدمت تجاری سازمان توسعه تجارت ایران تأکید کرد: توسعه زیرساخت‌های دریایی و پنجره واحد، اولویت صادرات میگو

    معاون خدمت تجاری سازمان توسعه تجارت ایران تأکید کرد: توسعه زیرساخت‌های دریایی و پنجره واحد، اولویت صادرات میگو

    معاون فناوری بانک مرکزی: نیازی به افتتاح حساب جدید برای خرید یارانه‌ای نان نیست

    مردم و نانوایان از کیفیت آرد و نان ناراضی‌اند/ لزوم تصمیم‌گیری قاطع وزرا برای حل چندوجهی بودن متولیان.

    توزیع روزانه ۲۵ تن مرغ منجمد درکهگیلویه و بویراحمد

    توزیع مرغ منجمد با قیمت مصوب برای تنظیم بازار در بویراحمد

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    بازگشت آرامش طی ۲ هفته آینده به بازار نهاده دامی

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    کشت پاییزه چغندرقند در خراسان شمالی از سال آینده

    رفع تصرف از ۲۰ هزار مترمربع اراضی ملی در آستانه اشرفیه

    رفع تصرف از ۲۰ هزار مترمربع اراضی ملی در آستانه اشرفیه

    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    واردات گوشت به ۳۲ هزارتن رسید/ واردات روزانه ۳۰ تن گوشت گرم از پاکستان

    قیمت مرغ به ۱۸ هزار و ۶۰۰ تومان رسید

    کاهش قیمت مرغ در بازار اصفهان / هشدار درباره تخلفات فروشگاهی و تبلیغات فریبنده

    نتایج یک مطالعه نشان می دهد؛ رژیم غذایی کاهش دهنده آهن مغز موجب حفظ عملکرد مغز می شود

    حذف وعده‌های غذایی راه مناسبی برای کاهش وزن نیست

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    چالش‌های پنهان سفره سالمندان | کم‌آبی، سوءتغذیه و غفلت‌ سیاست‌گذاران

    با افزایش جمعیت سالمند در کشور، مسئله تغذیه صحیح سالمندان از یک موضوع فردی به یک دغدغه ملی تبدیل شده است. اشتباهات رایج تغذیه‌ای همچون مصرف ناکافی آب، پروتئین، ویتامین D و کلسیم و در مقابل، مصرف بالای نمک، شکر و چربی، سلامت جسم و روان آنان را به خطر انداخته و توجه به آن را ضروری می‌سازد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۱۰, ۱۴۰۴
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چالش‌های پنهان سفره سالمندان | کم‌آبی، سوءتغذیه و غفلت‌ سیاست‌گذاران

    در حالی که جمعیت ایران با سرعتی چشمگیر در حال سالمند شدن است، تغذیه سالمندان همچنان یکی از مهم‌ترین و مغفول‌ترین مسائل حوزه سلامت به شمار می‌رود. تغذیه در دوران سالمندی فراتر از دریافت انرژی روزانه، نقش کلیدی در حفظ سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقاء کیفیت زندگی دارد.

    تغییرات فیزیولوژیک ناشی از افزایش سن، مانند کاهش متابولیسم پایه، افت توان عضلانی و مشکلات گوارشی، نیازهای تغذیه‌ای این گروه را از دیگر گروه‌های سنی متمایز کرده است. در کنار این مسائل جسمی، مشکلات اجتماعی مانند تنهایی، درآمد محدود یا وابستگی به مراقبان نیز آنان را در معرض سوءتغذیه قرار می‌دهد.

    کم‌آبی؛ معضل پنهان سالمندان
    یکی از شایع‌ترین مشکلات تغذیه‌ای سالمندان، مصرف ناکافی آب است. این مسئله می‌تواند به دلایلی چون کاهش احساس تشنگی، مصرف داروهای ادرارآور و مشکلات دفع، مانند التهاب پروستات، تشدید شود. کم‌آبی منجر به یبوست مزمن، افزایش فشار خون، دمای بدن، خطر سنگ کلیه، عفونت‌های ادراری و حتی مسمومیت دارویی در افراد چند دارویی می‌شود.

    پیشنهاداتی برای حل این مشکل:
    استفاده از طعم‌دهنده‌های طبیعی مانند لیمو، نعناع یا خیار در آب

    مصرف میوه‌ها و سبزیجات آبدار مانند خیار، کاهو و گوجه

    جایگزین نکردن چای و قهوه با آب

    پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی؛ کمبودهایی که باید جدی گرفت
    به گفته ناهید مرادی، مدیر گروه سلامت میانسالان و سالمندان، تأمین پروتئین کافی و با کیفیت، پس از آب و انرژی، اصلی‌ترین دغدغه تغذیه‌ای این گروه است.

    مقدار توصیه‌شده پروتئین روزانه:
    یک لیوان شیر یا ماست کم‌چرب

    دو عدد تخم‌مرغ (فقط یک زرده)

    یک کف دست ماهی یا گوشت سفید

    ۲ قوطی کبریت گوشت قرمز کم‌چرب (در صورت نبود منع پزشکی)

    مقدار توصیه‌شده میوه و سبزیجات:

    حداقل ۱ لیوان سبزی برگی + ۲ لیوان سبزی خردشده

    دو عدد میوه متوسط یا معادل آن از صیفی‌جات

    برای سالمندانی که مشکل جویدن دارند، استفاده از سبزیجات پوره‌شده یا بخارپز توصیه می‌شود.

    کلسیم و ویتامین D؛ چگونه جبران شوند؟
    برای پیشگیری از پوکی استخوان، سالمندان باید روزانه مقادیر مشخصی از لبنیات مصرف کنند. بهترین منابع کلسیم، شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ هستند.

    مقدار پیشنهادی روزانه:
    ۲ لیوان شیر یا ماست کم‌چرب

    ۲ قوطی کبریت پنیر یا ¼ لیوان کشک مایع کم‌نمک

    ۱ لیوان دوغ کم‌نمک

    در مورد ویتامین D، بهترین منبع، نور خورشید است. قرار گرفتن پوست دست و پا به مدت ۲۰–۳۰ دقیقه در معرض نور آفتاب (پیش از ظهر یا عصر) مفید است. با این حال، به دلیل کاهش توان جذب در سنین بالا، مصرف مکمل ماهانه یا روزانه نیز ضروری است.

    مصرف نمک، شکر و چربی؛ چگونه کنترل شوند؟
    برای کاهش مصرف چربی:
    پرهیز از سرخ‌کردنی‌ها و استفاده از روش‌هایی چون بخارپز، آب‌پز و فرپز

    کاهش مصرف غذاهای آماده، شیرینی‌ها، بیسکوییت‌ها و سس‌ها

    برای کاهش نمک:
    استفاده از چاشنی‌هایی چون لیموترش، آبغوره، سرکه، گرد لیمو

    حذف ترشیجات، شور، کنسروها و خیارشور از برنامه غذایی

    برای کاهش شکر:
    پرهیز از نوشابه، آبمیوه صنعتی و دلستر

    محدود کردن مصرف شیرینی‌جات و قند به:

    دو قاشق غذاخوری شکر/عسل/شیره

    یا سه عدد خرما یا سه حبه قند

    نسخه‌ای برای سالمندان کم‌درآمد
    سالمندان با توان اقتصادی محدود هم می‌توانند رژیم غذایی سالمی داشته باشند. جایگزینی گوشت قرمز با تخم‌مرغ، حبوبات و لبنیات، و استفاده از غذاهای ترکیبی مانند عدس‌پلو یا حلیم، راهکارهایی مؤثر و اقتصادی هستند.

    نقش خانواده‌ها و مراقبان
    برای افزایش پذیرش غذا در سالمندان:

    از غذاهای کم‌حجم و مغذی در وعده‌های متعدد استفاده شود

    استفاده از غذاهای نرم مانند حلیم، عدسی، شیر برنج، آش، سوپ و پوره

    طعم‌دهی طبیعی و متنوع برای بهبود اشتها

    پرهیز از اصرارهای غذایی و توجه به ذائقه فرد سالمند

    تغذیه سالمندان باید به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سیاست‌های ملی سلامت در نظر گرفته شود. حمایت‌های ساختاری، آموزش مراقبان، آگاهی عمومی و ایجاد دسترسی اقتصادی به غذای سالم، اقداماتی ضروری برای عبور از بحران آینده سالمندی در کشور هستند.
    آینده سالمندان امروز، آینده جامعه فرداست.

    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

    منبع:سلامت نیوز

    برچسب ها: تغذیهسالمندیکم آبی
    پست قبلی

    کشاورزان تنظیم و مدیریت آبیاری باغات را در دستور کار قرار دهند

    پست بعدی

    فارس رتبه اول جمعیت دام سبک کشور را دارد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    نتایج یک مطالعه نشان می دهد؛ رژیم غذایی کاهش دهنده آهن مغز موجب حفظ عملکرد مغز می شود
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    حذف وعده‌های غذایی راه مناسبی برای کاهش وزن نیست

    توسط هانیه سیفی مجد
    آبان ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، حذف وعده‌های غذایی و ایجاد گرسنگی طولانی‌مدت نمی‌تواند منجر به کاهش...

    بیشتر بخوانید
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    قهوه دشمن قلب نیست، بلکه محافظ آن است

    آبان ۲۰, ۱۴۰۴
    آیا پیاز سفید و قرمز ارزش غذایی یکسانی دارند؟

    آیا پیاز سفید و قرمز ارزش غذایی یکسانی دارند؟

    آبان ۲۰, ۱۴۰۴
    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    خطر واردات در کمین تولیدکنندگان دام/ احتمال افزایش نرخ گوشت وجود دارد

    فارس رتبه اول جمعیت دام سبک کشور را دارد

    پر بازدیدها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    وزیر جهاد کشاورزی: قیمت مرغ اصلاح شد؛کاهش قیمت گوشت در راه است

    مهر ۲۳, ۱۴۰۴
    کیفیت گوشت های وارداتی چگونه است؟

    آغاز توزیع گوشت‌های وارداتی؛ اعلام قیمت هرکیلو گوشت گرم گوساله و چرخ کرده

    مهر ۲۶, ۱۴۰۴
    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    رونق طلای سرخ در مازندران؛ برداشت زعفران شروع شد

    آبان ۱۲, ۱۴۰۴
    ۵ درصد باقی مانده مطالبات گندمکاران تا پایان هفته پرداخت می‌شود

    ۱۰۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد/تعیین قیمت ۳۱ قلم محصول تا هفته آینده

    مهر ۲۹, ۱۴۰۴
    ضرورت تسریع کشت گندم دیم در مناطق سردسیر

    ضرورت تسریع کشت گندم دیم در مناطق سردسیر

    آبان ۱۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.