دوشنبه, تیر ۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    فرصت یک‌ماهه واردات نهاده‌های دامی آغاز شد

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ثبت سفارش روغن خام فردا آغاز می‌شود

    برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای اساسی از امروز ۱۸ اسفندماه

    عرضه کالاهای اساسی در شرایط عادی است

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    تکمیل ۳ هزار سامانه نوین آبیاری در چهار سال گذشته

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    موجودی گندم در خوزستان مطلوب است/ فعالیت نانوایی‌های کشیک در اهواز

    طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

    سرمایه گذاری در حوزه آبزیان تضمین کننده توسعه دریایی

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید ماهانه تخم مرغ ۲۰ هزارتن مازاد بر نیاز کشور است

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تمهیدات ویژه برای تامین پایدار کالاهای اساسی در استان های مسافرپذیر

    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    نانوایی‌های سنتی و صنعتی در حال تامین نان مردم؛ کمبود نان نداریم

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    تمامی کالاهای مورد نیاز در شبکه توزیع موجود است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    تشدیدنوسان قیمت دربازار گوشت/روشن شدن گوشه‌ای دیگر ازپرونده «دبش»

    در حالی شاهد افزایش نرخ انواع گوشت در بازار هستیم که مسؤولان و مدیران متولی مرداد ماه قول داده بودند دام پایه پروار وارد و گوشت آن تا آبان ماه به بازار عرضه شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۳۰, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    تشدیدنوسان قیمت دربازار گوشت/روشن شدن گوشه‌ای دیگر ازپرونده «دبش»

     روزهای پایانی آذر با افزایش قیمت گوشت سفید و قرمز مصادف شده است. هر کیلو گوشت گرم مرغ ۹۹، منجمد ۷۸، گوساله ۵۴۰ تا ۵۶۰ و گوسفند ۵۷۰ تا ۷۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

    بازار کالاهای اساسی

    گوشت قرمز: در حالی شاهد افزایش نرخ انواع گوشت در بازار هستیم که مسؤولان و مدیران متولی مرداد ماه قول داده بودند دام پایه پروار وارد و گوشت آن تا آبان ماه به بازار عرضه می‌شود.

    در نشست خبری آبان سازمان امور عشایر ایران، اعلام شده بود، در راستای حمایت دولت از عشایر و حفظ دام مولد، طرح تولید قراردادی گوشت دام عشایر در حال انجام است و تا کنون عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام اعلام آمادگی کرده که این نشان می‌دهد این ظرفیت در جامعه عشایری وجود دارد.

    در گزارشی دیگر، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور در همین ماه (مرداد) اعلام کرده بود، طی تفاهم نامه‌ای که قرار است اتحادیه با شرکت پشتیبانی امور دام داشته باشد، نهاده‌های دامی مورد نیاز از سوی این شرکت تأمین و در اختیار دامداران قرار گیرد. اگر این امور به درستی انجام شود در ۴ تا ۵ ماه آینده، بازار گوشت با محصولات داخلی تأمین می‌شود و نیاز به واردات گوشت منجمد نخواهد بود.

    وی با اشاره به دستور خرید دام پایه پروار اظهار کرد که دام سنگین پایه پروار قرار است در وزن‌های مختلف ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلو گرمی خریداری شود.

    آمارها چه می‌گوید؟ مقدار تولید گوشت در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ۴۱ درصد، برای بز و بزغاله ۲۳ درصد، برای گاو و گوساله ۲۳ درصد و برای گاومیش و بچه‌گاومیش ۱۸ درصد کاهش و برای شتر و بچه‌شتر ۴۵ درصد افزایش داشته است.

    همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (مهر) در حدود ۴ درصد کاهش داشته است.

    گوشت مرغ: مرغداران درباره چرایی افزایش نرخ گوشت مرغ عنوان می‌کنند جوجه‌ریزی تغییری نداشته و از خرداد امسال، ماهانه ۱۲۸ تا ۱۳۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام می‌شود.

    به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران، اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران مسؤول تأمین مرغ زنده بوده و در ادامه اینکه پس از ذبح چه اتفاقی رخ می‌دهد با این اتحادیه نیست.

    معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران هم درباره افزایش قیمت مرغ اظهار کرد که مطابق رصد و پایش انجام شده در خصوص افزایش قیمت مرغ در بازار مشخص شد مهم‌ترین عامل گرانی عدم توزیع به موقع نهاده‌های دامی با قیمت مصوب از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است. مرغداران برای تأمین نهاده‌های دامی به بازار آزاد روی آوردند که این امر تأثیر زیادی در افزایش قیمت‌ها از زنجیره تولید تا توزیع شد.

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هم درباره توزیع مرغ عنوان کرد، روزانه ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ تن گوشت گرم مرغ در سطح شهر تهران و ۱۶ شهرستان تابعه توزیع می‌شود؛ علاوه بر این، روزانه ۳۰۰ تن مرغ منجمد نیز در سطح میادین، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شهرستان‌ها در حال عرضه است و قیمت‌ها تحت نظارت بازرسان قرار دارد.

    وی قیمت این کالای پروتئینی را در این میادین ۷۳ تا ۷۸ هزار تومان اعلام کرد.

    آمارها چه می‌گوید؟ مقدار عرضه گوشت طیور در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل برای مرغ ٢٧ درصد، برای بوقلمون ۶٣ درصد و برای بلدرچین ۴٠ درصد افزایش، برای شترمرغ ۵۴ درصد کاهش و برای سایر انواع طیور ۶٢ درصد افزایش داشته است.

    همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (مهر) در حدود ۶ درصد کاهش داشته است.

    نهاده دامی: در پاسخ به کمبود نهاده دامی و افزایش قیمت مرغ، دبیر اتحادیه واردکننده نهاده‌های دامی اظهار کرد، در چند ماه گذشته به دلیل تصمیمات غیرکارشناسی در قیمت گذاری و تأمین نهاده‌های دامی، مشکلاتی در بازار فقط کنجاله سویا، به وجود آمد؛ اما در حال حاضر مشکل رفع شده و در بازار هیچیک از نهاده‌های دامی مشکلی وجود ندارد.

    در ۸ ماهه نخست امسال ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن نهاده دامی وارد شده که این عدد سال ۱۴۰۱ معادل ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود؛ بنابراین آمار واردات ۲۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

    لبنیات: مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی به تولیدکنندگان لبنی گوشزد کرد، تولید محصولات تنظیم بازاری باید تا حد مکفی بازار باشد، به این ترتیب باید ۵۰ درصد ورودی شیر خام به کارخانجات تبدیل به محصولات لبنی شود. همچنین در راستای اجرای نامه شماره ۴۸۴۳۰۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۰۴ مدیر کل نظارت بر محصولات و فرآورده‌های دامی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر رعایت قیمت محصولات لبنی تنظیم بازاری بر پایه قیمت مصوب شیر خام هر کیلو ۱۵۰,۰۰۰ ریال و قیمت‌های ثبت شده در سامانه ۱۲۴ (ماست دبه ۲.۵ کیلو گرمی ۵۹۷۶۰۰ ریال، پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی ۴۴۴۰۰۰ ریال، شیر نایلونی ۹۰۰ گرمی کم چرب ۱۸۰,۰۰۰ ریال و شیر یک لیتری کم چرب ۲۱۶,۰۰۰ ریال) و سایر اقلام تا سقف ضرایب معین شده ضروری است قیمت گذاری رعایت شود.

    چای: پرونده چای دبش باز است و در صدر خبرهای داخلی قرار دارد. هر روز بخشی از حواشی و گوشه‌های تاریک این برند روشن می‌شود. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بازرگانان و صنایع بسته بندی چای کشور به نامه ارسالی این اتحادیه به مدیرعامل چای دبش اشاره کرد و گفت که بهمن سال گذشته در دوره هیأت مدیره وقت اتحادیه، اعضا طی نامه‌ای از مدیرعامل چای دبش پیرامون برخی توضیحات دعوت کردند؛ اما وی نپذیرفت.

    به گفته وی، در آن زمان بر اساس شواهد و قرائنی چون هنوز موضوع شفاف سازی نشده بود، از مدیرعامل این برند درخواست شد تا در تشکل حاضر شده و به ابهام زدایی برخی مسائل بپردازد که رد کرد.

    بازار میوه و توزیع محصول بدون ذکر وزن

    توت فرنگی: توت فرنگی گلخانه میوه نوبرانه روزهای پایانی آذر بوده که قیمت بالایی دارد. هر بسته توت فرنگی بدون ذکر وزن آن ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. عرضه آن محدود انجام می‌شود.

    هندوانه: رئیس اتحادیه بارفروشان تهران خبر داد، پس از تأمین بازار شب یلدا قرار است ۹۰ درصد بار هندوانه کشت شده در بوشهر، میناب و… به ترکیه صادر شود. با کاهش مصرف هندوانه در کشور، فقط ۱۰ درصد این محصول آب بر در داخل توزیع می‌شود.

    به گفته وی در شهرستان جاسک فقط ۳ هزار هکتار به کشت هندوانه تخصیص یافته که در آینده‌ای نه چندان دور تبعات آن در حوزه آب نمود پیدا می‌کند.

    گوجه فرنگی: امسال تولید گوجه فرنگی نسبت سال گذشته روند کاهشی داشت از این رو با ادامه صادرات، از ابتدا آذر شاهد افزایش این محصول تا حدود ۵۰ هزار تومان در هر کیلو بودیم.

    سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای به رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در خصوص وضع عوارض صادراتی گوجه فرنگی زراعی اعلام کرد تا اطلاع ثانوی ۵۵ درصد است.

    به گفته این مسؤول اگر صادرات پیاز هم ممنوع نمی‌شود قیمت آن به ۴۰ هزار تومان می‌رسید. در حال حاضر قیمت پیاز بین ۲۱ تا ۲۸ تومان است.

    سیب زمینی: امسال با پیش‌بود کشت سیب‌زمینی مواجه هستیم رویه‌ای که هر سال در یک محصول تکرار می‌شود. در سال جاری بالای ۵.۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور کشت شده که بیش از نیاز بازار است. امکان صادرات وجود ندارد زیرا کشت سیب زمینی در جهان روند افزایشی داشته است. به گفته رئیس بارفروشان تهران باید سازمان تعاونی روستایی به موضوع ورود کرده و برای جلوگیری از زیان کشاورزان مازاد تولید خریداری و در صنایع تبدیلی استفاده شود.

    ‌اگر این موضوع مدیریت نشود سال آینده دوباره با کم‌بود ۵۰ درصدی کشت سیب زمینی و بیش‌بود گوجه فرنگی مواجه خواهیم شد.

    سرویس خبری:اقتصاد و بازار

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: اقتصادبازار گوشتچای دبش
    پست قبلی

    چرایی گران‌تر بودن میوه در تولیدکننده میوه ایران؛ قیمت‌های جیرفت را دریابید

    پست بعدی

    جریمه ۸۷ میلیارد تومانی دو کارخانه لبنی در استان تهران

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده
    اخبار اقتصاد و بازار

    ثبت سفارش روغن خام فردا آغاز می‌شود

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲, ۱۴۰۴
    0

    ایران سالانه حدود ۱۳۵ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کند. بیشترین وابستگی کشور در تأمین مواد غذایی مورد نیاز کشور...

    بیشتر بخوانید
    برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای اساسی از امروز ۱۸ اسفندماه

    عرضه کالاهای اساسی در شرایط عادی است

    تیر ۲, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    موجودی گندم در خوزستان مطلوب است/ فعالیت نانوایی‌های کشیک در اهواز

    تیر ۲, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید ماهانه تخم مرغ ۲۰ هزارتن مازاد بر نیاز کشور است

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    شایعاتی که این روزها به‌واسطه افزایش قیمت لبنیات حسابی داغ است ماجرای شیرهای آلوده و کارشناسان شایعه‌ساز

    جریمه ۸۷ میلیارد تومانی دو کارخانه لبنی در استان تهران

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مشکل اصلی کمبود شیرخشک نوزاد در بازار چیست؟

    مشکل اصلی کمبود شیرخشک نوزاد در بازار چیست؟

    خرداد ۲۲, ۱۴۰۴
    میوه شب عید را از کجا بخریم؟ | مقایسه نرخ میوه از میادین تا مغازه

    راه‌اندازی میادین جدید میوه و تره‌بار جهت تنظیم بازار و تسهیل دسترسی مردم

    خرداد ۱۹, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید ۱۰ هزار تن گندم در استان مرکزی و سایه سنگین خشکسالی

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    تابستان بازار گوشت، چشم انتظار تصمیم منطقی مسئولان

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    نرخ منطقی هر شانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۱۵۰ هزارتومان

    خرداد ۱۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.