دوشنبه, تیر ۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    فرصت یک‌ماهه واردات نهاده‌های دامی آغاز شد

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ثبت سفارش روغن خام فردا آغاز می‌شود

    برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای اساسی از امروز ۱۸ اسفندماه

    عرضه کالاهای اساسی در شرایط عادی است

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    تکمیل ۳ هزار سامانه نوین آبیاری در چهار سال گذشته

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    موجودی گندم در خوزستان مطلوب است/ فعالیت نانوایی‌های کشیک در اهواز

    طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

    سرمایه گذاری در حوزه آبزیان تضمین کننده توسعه دریایی

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید ماهانه تخم مرغ ۲۰ هزارتن مازاد بر نیاز کشور است

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تمهیدات ویژه برای تامین پایدار کالاهای اساسی در استان های مسافرپذیر

    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    نانوایی‌های سنتی و صنعتی در حال تامین نان مردم؛ کمبود نان نداریم

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    تمامی کالاهای مورد نیاز در شبکه توزیع موجود است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    لزوم جلوگیری از صید بی‌رویه و غیرمجاز در آب‌های کشور

    رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با تاکید بر حفاظت از ذخایر ژنتیکی و بهره‌برداری پایدار از ذخایر و منابع ماهیگیری در آب‌های خلیج فارس گفت: باید از شیوع بیشتر صید بی‌رویه و غیرمجاز در این آب‌ها جلوگیری کرد.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    نتایج یک مطالعه نشان داد؛ کاهش صید غیر مجاز با آگاهی‌بخشی به صیادان

    محمود بهمنی، رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: به‌طورکلی ذخایر و منابع ماهیگیری در زیست‌بوم‌های آبی، اعم از دریایی و آب‌های داخلی محدود هستند و لازمه تداوم و استمرار برداشت از این ذخایر و منابع ماهیگیری، انجام پژوهش‌های کاربردی برای تعیین میزان قابل برداشت آبزیان است.

     او گفت: به عبارت دیگر هر ذخیره ماهیگیری بر اساس خصوصیات بیولوژی و اکولوژی دارای ظرفیت تولید و محدودیت در میزان صید است و با رعایت این محدودیت می‌تواند، مجدداً احیا شود.

    او افزود:، طبق مفاد قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آبزی مصوب ۱۳۷۴ و آیین‌نامه اجرایی مربوطه، تعیین ابزار و ادوات مناسب صید هر گونه آبزی، بر اساس خصوصیات بیولوژی و اکولوژی تعیین می‌شود.

    او بیان کرد: تعیین اندازه مناسب چشمه تور برای صید گونه مورد نظر به‌منظور جلوگیری از صید ماهیان غیربالغ، زمان مناسب صید برای هر گونه و میزان مجاز برداشت هر ذخیره در هر سال، باید تعیین شود تا در زمان اوج تخم‌ریزی، حتی‌الامکان صید گونه مورد نظر انجام نشود.

    بهمنی گفت: در واقع زمان و مکان مناسب صید، مقدار مجاز برداشت و ادوات استاندارد برای صید آبزیان بسیار حائز اهمیت است و پروانه صید و ساز و کار‌های اجرایی و عملیاتی، به‌منظور حفظ و حراست از ذخایر و منابع آبزی، با در نظر داشتن شرایط مذکور بر مبنای یافته‌های مطالعاتی، توسط سازمان شیلات ایران به‌عنوان متولی امر صادر می‌شود.

    بهمنی ادامه داد: بخشی از این آبزیان را ماهیان اقتصادی با ارزش تجاری بالا، برخی گونه‌های کم ارزش تجاری و بقیه را گونه‌های غیر تجاری تشکیل می‌دهد. از طرف دیگر تعدادی از همین گونه‌های با ارزش تجاری، از گونه‌های ذاتا مستعد آسیب‌پذیری بالا هستند. با توجه به اینکه در این مطالعات زمان، مکان (ایستگاه‌های نمونه‌برداری)، ابزار صیادی و زمان تورکشی ثابت در نظر گرفته شده است در نتیجه ارزیابی‌های انجام شده تصویر قابل قبولی از تغییرات ایجاد شده در میزان فراوانی نسبی گونه‌های مختلف ارائه می‌دهد.

    رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور بیان کرد: شاخص فراوانی آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان روند کاهشی داشته که در این میان ذخایر ماهیان کف‌زی با اهمیت اقتصادی بالا مانند حلوا سفید، سنگسر، شوریده راشگو و… به علت صید بی رویه درحال کاهش است.

    وی افزود: در مجموع به‌کارگیری معیار‌ها و ضوابط اعلام شده برای برداشت از هر ذخیره، توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور که ناشی از انجام گشت‌های تحقیقاتی بوده است در طی سال‌های گذشته باعث شده که شاخص‌های زیستی و اقتصادی تبیین شوند.

    بهمنی ادامه داد: این برنامه‌ها شامل استمرار برداشت از گونه‌های هدف، شغل‌های ایجاد شده بوسیله صید از این گونه، حفاظت از گونه‌های مورد نظر به‌واسطه فشار صیادی در زیست بوم، حفاظت از تنوع زیستی در دریا و زیست بوم و تعادل اکولوژیک زیست بوم، پایداری فعالیت‌های اقتصادی ایجاد شده مرتبط با صید و صیادی هستند.

    وی بیان کرد: این در حالی است که صید بی‌رویه و غیرمجاز موجب آسیب جدی به ذخایر و تاثیر معکوس بر پایداری صید و اقتصاد شیلاتی می‌شود.

    رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در خصوص اهم اقدامات این موسسه گفت: مدیریت حفاظت و بهره‌برداری از منابع آبزی در تمام آب‌های تحت حاکمیت و صلاحیت جمهوری اسلامی ایران، اعم از آب‌های داخلی، مرزی و دریایی، از وظایف حاکمیتی سازمان شیلات ایران است و این ذخایر نیازمند حفظ و بازسازی هستند. در این راستا موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در قالب اجرای طرح های تحقیقاتی که به‌طور سالانه و دوره‌ای انجام می‌شود، چگونگی استمرار برداشت از ذخایر و منابع ماهیگیری را تضمین می‌کند.

    وی افزود: به عبارت دیگر ظرفیت صیادی و دیگر مجوز‌های صیادی بر اساس ظرفیت بیولوژیکی و معیار‌های اکولوژی، اجتماعی، اقتصادی و روابط منطقه‌ای و بین‌المللی تعیین می‌شود. در بخش معیار‌های بیولوژی و اکولوژی، در واقع وضعیت ذخایر آبزی در صیدگاه‌های تحت پوشش، با استناد به نتایج مطالعات و یافته‌های پژوهشی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به‌عنوان مرجع رسمی و قانونی، برآورد شده و حجم توده زنده و میزان قابل برداشت برای هر ذخیره تعیین می‌شود.

    بهمنی ادامه داد: سازمان شیلات ایران باتوجه به این شاخص‌های پایداری، مجوز‌های صید و صیادی را صادر می‌کند و هر گونه صید و صیادی خارج از چارچوب فوق، صیادی غیرمجاز یا بی‌رویه تلقی می‌شود که هم حیات گونه‌های مهم و تجاری را به‌شدت به خطر می‌اندازد و هم در گذر زمان شغل‌های ایجاد شده در بخش صید و صیادی را از بین می‌برد.

    رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با تاکید بر لزوم تایید و مدیریت سازمان شیلات ایران بر صدور هرگونه مجوز جدید صیادی در سامانه یک پارچه الکترونیک، موارد اثرات شیوع صیادی غیرمجاز و توجه نکردن به فرآیند گذشته در صدور مجوز‌های صیادی را اعلام کرد.

    وی توضیح داد: این موارد شامل حذف و از بین رفتن گونه‌ها، ذخایر و منابع ماهیگیری در اثر برداشت بیش از حد مجاز، از بین رفتن مشاغل ایجاد شده در بخش صید و صیادی به علت از بین رفتن ظرفیت صیادی گونه‌ها، استمرار نداشتن برداشت از ذخایر و منابع ماهیگیری، از بین رفتن فعالیت‌های اقتصادی ایجاد شده مرتبط با فعالیت‌های صیادی ذخیره، از بین رفتن حق صیادی ایجاد شده برای صیادان مجاز، هجوم برای دریافت مجوز ورود به عرصه صیادی و حضور در زیستگاه‌های حساس و مناطق تخم‌ریزی آبزیان، از بین رفتن زیستگاه‌ها و تنوع زیستی آبزیان، حذف گونه‌های آسیب‌پذیر از زنجیره زیست بوم و خارج کردن آبزیان با طول غیر استاندارد (کوچکتر از سایز بلوغ آبزیان) از چرخه حیات است.

    وی همچنین از بین رفتن مزیت‌های اقتصادی صید و صیادی در مناطق ساحلی، کاهش سهم سرانه صید هر شناور و کاهش درآمد ساحل نشینان که درآمد و معیشت آن‌ها که وابسته به صیادی خرد است، بالا رفتن میزان صید ضمنی و دور ریز، امکان حذف سهمیه برداشت از ذخایر آبزی در عرصه سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله کمیسیون تن ماهیان هند، امکان نیاز به پاسخگویی در سازمان‌های ناظر منطقه‌ای و بین المللی به واسطه وجود ذخایر مشترک، تخریب بستر دریا و آسیب رساندن به گونه‌های غیر هدف و… را نیز به عنوان سایر این موارد معرفی کرد.

    رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور دلایل شیوع صید و صیادی غیرمجاز را عواملی از قبیل نبود دیگر زمینه‌های اشتغال در مناطق ساحلی و کم‌کاری سایر دستگاه‌های حاکمیتی در ایجاد اشتغال پایدار، دسترسی آزاد به دریا، آسان بودن و کم هزینه بودن صید غیرمجاز، بازدارنده نبودن قوانین و مقررات مربوط به مقابله با صیادان غیرمجاز، نبود ساز و کار‌های قانونی قوی برای جلوگیری از صیادی غیرمجاز، ناکافی بودن منابع مالی و امکانات و تجهیزات حفاظت از منابع و یگان حفاظت از منابع سازمان شیلات ایران و… برشمرد.

    وی با ابراز نگرانی از بروز این مخاطرات تاکید کرد: ذخایر ژنتیکی و زیستی آبزیان قابل آزمون و خطا نیستند. از این رو هر گونه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی پیرامون صدور مجوز صید باید طبق قانون بعد از مطالعات پژوهشی و تعیین میزان ذخایر قابل برداشت و حد اقتصادی میزان صید انجام شود.

    بهمنی با اشاره بر ضرورت کاهش فشار و بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آبزی گفت: توسعه فعالیت‌های آبزی‌پروری در کشور که از برنامه‌های پیش روی سازمان شیلات ایران و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است، می‌تواند به کاهش این فشار منجر شود.

    وی افزود: سازمان شیلات ایران متولی نظارت، بهره‌برداری و صدور مجوز هرگونه فعالیت صید و صیادی در کشور است و با توجه به اینکه اخیرا سایر دستگاه‌ها نسبت به صدور مجوز صید بدون لحاظ شرایط علمی و تخصصی اقدام کرده‌اند، این موسسه مخالف صدور مجوز بدون ضابطه صید و صیادی برای صیادان غیر مجاز توسط دیگر دستگاه‌ها به غیر از سازمان شیلات ایران است.

    بهمنی در ادامه گفت: بر اساس قانون حفاظت و بهره‌‍برداری از منابع آبزی، هیچ شخص حقیقی یا حقوقی نمی‌تواند بدون کسب پروانه معتبر مبادرت به بهره‌برداری از ذخایر کند و شرایط صدور، تعلیق، ابطال و. بر اساس آیین نامه اجرایی این قانون تعیین می‌شود.

    رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی بیان کرد: ضروری است سازمان شیلات ایران به‌عنوان مرجع تخصصی صدور مجوز‌های صیادی باقی بماند تا با اعمال اصول و معیار‌های ناشی از مطالعات انجام شده از بروز خسارت‌های جبران ناپذیر گفته شده، جلوگیری شود.

    سرویس خبری: دام طیور و آبزیان 
    منبع: خبرگزاری صدا و سیما
    برچسب ها: آبزیآبزیاندام طیور و آبزیانشیلاتصیدصید بی رویهماهی
    پست قبلی

    رشد تولید در محصولات شیلات و آبزی پروری

    پست بعدی

    تولید پسته رفسنجان امسال دوبرابر می شود

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران
    اخبار دام طیور و آبزیان

    فرصت یک‌ماهه واردات نهاده‌های دامی آغاز شد

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲, ۱۴۰۴
    0

    طبق مصوبه جدید ستاد بحران وزارت جهاد کشاورزی، بازرگانان می‌توانند برای کالاهای فاقد ثبت سفارش موجود روی آب، در سقف...

    بیشتر بخوانید
    طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

    سرمایه گذاری در حوزه آبزیان تضمین کننده توسعه دریایی

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴
    بیماری‌ها و ریسک‌های اقتصادی در صنعت پرورش ماهی؛ چالش‌های بزرگ آبزی‌پروری

    بیماری‌ها و ریسک‌های اقتصادی در صنعت پرورش ماهی؛ چالش‌های بزرگ آبزی‌پروری

    خرداد ۲۲, ۱۴۰۴
    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    تولید پسته رفسنجان امسال دوبرابر می شود

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    صدور مجوز مشروط احداث شهرک دامپروری در شهرستان بناب

    ۷۰ هزار راس دام سنگین آماده کشتار وجود دارد

    خرداد ۳, ۱۴۰۴
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    استرالیا گندم اضافی آورد!

    استرالیا گندم اضافی آورد!

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    نانوایی‌های سنتی و صنعتی در حال تامین نان مردم؛ کمبود نان نداریم

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴
    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    قیمت برنج در ژاپن کنترل‌ناپذیر ماند

    خرداد ۱۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.