سه شنبه, آبان ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    تصویب طرح کنترل کیفیت محصولات کشاورزی و فرآورده‌های غذایی در میادین تره‌بار شهرداری تهران/ ممنوعیت ورود ۲۴ محصول به میادین تا رفع ایرادات

    تصویب طرح کنترل کیفیت محصولات کشاورزی و فرآورده‌های غذایی در میادین تره‌بار شهرداری تهران/ ممنوعیت ورود ۲۴ محصول به میادین تا رفع ایرادات

    ماجرای کمبود مجدد شیرخشک نوزاد چیست؟

    تب برفکی و کمبود نهاده‌ها تولید و صادرات شیر خشک را تهدید می‌کند؟

    بازار جهانی «طلای مایع» میراث کهن ایران در اختیار ترکیه است

    بازار جهانی «طلای مایع» میراث کهن ایران در اختیار ترکیه است

    ۱۰ سبزی شگفت انگیز برای کنترل‌ قند خون در دیابت

    ۱۰ سبزی شگفت انگیز برای کنترل‌ قند خون در دیابت

    طلای سرخ» راهبردی برای عبور از خشکسالی در سمنان؛ دولت حمایت می‌کند

    بازار داغ معاملات زعفران در بورس کالای ایران

    ۴۰۰ هزار تن تولید گیاهان دارویی کشور و بلای خام‌فروشی

    ۴۰۰ هزار تن تولید گیاهان دارویی کشور و بلای خام‌فروشی

    ایران بزرگترین تولیدکننده گل محمدی، بدون سهمی در بازار جهانی

    ایران بزرگترین تولیدکننده گل محمدی، بدون سهمی در بازار جهانی

    فست فود، غذایی لذیذ اما خطرناک!

    فست فود، غذایی لذیذ اما خطرناک!

    صادرات ۳.۵ تن خاویار ایران به ۳۰ کشور دنیا/ قطر اولین مشتری

    صادرات ۳.۵ تن خاویار ایران به ۳۰ کشور دنیا/ قطر اولین مشتری

    کاهش ۱۰ درصدی سبوس‌گیری آرد سنگک در همدان

    کاهش ۱۰ درصدی سبوس‌گیری آرد سنگک در همدان

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    تولید ۶۰ درصد محصولات کشاورزی جهان در دیمزار‌ها

    دبیر طرح تولید در دیم زار‌های کشور گفت: ۶۰ درصد از محصولات کشاورزی جهان در اراضی بدون آبیاری و دیمزار‌ها تولید می‌شود.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    مرداد ۲۰, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در ۲۱ استان کشور

    عزیز کریمی دبیر طرح تولید در دیم زار‌های کشور در پاسخ به سوال خبرنگار میز کشاورزی و روستا مبنی بر میزان کشت در اراضی دیم کشور گفت: ۸ و نیم تا ۹ میلیون هکتار اراضی قابل کشت دیم در کشور وجود دارد که سالانه به صورت میانگین در ۶ میلیون هکتار از اراضی کشت انجام و مابقی به صورت آیش رها می‌شود.

    عزیزکریمی افزود: در دنیا حدود ۸۰ درصد اراضی قابل کشت، تحت شرایط بدون آبیاری مدیریت می‌شوند به عبارتی ۲۰ درصد اراضی در دنیا تحت شرایط آبیاری قرار می‌گیرند و حدود ۶۰ درصد از تولیدات محصولات کشاورزی جهان از اراضی است که در آنها آبیاری صورت نمی‌گیرد.

    دبیر طرح تولید در دیم زار‌های کشور در ادامه تصریح کرد: میانگین بارندگی در جهان بالای ۸۰۰ میلی متر است و ایران شرایط متفاوتی دارد. کشور ما در کمربندی خشکی قرار گرفته و میانگین بارندگی کمتر از یک سوم جهان دارد.

    وی افزود: در بلندمدت حدود ۲۴۰ میلی متر میزان بارندگی کشور ما بوده و متأسفانه در ۴ سال گذشته، ۳ سال پیاپی خشکسالی داشتیم سال ۹۹، ۴۰۰ شدیدترین خشکسالی ۵۰ سال گذشته را تجربه کرده ایم و، اما امسال خوشبختانه بعد از ۴ سال به لطف خداوند توانستیم بارندگی در حد نرمال داشته باشیم.

    عزیز کریمی اظهار داشت: در بسیاری از کشور‌های جهان وقتی درباره کشت دیم صحبت به میان می‌آید.

    نیاز آبی از بارندگی، آب سبز تأمین می‌شود مثل مناطق پر باران کشور‌های قاره سبز یا اروپا. ولی برخی از مناطق مثل ایران که بارندگی بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هست، دیم کاری در آنها انجام می‌شود.

    دبیر طرح تولید در دیم زار‌های کشور تصریح کرد: ویژگی مناطق خشک و نیمه خشک تغییرات شدید آب و هوایی بین سال‌های مختلف است، امسال به لطف خدا از فصل بهار به بعد حدود ۱۰۰ میلی متر بارندگی داشتیم و این میزان، کشت‌های پاییزه ما را در دیم نجات میدهد.

    کریمی درباره کشور‌های موفق میزان تولید در دیمزار‌های جهان که هم اقلیم با ایران هستند گفت: یکی از موفق‌ترین کشور‌ها را این زمینه استرالیا است. کشور پهناور استرالیا مناطقی دارد که میزان بارندگی شان شبیه ایران است (یعنی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰، ۳۵۰ میلی متر و بعضا تا ۴۰۰ میلی متر) اقدامات ویژه‌ای که آنها انجام شده است.

    وی افزود: در استرالیا بهره برداری بالای هزار هکتاراست یعنی کشاورزهایشان ۲ هزار هکتار، ۳ هزار، هزار هکتار است و استفاده از مکانیزاسیون در اراضی بزرگ ارزش افزوده بیشتری دارد. از دهه ۸۰ میلادی بعد از خشکسالی‌های پیاپی که در استرالیا صورت گرفت، کشاورزی حفاظتی یا کشت بدون شخم در این کشور اجرایی شد، با هدف: ۱ ـ استفاده بهینه از آب سبز یا بارندگی‌ها ۲ ـ اینکه خاکشان را بهبود ببخشند و مواد عالی خاکشان را ارتقاء دهند و به عبارتی بتوانند بیشترین ذخیره آب را در خاک داشته باشند.

    بگفته کریمی: در استرالیا مهمترین کاری که در این زمینه اجرایی شده، استفاده از روش کشاورزی حفاظتی کشت بدون شخم است، در این روش حفظ بقایا در خاک باقی می‌ماند و به هیچ وجه بقایای خاک را به هم نمی‌زنند و بقایا در سطح خاک به صورت یک پوشش ماده آلی مانده و برای کاهش تبخیر می‌تواند مؤثر باشد.

    وی درادامه با اشاره به اینکه کشور ما با وسعت بیش از ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع بیش از ۳۰ میلیون هکتار اراضی قابل کشت دارد گفت: اراضی که در چرخه کشت ایران وجود دارد ۱۸ و نیم میلیون هکتار است و بخشی از اراضی ما به صورت آیش در بعضی سال‌ها رها می‌شود.

    وی با تفکیک اراضی دیم کشور گفت: حدود ۸ و نیم تا ۹ میلیون هکتار، اراضی قابل کشت دیم وجود دارد

    که سالیانه میانگین ۶ میلیون هکتار کشت می‌شود مابقی آن به صورت آیش رها می‌شود علت آن هم این بوده که ما متأسفانه تناوب پایداری را در دیمزار‌ها نداشتیم.

    وی افزود: یعنی اینکه کشاورز‌ها سال به سال مرتب گندم یا جو می‌کاشتند. گندم و جو از یک خانواده غلات است با یک سری نیاز‌های مشترک. به عبارتی زمین اگر هر سال یک کشت داشته باشد خسته می‌شود.

    کریمی اظهار داشت: تناوب کشت که یکی از طرح‌های مهم در دیمزار‌ها هست، اینکه محصولات جدیدی مثل حبوبات، نخود، عدس، علوفه‌هایی از خانواده یونجه و حتی گیاهان روغنی را وارد کنیم مثل گلرنگ، کاملینا، کلزا و حتی گیاهان دارویی که بتوانید تنوع کشت را بهبود ببخشیم و حتی در این شرایط به حفظ خاک و ارتقای مواد آلی خاک و فیزیک و شیمی خاک کمک کرده ایم.

    وی تاکید کرد: ۸۸ درصد اراضی کشت شده سالیانه ما یا گندم یا جو بوده و این از نظر فنی و به زراعی یک فاجعه است. باید سطح گندم و جو را کم کرده، سطح حبوبات را بالای ۱۰ درصد، علوفه‌های جدید را مثل ماشک‌ها و نخود علوفه‌ای که خاک را تقویت می‌کنند و ازت هوا را می‌گیرند وارد چرخه کشت کنیم.

    دبیر طرح تولید در دیم زار‌های کشور خاطر نشان کرد: زراعت دیم بدون آبیاری و با نزولات جوی انجام می‌شود به همین منظور خاکورزی حفاظتی در زراعت دیم اهمیت دارد و یکی از مهم‌ترین عوامل کشاورزی حفاظتی در دیم زار‌ها حفظ رطوبت خاک است. رعایت تاریخ کاشت یکی دیگر از مواردی است که کشاورزان باید به آن توجه داشته باشند چراکه در زمان بارندگی‌های موثر می‌تواند به کشت بهتر کشاورز کمک کند.

    وی با تاکید بر روش و عمق کاشت، افزود:باید استفاده از میزان بذر توصیه شده در واحد سطح برای هر رقم در نظر گرفته شود و کشاورزان کمتر و یا بیشتر از آن مقدار استفاده نکنند و بذوری که برای کشت تهیه می‌شود ضدعفونی شود تا آفات و بیماری‌های کمتری در سطح مزرعه وجود داشته و در نهایت سطح سبز بیشتر شود.

    عزیزکریمی با اعلام این که مؤسسه تحقیقات دیم به صورت تخصصی بر روی دیم زار‌های کشور کار می‌کند، افزود: براساس نتایج به دست آمده از تحقیقات، اصلاح تناوب دیم زار‌ها را در دستور کار قرار دادیم، چرا که بیش از ۸۰ درصد کشت سالانه دیم زار‌های کشور گندم یا جو بوده که باید تنوع داشته باشد.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی 

    منبع: خبرگزاری صدا و سیما
    برچسب ها: بخش کشاورزیدیمدیم زاردیمزار‌هاصنایع تبدیلی و تکمیلیکشاورزیکشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    بیش از ۴۳۰ هزار تن بذر گندم خریداری شد

    پست بعدی

    ۱۰۰ درصد چای تولید داخل ارگانیک است

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    ۴۰۰ هزار تن تولید گیاهان دارویی کشور و بلای خام‌فروشی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    ۴۰۰ هزار تن تولید گیاهان دارویی کشور و بلای خام‌فروشی

    توسط مطهره پورزمانی
    آبان ۲۷, ۱۴۰۴
    0

    امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ همایش «ایران سرزمین گل محمدی» در محل دانشکده طب ایران برگزار شد. الهام فتاحی‌فر، مدیرکل...

    بیشتر بخوانید
    ایران بزرگترین تولیدکننده گل محمدی، بدون سهمی در بازار جهانی

    ایران بزرگترین تولیدکننده گل محمدی، بدون سهمی در بازار جهانی

    آبان ۲۷, ۱۴۰۴
    ضرورت استفاده کشاورزان از بذرهای اصلاح شده

    ضرورت استفاده کشاورزان از بذرهای اصلاح شده

    آبان ۲۷, ۱۴۰۴
    جذب سالانه ۶۵ هزار تُن زیتون در واحدهای فرآوری قزوین

    جذب سالانه ۶۵ هزار تُن زیتون در واحدهای فرآوری قزوین

    آبان ۲۵, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۹۵ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شد

    ۱۰۰ درصد چای تولید داخل ارگانیک است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    برنامه الگوی کشت چغندرقند تحقق نیافت

    برنامه الگوی کشت چغندرقند تحقق نیافت

    آبان ۱۱, ۱۴۰۴
    ۲۰ هزار تن شیرخشک در انبارها موجود است

    پیش بینی صادرات ۷۲ هزارتن شیرخشک صنعتی در نیمه دوم سال

    آبان ۲۶, ۱۴۰۴
    ۲۰ هزار تن شیرخشک در انبارها موجود است

    تولید شیرخشک نوزاد در مهرماه به ۴.۵ میلیون قوطی رسید

    آبان ۱۴, ۱۴۰۴
    تشدید اختلاف ترامپ با دامداران آمریکایی و حامیانش

    تشدید اختلاف ترامپ با دامداران آمریکایی و حامیانش

    آبان ۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.