دوشنبه, آبان ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    رشد عجیب واردات برنج در سال گرانی!

    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    توزیع یک سوم نهاده مصرفی در سامانه بازارگاه

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    قیمت هرکیلو خرمای پیارم به ۴۰۰ هزارتومان رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    راهکار تنظیم بازار تخم مرغ چیست؟

    تغذیه سالم با مواد غذایی منجمد:راهکارهایی برای کنترل‌ قند خون

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    بازار برنج با توزیع محموله‌های وارداتی ساماندهی می‌شود

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    تولید ۵۰۰ هزارتن گوشت قرمز در۶ ماهه امسال/ دامداران حمایت می شوند

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    انگورهای نو در شهر جهانی انگور/ حمایت جهاد کشاورزی ملایر از کشت ارقام جدید ‌انگور

    انگور ملایر در سال ۱۳۹۷ جهانی شد و نظام تولید انگور این شهرستان به‌عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان در سازمان فائو ثبت شد؛ نامی که حاصل تلاش باغدارانی است که سال‌ها پای تاک‌ها ایستاده‌اند و این میراث را نسل به نسل منتقل کردند تا امروز ملایر به‌عنوان شهر جهانی انگور، بر بام باغداری جهان بنشیند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    شهریور ۱۶, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    از خواص بی نظیر انگور یاقوتی چه می‌دانید؟

    امروز بیش از ۱۲ هزار هکتار باغ انگور بارور در این شهرستان گسترده است و سالانه بیش از ۲۴۰ تا ۲۷۶ هزار تُن انگور از این باغات برداشت می‌شود. تولید میانگین بیش از ۲۳ تُن در هکتار، ملایر را به‌وضوح در جایگاهی بالاتر از متوسط کشوری قرار داده است.

    ملایر بعنوان شهر جهانی انگور، با خاک حاصلخیز، آب‌وهوای مناسب و تجربه دیرینه در پرورش انگور، ظرفیت بی‌نظیری دارد که حالا با ورود بیش از ۴۵ رقم داخلی و خارجی، می‌تواند نقشی مهم در تنوع‌بخشی، افزایش بهره‌وری، صرفه‌جویی در مصرف آب و پاسخ به نیازهای بازار ایفا کند.

    ارقام جدیدی از جمله «سیدلس»، «اتوم رویال»، «رد گلوب» و «شصت عروس» توسط باغداران این شهرستان کشت شده و به محصول رسیده‌اند.

    کشت ارقام جدید انگور می‌تواند دریچه‌ای تازه برای آینده روشن این شهر جهانی بگشاید؛ آینده‌ای که در آن باغدار دیگر مجبور نیست فقط به یک رقم انگور و یک بازار محدود دل ببندد، بلکه می‌تواند با تنوع‌بخشی، در طول سال‌زراعی درآمدهای گوناگون داشته باشد. باغداری در ملایر تنها یک شغل نیست، بلکه میراثی است که نسل به نسل با عشق و تلاش ادامه یافته است. باغدارانی که در گرمای تابستان و سرمای بهار و پاییز، بی‌وقفه پای تاک‌ها ایستاده‌اند و البته امروز بیش از هر زمان دیگری به امید و حمایت نیاز دارند.

    باغداران و پژوهشگرانی که با زحمات شبانه‌روزی خود این ارقام را در باغ‌ها کشت کرده‌اند، تنها به دنبال افزایش تولید نیستند؛ آنان به دنبال الگویی عملی برای نسل جدید کشاورزی‌اند، الگویی که هم پاسخگوی تغییرات اقلیمی باشد، هم مصرف آب را کاهش دهد و هم کیفیت محصول را بالا ببرد.

    به همین منظور یک پژوهشگر و باغدار ملایری با کشت بیش از ۴۲ رقم انگور داخلی و خارجی، الگویی عملی برای کشاورزان ایجاد کرده است تا علاوه بر مقابله با چالش‌هایی مانند تغییر اقلیم، بتوانند درآمدزایی مستمر و بازار فروش متنوع‌تری را تجربه کنند. این باغدار و پژوهشگر حوزه کشاورزی و باغداری از اثر مثبت این اقدام گفت و افزود: اگر باغداران از ملایر یا استان‌های دیگر بخواهند ارقام مختلف انگور را روی درخت مشاهده کنند، می‌توانند از این باغ بازدید کنند.

    کاوه برخورداری در گفت وگو با بیان اینکه در انجام هر کار، داشتن الگوی عملی و عینی می‌تواند مؤثر باشد، گفت: در این باغ انواع پیوند، آبیاری‌های قطره‌ای و روش‌های مختلف هرس پیاده‌سازی شده تا کشاورزان بتوانند از نزدیک این شیوه‌ها را مشاهده کرده و آموزش ببینند.

    باغداران باید به دنبال کشت ارقام مقاوم به تنش‌های محیطی باشند

    برخورداری با اشاره به جایگاه شهر جهانی انگور ملایر، تصریح کرد: با توجه به اینکه بیشترین رقم انگور کشت شده در ملایر، کشمشی بی‌دانه سفید و تک محصولی است، باغداران در بازار و فروش وضعیت انفعالی دارند در حالی‌که ارقام مختلف انگور مصارف گوناگون دارد؛ برخی برای خشکبار، برخی برای باغوره، برخی برای شیره و برخی نیز برای تازه‌خوری استفاده می‌شوند.

    وی ادامه داد: اگر باغدار بتواند در باغ خود چند فاز تعریف کند، به جای انتظار برای بازار انفعالی تک‌محصولی، می‌تواند در طول سال زراعی درآمدهای متفاوتی از این ارقام به دست آورد.

    به گفته برخورداری، تاکنون باغداران چندین بار به این باغ مراجعه کرده‌اند و به صورت کارگاهی انواع هرس را آموزش دیده و از ارقام مختلف انگور بازدید کرده‌اند.

    وی با بیان اینکه اجرای طرح فراز در باغات انگور سبب افزایش کیفیت و کاهش هزینه‌های باغداری می شود، افزود: تغییر اقلیم در حال وقوع است و باغداران باید به دنبال کشت ارقامی باشند که نسبت به تنش‌های محیطی مقاومت بیشتری داشته باشند.

    این باغدار ادامه داد: مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی روی این ارقام کار کرده‌اند؛ برای مثال، پایه «ریپاریا» نسبت به باکتری‌های خاک مقاوم شده و می‌توان ارقام دیگر انگور را روی این پایه پیوند زد تا مقاوم شوند.

    انگورهای پیش رس، آب کمتری مصرف می‌کنند

    به گفته برخورداری، انگورهای پیش‌رس به دلیل رسیدن زودتر، آب کمتری مصرف می‌کنند و برخی پایه‌های اصلاح‌شده نیز مقاوم به کم‌آبی و خشکی هستند.

    وی با بیان اینکه سیستم اداری باید تسهیلات لازم را برای باغداران فراهم کند، گفت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها برای ارقام جدید، بازار فروش، معرفی این ارقام و همچنین سردخانه و بازار مبادله‌ای بین استان‌ها و صادرات است.

    این باغدار خاطرنشان کرد: گاهی سیستم اداری آن‌قدر برای باغداران چالش ایجاد می‌کند که آنان ناامید می‌شوند.

    تازه‌خوری انگور، بازار بهتری دارد

    محمد بیات، یکی دیگر از باغداران ملایری گفت: در این باغ حدود ۲۰ رقم انگور از جمله سیدلس، شصت عروس، عسگری، ریش‌بابا قرمز و ترکمن چهار کشت شده است.

    بیات با بیان اینکه سم‌پاشی، هرس و سرشاخه‌کاری در باغات داربستی راحت‌تر انجام می‌شود و محصولی با کیفیت و شیرین به دست می‌آید، به کشاورزان توصیه کرد از ارقام جدید انگور نیز استفاده کنند، چرا که تازه‌خوری بازار بهتری دارد و زودتر به محصول می‌رسد.

    وی با بیان اینکه توان احداث باغ‌های فراز برای همه کشاورزان وجود ندارد، گفت: دولت باید با پرداخت تسهیلات کم‌بهره به کشاورزان می‌تواند آنان را در این زمینه حمایت کند تا بتوانند به سمت باغات ایستاده بروند.

    حمایت جهاد کشاورزی از کشت ارقام جدید
    رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به فعالیت‌های باغ «کاوه برخورداری» ، گفت: مالک این باغ یک پژوهشگر و نخبه کشاورزی است و حدود ۴۵ رقم انگور با کارایی‌های مختلف در این باغ کشت شده است.

    وی کیفیت بالای انگور، مصرف کم آب و افزایش عملکرد را از جمله مزایای باغات داربستی برشمرد و با بیان اینکه میانگین عملکرد این باغ بیش از ۴۰ تُن در هکتار است که دو برابر میانگین کشوری محسوب می‌شود، تصریح کرد: همچنین مصرف آب بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته و امکان آبیاری با حداقل آب وجود دارد.

    بهراملو ادامه داد: ما به دنبال استفاده از ظرفیت این افراد در حوزه باغبانی، ترویج و آموزش در سطح استان هستیم. وی اجرای طرح فراز را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی در باغات انگور دانست و افزود: در شهرستان‌های ملایر و رزن پیشرفت خوبی در این زمینه داشته‌ایم و ملایر با بیش از ۳۵۰ هکتار باغ طرح فراز، رتبه اول استان را دارد.

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه از باغداران برای اجرای طرح فراز حمایت می‌کنیم و تسهیلات بلاعوض تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان به ازای هر هکتار در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: در صورت تخصیص اعتبارات امسال نیز این روند ادامه خواهد یافت و به باغداران توصیه می‌کنیم با اصلاح باغات قدیمی، شاهد کاهش مصرف آب و افزایش عملکرد باشند.

    کشت ارقام جدید با هدف تنوع بخشی و فرآوری انگور
    علیرضا زنگنه، مدیر جهاد کشاورزی ملایر نیز با اشاره به کشت ۴۵ رقم انگور داخلی و خارجی در این شهرستان، گفت: این اقدام در راستای تنوع‌بخشی و فرآوری انگور انجام شده است.

    وی با بیان اینکه کشت ارقام جدید را راهکاری مهم برای بهبود تولید، افزایش مقاومت به تنش‌ها، پاسخ به تغییرات آب و هوایی و تأمین نیازهای بازار دانست، افزود: در توسعه این ارقام باید شرایط محلی، اهداف اقتصادی و توان فنی باغدار در نظر گرفته شود.

    وی پربازده بودن، زودرس بودن، اندازه حبه، شیرینی و قند، ماندگاری پس از برداشت، رنگ خوشه و مقاومت به آفات و بیماری‌ها را از جمله مزایای ارقام جدید برشمرد.

    زنگنه با بیان اینکه انگور بی‌دانه سفید ماندگاری پایینی دارد، اظهار کرد: تاکنون ۴۵ رقم انگور داخلی و خارجی با قابلیت تازه‌خوری و ماندگاری بالا پس از برداشت در ملایر کشت شده است.

    مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به اینکه از جمله ارقام خارجی می‌توان به سیدلس، روبی سیدلس، اتوم رویال، اتوم کینگ، رد گلوب، کاردینال، کریمسون سیدلس و اسکارلت رویال اشاره کرد، از کشت ارقام داخلی ترکمن، رشه مریوان، صائب، سروش، الماس، یاقوت کبود، رخشا، عقیق، پردیس، شصت عروس، بی‌دانه قرمز، فخری، بی‌دانه سفید، ریش‌بابا، یاقوتی و صاحبی خبر داد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:ایسنا

    برچسب ها: انگورجهاد کشاورزیملایر
    پست قبلی

    قیمت منطقی هرکیلو لاشه گوسفندی ۵۹۰ هزارتومان

    پست بعدی

    واردات دام و گوشت قرمز از پاکستان تحت نظارت بهداشتی و قرنطینه‌ای است

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان

    توسط مطهره پورزمانی
    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    صالح محمدی در این گفت وگو، از آغاز برداشت ازگیل در باغات استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: گیلان ۵۷۳...

    بیشتر بخوانید
    آغاز برداشت زعفران از مزارع هزارجریب بهشهر

    کیفیت بالای زعفران زاوه زمینه‌ساز جذب گردشگر و سرمایه‌گذار است

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    طرح جهش تولید در دیمزارهای ایلام کلید خورد

    اجرای الگوی کشت و طرح سازگاری با خشکسالی در دستور کار جهادکشاورزی زنجان

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    تولید سالانه ۲۹۷ هزار تن میوه‌ گرمسیری در سیستان و بلوچستان

    تولید سالانه ۲۹۷ هزار تن میوه‌ گرمسیری در سیستان و بلوچستان

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    انباشت ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در دامداری ها

    واردات دام و گوشت قرمز از پاکستان تحت نظارت بهداشتی و قرنطینه‌ای است

    پر بازدیدها

    شیر جو دوسر یا شیر گاو؛ کدام سالم‌تر است؟

    شیر جو دوسر یا شیر گاو؛ کدام سالم‌تر است؟

    آبان ۱۵, ۱۴۰۴
    کشت پاییزه با تاخیر آغاز می‌شود

    کشت پاییزه با تاخیر آغاز می‌شود

    مهر ۲۷, ۱۴۰۴
    در بازار مرغ چه می‌گذرد؟

    پایداری تولید مرغ مشروط بر تامین نهاده‌های دامی

    آبان ۱۱, ۱۴۰۴
    خوداتکایی ۸۶ درصدی کشور در تولید شکر

    خوداتکایی ۸۶ درصدی کشور در تولید شکر

    مهر ۲۷, ۱۴۰۴
    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    اجرای طرح پرداخت تسهیلات اشتغال زنجیره دام در زنجان

    آبان ۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.