دوشنبه, آبان ۲۶, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    واکنش صنایع لبنی به اظهارات معاون وزیر قیمت /محصولات لبنی قبل از تعیین نرخ شیرخام محاسبه نمی شود

    قیمت شیرخام به ۳۹ هزارتومان رسید/ قیمت شیرخام ۶۰ درصد گران شد

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    هشداردرباره عواقب عدم تخصیص ارز برای واردات برنج/ سرگردانی ۱۰ ماهه تجار

    ۲۰ هزار تن شیرخشک در انبارها موجود است

    پیش بینی صادرات ۷۲ هزارتن شیرخشک صنعتی در نیمه دوم سال

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    هر کیلوگرم خیار در کانال ۸۰ وگوجه فرنگی درکانال۷۰ هزار تومان قرار گرفت

    رسوب ۳۰ درصد کیوی تولیدی مازندران در سردخانه‌ها

    صادرات ۳۵ هزار تن کیوی ایرانی به ۲۳ کشور/ روسیه اولین مشتری

    قیمت شیرخام به ۳۹ هزارتومان رسید/ قیمت شیرخام ۶۰ درصد گران شد

    قیمت شیرخام به ۳۹ هزارتومان رسید/ قیمت شیرخام ۶۰ درصد گران شد

    واسطه‌ها، پاشنه آشیل بازار «گوشت قرمز» کرمانشاه

    پیگیری تخصیص ارز برای واردات گوشت

    نوعی سالاد پروتئینی که لاغرتان می کند

    نوعی سالاد پروتئینی که لاغرتان می کند

    غول ترسناک نوشابه برای سلامتی

    غول ترسناک نوشابه برای سلامتی

    منابع غذایی کلاژن را بشناسید

    منابع غذایی کلاژن را بشناسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home صنایع تبدیلی کشاورزی

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / تولید یاقوت سیاه، چالش ها و راهکارها

    یاقوت سیاه دشت های سرزمین مان در پیچ و تاپ مدیریت های غلط و چند گانه در آستانه از بین رفتن می باشد و با توجه به رقبای نوظهور در صادرات و روند نزولی تولید این محصول باید به تولید نهال مناسب و مقاوم، صنایع تبدیلی و رفع موانع تولید توجه بیشتری کرد.

    توسط پروانه خانی
    آبان ۱۷, ۱۳۹۹
    در صنایع تبدیلی کشاورزی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / تولید یاقوت سیاه، چالش ها و راهکارها

    شرایط اقلیمی، خاک حاصلخیز ایران موجب گردیده است تا محصولی بهشتی با تنوع بسیار در سراسر کشور تولید گردد، متاسفانه بلایای طبیعی و مدیریت های غلط، این میوه با ظرفیت بالای ارزش غذایی و دارویی را در آستانه کاهش تولید قرار داده است.

    میوه انار در دنیا بیش از 960 رقم  دارد که بیش از 650 رقم آن در قالب حدود 900 هزار تن در 30 استان  کشور کشت می گردد.

    کشور ما در 5 سال قبل جز تولید کننده بی رقیب در این محصول بود که متاسفانه با حوادثی چون سرمازدگی باغات، خشکسالی و سیلاب ها، دچارروند کاهش محصول و صادرات گردید.

    چالش های تولید و عرضه:

    ـ از آنجا که میوه انار جزو میوه های فصلی می باشد، که تنها در فصل پاییز کشت می گردد و همین عرضه کوتاه محصول موجب گردیده است تا تولیدکنندگان نتوانند توجیه اقتصادی مناسب داشته باشند.

    ـ از مشکلات دیگر در تولید می توان به معرفی نکردن رقم مطلوب نهال این محصول و بهره وری نداشتن در افزایش محصول می باشد. علاوه بر آن  کشاورزان نمی توانند در برابر آفات، سوختگی، ترکیدگی و… ضایعات محصول خود را کاهش دهند.

    ـ یکی دیگر از معضلات این بخش بی ثباتی قیمت در قیمت خدمات، حمل و نقل، سم و کود می باشد که مدیریت ضعیف و بی برنامه دولتی به آن دامن زده است، نمونه اش همین افزایش قیمت کود در چند ماه گذشته است.

    ـ توجه نکردن به انبارداری این محصول و خروج از خام فروشی یکی دیگر از عواملی است که دست کشاورز را بسته و پای دلالان را به این محصول باز کرده است. کشاورزی که حاصل دسترنج یکساله خود را می خواهد وارد بازار کند و از یک طرف با عرضه بالای محصول و از طرفی با خرابی آن مواجه است، مجبور است با ترس از متضرر شدن، در سر باغ انار خود را بفروشد.

    ـ یکی از اساسی ترین موضوعات تولید بحث صادرات و ارزآوری محصولات غیر نفتی است که همگان موظف هستند زمینه و فضای صادرات محصولات غیر استراتژیک  را فراهم کنند، متاسفانه رقبای کشورمان هر روز برنامه ریزی می کنند تا محصولی را در کشورشان سرمایه گذاری کنند تا قابلیت خودکفایی و صادرات داشته باشد. کشورما در 5 ساله گذشته در تولید و صادرات انار بی رقیب بود اما اکنون کشور چین، هند، اسپانیا و ترکیه در صاردرات و تلید از ما پیشی گرفته اند.

    ظرفیت ها و راهکارها:

    به گزارش ایفتاتی آی ، آقای سید عسکری خاک زاد کارآفرین مازندرانی توانسته است بزرگترین ژن و ارقام انار را در سطح دنیا جمع آوری کند. این محقق از بین 960 رقم انار ، محصولی را تولید کرده است که مورد پسند مصرف کننده از لحاظ طعم و رنگ می باشد. برای اینکه بتوانیم راهکارهای مناسبی  در خصوص چالش های سر راه کشاورزان ارائه دهیم، خلاصه گفتگوی این نشریه را با ایشان در زیر می خوانیم:

    برای اینکه بتوانیم میزان ضایعات این محصول را کم کنیم باید نهالی را تولید می کردیم که هم از لحاظ ظاهری و رنگ مشتری پسند باشد و هم در برابر آفت ها مقاوم باشد. لذا رقم امید بخش خود را  تولید کردیم، از آنجا که در این رقم انار  دارای تاج کوتاه می باشد،  کرم گلوگاه  نمی تواند در آن لانه کند. پوست این محصول مقاوم تر می باشد، رنگ دانه های انار آن قرمز ذغالی است که دارای اکسیدان بالا می باشد و هسته آن خیلی نرم می باشد تا بتوان محصولی جدید مثل مربایی آلبالو را تولید کرد.

    در استان مازندران رقمی از انار به صورت خودرویش تولید می شود که می تواند در افزایش تولید کارگشا باشد لذا  می توان از این ظرفیت استفاده کرده و در اقلیم های مناسب نهال این محصول را کاشته و یا رقم های آن را پیوند زد.

    برای اینکه بتوان قیمت بازار انار را کنترل کرد باید رقمی تولید کرد که بتوان در فصل ها و ماههای دیگر هم بتوان آن را تولید کرد، در رقمی که ما تولید کردیم توانستیم انار را در اواسط تابستان  تولید کرده و قیمت نوبرانه این محصول را در دست بگیریم.

    صنایع تبدیلی می تواند جلوی خرابی محصول را گرفت   و از طرفی بهره وری را افزایش داد، در دنیا بیش از 105 محصول از انار تبدیل می شود که ما درصدد هستیم 35 نوع آن را در کشور تولید کنیم، متاسفانه در کشور ما به صورت تک بعدی فقط به کنسانتره این محصول توجه شده است، می توان به جز آب انار و رب به مربا و دانه فریز شده انار هم فکر کرد.

    امروز در کشور ما از هر درخت انار می توان حدود 30 تا 40 کیلو متوسط انار برداشت کرد، با رقم جدید این محصول می توان با مقاوم سازی در خصوص آفات میزان تولید را تا دو برابر افزایش داد و علاوه بر آن  می توان محصولی ارگانیک تولید کرد.

    استفاده از دستگاههای اناردان مناسب برای کاهش ضایعات و تولید واکس های غیر شیمیایی و ارگانیک جهت انبارداری مناسب و ذخیره سازی بیشتر .

    مشتری مداری در عرضه و  صادرات  نکته ای بود که در تولید ارقام انار مورد توجه ما بوده است، ما برای کشورهای غربی انار با مزه  شیرین و برای کشورهای عربی با طعم ملس و برای شرقی ها طعم ترش را انتخاب کرده ایم و در مواردی اندازه دانه، نرمی هسته، شکل و رنگ آن را نیز در نظر گرفته ایم.

    در تحقیقی که ژاپنی ها انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که  از هر 1 کیلو انار می توان، به اندازه یک بشکه نفت ارزآوری کرد، لذا توجه به صادرات این نوع محصولات می تواند ظرفیتی مناسب در صادرات غیر نفتی باشد، فرآیند گمرکی و بروکراسی اداری غلط، مشکلات تبادل مالی در صادرات از جمله  موانعی است که باید کارشناسی گردد تا انگیزه صادرات را در این محصول بالا برده و قاچاق این کالا را کاهش دهد. در مواردی دیده شده است فرآیندهای تاییدیه وزارت بهداشت در صنایع تبدیلی این محصول انگیزه صادرات را کاهش داده است.

    یکی دیگر از راهکارها کشاورزی توریست می باشد که با همکاری  سازمان گردشگری و رایزن های فرهنگی، می توان باغات نمونه و وسیع ایران را در این محصول معرفی و درصدد جذب مشتری برای این محصول برآمد.

    در جمع بندی این گزارش می توان گفت، یاقوت سیاه دشت های سرزمین مان در پیچ و تاپ مدیریت های غلط و چند گانه در آستانه از بین رفتن می باشد  و با توجه به  رقبای نوظهور در صادرات  و  روند نزولی تولید این محصول باید به تولید نهال مناسب و مقاوم، صنایع تبدیلی و رفع موانع تولید توجه بیشتری کرد.

    گزارشگر : مهندس علی بهرامی

    صنایع تبدیلی کشاورزی

    سرویس خبری :‌ کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایفتاتی آی
    برچسب ها: انار
    پست قبلی

    موجودی کالاها در کشور به اندازه کافی است

    پست بعدی

    خوزستان| ۶۵۰۰تن گوجه‌فرنگی دزفول به ارزش ۲میلیاردتومان خریداری شد

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    دست خالی صنایع تبدیلی در مازندران!
    صنایع تبدیلی کشاورزی

    صدور ۳ فقره مجوز تاسیس طرح صنایع تبدیلی در دزفول

    توسط هانیه سیفی مجد
    بهمن ۲۹, ۱۴۰۲
    0

    سید عباس موسوی اظهار کرد: در صورت اجرایی شدن و نهایی شدن این طرح‌ها در شهرستان اشتغال ۳۲ نفر فراهم...

    بیشتر بخوانید
    تامین نهاده با قیمت سال قبل/ نظارت واحدهای‌ مرغ مادر بر قیمت جوجه

    تامین نهاده با قیمت سال قبل/ نظارت واحدهای‌ مرغ مادر بر قیمت جوجه

    اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۲
    دست خالی صنایع تبدیلی در مازندران!

    پرداخت ۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

    فروردین ۳۰, ۱۴۰۲
    دست خالی صنایع تبدیلی در مازندران!

    جهش ۲.۳ برابری ظرفیت صنایع تبدیلی اصفهان گامی موثر در توسعه کشاورزی

    تیر ۲۰, ۱۴۰۰
    پست بعدی
    ماجرای برگشت خوردن گوجه فرنگی صادراتی از عراق

    خوزستان| ۶۵۰۰تن گوجه‌فرنگی دزفول به ارزش ۲میلیاردتومان خریداری شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    دربازدید مدیر کل دفتر فناوری و نوآوری صنایع دانش‌بنیان وزات صمت ازگروه زرتاکید شد:  ضرورت تسهیل تعاملات میان شرکت‌های فناورانه و وزارت صمت

    دربازدید مدیر کل دفتر فناوری و نوآوری صنایع دانش‌بنیان وزات صمت ازگروه زرتاکید شد: ضرورت تسهیل تعاملات میان شرکت‌های فناورانه و وزارت صمت

    آبان ۲۲, ۱۴۰۴
    طرح جهش تولید در دیمزارهای ایلام کلید خورد

    طرح جهش تولید در دیمزارهای ایلام کلید خورد

    آبان ۴, ۱۴۰۴
    به مناسبت روز جهانی استاندارد؛ زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند.

    به مناسبت روز جهانی استاندارد؛ زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند.

    مهر ۲۷, ۱۴۰۴
    ۵ درصد باقی مانده مطالبات گندمکاران تا پایان هفته پرداخت می‌شود

    ۱۰۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد/تعیین قیمت ۳۱ قلم محصول تا هفته آینده

    مهر ۲۹, ۱۴۰۴
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    ۱۰ درصد نهاده مرغداران در سامانه بازارگاه تامین می‌شود

    آبان ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.