شنبه 20 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    رژیم غذایی گیاهی باعث کاهش فشار خون میشود

    ۹ توصیه غذایی برای کنترل فشارخون/ حذف نمکدان از سفره

    کاهش مصرف کربوهیدرات های صبحانه برای دیابتی ها مفید است

    کاهش مصرف کربوهیدرات های صبحانه برای دیابتی ها مفید است

    دلایل روانشناختی اضافه وزن و چاقی در پاندمی کووید ۱۹

    یک عامل مهم در جلوگیری از کاهش وزن

    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد

    واردکنندگان سموم کشاورزی مدیریت باغات را به دست گرفته‌اند

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    تهدید بازار پسته ایران از سوی آمریکا

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم توسط شرکت‌های تعاون روستایی

    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    حمایت وزارت جهاد کشاورزی از دستاوردهای فناورانه سازمان انرژی اتمی

    حمایت وزارت جهاد کشاورزی از دستاوردهای فناورانه سازمان انرژی اتمی

    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    نشاء کاری ۹۸ درصدی شالیزارهای گیلان

    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    بیش از ۱۵۰هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    صف‌های طولانی نان و کلافگی مردم

    در روزهایی که پیک پنجم کرونا مشهد را فراگرفته است و با شدت زیادی در میان مردم می‌تازد و سلامت شهروندان را به خطر انداخته است، صف‌های طولانی و ازدحام جمعیت درمقابل نانوایی‌ها و تامین نان را به دغدغه‌های مردم این شهر افزوده است. به‌گونه‌ای که در سطح شهر مشهد کمتر مغازه نانوایی به چشم می‌خورد که مقابل آن صف طولانی وجود نداشته باشد.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    26 تیر 1400
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    مردم برای تهیه نان باید مدت زمانی طولانی در مقابل نانوایی‌ در هوای گرم و بدون رعایت  فاصله اجتماعی مناسب منتظر بمانند. گاهی اوقات نیز تضمینی برای اینکه به همه افراد نان برسد وجود ندارد. طوری که اگر مشتری دیرتر برای تهیه نان اقدام کند، با توصیه نانوا مبنی بر «رفتن» و «منتظر نماندن» مواجه خواهند شد. مواجهه با صف‌های طولانی در محلات پایین شهر مشهد به مراتب بیشتر به چشم می‌خورد.

    به منظور بررسی میدانی وضعیت نانوایی‌ها به نقاط مختلفی در مشهد سر زدیم. مقصد اول ما منطقه سیدی است.

    به نزدیکی یک نانوایی می‌رسیم. ازدحام جمعیت و شلوغی در مقابل نانوایی‌ها از فاصله صدمتری هم به راحتی دیده‌ می‌شود. تنها دو کارگر در نانوایی کار می‌کنند. یکی از کارگران مشغول تهیه خمیر و قرار دادن آن در تنور و دیگری با سرعت بالایی در حال بیرون آوردن نان از تنور و پاسخگویی به مشتریان است. دقایقی منتظر ماندیم تا بتوانیم چند سوالی از او بپرسیم. زمانی که متوجه شد مشتری نیستیم و از او سوال داریم با تندی جواب داد: الان وقت نداریم. وضعیت را که می‌بینید. حتی نمی‌توانیم به مشتری‌های خود پاسخگو باشیم. چند نانوایی دیگر در شهر نیز همین وضعیت را دارند.

    به  سراغ نانوایی دیگری در منطقه قاسم‌آباد می‌رویم. یک نانوا در مورد مشکلات تهیه آرد و شلوغی نانوایی‌ها بیان می‌کند: نانوایی ما دولتی نیست و نان را به صورت آزاد به مشتریان می‌دهیم. در این موقع از روز سرمان خلوت‌تر است، اما اگر نانوایی‌های دولتی شلوغ‌تر باشد اینجا نیز غلغله خواهد شد.

    نانوایی‌های آزاد در تهیه آرد مشکل دارند و سهمیه آرد این نانوایی‌ها را کم کرده‌اند

    وی ادامه می‌دهد: نانوایی‌های آزاد در تهیه آرد مشکل دارند و سهمیه آرد این نانوایی‌ها را کم کرده‌اند. علاوه بر مشکل آرد مشکل کارگر نیز هست. کارگران با حقوق ناچیز نانوایی حاضر به کار نمی‌شوند و کارگر برای نانوایی پیدا نخواهد شد.

    این نانوا مشکلات نانوایان در مشهد را کمبود آرد و مزد کارگر بیان و تصریح می‌کند: اگر قیمت نان را زیاد نمی‌کنند حداقل هزینه‌های دیگر برای تولید نان کم شود تا قیمت نان برای ما و مردم مناسب بماند. برای مثال قیمت خمیر مایع هر روز گران‌تر از دیروز می‌شود. هر قالب خمیرمایع را به قیمت ۱۰ هزارتومان خریداری می‌کنیم.

    بیشتر از تعداد معینی نمی‌توانیم نان بخریم زیرا ممکن است درگیری رخ دهد

    شهروندان نیز از وضعیت عرضه و کمبود نان گلایه دارند. یکی از افرادی که ساکن محله گلشهر است نیز  ادعا می‌کند: مدت زمان طولانی در صف نانوایی منتظر می‌مانم. برای اینکه به همه نان برسد کمتر از نیاز خود نان تهیه می‌کنم. بیشتر از تعداد معینی نمی‌توانیم نان بخریم زیرا ممکن است درگیری رخ دهد.

    وی ادامه می‌دهد: حتی روزی بوده است که به پنج الی هفت نانوایی سر زده‌ام ولی نتوانستم نانی تهیه کنم و مانده بودم که از کجا نان گیر بیاورم.

    در حال حاضر فرقی بین نانوایی دولتی و غیردولتی وجود ندارد و تمام نانوایی‌ها شلوغ هستند

    یکی از ساکنین محله کارمندان واقع در بلوار شهید رستمی می‌گوید: قبلا نانوایی آزاد (نیمه یارانه‌ای) خلوت‌تر از دولتی بود و به راحتی می‌توانستیم در صورت شلوغی نانوایی دولتی، نان را از نانوایی آزاد تهیه کنیم. ولی در حال حاضر فرقی بین نانوایی دولتی و غیردولتی وجود ندارد و تمام  نانوایی‌ها شلوغ هستند. به هر نانوایی که سر می‌زنیم ۱۰ الی ۱۵ نفر در صف ایستاده‌اند. نانوایی دولتی نیز بیشتر از ۵۰۰۰ تومان نان نمی‌فروشد.

    وی با بیان اینکه «از ساعت ۱۹:۳۰ دیگر نانوایی دولتی نان ندارد»، بیان می‌کند: گذشته از این موارد نانوایان محله‌ ما زمان پخت نان را خیلی کمتر از گذشته کرده‌اند و برخی دیگر به‌طور کلی تعطیل می‌کنند و زمانی که علت را جویا می‌شویم، می‌گویند آرد نداریم.

    گاهی منتظر ماندن بیهوده است و در آخر نانی به افراد انتهای صف نمیرسد

    این شهروند ادامه می‌دهد: برای تهیه سه عدد نان باید حداقل یک ساعت در صف نان منتظر باشیم و گاهی نیز ممکن است این منتظر ماندن بیهوده باشد و در آخر نانی به افراد انتهای صف نرسد.

    در همین رابطه با مصطفی کشتگر، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در خصوص تجمع نانوایان در مشهد و علت این نابسامانی و شلوغی در نانوایی‌های سطح شهر مشهد گفت‌وگو داشته‌ایم. کشتگر در این خصوص اظهار می‌کند: با توجه به اینکه مشکلات نانوایان به خصوص در حوزه کارگری به شدت زیاد شده است و نمود پیدا کرده است بنابراین هم نانوایان و هم کارگران پیگیر مطالبات خود هستند. این روزها رفت و آمد نانوایان در اتحادیه با افزایش مشکلات آن‌ها بیشتر شده است.

    وی در رابطه با نرخ نان بیان می‌کند: آخرین نرخ مصوب نان مربوط به آبان ۹۸ است و از آن به بعد دیگر قیمت نان تغییر نکرده است. ۲۱ ماه از آن تاریخ گذشته است.

    قیمت عوامل تشکیل دهنده نان به جز آرد ۱۰۰ الی ۳۰۰ درصد افزایش داشته است

    رئیس اتحادیه نانوایان مشهد با بیان اینکه «در تولید هر نان ۲۰ الی ۳۰ عامل دخیل است که قیمت تمام شده نان را تشکیل می‌دهند»، ادامه می‌دهد: در حال حاضر قیمت تمام مواد تشکیل دهنده نان  به جز آرد افزایش پیدا کرده است. قیمت آرد تنها ۲۵ درصد قیمت نان را تشکیل می‌دهد. دیگر فاکتورها که ۷۵ درصد  قیمت نان را شامل می‌شوند ۱۰۰ الی ۳۰۰ درصد افزایش داشته‌اند. ولی قیمت نان ثابت مانده است و تغییری نکرده است.

    رئیس اتحادیه نانوایان مشهد تصریح می‌کند: با بخشی از این افزایش هزینه‌ها می‌توان کنار آمد، ولی دستمزد کارگر دست نانوا نیست. شورای عالی کار دستمزد کارگر را تعیین می‌کند. امروز کارگر نانوایی حتی یک سوم کارگر ساختمانی هم دستمزد نمی‌گیرد. تا زمانی که نرخ نان افزایش پیدا نکند، مصوبه شورای عالی کار را نیز نمی‌توانیم اجرا کنیم.

    تقاضای کاذبی برای درخواست نان برای تغذیه دام به‌وجود آمده است

    کشتگر در رابطه با علل شلوغی صف‌های مقابل نانوایی‌ها بیان می‌کند: بخشی از این شلوغی‌ها به دلیل افزایش مصرف نان مردم است که اخیرا بیشتر شده است و این امر را نمی‌توان کتمان کرد. دلیل دیگر این است که تقاضای کاذبی برای درخواست نان به‌وجود آمده است که مشتری نان را برای استفاده دام خریداری می‌کند؛ چرا که نان گزینه مناسب‌تری به جای نهاده‌های گران شده است.

     از عوامل ازدحام در نانوایی‌ها قطعی برق و نبودن کارگر است

    وی علت دیگر این ازدحام را قطعی برق و نبودن کارگر عنوان کرد و افزود: زمانی که برق یک منطقه می‌رود، منطقه مجاور آن شلوغ می‌شود. علت دیگر دلیل نبودن کارگر است؛ چراکه نانوایان برخی از کارگرها را تعدیل  و برخی دیگر نانوایی‌ را تعطیل کرده‌اند. روند تولید نان یک نانوایی با سه الی پنج تا کارگر کندتر می‌شود و در نهایت صف‌های خرید نان طولانی‌تر می‌شود.

    رئیس اتحادیه نانوایان مشهد ادامه می‌دهد: نانوا بیشتر از سهمیه خود نمی‌تواند آرد بخرد و با همین سهمیه که به آن نانوایی تعلق می‌گیرد، باید نان را تولید کند.

    اقدامات مناسبی در زمینه نحوه تخصیص و افزایش سهمیه آرد در استان انجام نشده است

    همچنین سید حسن حسینی، رئیس انجمن صنفی کارخانجات آرد استان‌های خراسان نیز در این زمینه اظهار می‌کند:  با پدیده افزایش جمعیت در مشهد مواجه هستیم. با توجه به اینکه در فصل تابستان هستیم و علی‌رغم وجود کرونا ورود زائرین به مشهد کم نشده است.

    وی می افزاید: همچنین در زمینه نحوه تقسیم، تخصیص و افزایش سهمیه آرد اقدامات مناسبی در استان انجام نشده است.

    چند نرخی بودن قیمت آرد مشکلات زیادی را به وجود آورده است

    همچنین رئیس انجمن صنفی کارخانجات آرد استان‌های خراسان درمورد علت ازدحام در مقابل نانوایی‌ها بیان می‌کند: چند نرخی بودن قیمت آرد مشکلات زیادی را به وجود آورده است. برای مثال یک نانوایی آرد خود را کیلویی ۸۱۵ تومان و نانوایی دیگری این آرد را با بیش از ۱۲۰۰ تومان دریافت می‌کند. ناهماهنگی در بخش عرضه و تقاضا این مشکلات را به وجود آورده است.

    یادرآور می‌شود چندی پیش  محمدرضا هاشمی، فرماندار مشهد در تاریخ ۱۴ تیرماه در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان مشهد گفته بود: مشکلات آرد و نان مشهد باید به سرعت رفع شود، نان قوت غالب مردم است و همه مدیران ذیربط باید رفتار مسوولانه در رفع نارضایتی‌های مردم در این زمینه داشته باشند.

    با توجه به اهمیت نان در سبد غذایی مردم رفع مشکلات مربوط به آرد و نان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همچنین از آنجاییکه مشهد در حال حاضر در پیک پنجم قرار دارد به نظر می‌رسد مسئولین باید هر چه سریعتر نسبت به رفع این مشکلات اقدام کنند تا بیش از این جان مردم در معرض مخاطره قرار نگیرد.

    سرویس خبری : اقتصاد و بازار

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: اقتصاد و بازارامنیت غذاییصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاگندم
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    ریحانه آزادفلاح

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند
    اخبار اقتصاد و بازار

    تهدید بازار پسته ایران از سوی آمریکا

    توسط هستی محمدمهدی پور
    18 خرداد 1402
    0

    مهدی طبیب زاده اظهار کرد: استان کرمان به عنوان اصلی‌ترین تولیدکننده پسته و خرمای کشور در سال‌های گذشته جدای از...

    بیشتر بخوانید
    ‌محموله ذرت‌ غیراستاندارد در بندر امام (ره) در حال خروج از کشور است

    وضعیت واردات اقلام خوراکی در دو ماه نخست ۱۴۰۲

    18 خرداد 1402
    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    چرا توزیع مرغ منجمد در خوزستان متوقف شده است؟

    18 خرداد 1402
    هوشمند سازی توزیع مرغ منجر به حذف دلالان می‌شود

    تداوم توزیع روزانه ۱۲۰۰ تن گوشت مرغ در استان تهران/ برخورد با گران‌فروشان

    17 خرداد 1402

    پر بازدیدها

    تغذیه مادران باردار چگونه باشد/ تبعات حذف نان و برنج

    برای کاهش استرس چی بخوریم؟

    28 اردیبهشت 1402
    تولید ۷۰ میلیون قوطی شیرخشک در صورت تامین ارز/ تبدیل الگوی خرید از قوطی به کارتن

    تولید ۷۰ میلیون قوطی شیرخشک در صورت تامین ارز/ تبدیل الگوی خرید از قوطی به کارتن

    25 اردیبهشت 1402
    قرارداد غلات دریای سیاه ۲ ماه دیگر تمدید شد

    قرارداد غلات دریای سیاه ۲ ماه دیگر تمدید شد

    28 اردیبهشت 1402
    تولید ۲۵ درصد از نهاده دامی مورد نیاز کشور در داخل

    تولید ۲۵ درصد از نهاده دامی مورد نیاز کشور در داخل

    6 خرداد 1402
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    ایرانی ها ۲ برابر مردم دنیا نمک می خورند

    31 اردیبهشت 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود