سه شنبه, تیر ۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    سوال نماینده کبودرآهنگ از وزیر جهاد کشاورزی اعلام وصول شد

    هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری برای امنیت ملی است

    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    با محتکران در زمان مقتضی برخورد قاطع می شود/ اصناف نگران چک های خود نباشند

    میوه شب عید را از کجا بخریم؟ | مقایسه نرخ میوه از میادین تا مغازه

    سیب زمینی بیش از ۵۰ درصد ارزان شد

    تاریخ مصرف گوشت چند روز است؟

    کمبودی در عرضه گوشت قرمز نداریم/جمعیت دامی کشور مطلوب است

    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    مرغ با نرخ مصوب در حال عرضه است/ بازار مرغ متعادل است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    پشت پرده گرانفروشی نان چیست؟

    بسیاری از کارشناسان براین باورند که سالانه ۲۵۰ همت یارانه حوزه آرد و نان هدر می‌رود، درحالیکه با یکسان سازی قیمت و پرداخت یارانه به خانوارها، مشکلات این حوزه به پایان می‌رسد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    تمامی نانوایی های تهران تا نیمه اول مرداد به کارتخوان مجهز می شوند

    طرح هوشمندسازی واحدهای خبازی از خرداد ۱۴۰۱ کلیدخورد، اما اجرای این طرح هم‌نتوانست در کاهش ضایعات و فساد در حوزه آرد و نان تاثیرگذار باشد چراکه بنابر رصدهای صورت گرفته شاهد عرضه نان با قیمت های مختلف در واحدهای خبازی، عرضه نان بالاتر از قیمت مصوب و محاسبه آن با درج تعداد نان بیشتر در سامانه نانینو هستیم که بسیاری از صاجب نظران اذعان می کنند که طرح هوشمندسازی نه تنها در مدیریت یارانه حوزه آرد و نان، کاهش تخلفات این حوزه و کنترل قاچاق آرد تاثیری نداشته، بلکه مشکلات این حوزه را افزایش داده است.

    علت تخلفات حوزه آرد و نان چیست؟

    محمدجواد کرمی رئیس کارگروه آرد و نان گفت: درخواست ما این است که با یکسان سازی نرخ آرد و نان، مابه التفاوت قیمت نان یارانه ای با آزاد پز به حساب خانوارها واریز شود و اجازه دهند فضای رقابتی در حوزه گندم و آرد و نان رخ دهد که هم بحث کیفیت و قیمت شرایط بهتری پیدا می کند که این امر رضایت دولت، نانوا به همراه خواهد داشت.

    کرمی با بیان اینکه سالانه ۲۵۰ همت یارانه به حوزه آرد و نان پرداخت می شود، گفت: اگر دولت یارانه به حساب مستقیم خانوار واریز کند، با واقعی شدن قیمت شاهد مصرف بهینه نان و کاهش مصرف گندم خواهیم بود که براین اساس با حذف واسطه ها و خرید تضمینی گندم توسط کارخانه، ۲ تا ۲.۵ میلیون تن گندم در مصرف خبازی ها صرفه جویی خواهد شد.

    در حال حاضر با مشکلات متعدد و گرانفروشی در حوزه نان روبرو هستیم که محمدعلی اسفنانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفته بود که اگر بناست مشکل تخلفات در زنجیره گندم، ارد و نان حل شود باید بستر تخلف از بین رود و قیمت نان منطقی تعیین شود چراکه نانوایان، نان را با قیمت ۳ سال گذشته عرضه می کنند که این امر منطقی نیست چراکه عوامل مختلف از جمله حقوق و دستمزد، حامل های انرژی و حمل و نقل افزایش یافته است.

    اسفنانی گفت: هنگامی که نان نرخ درست نداشته باشد از وزن نان کم می‌کند، یا با کنجد و سبزی قیمت را افزایش می دهند یا آرد را خارج از شبکه به فروش برساند. در نتیجه اگر بناست مشکل حل شود باید بستر تخلف از بین برود.

    کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم با یکسان سازی نرخ آرد و نان محقق می شود

    عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: تا زمانیکه قیمت نان واقعی نشود و یارانه به طور مستقیم در اختیار دهک های مورد نظر قرار نگیرد، مشکلات حوزه آرد و نان استمرار خواهد داشت. کمااینکه در شرایط کنونی یارانه نان هدر می رود.

    وی با بیان اینکه سالانه ۱۲.۵ میلیون تن گندم مورد نیاز صنف و صنعت و واحدهای خبازی است، افزود: بنابر آمار ۱۱ میلیون تن گندم مورد نیاز واحدهای خبازی و ۱.۵ میلیون تن صنف و صنعت است که با احتساب ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت گندم، ۲۲۰ همت یارانه در حوزه نان پرداخت می شود که براین اساس دولت کمتر از ۱۲ همت در اختیار واحدها قرار می دهد که عملا ۲۰۸ همت یارانه این حوزه بدست مصرف کننده نمی رسد.

    هاشمی با اشاره به تاثیر واقعی شدن قیمت نان در میزان مصرف گندم گفت: با واقعی شدن قیمت نان و پرداخت یارانه به دهک هایی که مستلزم حمایت دولت هستند، علاوه بر کاهش هدررفت یارانه شاهد افت ۲۵ تا ۳۰ درصدی گندم مصرفی به جهت کاهش ضایعات و دورریز این حوزه هستیم.

    رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: تازمانیکه اختلاف میان قیمت آرد آزاد و دولتی وجود دارد به طوریکه قیمت تمام شده گندم بالای ۲۳ تا ۲۴ هزارتومان است و با نرخ ۶۰۰ و ۹۰۰ تومان در اختیار واحدها قرار می گیرد، هیچ راهی جزء آزادسازی قیمت و پرداخت یارانه مستقیم به خانوار نمی تواند جلوی فساد را بگیرد.

    براساس اعلام مرکز پژوهش های غلات ۱۵ تا ۲۰ درصد ضایعات آرد داریم که علل گوناگونی دارد، درحالیکه با آزادسازی قیمت و پرداخت یارانه به حساب مردم، رقابت در بین واحدهای خبازی ایجاد می شود و در مقابل جلوی بسیاری از رانت و فسادها گرفته می شود. کمااینکه طی سال های ۸۹، ۹۰ و ۹۱ تجربه آزادسازی قیمت را داشتیم که با آزادسازی ۲.۵ میلیون تن گندم صرفه جویی شد که رقم قابل توجهی است.

    تخلفات حوزه آرد و نان با یکسان سازی قیمت به پایان می رسد

    محمدرضا مرتضوی رئیس انجمن آردسازان گفت: طرح نانینو، نانوایان و صاحب نظران معتقدند هزینه ای که برای تجهیز واحدها به کارتخوان های هوشمند شد، نه تنها نتوانسته اثری در مشکلات حوزه آرد و نان داشته باشد، بلکه خود به یک معضل تبدیل شده است به طوریکه مردم یک عدد نان سنگگ ۲۵ هزارتومان می خرند، اما در مقابل باید خرید ۵ عدد نان ثبت می شود که براین اساس تاثیری در کاهش مصرف و سهمیه نداشته است.

    به گفته وی، هوشمندسازی آرد و نان، سهمیه واحدهای نانوایی را بر مبنای الگوریتمی کم و زیاد می کند ، درحالیکه نانوایان معیار آن را نمی دانندو برای جعل آمار و آمارسازی همانند دیگر سامانه ها مشکلات متعددی ایجاد می کند.

    مرتضوی ادامه داد: مشکل اصلی دولت ها این است که می خواهند نرخ نان را ثابت نگه دارند، درحالیکه سیاست های فعلی کارساز نیست، درحالیکه با آزادسازی قیمت آرد و نان و پرداخت یارانه به مردم، امکان مدیریت بهتری وجود دارد، کمااینکه تخلفات گسترده ای در این حوزه وجود دارد.

    رئیس انجمن آردسازان با اشاره به چندنرخی بودن قیمت آرد و نان گفت: اکنون قیمت آرد، گندم و نان چندنرخی است که همین امر موجب شده تا نانوایان تلاش کنند سهمیه بیشتری را دریافت کنند، درحالیکه اگر عرضه و تقاضا باشد، نانوا به میزان کافی آرد خریداری و تولید می کنند. گفتنی است نرخ نان در نقاط مختلف متغیر است و ثابت نیست.

    وی گفت: علی رغم آنکه قیمت واقعی آرد ۳۰ هزارتومان است، اما با نرخ ۸۰۰ تومان در اختیار نانوایان قرار می دهد و بدیهی است که زمینه را برای تخلفات گسترده ایجاد می‌کند. یکسان سازی نرخ آرد و نان در کاهش مصرف و ایجاد رقابت برای تولید نان کیفی اثرگذار است.

    با توجه به آنکه ۹۵ درصد نان مصرفی مردم از گندم یارانه ای تامین می شود و در شرایط کنونی تفاوت معناداری بین قیمت نان یارانه ای و آزادپز وجود دارد، دولت تصمیم به یکسان‌سازی این قیمت‌ها گرفته است که انتظار می رود این امر هرچه سریع تر اتفاق بیفتد و در این ارتباط معاون بازرگانی دولتی اعلام کرده است که دولت در تلاش است تا برنامه‌ای جامع برای تخصیص یارانه و یکسان‌سازی آرد و نان تنظیم نماید و طبق اعلام معاون اول رئیس‌جمهور، به‌زودی اصلاحاتی در نحوه تخصیص یارانه به گندم و آرد نان به مرحله اجرا خواهد رسید.

    سرویس خبری:اقتصاد و بازار

    منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

    برچسب ها: بازارنانهوشمندسازی نان
    پست قبلی

    هموطنان از مصرف قارچ‌های وحشی خودداری کنند

    پست بعدی

    «سحرخیز» در مسیر عرضه اولیه؛ برند ۹۰ ساله زعفران به فرابورس نزدیک می‌شود

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    سوال نماینده کبودرآهنگ از وزیر جهاد کشاورزی اعلام وصول شد
    اخبار اقتصاد و بازار

    هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری برای امنیت ملی است

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۳, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری مستقیم برای امنیت ملی است، گفت:...

    بیشتر بخوانید
    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    با محتکران در زمان مقتضی برخورد قاطع می شود/ اصناف نگران چک های خود نباشند

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    میوه شب عید را از کجا بخریم؟ | مقایسه نرخ میوه از میادین تا مغازه

    سیب زمینی بیش از ۵۰ درصد ارزان شد

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    «سحرخیز» در مسیر عرضه اولیه؛ برند ۹۰ ساله زعفران به فرابورس نزدیک می‌شود

    «سحرخیز» در مسیر عرضه اولیه؛ برند ۹۰ ساله زعفران به فرابورس نزدیک می‌شود

    پر بازدیدها

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش ۵۰ درصدی تولید گندم در شهرستان پلدختر

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    گندمکاران ۳۳ همت از دولت طلبکارند/ پیشنهاد پرداخت تشویقی به کشاورزان

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پرداخت ۱۵ همت از مطالبات گندمکاران/ ۷۷ درصد باقی مانده است

    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    ۱۰ هزار تن گندم از مزارع اردستان برداشت شد

    خرداد ۱۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.