دوشنبه, آبان ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    رشد عجیب واردات برنج در سال گرانی!

    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    توزیع یک سوم نهاده مصرفی در سامانه بازارگاه

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    قیمت هرکیلو خرمای پیارم به ۴۰۰ هزارتومان رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    راهکار تنظیم بازار تخم مرغ چیست؟

    تغذیه سالم با مواد غذایی منجمد:راهکارهایی برای کنترل‌ قند خون

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    بازار برنج با توزیع محموله‌های وارداتی ساماندهی می‌شود

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    تولید ۵۰۰ هزارتن گوشت قرمز در۶ ماهه امسال/ دامداران حمایت می شوند

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان

    پیش بینی برداشت ۴۳۵۰ تنی ازگیل در گیلان

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    قیمت انواع محصولات غذایی منجمد در میادین میوه اعلام شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آیا کنجد روی نان های سنتی واقعا مفید است؟

    در حالی که کنجد یکی از مغذی‌ترین افزودنی‌های نان است و خواص متعددی برای سلامت دارد، اما اگر به درستی نگهداری نشود، می‌تواند آلوده به سموم قارچی خطرناکی باشد که حتی حرارت تنور هم آن را از بین نمی‌برد. کارشناسان نسبت به مصرف کنجدهای فله‌ای، به‌ویژه نوع سیاه، هشدار می‌دهند

    توسط مطهره پورزمانی
    مهر ۱۳, ۱۴۰۴
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    آیا کنجد روی نان های سنتی واقعا مفید است؟

    کنجد به‌عنوان یکی از دانه‌های مغذی، در بسیاری از نان‌های سنتی ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر بهبود طعم و بافت نان، فواید زیادی برای سلامت دارد. اما یک متخصص صنایع غذایی نسبت به برخی ریسک‌های پنهان آن هشدار داده است.

    دکتر حمید خسروی، متخصص علوم و صنایع غذایی، اظهار کرد:«کنجد سرشار از پروتئین، اسیدهای چرب مفید، کلسیم، آهن، منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است. این ترکیبات در بهبود عملکرد سیستم ایمنی، سلامت استخوان‌ها و کاهش التهاب‌های بدن نقش دارند و استفاده از آن روی نان، ارزش تغذیه‌ای نان را افزایش می‌دهد.»

    اما چه خطراتی پشت کنجد نان پنهان است؟
    به گفته دکتر خسروی، اگر کنجد پیش از مصرف به‌درستی نگهداری نشده باشد، ممکن است آلوده به سم قارچی “آفلاتوکسین” شود؛ سمی که حتی حرارت بالای تنور هم قادر به نابودی آن نیست.

    او هشدار داد:«در نانوایی‌های سنتی که کنترل کیفی ضعیف‌تری دارند، احتمال استفاده از کنجدهای کهنه، نمدار یا حتی کپک‌زده وجود دارد. این در حالی‌ است که در نان‌های صنعتی یا نانوایی‌های مدرن، کنجد معمولاً در شرایط استاندارد و بهداشتی نگهداری می‌شود و خطر آلودگی بسیار کمتر است.»

    کنجد روی نان؛ مفید ولی ناکافی
    گرچه بسیاری تصور می‌کنند نان کنجدی بسیار مغذی است، اما دکتر خسروی توضیح می‌دهد که مقدار کنجدی که معمولاً روی نان‌ها استفاده می‌شود، بسیار کم است و نمی‌تواند تمام خواص این دانه را منتقل کند.

    وی توصیه می‌کند:«برای بهره‌مندی از فواید واقعی کنجد، بهتر است آن را به صورت آسیاب‌شده یا بو داده در وعده‌های غذایی مانند صبحانه، سالاد یا ماست استفاده کنیم. ترکیب کنجد با نان سبوس‌دار یا کامل می‌تواند به تأمین پروتئین، فیبر و مواد معدنی کمک بیشتری کند.»

    چرا استفاده از کنجد سیاه فله‌ای ممنوع است؟
    کارشناسان بهداشت نسبت به مصرف کنجد سیاه فله‌ای در نانوایی‌ها هشدار داده‌اند. دلیل اصلی، غیرقابل تشخیص بودن آلودگی‌ها در این نوع کنجد است؛ به‌ویژه که رنگ تیره آن، فضولات حیوانی و کپک را پنهان می‌کند.

    با افزایش واردات کنجد از کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان، و نبود کنترل کافی بر مراحل برداشت، انبارداری و حمل‌ونقل، مواردی از وجود فضله موش و سایر آلودگی‌های جدی در کنجدهای فله‌ای گزارش شده که ممکن است به راحتی از دید نانوا یا مشتری پنهان بماند.

    بر همین اساس، نانواها تنها مجاز به استفاده از کنجد سفید دارای بسته‌بندی و پروانه بهداشتی هستند. در صورت استفاده از کنجد رنگی، باید محصول دارای مشخصات بهداشتی و بسته‌بندی استاندارد باشد.

    کنجد سفید یا سیاه؛ کدام بهتر است؟
    دکتر خسروی در این مورد گفت:«کنجد سفید طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری دارد و معمولاً در نان و شیرینی‌ کاربرد دارد، در حالی که کنجد سیاه آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی بیشتری دارد و از نظر ارزش تغذیه‌ای برتر است.»

    با این حال، دانه کنجد پوسته سختی دارد که اغلب در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود. بنابراین، آسیاب‌کردن یا استفاده از فرآورده‌هایی مانند ارده و کره کنجد، جذب مواد مغذی آن را بهبود می‌بخشد.

    هشدار برای افراد دارای حساسیت
    کنجد در فهرست آلرژن‌های غذایی شناخته‌شده قرار دارد. دکتر خسروی یادآوری کرد که برخی افراد، به‌ویژه کودکان، ممکن است نسبت به کنجد حساسیت نشان دهند که از علائم خفیف پوستی و گوارشی تا واکنش‌های شدید متغیر است. در نتیجه، مصرف آن برای افراد دارای سابقه حساسیت باید با احتیاط انجام شود.

    کنجد روی نان سنتی اگر سالم و استاندارد باشد، یک افزودنی مفید و مغذی است. اما در صورت نگهداری نادرست یا خرید فله‌ای بدون نظارت بهداشتی، می‌تواند خطرات جدی برای سلامت مصرف‌کننده ایجاد کند.
    بنابراین، آگاهی، انتخاب هوشمندانه و رعایت اصول ایمنی غذایی در مصرف نان‌های کنجدی اهمیت ویژه‌ای دارد.

    سرویس خبری :علمی _تغذیه و سلامت

    منبع:سلامت نیوز

    برچسب ها: کنجدنان سنتی
    پست قبلی

    طراحی کارت الکترونیک برای شارژ آرد جامعه عشایر به زودی اجرا می‌شود

    پست بعدی

    آیا مصرف شیر برای بلند شدن قد کافی است؟

    مطهره پورزمانی

    مربوطه پست ها

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    زردچوبه و عسل؛ترکیب طلایی برای کنترل وزن

    توسط مطهره پورزمانی
    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    زردچوبه و عسل که به عنوان دو ماده طبیعی با خواص درمانی شناخته می‌شوند، اکنون متخصصان تغذیه می‌گویند مصرف متعادل...

    بیشتر بخوانید
    زرشک، گیاه بومی خراسان‌جنوبی با ظرفیت‌های دارویی و اقتصادی جهانی

    زرشک خراسان جنوبی؛ داروخانه‌ای طبیعی با ۹۸ درصد تولید جهانی

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    کدام میوه‌ها خون‌ساز هستند؟

    میوه‌هایی که می‌توانند کبد را چرب کنند و دیگر نکات مهم تغذیه‌ای

    آبان ۱۵, ۱۴۰۴
    فواید پیاز خام؛ از بهبود سلامت جنسی تا سلامت قلب

    چرا پیاز اشکتان را درمی‌آورد و چطور جلویش را بگیرید؟

    آبان ۱۵, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    آیا مصرف شیر برای بلند شدن قد کافی است؟

    آیا مصرف شیر برای بلند شدن قد کافی است؟

    پر بازدیدها

    بیش از ۴۰۰ هزار حلقه چاه فاقد پروانه در بخش کشاورزی داریم

    بیش از ۴۰۰ هزار حلقه چاه فاقد پروانه در بخش کشاورزی داریم

    آبان ۱۱, ۱۴۰۴
    قیمت ماءالشعیر و مالت ۵۰ درصد افزایش یافت

    آیا ماءالشعیر بدون الکل برای کبد چرب مضر است؟

    مهر ۲۲, ۱۴۰۴
    ۱۰۰ واحد مرغداری در سیستان و بلوچستان به بهره برداری رسید

    از تولید ۱۵ میلیارد دلاری گوشت سفید تا انتقاد تولیدکنندگان از توزیع نهاده

    مهر ۲۱, ۱۴۰۴
    ۵ درصد باقی مانده مطالبات گندمکاران تا پایان هفته پرداخت می‌شود

    ۱۰۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد/تعیین قیمت ۳۱ قلم محصول تا هفته آینده

    مهر ۲۹, ۱۴۰۴
    تاب‌آوری کشاورزان را با دانش روز باید افزایش دهیم

    تاب‌آوری کشاورزان را با دانش روز باید افزایش دهیم

    آبان ۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.