چهارشنبه 5 مهر 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    عبدالله آرین: پیش بینی برداشت ۵ تن زرشک تازه از ارضی شهرستان جوین

    برداشت زودهنگام به کیفیت و قیمت زرشک لطمه می‌زند

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    ۶۰۰ میلیارد تومان غرامت در سال زراعی اخیر به کشاورزان پرداخت شد

    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    آغاز برداشت خرما از سطح ۳۳۰۰ هکتار از نخیلات کارون

    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول

    «سوکرالوز» سالم ترین جایگزین قند است

    هشدار محققان به افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند

    بدون اینکه ورزش کنید لاغر شوید

    وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تامین اجتماعی تفاهم نامه همکاری امضا کردند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان منصوب شد

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    افزایش خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی

    دانش‌بنیان کردن بخش باغبانی کشور، عامل تحقق رشد تولید

    لزوم شناسنامه دار شدن باغات

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    پرداخت نشدن بقیه مطالبات کشاورزان تا دو هفته دیگر؛ یعنی ترک فعل

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    جوجه‌ریزی ماهانه ۱۱۰ میلیون قطعه، جوابگوی نیاز بازار مرغ است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    محصولات تراريخته چه هستند؟

    توسط مریم آقایاری
    5 مهر 1399
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    محصولات تراريخته چه هستند؟
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    امروزه بر روى بسيارى از مواد خوراكى، بهداشتى و گياهى برچسب تراريخته و يا فاقد GMOs ( genetically modified ) را مى بينيم. شايد شما هم از خود بپرسيد كه معناى اين برچسب چيست. به بيان ساده تر كدام بهتر است، تراريخته و يا فاقد GMOs؟
    واژه تراريخته يا genetically modified به محصولى گفته مى شود كه تغييراتى به دست انسان در DNA آن بوجود آمده باشد. اولين محصول تراريخته تنباكوى مقاوم به آنتى بيوتيك بود كه در سال ١٩٨٣ بوجود آمد. چين اولين كشورى بود كه در دهه ٩٠ تنباكويى مقاوم به ويروس را بصورت تجارى به بازار ارائه كرد. FDA در سال ١٩٩٤ اولين مجوز ارائه گوجه فرنگى تراريخته را صادر كرد كه زمان رسيدنش از هنگام برداشت طولانى تر از گوجه فرنگى هاى ديگر بود. در حال حاضر متان، سويا، ذرت، سيب زمينى، بادمجان،  توت فرنگى، كاهو و … بصورت تراريخته در بازارهاى جهان موجوداند. اگرچه تغييرات ژنتيكى منحصر به گياهان نيست و حيوانات نيز مورد آزمايش و تغييرات ژنتيكى قرار مى گيرند تاكنون هيچ كشورى مجوزى براى ارائه آنها به بازار صادر نكرده است.
    موافقان و مخالفان  GMOs تا كنون قادر به قانع كردن يكديگر نبوده اند. هريك دلايل نسبتا محكمى براى اثبات نظر خود ارائه مى دهند. درنهايت اين يك تصميم كاملا شخصى براى افراد است كه از محصولات تراريخته استفاده كنند يا خير. ما در ذيل به چند دليل موافق و مخالف اشاره مى كنيم و در نهايت قضاوت را به عهده شما مى گذاريم.
    موافقان محصولات تراريخته عموما بر اين باورند كه با ايجاد تغييرات ژنتيكى مى توان محصولات گوناگون را با هزينه كمتر، توليد بيشتر و آسيب كمتر به محيط زيست ارائه كرد. وقتى محصولى به آفات مقاوم شود، ديگر نيازى به استفاده از آفت كشهاى سمى نخواهد بود. يا هنگاميكه محصول به علت مقاومت پيدا كردن به گرما و سرما شديد در شرايط سخت آب و هوايى صدمه نبيند هم از اتلاف مواد غذايى جلوگيرى مى شود و هم عرضه و قيمت دستخوش تغيير نمى شوند. همچنين با اين تغييرات مى توان مثلا با افزودن ويتامينها و مواد معدنى ارزش غذايى محصول را چند برابر كرد. برخلاف باورعموم ، تا كنون هيچگونه بيمارى و مشكلى در اثر مصرف محصولات تراريخته گزارش نشده است. پس اين محصولات ضررى براى سلامتى ما ندارند.
    از سوى ديگر مخالفان بر اين باورند كه تغييرات ژنتيك مى تواند محصول را به يك يا نهايتا چند نوع آفت مقاوم سازد.با اين حساب توليدكنند همچنان مجبور خواهد بود از سموم دفع آفات ديگر استفاده كند. محيط زيست در هر حال از اين بلا در امان نمى ماند. اما مهمترين دغدغه مخالفان اين است كه محصولات تراريخته تنها چندين سال است كه به بازار ارائه شده اند و اين مدت زمان براى اينكه از مضرات آنها براى سلامتى مان مطمئن شويم به هيچ عنوان كافى نيست. بسيارى از متخصصان علم ژنتيك باور دارند كه در حال حاضر به راستى قادر نيستيم كه از خطرات احتمالى اين محصولات مطمئن شويم چراكه حتى نمى دانيم به دنبال چه شكل و نوعى از بيمارى، تهديد و يا خطر براى سلامتى انسان بايد باشيم. يكى ديگر از دلايل مخالفت با محصولات تراريخته، اين است كه ٥ كمپانى بزرگ ، دو امريكايى ، دو آلمانى و يك سويسى، انحصار كليه محصولات تراريخته تجارى را بدست دارد. بدين ترتيب اگر كشاورزى يك باربذر تراريخته تهيه و كشت كند به ناچار براى هميشه، به يكى و فقط يكى از اين پنج كمپانى محتاج مى شود چراكه زمينى كه يك بار با بذر تراريخته كشت شود ديگر قادر به كشت به روشهاى سنتى نخواهد بود.
    GMOs همچنان بصورت يكى از مسائل بحث برانگيز و چالشى مطرح هستند. موافقان و مخالفان دلايل خود را دارند و به نظر مى رسد، زمان يكى از فاكتورهاى مهم براى اثبات مفيد يا مضر بودن اين محصولات است. به نظر مى رسد كه با توجه به اينكه در بيشتر كشورهايى كه محصولات تراريخته ارائه مى كنند، من جمله ايران، اعلام آن به مشترى الزامى باشد مصرف يا عدم مصرف اين محصولات همچنان يك تصميم شخصى باقى بماند.
    شما دوستان عزيزى كه تصميم به عدم استفاده از اين محصولات گرفته ايد، لطفا به برچسب اطلاعات محصول يا كلمه تراريخته كه بر روى بسته بندى درج مى شود توجه كنيد. بسيارى از محصولات نيز ” فاقد “ GMOs و يا GMOs free را بر روى محصولات خود درج مى كنند.

    سرویس خبری:اخبار علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: تامین انلاین
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    مریم آقایاری

    مریم آقایاری

    مربوطه پست ها

    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    «سوکرالوز» سالم ترین جایگزین قند است

    توسط هانیه سیفی مجد
    5 مهر 1402
    0

    تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که برخی از شیرین کننده‌های مصنوعی به طور بالقوه می‌توانند باعث مشکلات سلامتی شوند. محققان دانشگاه...

    بیشتر بخوانید
    هشدار محققان به افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند

    بدون اینکه ورزش کنید لاغر شوید

    5 مهر 1402
    شیرین کننده های مصنوعی در غذاهای فرآوری شده می توانند خطر افسردگی را افزایش دهند؟

    شیرین کننده های مصنوعی در غذاهای فرآوری شده می توانند خطر افسردگی را افزایش دهند؟

    1 مهر 1402
    درمان بیماری‌های مزمن روده با کمک باکتری‌های خوب

    ۷ ماده غذایی موثر در پاکسازی روده بزرگ

    1 مهر 1402

    پر بازدیدها

    نرخ بازار شکر از سال گذشته با نیمایی شدن تعدیل و تثبیت شد

    وعده ارزانی شکر در روزهای آینده

    1 مهر 1402
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    حدود یکهزار تن گندم بذری در حاجی‌ آباد خریداری شد

    6 شهریور 1402
    تحویل حجمی آب به کشاورزان در کارگروه ملی سازگاری باکم آبی تصویب شد

    انعقاد تفاهم‌نامه الگوی کشت بین وزارت جهاد و استان‌های تولیدکننده سبزی و صیفی

    13 شهریور 1402
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    در لرستان کمبود مرغ نداریم

    7 شهریور 1402
    شاخص برخورداری آب شرب سالم عشایری به 54 درصد رسید

    پتانسیل عشایر در تولید یک چهارم گوشت قرمز کشور

    16 شهریور 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    22 شهریور 1402
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود