پنجشنبه, آبان ۲۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    واردات برنج ممنوع شد

    قیمت برنج پرواز کرد | قیمت برنج فجر و شیرودی هم جهش کرد

    معاون خدمت تجاری سازمان توسعه تجارت ایران تأکید کرد: توسعه زیرساخت‌های دریایی و پنجره واحد، اولویت صادرات میگو

    معاون خدمت تجاری سازمان توسعه تجارت ایران تأکید کرد: توسعه زیرساخت‌های دریایی و پنجره واحد، اولویت صادرات میگو

    معاون فناوری بانک مرکزی: نیازی به افتتاح حساب جدید برای خرید یارانه‌ای نان نیست

    مردم و نانوایان از کیفیت آرد و نان ناراضی‌اند/ لزوم تصمیم‌گیری قاطع وزرا برای حل چندوجهی بودن متولیان.

    توزیع روزانه ۲۵ تن مرغ منجمد درکهگیلویه و بویراحمد

    توزیع مرغ منجمد با قیمت مصوب برای تنظیم بازار در بویراحمد

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    بازگشت آرامش طی ۲ هفته آینده به بازار نهاده دامی

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    کشت پاییزه چغندرقند در خراسان شمالی از سال آینده

    رفع تصرف از ۲۰ هزار مترمربع اراضی ملی در آستانه اشرفیه

    رفع تصرف از ۲۰ هزار مترمربع اراضی ملی در آستانه اشرفیه

    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    واردات گوشت به ۳۲ هزارتن رسید/ واردات روزانه ۳۰ تن گوشت گرم از پاکستان

    قیمت مرغ به ۱۸ هزار و ۶۰۰ تومان رسید

    کاهش قیمت مرغ در بازار اصفهان / هشدار درباره تخلفات فروشگاهی و تبلیغات فریبنده

    نتایج یک مطالعه نشان می دهد؛ رژیم غذایی کاهش دهنده آهن مغز موجب حفظ عملکرد مغز می شود

    حذف وعده‌های غذایی راه مناسبی برای کاهش وزن نیست

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    رژیم پرچرب ممکن است راز جوان ماندن مغز باشد

    نتایج تازه پژوهش دانشگاه میسوری نشان می‌دهد رژیم کتوژنیک می‌تواند از انرژی مغز محافظت کرده و خطر آلزایمر را کاهش دهد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۲۲, ۱۴۰۴
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۷ راه برای درمان پرخوری

    پژوهشگران دانشگاه میسوری در آمریکا دریافته‌اند که تغییر به یک رژیم پرچرب و کم‌کربوهیدرات معروف به رژیم کتوژنیک ممکن است به بهبود سلامت مغز افرادی کمک کند که در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند.

    این رژیم شامل خوراکی‌هایی مانند ماهی، گوشت، سبزیجات بدون نشاسته، توت‌ها، مغزها، دانه‌ها، تخم‌مرغ و لبنیات پرچرب است. پژوهشگران در حال بررسی‌اند که آیا این نوع تغذیه می‌تواند به حفظ عملکرد مغز و پیشگیری از افت شناختی کمک کند یا نه.

    تمرکز بر ژن APOE4؛ عامل اصلی خطر آلزایمر
    در این مطالعه، پروفسور آی-لینگ لین و کایرا ایوانیچ (دانشجوی دکتری) بررسی کردند که آیا رژیم کتوژنیک برای افرادی با ژن APOE4 قوی‌ترین عامل ژنتیکی آلزایمر دیررس مزیت ویژه‌ای دارد یا خیر.

    در پژوهشی روی موش‌ها، مشخص شد که موش‌های ماده دارای ژن APOE4 هنگام پیروی از رژیم کتوژنیک، تعادل سالم‌تری از باکتری‌های روده و سطوح انرژی بالاتری در مغز دارند؛ اما این تغییرات در موش‌های نر دیده نشد.این یافته‌ها نشان می‌دهد که تأثیر رژیم غذایی ممکن است به جنسیت و ژنتیک فرد بستگی داشته باشد.

    مغز چگونه انرژی می‌گیرد؟
    ایوانیچ توضیح می‌دهد:«مغز معمولاً از گلوکز (قند حاصل از کربوهیدرات‌ها) به‌عنوان سوخت استفاده می‌کند. اما افراد دارای ژن APOE4 به‌ویژه زنان در تبدیل گلوکز به انرژی دچار مشکل هستند و این می‌تواند به کاهش عملکرد مغز منجر شود.»

    او افزود:«در رژیم کتوژنیک، بدن به جای گلوکز، کتون‌ها تولید می‌کند که سوخت جایگزین مغز محسوب می‌شوند. این تغییر ممکن است با حفظ سلامت سلول‌های مغزی، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.»

    تغذیه‌ی دقیق و شخصی‌سازی‌شده
    به گفته‌ی پروفسور لین،«به جای اینکه انتظار داشته باشیم یک رژیم برای همه مؤثر باشد، بهتر است عواملی مانند ژنوتیپ، میکروبیوم روده، جنسیت و سن را نیز در نظر بگیریم.»

    او تأکید کرد که علائم آلزایمر معمولاً پس از ۶۵ سالگی بروز می‌کند و بنابراین بهترین زمان برای مراقبت از مغز، سال‌ها پیش از شروع علائم است.

    همکاری علمی و فناوری پیشرفته
    پژوهش‌ها در مرکز NextGen Precision Health دانشگاه میسوری انجام می‌شود؛ مرکزی که به تجهیزات تصویربرداری پیشرفته و فضاهای تحقیقاتی و بالینی مجهز است. لین می‌گوید:«در اینجا می‌توانیم مراحل تحقیق را از مدل‌های پیش‌بالینی تا آزمایش‌های انسانی در یک مجموعه انجام دهیم. علم واقعی حاصل همکاری تیمی است، نه تلاش انفرادی.»

    انگیزه شخصی پژوهشگر
    ایوانیچ می‌گوید:«وقتی مادربزرگم به آلزایمر مبتلا شد، علاقه‌ام به این حوزه شکل گرفت. حالا خوشحالم که می‌توانم در پژوهشی شرکت کنم که به حفظ سلامت مغز انسان‌ها کمک می‌کند.»

    منبع پژوهش
    عنوان مقاله:

    “Ketogenic Diet Modulates Gut Microbiota–Brain Metabolite Axis in a Sex- and Genotype-Specific Manner in APOE4 Mice”

    منتشرشده در Journal of Neurochemistry، سپتامبر ۲۰۲۵.

    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

    منبع:سلامت نیوز

    برچسب ها: آلزایمررژیم پرچربرژیم غذایی
    پست قبلی

    برای استخوان‌های قوی‌تر: چه بخوریم، چه ورزشی کنیم؟

    پست بعدی

    وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت وارداتی تنظیم بازار فردا اعلام می‌شود

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    نتایج یک مطالعه نشان می دهد؛ رژیم غذایی کاهش دهنده آهن مغز موجب حفظ عملکرد مغز می شود
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    حذف وعده‌های غذایی راه مناسبی برای کاهش وزن نیست

    توسط هانیه سیفی مجد
    آبان ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، حذف وعده‌های غذایی و ایجاد گرسنگی طولانی‌مدت نمی‌تواند منجر به کاهش...

    بیشتر بخوانید
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    قهوه دشمن قلب نیست، بلکه محافظ آن است

    آبان ۲۰, ۱۴۰۴
    آیا پیاز سفید و قرمز ارزش غذایی یکسانی دارند؟

    آیا پیاز سفید و قرمز ارزش غذایی یکسانی دارند؟

    آبان ۲۰, ۱۴۰۴
    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت وارداتی تنظیم بازار فردا اعلام می‌شود

    وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت وارداتی تنظیم بازار فردا اعلام می‌شود

    پر بازدیدها

    مصرف انار استقامت بدن سالمندان را افزایش می‌دهد

    غلامی: برداشت انار ترش از باغات پراکنده شهرستان املش آغاز شد

    مهر ۲۲, ۱۴۰۴
    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    کشت پاییزه چغندرقند در خراسان شمالی از سال آینده

    آبان ۲۲, ۱۴۰۴
    کشت بیش از ۵۰ هزار مترمربع موز در گلخانه‌های یزد

    کشت بیش از ۵۰ هزار مترمربع موز در گلخانه‌های یزد

    آبان ۱۵, ۱۴۰۴
    واسطه‌ها، پاشنه آشیل بازار «گوشت قرمز» کرمانشاه

    تولید بیش از ۱۰۰۰ تن گوشت قرمز در خراسان شمالی

    آبان ۴, ۱۴۰۴
    واسطه‌ها، پاشنه آشیل بازار «گوشت قرمز» کرمانشاه

    قیمت‌گذاری گوشت قرمز تنظیم بازاری توسط ستاد تنظیم بازار انجام شود

    مهر ۲۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.