دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    سپری نادیدنی برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری‌ها

    فناوری جدید محققان سنگاپوری، با بهره‌گیری از نانوذرات هدفمند، ورود باکتری‌ها از منافذ برگ را مسدود می‌کند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    سپری نادیدنی برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری‌ها

    در حالی که تغییرات اقلیمی موجب گسترش سریع‌تر بیماری‌های گیاهی در سراسر جهان شده‌اند، گروهی از پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) راهکاری نوآورانه برای تقویت سیستم دفاعی گیاهان ارائه کرده‌اند؛ اسپری نانویی هوشمندی که با هدف‌گیری دقیق منافذ برگ (روزنه‌ها)، مانع ورود عوامل بیماری‌زا شده و از بروز آلودگی پیشگیری می‌کند.

    این دستاورد حاصل تحقیقات گروهی به رهبری تدریک لو (Tedrick Lew)، استادیار مهندسی شیمی و زیست‌مولکولی در دانشکده طراحی و مهندسی دانشگاه ملی سنگاپور است. ذرات نانویی مورد استفاده در این اسپری که با نام «سندز» (SENDS، مخفف Stomata-targeting Engineered Nanoparticles) شناخته می‌شوند، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که دقیقاً روی روزنه‌های برگ بنشینند و با آزادسازی ترکیبات ضدباکتری طبیعی، مانع ورود پاتوژن‌ها شوند.

    به گفته‌ی دکتر لو، روزنه‌های برگ همچون دروازه‌هایی هستند که ضمن تبادل گازها، امکان ورود عوامل بیماری‌زا را نیز فراهم می‌کنند. اما نانوذرات سندز همچون کلیدی طراحی شده‌اند که به طور خاص با این روزنه‌ها درگیر می‌شوند:

    «این ذرات طوری طراحی شده‌اند که به‌طور انتخابی به روزنه‌ها بچسبند، درست مثل قفلی که تنها به کلید خاصی واکنش نشان می‌دهد. پس از قرار گرفتن روی این نواحی، مواد ضدباکتری را به آرامی آزاد می‌کنند و عملاً از ورود پاتوژن‌ها جلوگیری می‌شود.»

    نتایج این پژوهش در مجله علمی Nature Communications منتشر شده است. بر اساس آمار سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، بیماری‌های گیاهی سالانه حدود ۲۲۰ میلیارد دلار خسارت به محصولات کشاورزی جهان وارد می‌کنند. گرمایش زمین و تغییر الگوهای بارندگی، فرصت گسترش بیماری‌ها و آفات را افزایش داده و اثربخشی روش‌های سنتی را با چالش مواجه کرده‌اند.

    دکتر لو در این‌باره توضیح می‌دهد: تغییرات اقلیمی کنترل بیماری‌های گیاهی را دشوارتر کرده است. به ابزارهای هوشمندتری نیاز داریم که به شکل دقیق و پایدار، خود گیاه را قادر به دفاع از خود کنند.

    در حالی‌که سموم شیمیایی رایج معمولاً سطح گیاه را به‌طور کامل می‌پوشانند و می‌توانند اکوسیستم اطراف را دچار آسیب کنند، فناوری سندز دقیقاً همان جایی را هدف می‌گیرد که نیاز به محافظت دارد. این ویژگی نه تنها از هدررفت مواد جلوگیری می‌کند، بلکه آسیب به موجودات مفید محیط را نیز کاهش می‌دهد.

    ترکیب اصلی این نانوذرات از عنصر روی ساخته شده است؛ ریزمغذی‌ای که پیش‌تر نیز در کودهای کشاورزی استفاده می‌شد. این ذرات ساختار متخلخلی دارند که به آن‌ها امکان می‌دهد ترکیبات ضدباکتری را حمل کنند. پس از اسپری شدن، ذرات به‌تدریج تجزیه می‌شوند و محتویات خود را آزاد می‌کنند، در حالی که عملکردهای طبیعی گیاه مانند فتوسنتز یا تنفس، تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.

    از نظر کاربرد نیز این فناوری کاملاً با روش‌های رایج قابل تطبیق است. اسپری نانویی سندز به‌صورت محلول در آب تهیه می‌شود و همچون سایر محلول‌های کشاورزی قابل استفاده است.

    در آزمایش‌ها، گیاهانی که با نانوذرات سندز تیمار شده بودند، ۲۰ برابر مقاومت بیشتری در برابر عفونت‌های باکتریایی نسبت به گیاهان با تیمارهای غیرهدفمند نشان دادند. این اسپری روی طیف متنوعی از گیاهان خوراکی از جمله سبزیجات برگی مانند پاک‌چوی، لوبیا، برنج و جو مؤثر واقع شده و حتی پس از بارندگی نیز روی برگ‌ها باقی مانده است؛ موضوعی که به کاهش شست‌وشوی مواد شیمیایی و آلودگی محیطی کمک می‌کند.

    لو در پایان تأکید می‌کند: هدف ما پیشگیری از آلودگی، پیش از شروع آن است. با مسدود کردن دقیق دروازه‌های ورود باکتری‌ها، گیاه را بدون غرق کردن در مواد شیمیایی محافظت می‌کنیم.

    به نقل از ستاد نانو، پژوهشگران معتقدند فناوری سندز می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از محصولات کشاورزی تطبیق یابد و حتی در آینده برای انتقال سموم یا ترکیبات RNAمحور نیز مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این راهکار برای بیشتر مناطق کشاورزی جهان قابل استفاده خواهد بود. گرچه آزمایش‌های میدانی و توسعه‌های بیشتر هنوز در پیش است، اما این فناوری نوید می‌دهد که ضمن کاهش وابستگی کشاورزان به مواد شیمیایی مضر، مقاومت گیاهان را افزایش داده و گامی مؤثر در جهت تأمین امنیت غذایی و حفظ محیط زیست باشد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:ایسنا

    برچسب ها: بیماریفناوری نانوگیاهان
    پست قبلی

    پرداخت ۱۵ همت از مطالبات گندمکاران/ ۷۷ درصد باقی مانده است

    پست بعدی

    تولید گوشت کشور مصرف سالانه بازار را پاسخ می‌دهد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    وحید صباغ در گفت و گو، اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می‌شد اما طی چند سال...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    تولید گوشت کشور مصرف سالانه بازار را پاسخ می‌دهد

    پر بازدیدها

    «معجزه آبخیزداری»|ذخیره سازی آب در زیر زمین/ نظر مفسرین قرآن کریم در این باره چیست؟

    اعلام برنامه‌هایی برای عبور از بحران آب در بخش کشاورزی / افزایش بهره‌وری ضروری است

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه ۸ هزارتن مرغ در سطح کشور

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    عرضه مرغ گرم تا ۱۰۸ هزارتومان منطقی است

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    سوال نماینده کبودرآهنگ از وزیر جهاد کشاورزی اعلام وصول شد

    هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری برای امنیت ملی است

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.