دکتر محمدامین البرزی در سال ۱۳۴۷ تعداد یکصد اصله نهال کیوی از فرانسه وارد ایران کرد اما وی اقدام گستردهای جهت کاشت و تولید این محصول انجام نداد.
محمدعبدالله محسنی، معلم جوانی بود که در سال ۱۳۶۲ در سفر به مازندران با البرزی آشنا شد و ایدهی توسعه و تولید این میوه ناشناخته به ذهنش رسید. وی باغی به مساحت 10 هکتار در روستای فقیهآباد نشتارود تنکابن که به باغ البرزی معروف بود، اجاره کرد و همزمان شروع به مطالعه و ترجمه مقالات فرانسوی و نیوزلندی مرتبط با کاشت و پرورش کیوی کرد؛ محسنی در ادامه راه شغل معلمی را کنار گذاشت و با تلاش و پشتکار فراوان به تولید کیوی در مازندران و گیلان مشغول شد.
کیوی، محصولی بود که ایرانیان شناختی از آن نداشتند و بسیاری بر این باور بودند که این میوه جنبه دارویی دارد؛ بنابراین گتوسعه پرورش و تولید آن، ابتدا باید مردم با این محصول جدید آشنا میشدند. وی به مدت ده سال به معرفی و گسترش کیوی در منطقه مشغول بود و در سفرهای متعدد به شهرهای مختلف، کیوی را بین باغداران، میوه فروشیها و مردم، حتی بهصورت رایگان توزیع میکرد تا به تدریج برای مردم معرفی و ذائقه سازی شود.
از دیگر اقداماتی که محسنی برای شناساندن و گسترش این میوه انجام داد، دیدار و گفتوگو با امام جمعه وقت تنکابن بود. محسنی درباره آینده درخشان و زمینههای صادراتی آن محصول به امام جمعه توضیحاتی ارائه داد و ایشان نیز در خطبههای خود مردم را به کاشت کیوی تشویق کرد.
کار مهم و ارزشمند دیگری که محسنی در راستای معرفی کیوی انجام داد، این بود که مقالاتی درباره پیشینه این میوه، راههای تکثیر و پرورش، مراحل و انواع کشت، وضعیت کشت آن در سایر کشورها، کاربرد و خواص آن در نشریات و رسانهها چاپ کرد و همچنین در اولین نمایشگاه کیوی ایران به باغداران مشاورههای رایگان نیز میداد.
در سال 1366 و 1367 مقالاتی با عنوانهای «کیوی، میوه مناطق گرم و مرطوب»، «مزه میوه کیوی بسیار مطبوع، شیرین و کمی ترش، نزدیک به توت فرنگی است»، «نهال کیوی از درختان اصیل مادر»، «آیا بازگشت سرمایه در کشت کیوی تا چه حد قابل تضمین است؟»، «22 بهمن امسال از اولین و بزرگترین نمایشگاه کیوی ایران در 5 کیلومتری تنکابن دیدن کنید»، «کشت و پرورش کیوی در چین»، «راههای تکثیر و اصول پرورش درخت کیوی» و… منتشر شد.
در نهایت با تلاشهای محمد عبدالله محسنی و سایر تولیدکنندگان، اوایل دهه 70 کیوی در سبد میوه خانوار جای گرفت و طبق آمار سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در حال حاضر ایران پنجمین تولیدکننده کیوی در جهان است. چین با تولید 50 درصد کیوی جهان، رتبه اول را به خود اختصاص داده است و نیوزلند، ایتالیا و یونان به ترتیب رتبههای دوم، سوم و چهارم جهان را دارند.