دوشنبه 29 اسفند 1401
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    راه اندازی روستا بازار در آذربایجان شرقی برای حذف دلالان کشاورزی

    راه اندازی روستا بازار در آذربایجان شرقی برای حذف دلالان کشاورزی

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    کشت ۹۰ درصدی گندم و جو در دیمزارهای کشور

    ۳ ماده مفید برای مهار سرطان

    سبزیجات در انگلیس سهمیه بندی شد

    با مصرف روزانه این میوه با چربی خون و آلزایمر خداحافظی کنید | کدام میوه برای چربی خون مفید است

    با مصرف روزانه این میوه با چربی خون و آلزایمر خداحافظی کنید | کدام میوه برای چربی خون مفید است

    راهکار محدودیت کشت و صادرات هندوانه چیست؟

    راهکار محدودیت کشت و صادرات هندوانه چیست؟

    افزایش ریسک ابتلا به نقرس با سندرم متابولیک

    افزایش ریسک ابتلا به نقرس با سندرم متابولیک

    رییس مجلس: جبهه اقتصادی را باید با حضور مردم فتح کرد

    رییس مجلس: جبهه اقتصادی را باید با حضور مردم فتح کرد

    تولیدات گلخانه‌ای هرمزگان ۲ برابر افزایش یافت

    تولیدات گلخانه‌ای هرمزگان ۲ برابر افزایش یافت

    استانداران مراقب اعمال صحیح نظارت اتحادیه‌های صنفی بر بازار باشند

    استانداران مراقب اعمال صحیح نظارت اتحادیه‌های صنفی بر بازار باشند

    آغاز روند توزیع ۳۰ تن میوه سیب و پرتقال طرح تنظیم بازار در شهرستان دماوند

    آغاز روند توزیع ۳۰ تن میوه سیب و پرتقال طرح تنظیم بازار در شهرستان دماوند

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه نخست سرویس های خبری اخبار آشپزی

    طرز تهیه ۳ نوع آش مخصوص برای چهارشنبه‌سوری

    پخت آش در چهارشنبه سوری آخرین چهارشنبه سال مرسوم است. در این مطلب روش درست کردن چند نوع آش مخصوص این روز را می‌خوانید.

    توسط مهتا زرین
    23 اسفند 1401
    در اخبار آشپزی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    طرز تهیه ۳ نوع آش مخصوص برای چهارشنبه‌سوری
    491
    اشتراک گذاری‌
    1.4k
    بازدید
    Share on FacebookShare on Twitter

    به گزارش همشهری آنلاین، در روز چهارشنبه سوری پختن آش بین مردم بسیاری از استان‌ها مرسوم است که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

    آش ابودردا

    در گذشته رسم بود که در روز چهارشنبه سوری آش ابودردا را به صورت دسته جمعی می‌پختند. گروهی از زنان همسایه یا فامیل دور هم جمع می‌شدند و با شور و شوق این آش را می‌پختند. پخت این آش در شیراز و خراسان بسیار مرسوم است. در برخی نقاط نیز به این آش گوشت قلقلی اضافه می‌کنند؛ این توپ‌های قلقلی گوشت را به نیت تک تک افراد خانواده در این آش می‌ریختند و نیت می‌کردند که همیشه سلامت بمانند. معمولا با پخت این آش شفای بیماران را هم می‌خواهند. طرز تهیه این آش هم شبیه آش رشته است.

    مواد لازم

    سبزی آش: یک و نیم کیلوگرم

    نخود گرد: ¼ لیوان

    لوبیا چیتی: ¼ لیوان

    عدس: یک لیوان

    رشته آش: ۳۰۰ گرم

    کشک: ۲ لیوان

    نعنا خشک: ۴ قاشق غذاخوری

    سیر داغ: ۵ قاشق غذاخوری

    پیاز بزرگ: ۵ عدد

    روغن مایع: به مقدار لازم

    طرز تهیه آش ابودردا

    ۱. از شب قبل حبوبات را خیس کنید. بعد از گرفته شدن نفخ حبوبات، آن دسته از حبوباتی که زمان پخت بیشتری دارند را زودتر بپزید و بعد بقیه حبوبات را اضافه کنید.

    ۲. پیازها را نازک و خلالی خرد و پیازداغ آماده کنید.

    ۳. وقتی که حبوبات کاملا پخته شد، آن‌ها را با هم مخلوط و سبزی آش را با پیاز داغ اضافه کنید. صبر کنید سبزی آش ابودردا خوب بپزد.

    ۴. در بیست دقیقه پایانی پخت آش، رشته آش و کشک را به آش ابودردا اضافه کنید و اجازه دهید آش خوب جا بیفتد.

    ۵. نمک آش ابودردا را بعد از ریختن کشک و رشته آش اضافه کنید تا شور نشود.

    ۶. در پایان یک قاشق غذاخوری نعنا داغ به آش ابودردا اضافه و چند دقیقه بعد شعله را خاموش کنید. روی آش ابودردا چهارشنبه سوری را با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

    ۷. در خراسان جنوبی آش ابودردا را با گوشت چرخ کرده قلقلی درست می‌کنند. اگر دوست دارید آش ابودردا چهارشنبه سوری مجلسی‌تری داشته باشید گوشت چرخ‌کرده مخلوط را به صورت قلقلی درست کنید و در ۵ دقیقه پایانی پخت به آش ابودردا اضافه کنید.

    آش چهل گیاه

    آش چهل گیاه متعلق به مازندران است که بیشتر برای چهارشنبه سوری پخته می‌شود.

    مواد لازم

    چغندر: ۳۰۰ گرم

    جو: یک چهارم لیوان

    باقالی: یک سوم لیوان

    عدس: یک چهارم لیوان

    برنج معمولی: یک لیوان

    سبزی مازندرانی شامل زلنگ، اناریجه، پونه، نعنا، سیر، گشنیز، گزنه : یک کیلو

    لوبیا و نخود: یک سوم لیوان

    ماش: یک چهارم لیوان

    گندم: یک چهارم لیوان

    ترشی آش : به میزان لازم

    نمک، فلفل، آب، شکر: به میزان لازم

    طرز تهیه آش چهل گیاه

    ۱. چغندر را پوست و به میزان دلخواه خرد کنید. سبزی‌های پاک شده را بشویید و ساطوری کنید.

    ۲. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و به همراه برنج شسته شده درون قابلمه بریزید. چغندرهای خرد شده را به مواد اضافه کنید و روی آن را مقداری آب بریزید. بگذارید برای ۲ الی ۳ ساعت بپزد.

    ۳. سپس سبزی‌های خرد شده را درون قابلمه بریزید و در صورت نیاز به آن مقداری آب اضافه کنید.

    ۴. سپس ترشی‌های لازم برای آش را که معمولا یکی یا ترکیبی از آبغوره، سرکه، آب نارنج، آب انار ترش، آب گوجه سبز و شیره ازگیل است اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد بپزند. به جای آب انار و آب گوجه سبز و شیره انگور می‌توانید از رب انار ترش هم استفاده کنید. میزان ترشی مواد بسته به ذائقه خودتان است. اما رب انار در این آش باید به میزانی باشد که طعم انار در آن مشخص باشد. مقدار هر ترشی را ته یک فنجان در نظر بگیرید و اضافه کنید. سپس از آش بچشید و هر کدام را با توجه به ذائقه خود بیشتر کنید. در صورتی که آش ترشی بیشتری داشت، می توانید از مقداری شکر نیز استفاده کنید. آش با این روش آماده است. نوش جان.

    طرز تهیه ۳ نوع آش مخصوص برای چهارشنبه سوری

    آش هفت میوه

    این آش در اردبیل و تبریز بسیار معروف است.

    مواد لازم

    رشته آش:۳۵۰ گرم

     کوفته قلقلی ریز با گوشت چرخ کرده و پیاز و نمک و فلفل: ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم

     قیسی زردآلو، آلو زرد، آلوچه، گوجه سبز: از هر یک ۶ الی ۷ عدد

     آلبالو: یک چهارم پیمانه

     چغندر خرد شده: ۲ عدد

     نخود و لوبیا: از هر یک ۱/۳ پیمانه

     عدس: نصف پیمانه

     رب گوجه فرنگی:۱ قاشق غذاخوری

    نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

    سرکه: به مقدار لازم

    پیاز داغ و نعناع داغ: به مقدار لازم

    طرز تهیه آش هفت میوه

    ۱. حبوبات را از قبل خیس کنید و بعد با کمی آب و نمک و خوب بپزید.

    ۲. سپس پیاز داغ درست کنید و کمی رب گوجه بزنید و تفت بدهید.

    ۳. حبوبات پخته و میوه‌ها را که قبلا خوب شسته و خیس کرده‌اید همراه کوفته قلقلی‌ها با کمی آب یا آب گوشت یا آب مرغ اضافه کنید. می‌توانید از عصاره‌های گوشت یا مرغ استفاده کنید. اگر از عصاره‌ها استفاده می‌کنید مراقب نمک آنها باشید تا آش‌تان شور نشود.

    ۴. زمانی که میوه‌ها نرم شدند و پختند، رشته را بریزید. آش را گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.

    ۵. سپس آش را با کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و کوفته قلقلی تزیین ونوش جون کنید.

    سرویس خبری: اخبار آشپزی
    منبع: همشهری آنلاین
    برچسب ها: آشپزیتغذیهچهارشنبه سوریدستور پخت
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    مهتا زرین

    مهتا زرین

    مربوطه پست ها

    خوراکی‌ها و غذاهای خوشمزه شب چهارشنبه‌سوری
    اخبار آشپزی

    خوراکی‌ها و غذاهای خوشمزه شب چهارشنبه‌سوری

    توسط مهتا زرین
    23 اسفند 1401
    0

    به گزارش همشهری آنلاین، جشن‌ چهارشنبه بین ما ایرانیان بسیار محبوب است؛ برای همین ایرانیان هنوز هم این جشن را...

    ادامه مطلب
    ترکیبات آجیل مشکل‌گشا برای چهارشنبه‌سوری | آجیل هفت مغز شامل چیست

    ترکیبات آجیل مشکل‌گشا برای چهارشنبه‌سوری | آجیل هفت مغز شامل چیست

    23 اسفند 1401
    کیک پودینگ لیمویی

    کیک پودینگ لیمویی

    22 اسفند 1401
    موساکا

    موساکا

    22 اسفند 1401

    پربازدیدها

    هیچ محتوایی در دسترس نیست

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی/ آخرین اخبار « بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران » ، بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی + کتابچه کنگره

    اعلام اسامی برندگان مسابقه جدول کلمات متقاطع ایفتاتی آی/دیماه 99

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    eRasaneh_Trustseal(88439, true);

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    eRasaneh_Trustseal(88439, true);

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود

    Add New Playlist