دوشنبه, آبان ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    رشد عجیب واردات برنج در سال گرانی!

    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    توزیع یک سوم نهاده مصرفی در سامانه بازارگاه

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    قیمت هرکیلو خرمای پیارم به ۴۰۰ هزارتومان رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    راهکار تنظیم بازار تخم مرغ چیست؟

    تغذیه سالم با مواد غذایی منجمد:راهکارهایی برای کنترل‌ قند خون

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    بازار برنج با توزیع محموله‌های وارداتی ساماندهی می‌شود

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    تولید ۵۰۰ هزارتن گوشت قرمز در۶ ماهه امسال/ دامداران حمایت می شوند

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    توسعه کشت زعفران مرهمی برای منابع آبی کشور

    بسیاری از کارشناسان اذعان می‌کنند که با توجه به محدودیت منابع آبی و شرایط اقلیمی کشور، توسعه کشت زعفران سازگار با شرایط آبی و مصوبه الگوی کشت است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    مهر ۱۲, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مزارع زعفران شناسنامه‌دار می‌شود؟

    با وجود آنکه قدمت تولید زعفران در ایران به سه هزار سال پیش باز می‌گردد، اما طی سال های اخیر موانع صادرات ناشی از شرایط تحریم‌ و مشکلات بازگشت ارز به کشور زمینه را برای تجارت چمدانی و قاچاق این محصول به آن سوی مرزها فراهم کرده است چراکه صادرات از طریق مبادی رسمی و غیرقانونی اختلاف معناداری دارد که همین امر موجب شده تا سالانه بخشی از زعفران تولیدی به آن سوی مرزها قاچاق شود.

    بنابر آمارهای اعلامی ایران تولیدکننده و تامین کننده ۹۲ تا ۹۳ درصد زعفران دنیاست که رفع محدودیت و موانع پیش روی صادرات می تواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور در برداشته باشد و از طرفی با افزایش راندمان در واحد سطح پتانسیل تولید ۲ تا ۳ برابر رقم فعلی وجود دارد که در صورت رفع مشکلات صادراتی و بازاریابی می توان درآمدهای صادراتی را افزایش داد. این درحالی است که در شرایط کنونی قاچاق زعفران به آن سوی مرزها تهدید جدی برای زعفران ایرانی و بزرگترین تولیدکننده این محصول محسوب می شود.

    با توجه به محدودیت منابع آبی و شرایط خشکسالی، توسعه کشت زعفران سازگار با بحران آبی کشور است که در این راستا بسیاری از کارشناسان توصیه کردند که با اجرای مصوبه الگوی کشت، کشت زعفران جایگزین کشت محصولات آب بر شود.

    غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی گفت: برخلاف تصور گذشته که کشت زعفران تنها در نقاط خاصی امکان‌پذیر بود، امروز در بسیاری از استان‌ها زعفران کشت می‌شود و توسعه آن در حال انجام است.

    وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: زعفران به‌عنوان یک محصول کم‌آب‌بر و ارزآور به‌ویژه در مناطقی که با بحران شدید آب مواجه هستند، در الگوی کشت مورد تأکید قرار گرفته است.

    نوری قزلجه بیان اینکه کشت زعفران در کشور به بیش از ۱۲۰ هزار هکتار رسیده است، گفت: این محصول جایگزین مناسبی برای کشت محصولات پرآب بر در بسیاری از نقاط کشور است.

    وزیرجهاد کشاورزی گفت: این محصول استراتژیک با کمترین نیاز آبی، بیشترین ارزش افزوده را در بخش کشاورزی ایجاد می‌کند و نقشی بی‌بدیل در معیشت پایدار روستاییان و ارزآوری برای کشور ایفا می‌کند.

    بسیاری از کارشناسان اذعان می کنند که پتانسیل تولید بیش از هزارتن زعفران در کشور وجود دارد که توسعه آن مستلزم رفع محدودیت های صادراتی است.

    کشت زعفران سازگار با شرایط کم آبی کشور

    محمدرضا اردیخانی عضو هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران گفت: بنابر آمار اعلامی وزارت جهاد سطح زیرکشت زعفران ۱۲۷ هزارهکتار است که بدلیل سازگاری کشت زعفران با کشور ما، امکان رشد و توسعه آن وجود دارد.

    به گفته وی، علی رغم شرایط خشکسالی پیش بینی می شود که تولید زعفران نسبت به سال قبل ۱۰ تا ۲۰ درصد بالاتر است که با استمرار این روند و افزایش سطح زیرکشت، تولید این محصول افزایش می یابد.

    اردیخانی ادامه داد: طی روزهای اخیر وزیر جهاد مزرعه زعفرانی درهمدان افتتاح کردند که این امر بیانگر توسعه کشت زعفران است، درحالیکه سنوات گذشته زعفران تنها مربوط به قائنات بود که خوشبختانه اکنون کشت این محصول حتی در اطراف تهران توسعه پیدا کرده است.

    عضو هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران با بیان اینکه کشت زعفران سازگار با اقلیم کشورماست، افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه کشت زعفران باید جایگزین محصولات آب بر شود، هرچند تنها نباید به کشت زعفران بسنده کرد و باید دید کشورهای صادراتی خواهان چه زعفرانی هستند.

    به گفته وی، تجار خارجی تنها خواستار زعفران عاری از سم هستند، چنانچه زعفران دارای سموم و مشکل دار صادر شود، اعتبار زعفرانی ایرانی خدشه دار می شود، کمااینکه بدلیل صادرات زعفران مشکل دار به چین، دولت چین قوانین سخت گیرانه اعمال کرده است که براین اساس سخت گیری هایی در مبدا باید انجام شود، از این رو یک سری استانداردها باید در مبدا انجام شود چراکه در شرایط کنونی تحریم نباید بازار چین را از دست بدهیم.

    این مقام مسئول با اشاره به علل قاچاق زعفران بیان کرد: از سال ۹۰ به بعد بدلیل شرایط تحریم، صادرکنندگان راهکارهایی برای صادرات اتخاذ می کنند که با تهاتر کالا برای صادرات باید تسهیل کرد، اما متاسفانه برخی خودتحریمی ها مشکلاتی ایجاد می کند، درحالیکه اگر در مقابل صادرات، واردات کالاهای مورد نیاز انجام شود دیگر صادرکننده گرفتار مشکل نقل و انتقال ارز نیستند که عدم رسیدگی این موضوع از سوی بانک مرکزی جای تعجب است.

    وی با بیان اینکه انحصار تولید زعفران در اختیار ایران است، افزود: در سنوات گذشته سابقه صادرات قانونی ۳۲۰ تن زعفران داشتیم که به سهولت قابل تکرار است که درصورت تحقق این میزان صادرات ۴۲۰ میلیون دلار ارزآوری خواهد داشت، چنانچه مشکلات تهاتر کالا رفع شود، ارزآوری آن به سرعت به چرخه اقتصاد باز می گردد.

    اردیخانی ادامه داد: بنابر آمار گمرک در ۵ ماهه امسال ۷۷ درصد رشد صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم، اما با توجه به مشکلات اخیر بازار چین پیش بینی می شود که روند صادرات طی ماه های آتی تا حدودی کند شود، اما قطعا در ماه های پایانی سال جبران می شود.

    انحصار تولید زعفران در اختیار ایران است

    غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت:براساس آمار اعلامی وزارت جهاد سطح زیرکشت زعفران ۱۲۳ تا ۱۳۰ هزارهکتار است که متوسط تولید در هکتار ۲‌‌.۷ تا ۳ کیلو در هکتار است، درحالیکه سنوات قبل معدل برداشت ۶ کیلو بوده است. هرچند رکورد ۳۰ تا ۴۰ کیلو در هکتار داریم‌.

    به گفته وی، اگر معدل برداشت به ۱۰ کیلو در هکتار برسد، از هدررفت آب و نیروی انسانی جلوگیری می شود که دستیابی به این میزان نیاز به بودجه و مروج دارد.

    میری ادامه داد: بنابر آمار اعلامی از سطح زیرکشت ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزارهکتار و متوسط برداشت، تولید زعفران ۳۹۰ تن باید باشد، درحالیکه آمار اعلامی تولید کمتر از این رقم است.

    نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا محسوب می شود، افزود: بنابر آمار بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود و با توسعه سطح زیرکشت و تولید زعفران مشروط بر رفع موانع، مشکلی در صادرات نداریم. گفتنی است ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و مابقی صادر می شود.

    به گفته وی، اگر موانع سد راه صادرات برداشته شود، طی یک برنامه مدون امکان صادرات هزارتن زعفران به بازارهای هدف وجود دارد که براین اساس ۱ تا ۱.۵ میلیارد دلار ارزآوری خواهیم داشت.

    میری با بیان اینکه ۷۰ درصد زعفران از مبادی قانونی و مابقی قاچاق صادر می شود، افزود: اگر موانع سدراه صادرات برداشته شود، ۳۰ درصد زعفرانی که قاچاق می شود و بعضا زعفران بی کیفیت قاچاق می شود، می توان این امر را مدیریت و جلوگیری کرد تا جایگاه زعفران ایرانی در بازارهای جهانی خدشه دار نشود.

    نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به تاثیر افزایش ۵۰ درصدی تعرفه گمرکی بر قاچاق بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که با افزایش تعرفه گمرکی، میزان قاچاق از ماهانه ۱۰ تن فراتر رفته است.

    وی با بیان اینکه مدیریت انحصار زعفران در اختیار ماست، گفت: صادرکنندگان مشکل بازگشت ارز به سامانه نیما روبرو هستند که این امر مسیر بازدارنده برای صادرات قانونی زعفران است. حال امیدواریم تعرفه گمرکی کاهش یابد و موانع صادرات مرتفع شود به طوریکه به صادرکننده اجازه دهند به جای بازگشت ارز، واردات کالاهای مورد نیاز را انجام دهند تا علاوه بر جلوگیری از قاچاق به اقتصاد کشور کمک شود.

    پتانسیل تولید هزارتن زعفران از مزارع فعلی وجود دارد که با آموزش صحیح به کشاورزان، از بیش از ۱۲۰ هزارهکتار مزارع زعفران بیش از هزارتن زعفران تولید خواهد شد، درحالیکه اکنون یک سوم این میزان تولید داریم که دستیابی به این امر مستلزم آموزش صحیح کشاورزان و جوان سازی مزارع است.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی 

     

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

    برچسب ها: بازاربخش کشاورزیزعفرانصنایع تبدیلی و تکمیلیکشاورزی و باغبانیکشت زعفرانمتبع آبی
    پست قبلی

    قیمت مرغ در فروشگاه‌های لوکس تا ۱۷۰ هزار تومان رسید/قیمت مرغ گرم به زودی به ۱۲۰ تومان می‌رسد

    پست بعدی

    در بازار اقلام اساسی چه می‌گذرد؟ / حبوبات ارزان شد

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان

    توسط مطهره پورزمانی
    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    صالح محمدی در این گفت وگو، از آغاز برداشت ازگیل در باغات استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: گیلان ۵۷۳...

    بیشتر بخوانید
    آغاز برداشت زعفران از مزارع هزارجریب بهشهر

    کیفیت بالای زعفران زاوه زمینه‌ساز جذب گردشگر و سرمایه‌گذار است

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    طرح جهش تولید در دیمزارهای ایلام کلید خورد

    اجرای الگوی کشت و طرح سازگاری با خشکسالی در دستور کار جهادکشاورزی زنجان

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    تولید سالانه ۲۹۷ هزار تن میوه‌ گرمسیری در سیستان و بلوچستان

    تولید سالانه ۲۹۷ هزار تن میوه‌ گرمسیری در سیستان و بلوچستان

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    در بازار اقلام اساسی چه می‌گذرد؟ / حبوبات ارزان شد

    پر بازدیدها

    آرامش به بازار مرغ باز می‌گردد

    راهکار اصلی تنظیم بازار مرغ چیست؟

    مهر ۲۲, ۱۴۰۴
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    واردات بیش از ۹ میلیون و ۲۵۸ هزارتن نهاده‌های دامی در ۶ ماهه نخست سال

    آبان ۱۰, ۱۴۰۴
    شیر جو دوسر یا شیر گاو؛ کدام سالم‌تر است؟

    شیر جو دوسر یا شیر گاو؛ کدام سالم‌تر است؟

    آبان ۱۵, ۱۴۰۴
    صادرات 630 میلیون دلاری لبنیات در سال جاری

    تولیدکنندگان: افزایش قیمت لبنیات از سر ناچاری است، نه سودجویی!

    مهر ۲۳, ۱۴۰۴
    نفس‌های آخر کشاورزی سنتی ایلام؛ وقت اصلاح فرا رسیده است

    نفس‌های آخر کشاورزی سنتی ایلام؛ وقت اصلاح فرا رسیده است

    آبان ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.