چهارشنبه, تیر ۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    سوال نماینده کبودرآهنگ از وزیر جهاد کشاورزی اعلام وصول شد

    هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری برای امنیت ملی است

    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    با محتکران در زمان مقتضی برخورد قاطع می شود/ اصناف نگران چک های خود نباشند

    میوه شب عید را از کجا بخریم؟ | مقایسه نرخ میوه از میادین تا مغازه

    سیب زمینی بیش از ۵۰ درصد ارزان شد

    تاریخ مصرف گوشت چند روز است؟

    کمبودی در عرضه گوشت قرمز نداریم/جمعیت دامی کشور مطلوب است

    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    مرغ با نرخ مصوب در حال عرضه است/ بازار مرغ متعادل است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    مجلس مخالفت کرد؛ افزایش قیمت کالاهای اساسی در راه است؟

    با وجود هشدارهای وزیر جهادکشاورزی در صحن علنی مجلس، نمایندگان با کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی از ۱۰ درصد فعلی به یک درصد مخالفت کردند و این پیام را به بازار و مردم دادند که باید در انتظار افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماههای پیش رو باشند.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    خرداد ۱۹, ۱۴۰۴
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    مجلس در جلسه علنی روز یکشنبه – ۱۸ خرداد – با لایحه دولت برای کاهش مالیات کالاهای اساسی به یک درصد مخالفت کردند زیرا معتقد بودند که اگرچه این مخالفت سبب افزایش قیمت کالاهای اساسی و دارو می شود اما در عین حال سبب می شود تا درآمد بخش بهداشت و درمان و همچنین شهرداری ها و دهیاری ها کاهش یابد.

    این مخالفت در حالی صورت گرفت که در سال های گذشته نیز همه ساله در بودجه سنواتی نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی و دارویی به یک درصد کاهش می یافت تا نیاز غذایی و دارویی مردم مرتفع و سفره و سلامت مردم آسیب نبیند.

    در همین راستا سال گذشته نیز در قانون بودحه حقوق گمرکی کالاهای اساسی و نهاده های کشاورزی از چهار درصد به یک درصد و مالیات بر ارزش افزوده نیز از ۱۰ درصد به یک درصد کاهش یافت و سبب شد تا قیمت این کالاها تعدیل و بازار آن تنظیم شود؛ اما در بودجه سال ۱۴۰۴ عبارت ارزش افزوده در مورد کالاهای اساسی و نهاده های کشاورزی حذف شد و این کالاها مشمول حقوق گمرکی شدند.

    لایحه ای که به سرانجام نرسید

    اثرگذاری مالیات ۱۰ درصدی بر قیمت تمام شده کالاهای اساسی اواخر سال گذشته وزیر جهادکشاورزی را بر آن داشت تا طی مکاتبه با معاون اول رئیس جمهوری پیگیر آن باشد و در نهایت در راستای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی، لایحه دوفوریتی برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده این کالاها از ۱۰ درصد به یک درصد تدوین و از سوی دولت به مجلس برای تصویب ارسال شد که مجلسی ها ابتدا با فوریت آن مخالفت کردند و امروز پس از گذشت حدود ۱.۵ ماه از ارسال آن به مجلس، کلیات لایحه دولت را رد کردند تا مالیات ۱۰ درصدی بر این کالاها وضع شود.

    در واقع این اقدام دولت چهاردهم به منظور جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی بوده تا قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز سفره مردم افزایش پیدا نکند و مردم با چالش تامین روبرو نشوند.

    از این رو، دولت چهاردهم نیز با هدف تامین امنیت غذایی و سلامت مردم و اینکه کالاهای مورد نیاز عامه مردم با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد، فروردین ماه امسال لایحه ای را برای اصلاح قانون بودجه با قید دو فوریت به مجلس ارسال کرد تا این تعرفه یک درصدی را احیا کند اما همان زمان نیز مجلس به فوریت آن رای نداد.

    از آنجا که فوریت این لایحه در مجلس رای نیاورده بود، دولت مقرر کرد تا زمان تصویب لایحه مورد نظر خود گمرک و دستگاههای مربوطه مالیات یک درصدی را اعمال کنند و ۹ درصد بقیه به صورت تعهدی تعیین شود تا مجلس تکلیف لایحه را مشخص کند و به همین خاطر به گفته غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی تا به امروز 9 درصد باقیمانده از مالیات بر ارزش افزوده روی قیمت کالاهای اساسی اعمال نشده است.

    به همین سبب شورای قیمت گذاری با در نظر گرفتن همین نرخ، قیمت مصوب کالاهای اساسی از جمله شیرخام، گوشت مرغ، تخم مرغ، شکر را برای مصرف کنندگان و نرخ سبوس، جوجه یکروزه و گوشت منجمد گوساله برای تولیدکنندگان را در سال جدید تغیین کرد که بر اساس آن قیمت هر کیلو گرم شیرخام ۲۳ هزارتومان، مرغ زنده درب مرغداری ها ۶۸ هزار تومان و نرخ مصرف کنندگان ۱۰۵ هزار تومان، تخم مرغ درب مرغداری ها ۶۱ هزار تومان و برای مصرف کنندگان ۷۲ هزار تومان، هر کیلوگرم شکر تولید داخل درب کارخانه ۴۶ هزار و ۳۰۰ تومان و برای مصرف کنندگان ۵۹ هزار تومان، قیمت مصوب هر عدد جوجه یک روزه برای تولیدکنندگان ۲۸ هزار تومان، قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله منجمد پنج تکه کارتنی را ۴۶۰ هزار تومان و هر کیلوگرم سبوس گندم ۹ هزارو ۵۰۰ تومان برای تولیدکنندگان تعیین شد.

    حال با رد لایحه دولت به نظر می رسد قیمت کالاهای اساسی باید دوباره در شورای قیمت گذاری مورد بازنگری مجدد قرار گیرد و 9 درصد باقیمانده دوباره روی قیمت نهایی اعمال شود که این امر در نهایت به ضرر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان خواهد بود زیرا از زمان مطرح شدن اعمال ارزش افزوده ۱۰ درصدی بر کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی به نوعی روند تامین کالا با مشکل روبرو شده زیرا گاهی ترخیص با تعهد انجام می‌ گرفت و اکنون فروشنده مردد است که چنانچه کالاهای خود را بفروشد و این لایحه به سرانجام نرسد، متضرر می‌ شود که این نیز نگرانی هایی در این بخش ایجاد کرده است.

    هشدار وزیر جهاد کشاورزی: قیمت ها افزایش می یابد

    امروز وزیر جهادکشاورزی به عنوان نماینده دولت برای دفاع از لایحه مذکور در تریبون مجلس حاضر شد، او به آثار تورمی ناشی از تصویب نشدن لایحه اعطای اختیار به دولت درباره کاهش مالیات بر ارزش افزوده دارو و مواد اولیه اشاره کرد و به نمایندگان هشدار داد که اعمال قیمت گذاری در مرغ، تخم مرغ، شیر و خامه، با فرض مالیات یک درصد بوده اما در صورتی که مالیات همان ۱۰ درصد باقی بماند، باید قیمت‌ ها نیز اصلاح شوند.

    وزیر جهاد کشاورزی با یادآوری اینکه مجلس و دولت روی معیشت و سفره مردم و به ویژه قیمت مواد غذایی حساسیت بالایی دارند، گفت: کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی مانند شکر و روغن که به طور مستقیم و برخی کالاهای واسطه ای مانند ذرت، کنجاله و جو برای تولید شیر، گوشت، مرغ و تخم مرغ که به مصرف مردم می رسند، در این لایحه مدنظر است.

    به گفته وی، در سال‌ های گذشته کالاهای اساسی مورد استثنا مالیاتی قرار می‌ گرفتند اما چون امسال این استثناء قید نشده است، بر اساس قانون دائمی مالیات ۱۰ درصدی به این کالاها تعلق می‌ گیرد.

    نوری قزلجه براین باور است بعد از اعمال حقوق گمرکی و بقیه موضوعات مثل بیمه و کرایه، مالیات ۱۰ درصدی، در واقع میزان افزایش قیمت ها بیش از 10 درصد خواهد بود و رقم بیشتری روی قیمت کالاها اضافه خواهد شد یعنی قیمت کالاهایی نظیر شکر و روغن که به صورت مستقیم تامین می‌ شوند، حداقل ۱۰ تا ۱۱ درصد و قیمت کالاهایی که به صورت غیرمستقیم مانند مرغ، تخم مرغ و گوشت تامین می شوند بین ۳ تا ۷ درصد تحت تاثیر قرار می‌ گیرند و در کل تورم خوراکی‌ ها بین ۵ تا ۷ درصد افزایش خواهد یافت.

    استدلال مخالفان دولت: کاهش درآمد شهرداری ها و دهیاری ها

    نگاهی به آنچه که مخالفان لایحه دولت در صحن امروز مجلس بیان کردند، نشان می دهد که آنان بیش از آنکه نگران افزایش قیمت کالاهای اساسی باشند، به کاهش بودجه شهرداری ها و دهیاری ها توجه داشتند.

    سیدحسن هاشمی نماینده مردم بیرجند در مجلس از جمله این نمایندگان بود که گفت: لایحه دولت باعث کاهش درآمد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شده و تضمینی برای عدم افزایش قیمت‌ها ناشی از آن وجود ندارد.

    حمیدرضا عزیزی فارسانی نماینده مردم اردل نیز مدعی مغایرت لایحه با اصول ۵۲، ۵۳ و ۷۵ قانون اساسی بود و می گفت که در این لایحه اشاره نشده که افزایش هزینه و یا کاهش درآمد دولت از چه محلی جبران می شود و باعث کاهش ۶۵ هزار میلیارد تومان از بودجه دولت خواهد شد که منبع این درآمد نیز مشخص نیست.

    مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز نیز به ماده ۲۷ برنامه هفتم استناد کرد که بر اساس آن دولت نباید تصمیمات خلق الساعه داشته باشد و قوانین باید ثبات داشته باشند؛ وی معتقد بود که نرخ مؤثر ۱۰ درصد به گونه‌ای است که ممکن است با تصویب لایحه دولت، قیمت کالاهای اساسی افزایش یابد و هیچ تضمینی برای عدم افزایش قیمت ها وجود ندارد. این موضوع همچنین باعث گرانی دارو می شود.

    نماینده مردم اهواز در مجلس با اشاره به ۶۰ هزار روستا و هزار و ۴۵۰ شهر در کشور، یادآور شد: این تعداد شهر و روستا هنوز در تأمین حقوق و دستمزد و اتمام پروژه های عمرانی خود مانده‌اند. این لایحه باعث می‌شود درآمد بخش بهداشت و درمان نیز کم شود. اگر این اتفاق بیفتد درآمد شهرداری‌ها و دهیاری ها کاهش می‌یابد، در حالی که در گذشته نیز چنین تصمیمی در مجلس گرفته بودیم و به دلیل اشکالی که داشت ناچار شدیم اصلاحیه بزنیم.

    مهدی طغیانی دیگر نماینده‌ای بود که در موافقت با رد لایحه دولت گفت که بودجه دولت یکساله است و دیگر زمانی برای اصلاح و اجرای آن وجود ندارد؛ امروز هیچ پیش‌بینی و یا جبرانی برای اتفاقات ناشی از تصویب لایحه دولت در نظر گرفته نشده و در وهله اول درآمد شهرداری ها و دهیاری ها دچار آسیب می شود.

    در نهایت مجلس استدلال های نمایندگان مبنی بر کاهش درآمد شهرداری ها و دهیاری ها را پذیرفت و هشدارهای وزیر جهادکشاورزی را برای افزایش قیمت کالاهای اساسی نادیده گرفت؛ اکنون باید منتظر ماند در هفته ها و ماههای پیش رو اثر تصمیم مجلس بر بازار مصرف هویدا شود.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

     

    منبع: ایرنا

    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازارصنایع تبدیلی و تکمیلیقیمتکالای اساسی
    پست قبلی

    برنج چرا گران شد؟ | خرید اعتباری برنج در بن‌بست

    پست بعدی

    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    سوال نماینده کبودرآهنگ از وزیر جهاد کشاورزی اعلام وصول شد
    اخبار اقتصاد و بازار

    هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری برای امنیت ملی است

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۳, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری مستقیم برای امنیت ملی است، گفت:...

    بیشتر بخوانید
    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    با محتکران در زمان مقتضی برخورد قاطع می شود/ اصناف نگران چک های خود نباشند

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    میوه شب عید را از کجا بخریم؟ | مقایسه نرخ میوه از میادین تا مغازه

    سیب زمینی بیش از ۵۰ درصد ارزان شد

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    پر بازدیدها

    ورود مسافری انبه از مصر/ میوه‌های پروازی برای قشر خاصی است

    آغاز دوباره واردات انبه از ۱۰ خرداد

    خرداد ۵, ۱۴۰۴
    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی

    چرا پس از ۳ دهه هنوز کشت قراردادی در کشور اجرایی نشده است؟

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    خرداد ۱۹, ۱۴۰۴
    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    هیچ مشکلی در تولید و تامین جوجه یکروزه کشور نداریم

    نیازی به واردات جوجه یکروزه نداریم

    خرداد ۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.